STERO SEYFİ-LAL KİTAP

Başlatan altay1944, 28 Mart, 2016, 16:59:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altay1944

Stero Seyfi
(Amerika'nın Yolları Taştan)
Ergün Gündüz
Lal / Çizgi Roman Dizisi


Etiket Fiyatı   : 27,00 TL (KDV Dâhil)
idefix Fiyatı   :19,71 TL (KDV Dâhil)

Hayırlısı diyelim eskiler bilir.Darısı diğer albümlerin başına
Yarabbi bildir de
ben beni bileyim. Beni bilen ben ile kendime geleyim. Benim bensizliğim
ile ben seni bileyim. Seni bilmeyen beni ben neyleyeyim...


Hz. Mevlânâ

V




Efsane olmuş Gırgır ve Fırt dergilerinin bir o kadar ünlü kapak çizeri ve karikatüristi Ergün Gündüz'ün Gırgır dergisinde yayınlanmış "Stero Seyfi" serisinin günümüzle birleştirilerek albüm haline getirilmesi ile oluştu. İlk sayıda yer alan hikâye iki kısımdan oluşuyor: "Amerika'nın Yolları Taştan" ve "Ölürsem Diskoma Gelme İstemem". Bu macerayı okurken geçen bunca zaman içinde popüler kültürümüzün ne kadar 'değişip geliştiğine' okurlar bizzat şahit olacaklar, görüldüğü kadarıyla değişen tek şey arabaların modelleri !

(Tanıtım Bülteninden)
"İstemem,eksik olsun.."

darkwood

STERO SEYFİ yi özlemişiz. Lal boyut ve kapak çok iyi, ama iç sayfalarına beyaz kağıt hiç gitmemiş.
Siyahlıklardan dolayı fotokopi gibi olmuş.
Siyah bölgelerde tek renk sarı renklendirme yapılsaydı veya sarı kağıda basılsaydı çok daha güzel olurdu.
Umarım 2.sayıyı bu şekilde basarlar..
Darkwood Sakinleri..

pizagor

Bu albüme elim gidiyor gidiyor ama bir türlü alamıyorum. Kaba hatlarıyla aklıma kalmış olan öykünün günümüz açısından yetersizliği değil bunun sebebi. Sunumuyla ilgili sıkıntılı, içburan birşeyler hissettiriyor. O bembeyaz sayfalar mizah dergiciliğinden gelen o alıştığımız sarı tonlamanım eksikliğini aşırı açığa çıkarıyor. En Kahraman Rıdvan albümleri benzeri bir edisyona ya da doğrudan Bonelli kitaplarında kullandıkları kağıda geçmeleri gerektiğini düşünüyorum.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


hennessy







Not Büyülü Dükkan ekibine teşekkür ederim....
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

hennessy

Ergün Gündüz bıkmadan çizdi ve saatlerce bizler ile sohbet etti. Hepimizi kırmadı ne ister isek onu çizdi. Sordu ne istersiniz ne çizeyim dedi.

Çizgi dünyası ve hayat üzerine güzel bir sohbet sundu hepimize kendisine teşekkür ederim...

Çizim videosunu en kısa zamanda burada yayınlayacağım.....
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

yunusmeyra



fırt dergisinden bir "stero seyfi" sayfası...

baktım "lâl"in sitesinde de aynı yanlış var  :o "stero seyfi" gır gır değil fırt çıkışlıdır...447. fırt sayısında "ölürsem disco'ma gelme istemem" ("amerika'nın yolları taştan"ın başlangıç ismi) adlı macera ile başlangıç yapmıştır...tarih ekim 1984'ü gösterir...öncesinde can barslan'ın yazdığı "lastik arif" tiplemesinin maceraları ile ısınan Ergün Gündüz "stero seyfi" ile devam etmiştir...öncelikle ve aceleyle bu notları geçmiş olalım...fırsat buldukça "stero"dan ve dönemin mizah dergilerindeki diğer işlerden,tabii ki stero seyfi ve Ergün Gündüz'den bu başlıkta bahsedelim...en önemlisi,Ergün Gündüz'ün  son 10 yıldır her konuşmasında bahsini geçirdiği ve bilim kurgu (farklı bir "what if?" kurgusu ile atmosferi belirlenecek ) olduğu yönünde kuvvetle muhtemel duyumlarımız olan "proje"sini beklerken neden "stero seyfi" geldi biraz laflarız...
not:yukarıda bahsettiğim proje ile ilgili Ergün Gündüz en son alttaki tarzda açıklamalar yapmıştı...(bu arada bir "efsun" projesi vardı o ne oldu?)

