Teks Sohbet Odası

Başlatan hanac, 07 Eylül, 2010, 21:16:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s.b

Alıntı yapılan: hennessy - 07 Aralık, 2017, 20:33:48
Evet harika bir kitap tüm Tex seferlerin arşivinde olması lazım....

Kesinlikle haklısınız Beyim. Çizgi Düşler göreve.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

NIC

Alıntı yapılan: s.b - 09 Aralık, 2017, 15:38:26
Kesinlikle haklısınız Beyim. Çizgi Düşler göreve.

Daha detayli bilgiyi Köstebek abimiz verecektir fakat    pek umutlu degilim ama basilirsa ilk alanlardan biri de ben olurum

NIC

Ocak 2018 itibariyle Tex dedemiz 70 yaşına girmiş olacak

Forumda artık eskisi kadar rağbet görmesede nice seneler diliyorum...


hennessy

Tex ölmez vatan bölünmez
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

peder clemente

Tex, klasik Western kalıplarında bir çizgi roman serisi olsa da kahramanımız hiç yaşlanmıyor; hep kırk yaşları civarına demir atmış durumda vahşi batıda at koşturuyor.Ken Parker sayı 15:"İnsanlar, hayvanlar ve Kahramanlar" adlı macerada,Saloon'un içinde pek çok çizgi roman kahramanı görünür.Kit Taylor,Red-Kit,Honda, Blueberry,Pecos Bill, Cisco Kid, Tommiks, Tim, Larry Yuma, Zagor.En son Zagor'a bakan Ken Parker şöyle der:"Bir garipler...Burada normal biri yok galiba!".Bir bakıma Ken, "ben gerçeğe en yakın çizgi roman kahramanıyım" der gibidir.Ken Parker, Türkiye'de yayımlanmayan 60. ve son sayısında 1908 yılında yaşlanmış olarak görünür.Tex yaşlanmaz, elini korkak alıştırmaz, kurşun ve yumruk tasarrufu yapmaz.G.L.Bonelli Tex maceralarını yazarken Kit Carson'un çizgi romandaki halinden daha yaşlıymış.Tex, bir Fumetti efsanesidir.Bu 70 yılda vahşi batı tarihi didik didik edilmiştir.Önemli kişi ve olaylar Tex maceralarında yerini almıştır.Tex 70 yaşında değil, Tex'in yetmişinci yılı kutlu olsun.Kimbilir 3 numaralı rozet sahibi rangerimiz daha kaç yıl adalet için suçlu peşinde at koşturacak?Quen Sabe?

NIC

Yıldırım Örer'den güzel bir Tex kapağı


peder clemente

Yıldırım Örer'in resimlediği kısa bir Tex öyküsü.Bizim dörtlü ekip Saloon'da bara yaslanmış durumdalar.Carson, kendilerine doğru gelen Marilyn Monreo hakkında konuşuyor.Belli ki çok beğenmiş.Beğenilmeyecek gibi de değil.Yıldırım Örer öyle bir çizmiş ki östrojen fışkırıyor.Tex, Carson'a "İhtiyar Deve" diyerek birşeyler söylüyor.Marilyn yanlarına gelince Carson ile muhabbete girişiyor. Tex bozularak Carson'un şapkasının ipini burnuna kıstırıyor.Ve hiçbir Tex macerasında olmayan bir şey oluyor.Carson, Tex'e yumruğu patlatıyor.Tiger ve Kit kavgayı ayırıp ortamı sakinleştirmeye çalışıyor ancak. Tex de sinirleniyor...
  Ben Çizgi Düşler de yetkili olsam anı olsun diye aylık Tex sayılarından birine ekler fiyatı da biraz artırarak basardım.

NIC

İhtiyar deve Tex'e yumruk atar hemde bir kadın için  :o
Peder'e katılıyorum aylık yada klasik tekse şifa niyetine  eklenebilir

köstebek

Eski güzel günlerde olsa sormadan hemen yapılırdı, ama şimdi devran döndü... İtalya'ya yazacaksın, adamlar toplanacak, ne oluyor diye soracaklar, sen anlatacaksın, görüntüleri göndereceksin. Bol bol yazışacaksın. Aylar geçer ama olursa da güzel olur..

NIC

Peder'in bahsettiği hikaye  :o






Tuco Ramirez

Bir gün Yıldırım Örer veya başka bir Türk çizere Texone yani Special Dev Albüm çizdirirler mi acaba?

hanac


hanac


sultanhisar

Fuara teksler çıkar dedik gene birşey yok :'( :'(

haziran00

Alıntı yapılan: sultanhisar - 13 Kasım, 2018, 10:54:51
Fuara teksler çıkar dedik gene birşey yok :'( :'(

Fuardan sonra çıkacak diye duydum ben :)