Film Müzikleri..

Başlatan V, 28 Mayıs, 2010, 23:41:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

V


Alıntı yapılan: Kagan - 22 Ekim, 2010, 22:02:54
Yüzüklerin Efendisi (LOTR) film müzikleri dedin de beni can evimden vurdun Huma... Defalarca izledigim halde bikmadigim (filmlerin romanin özünü yakalayamadigini düsünmeme ragmem) bir film olan Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin müzikleri bir harikadir... Filmi her yil en az bir kez izlerim...

Sevgili Kagan öyle bir müzik gurubu varki,kendileri tam bir LOTR hayrani ve albümlerinin hemen hepsi "orta dünya"ya adanmis.Henüz
filmler piyasaya çikmadan "orta dünya" üzerine en baba parçalari onlar yapmisti ve ben safça filmin müziklerini kesin onlar yapar
diye beklemistim ama tabiki speed metal gibi belli bir türe ait müzik yapan bu gurubun filmin yapimcilari tarafindan
"genele hitap etmeyecekleri" düsüncesi ile görmezden gelineceklerini aci olsa da anlamistim.

  Simdi tam 100 puan degerinde altin soru geliyor.Kimdir bu LOTR tutkunu gurup..?

"İstemem,eksik olsun.."

alan ford

"Dünyanin Bütün Sabahlari". Alain Corneau'nun bu dört basi mamur filmi müzkleriyle de ayri bir ilgiyi hakediyor. Döneminin sira disi viola da gamba üstadi Saint Colombe'nin hayatini anlatan filmin müzikleri  Jordi Savall'a ait.
Saray efradina çalmayi reddeden Saint Colombe ve ona ihanet ederek sarayi tercih eden ögrencisi Marin Marais'in hikayesi Jordi Savall'in müzikleriyle essiz bir ziyafete dönüsüyor.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

V


Alıntı yapılan: Kagan - 22 Ekim, 2010, 22:18:30
Gerçekten kim bu grup?..  ???

Sana biraz kopya vereyim ;) En meshur parçalarindan birisi olan "B..d's So.g"un türkçe çevirisi.

Bilirsiniz simdi hepiniz
Ozanlar ve sarkilari
Saatler geçtiginde
Kapayacagim gözlerimi
Uzaklardaki bir dünyada
Bulusuruz belki tekrar
Lakin duy sarkimi simdi
Gecenin gelisine dair
Heyhat söyleyelim ozanlarin sarkisini

Yarin alacak bizi uzaklara
Evden de uzaklara
Bilmeyecek isimlerimizi kimseler
Lakin kalacak ozanlarin sarkilari
Yarin alacak bizi uzaklara
Günün serri
Gitmis olacak
Sarkilarimizla

Yalniz tek bir sarki
Aklimda kalmis olan
Cesur bir adamin hikayeleri
Uzaklarda yasamis
Ve biter ozanlarin sarkilari
Zaman ayrilma zamanidir
Sormayacak kimseler sana
Adini hikayeyi anlatanin

Yarin alacak bizi uzaklara
Evden de uzaklara
Bilmeyecek isimlerimizi kimseler
Lakin kalacak ozanlarin sarkilari
Yarin herseyi gösterecek
Ve yalniz degilsin
Korkma heyhat
Sogukta ve karanlikta
Zira ozanlarin sarkilari kalacak
Hepsi kalacak

Rüyalarimda ve hayallerimde
Aklimda her zaman onlar
Hobbitlerin, cücelerin, insanlarin
Ve de elflerin bu sarkilari
Kapa gözlerini
Görebilirsin onlari sen de

"İstemem,eksik olsun.."

V


Tebrikler Kagan.

Bahsettigin albüm gurubun en iyi albümlerinden "Nightfall in Middle Earth" ve

albümün sürati,kan akis hizinda yarattigi pozitif etki inanilmaz bence."Orta Dünya"ya iliskin en güzel

parçalari dinlemek isteyenlere...



"İstemem,eksik olsun.."

Oguz

Müzikleriyle beni etkileyen 2 film var:

1.) Driven (Yön: Renny Harlin) Sylvester Stallone'un Formula 1 egitmeni oldugu, otomobil yarislariyla ilgilenenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film. Bu soundtrack özellikle araba kullanirken beni çok heyecanlandirir...