Sizin genel eğilimleriniz nelerdir, nasıl konuları çizmek sizi daha çok çekiyor?
Ben heyecan seviyorum. Heyecan derken, aksiyondan çok, psikolojik heyecanlar daha etkileyici benim için. Çizgimi daha önce Gırgır'larda çizdiğim gibi yapmak istemiyorum açıkçası; şimdi daha gerçekçi, inandırıcı. Osmanlı 3003 diye bir projem de var. Bilimkurgu. Star Wars'a benziyor biraz. Yola çıkma hikâyesi; çok eskiden beri var bu proje, Allah'tan bunu ispatlayacak şahitlerim de var. Birinci Dünya Savaşı olmasaydı, Osmanlı devam etseydi ve geleceğe gelseydi ne olurdu, gibi bir konusu var. Burada kültür ile teknolojinin buluşmasıyla çok enteresan görüntüler çıkıyor. Heyecan burada yatıyor aslında benim çizimlerimde. Ben mesela kadın figürleri çizmekten çok büyük bir zevk duyarım. Seksilik önemli ama seksilik sadece kadın için değil; şehir de seksi olabilir, makineler de seksi olabilir. İzlediğim filmler de öyle, mesela bir filmden haz duyuyorsam içinde o yatıyor. (...)


http://www.notosoloji.com/ergun-gunduz-edebiyatla-cizerlerin-bulustugu-gun/

not2: uzun yıllardır çıkardığı dergilerde ve yeni projelerinde "kent gelişiyor" ve "kent yaşamı çizgi romanı" doğuracak mealli açıklamalar yapan ve hatta yukarıdaki paragrafta bir cümlesinde söylediği gibi "gır gır" dönemi çizgilerinden farklı işler yapmak isteyen "usta"nın, neden bize fırt döneminden "stero" ile "hello!" dediğinide bir kurcalarız  ;)
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

Ralph

Bu tarz Türk maceralarına bayiliyorum. Üstadlar zamaninda döktürmüş. Ne mizahı ne aksiyonu düşüyor... Çizgiler canlı ve okuyucuları yormuyor.

Bu arada değeeli bilgiler için çok teşekkürler.

nikopol

Binlerce sayfa urettiler. Yazilar, karikaturler, cizgi romanlar. Girgir, Firt, Mikrop, Limon, Leman, Hibir, Pismis Kelle, HBR Maymun...

Cogu uretilen eser kitaplasmadi, sureli yayinlarin sayfalarinda kaldi. Simdi Murekkep, kimi ustalarin eserlerini kitaplastiriyor. Lal'in Ergun Gunduz'un kitabini basmasi da cok guzel bir gelisme.

Bu bahsettigim dergilerde uretilen islerin bir kismi, gunumuzde bir sey ifade etmeyebilir. Ama iclerinden gunumuze de tasinabilecek kimi calismalari, diyelim Uykusuz'da, Penguen'de gormek guzel olur. Ya da ne bileyim, bu bahsettigim dergilere dair seckiler ciksa, cikabilse, fena mi olur?

Kendimize has, gurur duyabilecegimiz bir mizah/cizgi roman/karikatur dergiciligimiz var. Degerini bilmek, zenginliginin farkina varmak gerek.

memospinoz



Efsane olmuş Gırgır ve Fırt dergilerinin bir o kadar ünlü kapak çizeri ve karikatüristi Ergün Gündüz'ün Gırgır dergisinde yayınlanmış "Stero Seyfi" serisinin günümüzle birleştirilerek albüm haline getirilmesi ile oluştu. Bu ikinci sayıda yer alan hikâye: "Yıldız Savaşları Kelektika". Soğuk savaşın son yıllarında ABD ve S.S.C.B arasındaki yıldız savaşlarını, iki ülkenin de öne geçmek için gerçekleştirdiği çabanın hikayesini bu kez de bizim Seyfi'nin ağzından dinleyeceksiniz.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 112
Fiyatı: 18.50 TL

Ahmet Oktay

Bu seri de 2. ciltte kaldı. İlk cildi almıştım ancak okuma fırsatım olmamıştı.