Fables - Masallar / Arkabahçe

Başlatan pearl jam, 03 Ağustos, 2011, 11:50:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pearl jam

Alıntı yapılan: pizagor - 07 Ocak, 2015, 08:33:22
Galiba farklı bir şeyler bekliyormuşum. Bu kadar epik karakterin birarada olduğu bir ambiyansın fantastik temalı bir öykü çıkaracağının hayalini kurmuşum demek ki.

fantastiklerin siradan dunyadaki siradan hayatlari daha ilgi cekici bence. o yuzden benim beklentimi karsiladi.

Hatta buradaki bir kac yorum nedeniyle beklentimi düşürmüştüm o yuzden beklentimi de asti aslinda :)

tommikser

Benimde oldukça hoşuma gitti.Zaten bu İf olayını çocukluğumdan beri çok severim.Eğer öyle olmasa böyle olsa ne olurdu?Bu çr da o tat gerçekten vardı.Zaman içerisinde konunun daha da açılacağı belli.Yazar bir çok karakteri kullanarak çok güzel bir evren yaratabilir ki ilk sayısında bile o evrenin bir parçasını hissettim.

Bir tek kendimde bir eksiklik buldum ki onu da tamamlamam  gerektiğini düşündüm.Bu masallar gerçekten nasıl masallardır.Bize anlatılan gibi olmadığını daha sert ve karanlık olduklarını biliyordum az çok ama okumamıştım.Bu masalların orjinallerini hiç okumamıştım ve merak duygum tekrar depreşti.Hemen araştırma yaptım ve canım dilime birebir tercüme edildiğini öğrendim.Hemen aldım ve en kısa sürede okumayı düşünüyorum.Sizde benim gibi meraklıysanız Pinhan yayıncılıktan çıkan kitabı okuyabilirsiniz.


Grimm Kardeşler olarak da bilinen Jakob Grimm (1785-1863) ve Wilhelm Grimm (1786-1859) tarafından derlenen masallar Alman edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Külkedisi, Parmak Çocuk ve Cesur Terzi gibi dünya çapında ün salmış ve günümüzde hemen her çocuğun dinleyerek büyüdüğü bu masallar aslında Alman halkının gelenek ve göreneklerinin temelini oluşturan hakikati içeren tarihi belge niteliği taşıdığı düşünülerek derlenmiş ve Alman halkına sunulmuştur. Başlangıçta Grimm Kardeşler'e sözel olarak anlatılan ve Kardeşler tarafından daha sonra yayıma hazırlanan Masallar ilk baskısından itibaren çeşitli değişimlere uğramıştır. Yayınevi olarak sadık kalmayı tercih ettiğimiz 1857 yılındaki 7. baskıda yer alan bu 211 masal, Kardeşler'in edebi ve ahlaki müdahalelerine rağmen şiddet ve vahşet içermeyi sürdürmektedir. Basıldığı tarihten bu yana Masallar farklı çevreler tarafından inceleme konusu olmuştur: Halkbilimciler masalları Alman halkının gelenek ve göreneklerinin anlatıldığı otantik metinler olarak ele almış ve içerdikleri hem sözel hem de edebi geleneği inceleyerek Alman masallarına özgü olan nitelikleri ortaya koymaya çalışmışlardır. Masalların barındırdıkları ahlaki öğeleri konu edinen eğitimciler ise masallardan çıkarılacak dersler üzerinden çocuklara istenilen davranışları kazandırmayı ve belirli bir toplumsal ahlaki aşılamayı hedeflemişlerdir. Bir yandan dönemin sosyopolitik yapısı üzerine ipuçlarını arayan sosyolog ve tarihçiler bir yandan da kullanılan üslûp ve estetik öğelerle ilgilenen edebiyatçılar masallar üzerinden XIX. yüzyıla farklı bir yerden ışık tutmaya çalışmışlardır. Dil ve sembolik dünya hakkında çözümlemeler yapan psikanalistler içinse masallarda yer alan sembollerin neye dair oldukları ve ne için kullanıldıkları büyük bir önem taşır. Grimm Masalları'nın Türkçede ilk kez yayımlanan bu eksiksiz ve sansürsüz baskısı "Bir varmış, bir yokmuş" varolmayan bir dünyaya değil, tam tersine varolan dünyaya açılan bir kapıdır ve bu kapıdan ancak bu dili okumayı öğrenerek geçilebilir.