2.) John Carpenter's Vampires (Yön: John Carpenter) ABD Meksika sinirindaki vampirleri teker teker haklayan James Woods'a ilginç bir ekip eslik eder... Fakat bu filmin soundtrack albümünü maalesef hiçbir yerde bulamadim. Müzik tabii ki - birçok filminde oldugu gibi - John Carpenter'a ait.


kedidiro

  yillar önce üniversitedeyken harrison ford ve melanie griffith'in oynadigi 'working girl' filminin reklami boyunca çalan muhtesem bir parça vardi.adini veye söyleyeni bilmiyorum.sirf sarkiya hasta olduk diye filme kosa kosa gitmistik.filmi hiç begenmedigim gibi sarkida sadece filmin sonunda jenerik akarken bütün olarak çalmaya basladi ama tahmin edebileceginiz gibi hemen isiklar yakilip millet ayaga firladigindan dinleyememistik...film müzigi dendi mi hep bu ters animi da hatirlarim

Lami Tiryaki

Unce Upon A Time In Mexico(Bir Zamanlar Meksika) filmini ilk izledigimde en çok aklimda kalan kismi ilk 5 dakikada gümbür gümbür çalarak insani içine çeken müzikleriydi. Roberto Rodrigez, müzik yapiminda da bulundugu bu filmde Desperado'da "yapmak isteyipte yapamadigi" hissini bertaraf etme çabasina girismis. Görkemli bir son yapmaya çalismis. Üstat Sergio Leone'ye bir saygi durusu yapayim demis. Iyi de kadro toplamis. Ama bu agir yükün altindan kalkamamis... Neyse yine de film, müzikleri itibariyle-özellikle giristeki bölümler-bir seyleri kurtariyor. Antonio Banderas'in eski binanin daminda elinde gitariyla eslik ettigi güzel orkestrasyonu, arada bir dinler Meksika'nin tozlu ve günesli havasini hatirlarim. 

Selamlar
Lami

[IMG]http://img249.imageshack.us/img249/8391/unceuponatimeinmexico.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

kalidor

Hazir Lami Abi Unce Upon A Time In Mexico (Bir Zamanlar Meksika) demisken Sergio Leone imzali "Once Upon A Time in West" (Bir Zamanlar Bati) ve Ennio Morricone'nin enfes "The Man With the Harmonica"si da unutulmazdir. Bu parça Türk filmlerinde de yillarca kullanilmistir. Bu filmde son Altin Portakal film festivalinde en iyi kadin oyuncu ödülünü alan Claudia Cardinalle'de rol almaktadir.











Crom! Ölüleri Say...

alan ford

 Deep Throat(Derin Girtlak) çoktan kült statüsüne erismis bir film. 1972 yapimi bu Amerikan p.rnosu hard-core denen türün ilk örneklerinden ve büyük kitleleri sinemaya çeken ilk p.rno. Haliyle hem Amerikan muhafazakarlarinin hem de feministlerin yogun tepkisiyle karsilasmis.
Amerika'nin yarisinda yasaklanmis. Warren Beaty, Jack Nicholson, Norman Mailer , Dennis Hooper gibi isimlerden destek almis. Film o kadar popüler olmus ki Watergate skandalinin açiga çikmasini saglayan ve gerçek kimligi yillar sonra açiklanan muhbirin "nick"i de filmden esinlenerek Deep Throat olmus.
Gerçi  filmin basrol oyuncusu Linda Lovalace, sonradan filmde erkek arkadasinin zorlamasiyla oynadigini söyledi ve vakti zamaninda feministler filme karsi cephe aldi ama, bugünden bakildiginda oldukça naif hatta komik kalan bu tarihi önemi haiz filmin, erkekten çok kadin orgazmini ön plana çikardigi, ve bu yönüyle, yine yetmislerde popüler olan "feminist p.rno" ekolüne daha yakin durdugu rahatlikla söylenebilir. 61 dakikalik filmin müzikleri ise muhtesem. Jazz- funk esintili ( hatta bir yerlerde p.rn-funk diye geçiyordu) müzikleri kimin yaptigi bilinmiyor. Vakti zamaninda sinirli sayida basilan orijinal soundtrack'a ulasmak artik neredeyse imkansiz ama yeni baskilari ,hem cd hem de lp formatinda mevcut.
Simdi ben tutup filmi sadece müzikleri ya da tarihi önemi için seyrettim dersem ayip olur. Ama yine de müzikleri çok güzel iste. Hemen lp'nin pesine düstüm. Buraya yazmadan da duramadim :)

Son bir not: Ayni dönemde ahlak polisi Frank Zappa ve Captain Beefheart'i, p.rno filmlere müzik yapmaktan gözaltina almis. Demek dönemin bu tip filmlerinde müzik önemliymis.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

V


Alıntı yapılan: alan ford - 09 Kasım, 2010, 13:09:49
....yetmislerde popüler olan "feminist p.rno" ekolüne daha yakin durdugu rahatlikla söylenebilir..
Simdi ben tutup filmi sadece müzikleri ya da tarihi önemi için seyrettim dersem ayip olur. Ama yine de müzikleri çok güzel iste. Hemen lp'nin pesine düstüm. Buraya yazmadan da duramadim :)


     70'ler sinemasi her yönüyle essiz bir dönüsüm,bir travmadir sinema aleminde.60 yillarin yaygin salon film ve kara film
türleri hakim sinema dünyasi,68 kusagi yönetmenlerinin sinema aleminde gerçeklestirdikleri devrimi!(kitlelerin ülkelerinin
siyasal iktidarlari alanina tam olarak yansitamadiklari devrimi) yansitan filmlerle,siddet,seks,por.o içerigin tavan yaptigi
istismar sinemasi ile anarsizmin sinemada tavan yaptigi bu dönemi kutsayanlar oldugu gibi yerden yere vuranlar da çoktur.

