Barbarella (Kenan Yarar)

Başlatan Harun Ça, 09 Aralık, 2017, 19:23:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Harun Ça



Detaylar belli oldukça konuya ekleyeceğim. Şimdilik bildiklerimiz senaryo dünyaca ünlü İngiliz fantastik çizgi roman ve roman yazarı Mike Carey'e, kapak ve iç çizimler Kenan Yarar'a ait.

Kenan Yarar'ın açıklaması;
Bilgi olsun. Barbarella 70'li yılların ünlü ikonik bilim kurgu ve çizgi roman kahramanıdır. Karakterin 55. yılına özel yeniden yayınlanmasına karar verildi ve Dynamite Entertainment yeni Barbarella'nın çizerliğini Türkiye'den bir çizere, bana teklif etti. Mike Carey'in senaryosu bir harikaydı. E, kız da güzel. Haliyle kabul ettim:) Yaklaşık 6 aydan fazla süren çalışmalardan sonra ilk fasikül bu hafta itibari ilk önce Abd'de olmak üzere basılı ve dijital olarak raflarda yerini aldı. Bu linkten kendisine ve daha fazla görsele ulaşabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz.
https://www.dynamite.com/htmlfiles/viewProduct.html?PRO=C72513026335301011

doktor1881

yıllar önce çocukluğumda bunu anımsatan bir çizgiroman var gibibiydi 1970 lerin ikinci yarısında




Harun Ça

Alıntı yapılan: doktor1881 - 09 Aralık, 2017, 20:39:22
yıllar önce çocukluğumda bunu anımsatan bir çizgiroman var gibibiydi 1970 lerin ikinci yarısında

Doğru anımsamışsınız Kenan Yarar karakter hakkında biraz bilgi verdi onuda konuya ekledim. Şu kapakta güzelmiş;


ferzan

    Vay canına, demek Kenan Yarar da comics aleminde şansını deniyor...

    En parlak dönemi olan 2000'lerdeki kadar bir rahatlık ve özgünlük örnek sayfalar itibariyle çok göze çarpmasa da comics formatına ayak uydururken çok da zorlanmışa benzemiyor...Zaten yatkındı, hem frankofon hem de comics ekollerine çok rahat geçiş yapabilecek bir bilekti...Kendisini daha özgür ve daha akışkan bir şekilde, bildiğimiz anlamda o en parlak döneminin Kenan Yarar 'ı olarak kendini gösterebileceği, Image Comics bünyesinde yeni ve sıfır kilometre bir seride görmeyi de isterim gelecekte...
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

Levent Suberk

Ne filmdi o... İlkokuldayken Dilek sinemasında seyrettiydim.

tommikser

Abi yaşını feci belli ettin :D

Levent Suberk


tommikser

Bu arada geçen yıl filmi geçen yıl izlemiştim.Günümüz için oldukça basit olmasına karşın dönemi düşünülürse baya cesur bir filmmiş.Şu an izleyen birisi B Moive tadını fazlasıyla alabilir.

Levent Suberk

Alıntı yapılan: tommikser - 09 Aralık, 2017, 23:39:24
Bu arada geçen yıl filmi geçen yıl izlemiştim.Günümüz için oldukça basit olmasına karşın dönemi düşünülürse baya cesur bir filmmiş.Şu an izleyen birisi B Moive tadını fazlasıyla alabilir.

Evet.

pizagor

Umarım Hilal gibi Marmara Çizgi'nin el attığı bir seri olur bu da...

Hem de fazla gecikmeden...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


hanac


kharon

sayfalar cok iyi gozukuyor, ilk sayiyi almak icin sabirsizlaniyorum.

Buradaki online comic shopumuzda 3. sayi pre-sales e girdi bile.
Umarim devami gelir , kalici olur zira Kenan Yarar bence gec bile kaldi disariya acilmak icin.

kharon

sonunda edinebildim; cok basarili buldum, umarim devami gelir :
kisa bir degerlendirme yazdim:

http://paneller.blogspot.co.uk/2017/12/barbarella-kenan-yarar.html

Buraya da kopyaliyorum:

Barbarella - Kenan Yarar
Fanzin yillarindan beri takip etmeye calistigim Mahmud Asrar ve Yıldıray Çınar nasil uzun sureden beri yurtdisina acilip harika isler yapmaktalarsa yerel uretimi asip dunya sahnesine cikabilecek pek cok yetenekli cizerimiz var malum. Bunlardan biri de hic tartismasiz Kenan Yarar elbette.

Yarar'in uretimini (hem cizim hem hikaye olarak ) Amerikan Comics dunyasindan ziyade Fransiz-Belcika ekolune yakin bulmusumdur ama Yarar -cok gecikmis olsa da- sonunda bir Dynamite Entertainment projesiyle karsimizda: Barberalla. Burada kaderin cilvesi mi demek gerek bilemiyorum, hernekadar pek cok insan Barberalla'yi 68 yapimi Jane Fonda'li film ile bilse de filmin kaynagi 62 yilinda yayinlamaya baslayan bir Fransiz CR'i (Bu yuzden Yarar'a cok uygun bir proje kanimca) :

Projeden sosyal medyada Yarar'in duyurmasi ile haberdar oldum ve sonunda CR'a erismek mumkun oldu kisa sure once.

Ilk not, CR dukkaninda poset icinde ve +18 etiketiye satilmasi. Bu TR'de yasayanlara garip gelebilir zira icerdigi erotizmin dozaji aslinda her hafta TR'de okunan (ve acikta satilan) mizah dergilerinden ya da onlarin uzantisi CR dergilerinden daha fazla degil. Buna ragmen boyle bir tedbirin nedeni CR dukkanindaki elbette daha genc nufusun ve cocuklarin erisimine kisitlama getirmek. Yasal bir duzenleme. Konu uzun aslinda :)

Ikinci bir not, son zamanlarda pek cok Comics'de oldugu gibi sayisiz degisik kapakla ilk sayinin verilmis olmasi ve fiyatlarin da kapak ressami ile birlikte oldukca degisiyor olmasi. Bu biraz da kolleksyoncu okuyuculari - takipcileri avlamak icin gelistirilmis bir pazarlama yontemi elbette.

Album boyunca Yarar'in cizimleri harika, belli ki ozene bezene uratilmis bir ilk sayi. Pek cok panelde Barbarelle Hilal'e benzemekte bu da Turk okuyucu icin ayri bir surpriz. (Bu kotu birsey degil elbette, bir uslup meselesi; dunyanin en basarili CR sanatcilarindan Hermann da ornegin ayni tiplemesini degisik CR'lara tasimistir)


Hikaye adina birsey soylemek icin erken elbette, (yazar  Mike Carey de asina oldugum bir isim degil) bir comics hikayesini ilk sayisi ile yani 20 kusur sayfa ile degerlendirmek zor. Ama bu ilk sayida kahramanimizi teokrasi ile yonetilen, her kesinden agzinda duanin elsik olmadigi, her yerde disnel icerikli afislerin-gorsellerin yeraldigi bir gezegende taraf olmadigi bir savasin icine dusmus buluyoruz.

Dinlerin (ve dolayisiyla iktidarlarin) ezeli ve ebedi takintisi bedenleri yonetmek-sekillendirmek ve ozellikle de kadin bedenini-cinselligini denetim altina almak tartismasinin uzay cagina tasinmasina sahit oluyoruz. (Bu meseleyi elbette gunumuzde dini iktidararina vasita kilanlarin uygulamalarinda rahatlikla gozlemleyebiliriz :) ) Gelisen teknolojiyle birlikte elbette denetim, sartlandirma, beyin yikama  (ve fiziksel sekillendirme) mekanizmalari da artmistir. Butun bunlara ragmen 60'larin cinsel ozgurluk mucadelesinin bir urunu olan kahramanimiz elbette pes etmeyecek kendine has direnis yontemleri gelistirecektir. Akillica yazilmis diyaloglar ve ufak tefek sci-fi buluslari ile hikaye de gelecek icin guzel seyler vaadetmekte.


Internette dusmeye baslayan yorumlar genel olarak cok olumlu, ikinci hatta ucuncu sayinin onsiperisleri de alinmaya basladi ; umarim bu performans ve uyum devam eder ve uzun soluklu olur.

nikopol

Ben de okudum, fena degil. Surekli ayni adami cizen Enki Bilal gibi, Kenan Yarar da Barbarella olarak Hilal'i cizmis. Fasikulun sonunda bir kapak galerisine yer vermisler, toplam 21 cesit kapak var (ayni cizim, birkac farkli versiyonla yer alabiliyor). Yukarida hanac'in paylastigi resimlerden sonuncusu, Jim Balent tarafindan cizilen kapak.

kharon

ikinci sayi geldi; hikayenin dinamizmi, ufak-tefek ilginc sci-fi fikirler, twistler ilgiyi canli tutacak sekilde ilerliyor, devam ediyor. Ama maalesef Kenan Yarar'in cizgileri 5-10 panelde sanki aceleye gelmis, ilk sayinin ozenli kareleri, ince islenmis detaylari yerine yetistirilmeye calisilmis cizgiler var. Baska islerle mi cakisti, aylik comics formatina ayak uydurmak mi problem oldu bilemedim ama umarim ilk sayinin ince isciligi geri gelir bir an once.