(Kitabın arka kapak tanıtım yazısı)


Chuck

Bende geçenlerde okudum. Daha fantastik bir hikaye düşlemiştim ama bu dedektif hâli de hoşuma gitti. Umarım bu düşmanı daha ayrıntılı olarak tanırız. Gelecek sayıyı merakla bekliyorum. Bu arada her cildin sonunda farklı bir karakterin hikayesi olsa çok iyi olurdu bence orijinalini bilen var mı ? Yoksa Kurt'a özel bir durum mu bu ?
+ Her girdiğim yol çıkmaz sokakla son buluyor
- O halde yeni bir harita bulmalısınız

hanac

İlk sayıyı beğendim.

Uzun bir serinin giriş hikayesi olarak düşünmek lazım.

Cildin sonundaki 7 sayfalık "İki Arada Bir Kurt" yazısını da okumak lazım mı ?

dean

Alıntı yapılan: hanac - 25 Ocak, 2015, 19:48:26

Cildin sonundaki 7 sayfalık "İki Arada Bir Kurt" yazısını da okumak lazım mı ?

  Aşırı derecede gerekmesede karakterlerin origin'ini daha iyi kavramak adına okunsa iyi olur.

hanac

Alıntı yapılan: dean - 25 Ocak, 2015, 20:00:04
  Aşırı derecede gerekmesede karakterlerin origin'ini daha iyi kavramak adına okunsa iyi olur.

Tamam okuyayım bari ...  :)

pearl jam

Kesinlikle okuman gerekiyor karakterleri ve hikayeyi cok daha iyi anliyorsun . Kurt karakterine bakisim degisti okuduktan sonra  :) zaten gayet güzel, okumasi zevkli bir yazi ( masal )

Sakızlı Ohannes Paşa

Açıkçası ben de öyle çok ahım şahım bulmadım ama biraz da olsa ilgi uyandırdı bende. 2 ve 3. cildi de alırım. Kesin kararımı ve devam edip etmeyeceğime onları okuduktan sonra karar veririm. Çünkü ilk cilt itibariyle arada kaldım  ??? Fables ile birlikte okuduğum çizgi romanları puanlamaya başlıyorum. Fables 1. cilt için puanım:  6.5/10

V

"İstemem,eksik olsun.."

ferzan

    Bugün Eskişehir Espark DnR'da haftalık turumu atarken, çizgi roman reyonundan epey uzakta, klasikler reyonunda bir köşede, raf arasında bulduğu bir oturma pufuna kurulmuş 18-19 yaşlarında üniversiteli olduğunu sandığım Karaoğlan saçlı bir genç, eline aldığı Masallar 2. cilt ile adeta sevişiyordu...Raflar arasında dolanırken arkadaşım işaret etti, çaktırmadan dönüp baktım...Gözlerini kapatmış, kitabın yapraklarını ardı ardına '' tırrrrrr'' diye çevirip sonra tersi istikamete bir daha saydırırken yüzüne dayıyor, kokluyor, mest oluyordu...Kendimden bildiğim için önce yadırgamadım ama yarım saat sonra da aynı pozisyonda, iki sayfa okuyup tekrar öpüp kokladığını ve sonra hepten okumayı kesip sadece eline yüzüne sürüp kokladığını ve bu süreçte gözlerinin tamamen kapalı olduğunu (  :P ) hayretle gözlemledim...Muhtemelen biz gittikten sonra da devam etmiştir...Daracık alanda, etrafında vızır vızır dönen kitap müşterilerine aldırmaksızın, kimseye de engel olmadan usturupluca köşesinde oturup çizgi romanıyla aşk ile sevişen bu genç arkadaşı da Fables başlığına not düşmek istedim... :)
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

Animvader

Hocam biliyorsunuz arkabahçe kitaplarında yapışkan kullanıyor sırtta.Acaba bu genç arkadaşımız çizgiromanla sevişmiyor da bağımlılığını tatmin ediyor olmasın.Malum gençlerde yaygın balidir, bonzaidir. ;D

pearl jam

Ikinci kitabi da bir solukta okudum. Cok sevdim bu seriyi, kolay okunan eglenceli bir tarzi var. Kapak cizimleri özellikle cok güzel.

Sakızlı Ohannes Paşa

2. cilt Hayvan Çİftliğini de okudum. İlk cilde göre daha çok hoşuma gitti. Daha tempolu olmuş. Aksiyon dozajı yüksek. Ayrıca en sevdiğim kitaplardan biri olan George Orwell'in Hayvan Çiftliği'ne yapılan göndermeler de tebessüm ettirdi. Ama bu domuzlara da yazık yahu. Herkes de hain bellemiş bunları  :)

Sözün özü ilk 10 sayı itibariyle beğendim ben Fables'ı. Herkese bir şans vermesini tavsiye ederim.

dean

Bir varmış bir yokmuş
Çok yakında geliyormuş;


dean