      Hatta bu dönemin en uçta örneklerinden birisi olan John Waters'in Pink Flamingos diye bir filmi varki.Eminim
sen onu da izlemistirsin Doga ;D..

"İstemem,eksik olsun.."

kedidiro

 uyku tutmadi internette gezerken aklima geldi de spike lee'nin cliwe owen,denzel washington,jodie foster'li soygun filmi 'inside man'in o çok eglenceli giris sarkisini dinledim...bir hint ezgisi 'chaiyya chaiyya'...herkese tavsiye ederim...iyi geceler

Hayal Kahvem

                                          
                       

Hey! 1964 yapimi ve 46 yildir hafizalardan silinmeyen bir film ve film müzigi... ZORBA...
Eger seyretmeyen ve bu müzigi dinlemeyen varsa  inan ki üzülürüm onlar için. Zorba atlanacak bir film ve müzik asla degildir.
Nicos Kazancakis'in ayni adli kitabindan sinemaya uyarlanmis, tam bir  Ege-Akdeniz ruhunu yansitan,
hey, gönlünce su  ani yasa felsefesini seyredene geçiren, haydi kalkalim sirtaki oynayalim  dedirten sahane bir filmdir bana göre.
Bu filmin kahramani  Aleksi Zorba özgürlügüne düskündür. Gamsizdir. Dünyaya ilk kez bakiyormus gibi hayretle,
dünyaya son kez bakiyormus gibi minnetle bakar. Köylüdür. Toprak adamidir. Yemek içmek için çalisir.
Iki lokmasini çekinmeden herkesle paylasir. Çok tüketmek için  degil, acisiyla tatlisiyla  keyifli bir ömür sürmek için yasadigimizi hatirlatir.

Bir sey soracagim. Fotograf ekleyebiliyoruz ya... Müzik eklemek yok mu? Ohooo! Olmaz ki müziksiz Film Müzikleri bölümü!!
Lütfen bu soruna bir çözüm rica edecegim  :)

peyami

Alıntı YapJames Newton Howard'in, Shyamalan'in The Village(köy) filmine yaptigi müziklerde sihir var sanki.

Filmin felsefesi üzerine saatlerce konuşulabilir ama burada müziklerine kısaca değinmekle yetineceğim.
James Newton Howard - M. Night Shyamalan ikilisinin en başarılı çalışması diyebilirim. Sixth Sense, Signs, ve Unbreakable'da da
iyi işler çıkartmışlardı ama bu filmde bambaşka bir müzik-görüntü bütünleşmesi var. Bunda da Hilary Hahn'ın rolü belirleyici.
Hilary Hahn'ın kemanı bazı sekanslarda tüylerinizi diken diken edecek kadar etkileyici bir hal alıyor.
Benim favorim 08 no'lu "Gravel Road" parçası. Bilhassa ilk 2 dakikalık bölümde piyano ile keman nefis bir ikili oluşturuyor.
The Village Extended" soundtrack'inin de çıktığını belirtelim. İçinde filmden ses efektleri ve bir kaç ilave parça var.

Alıntı Yapyönetmenin diger efsanevi filmleri Kayip Çocuklar Sehri
Bu filmin müzikleri ile ilgili de bir şey söylemeden geçmek istemem çünkü pek bilinmez. Hikayenin bir yerinde Marianne Faithful'un
o hırıltılı gırtlağıyla seslendirdiği bir şarkı vardır ki, o nasıl bir ses...o nasıl bir şarkı...burada tarif etmek çok zor.
Bulun buluşturun dinleyin. Ölmeden önce dinlenmesi gerekenler arasında sağlam bir yeri olduğundan emin olun.

"Marianne Faithfull - Who Will Take My Dreams Away?"




kadri kerem

Akşamdan beri Dario Argento filmlerinin müziklerini dinliyorum. Dinlerken aklıma böyle bir konu geldi, sizlerin de sevdiği film müziklerini merak ettim.

Şimdilik Argento'nun üçlemesi olan Suspiria (1977) Inferno (1980) ve The Mother of Tears'ın (2007) müziklerini paylaşayım. Sizler konuyu devam ettirdikçe aralara farklı eklemeler yaparım.

Suspiria: http://www.youtube.com/watch?v=pins1y0XAa0&feature=related

Inferno: http://www.youtube.com/watch?v=z0-L2rghcb8&feature=related

The Mother of Tears: http://www.youtube.com/watch?v=IWzzRgH2KN0&feature=related

alan ford

  Konuyu buraya taşıdım. Bu arada Goblin süperdir. Argento filmleri onlarsız olmuyor :)
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir