Borges: Sonsuz Labirent - Flaneur

Başlatan memospinoz, 21 Haziran, 2018, 23:11:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

memospinoz



Flaneur'ün 22. kitabı, okuru Jorge Luis Borges'in çocukluğuna, gençliğine, hayal kırıklıklarına, kütüphanelerine, cennetine, rüyalarına, kaplanlarına açılan bir yolculuğa davet ediyor; hem de efsanevi Arjantinli anlatıcının kendi yazım tarzına yakın yerlerde dolaşan çizgilerle. Büyük yazarın sonsuz biyografisinin çarpıcı detayları, adım adım gelen "karanlık", Castell ve Pantoja'nın hürmetli çalışmalarının izlerinin her sayfada sürülebildiği bir labirent gibi kuruluyor. Kitap aynı zamanda gündelik hayatın sıradan "büyüsü" ile fantastik bir evrenin yazınsal "büyüsü" arasında görsel bir geçit de açıyor.

Charles Bukowski'nin öykülerini görselleştiren Bütün Atlar Kaybetmeye Koşar'dan (2013) sonra Flaneur Books da bu edebiyat hattını izlemeyi Borges ve Dostoyevski ile sürdürüyor. Bengi Kıraçoğlu Paixao'nun İspanyolca'dan Türkçeleştirdiği Borges – Sonsuz Labirent, yazarın sayısız öykü, deneme ve şiirinden pek çok ipucu içermesinin yanında, Borges'in hayatı boyunca durmadan referans verdiği kimi imgelere olan derin takıntısının da kaynaklarına inmeye çalışıyor.

"Borges – Sonsuz Labirent", 19 Haziran itibarıyla raflarda, kütüphanelerde.

Boyut: 16x24 cm
Sayfa Sayısı: 156
Etiket Fiyatı: 32 TL


hennessy

Servet Inandı benim için çizgi roman'ın Robin Hood'u dur. Gerçekten bizim için öyle güzel çizgi romanları çalıp getiriyor ki okumamak imkansız...

1955'de Peron devrilince Borges hayâlindeki meslek olan Arjantin Ulusal Kütüphânesi Müdürlüğü'ne getirildi. Ailesinden gelen hastalık nedeniyle görme bozukluğu çeken Borges bu dönemde görme yetisini tamamen kaybetti. "Bana aynı anda hem 800,000 kitabı hem de karanlığı veren Tanrı'nın muhteşem ironisi" diyerek bu gerçeği kabûllenmiştir. (Umberto Eco unutulmaz romanı Gülün Adı'nda yer alan ana karakterlerden kör kütüphaneciyi Borges'ten esinlenerek oluşturmuştur.)

Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları