Gambit - Orjinal Cizim Koleksiyonu

Başlatan Gambit, 25 Kasım, 2011, 22:16:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aa

Aslan Şükür ün Zagor çizimi gerçekten muhteşem. Üsatadın birde Zagoru çizgi roman olarak çizdiğini bir düşünsenize....
Esse Gesse Hayranı...

yunusmeyra

bunu daha ilkokulu bitirirken hayal ederdik..senede 80'lerin başı..sonra 70'lerde "illüstre" tarzda (burda "illüstre" kelimesini guaj,ekolin,suluboya veya akrilik ile çizilmiş renkli sayfaları kastetmek için kullandık) çizilmiş samim utkun imzalı bir dergiyi (samim utkun çizimi bir teksas sayfası ile başlayan bir fasiküldü..)eski çizgi romanları takas ederken elimizde görünce,tamam demiştik,"aslan"' da aslan gibi renkli zagor çizer..bulvar dergi eki orjinal adı "storm" olan meşhur kahramanın (bizde "gökler hakimi erok" adı ile yayınlandı..)"illüstre" çizilmiş sayfalarını bize ulaştırınca bizimde "aslan" çizerimiz bunun gibi harika bir macera çizer diye daha çok hayal kurmuştuk..olmadı,olamazdıda..bir çizgi roman sayfasını "aslan şükür" tekniği ile resimlemenin ve bunu "şişirmeden" macera boyunca yapabilmenin ön koşulu "çizgi roman" dilini bilmek kadar uzunca bir üretim zamanını finanse edecek sayfa başı telif ödemesi olmalıdır..bunu o yıllarda düşenemezdik bile..şimdi ise hangi yayıncının bu tarz çalışmaları finanse edeceğini düşünmüyorum bile..
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

Gambit

sayin Yunusmeyra,

saniyorum Aslan Sukur bir zagor albumu yayinlasa, Alex Ross un Kingdom Come eseri gibi bir sey cikardi ortaya. Bunu finanse edecek yayinci sorununun disinda yalniz baska daha buyuk bir sorun varsa, o da aslinda ustadin cizgi roman kareleri cizmeye uzak olmasi olayidir. Ustat daha cok baska cizerlerin cizimlerinden esinlenip cizdigi icin, cizgi roman karelerini, yazilmis senaryoya gore cizmesi yillari bulacaktir zira once ilgili materyalleri - eskizleri bulmasi ve bir araya getirmesi gerekecektir ki bu da cok uzun vakit alan bir is olur.

Yine de keske omru varken, boyle bir sey ortaya koyulabilse diye hayal etmeden duramiyor insan.


bu arada basliga ilgili olarak, diger basliklarda paylastigim 2 resimi de buraya tasiyayim, baslik derli toplu bir arada dursun



Milliyet cocuk kapaklarindan Bob Morane - Kurbagalar adli macerasindan Omer Muz kapaginin orjinalini de paylasayim ilgilenenler icin. DIkkat edeceginiz gibi aslinda orjinali basili halinden cok daha guzel zira ressam Bob Morane in vucudunun ortasindan serit gecirmis ama bu basimda cikmamis




Gambit

Alıntı yapılan: yunusmeyra - 02 Nisan, 2012, 02:54:01
ilgiyle okuyor ve daha çokta "seyrediyoruz"..koleksiyonunuzu paylaştığınız için teşekkürler..

begenmenize sevindim, paylasacak daha cookkk cizim var koleksiyonumda, rumar80 nin avengers basligini gecicem zaman icinde  :P  :)


Omer Muz un Milliyet cocuk icin cizdigi Besler Cetesinin Turkce versiyon kapagin orjinal cizimi


Gambit

Yine Milliyet cocukdan bir orjinal kapak, alti kafadarlar


Gambit

Cocuk dergilerine bir tane daha ekleyeyim, cizgi roman kapaklarina devam etmeden once:

Turkiye cocuk dergisi icin kapak illustrasyonu, - 24 Mart 1996
karton uzerine guaj boya - 35 cm x 50 cm

Ertugrul Edirne kimdir:

Ertuğrul EDİRNE, (1954- )


2 Ocak 1954 tarihinde Hadımköy, istanbul'da doğan Ertuğrul Edirne, 1975 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nden mezun olana dek eğitimine Türkiye'nin çeşitli illerinde devam etmiş ve liseyi Erzurum'da bitirmiştir. Çocukken okuduğu çizgiromanlar ve izlediği filmlerle gelişen resim tutkusu, akademiye ilk başladığı 1970 yılında Hürriyet Gazetesine çizdiği illüstrasyonlarla profesyonel düzeye ulaşmıştır.

Ertuğrul Edirne, aralarında Murat Sertoğlu, Sarver İskit, Metin Soysal gibi önemli yazarların tarih konulu kitaplarını resimlemiş, ve 1973-1978 yıllan arasında da ilk çizgiromanlarını yine Hürriyet Gazetesine hazırlamıştır. 'Türk Edebiyatından' üst başlığı altında Hüseyin Rahmi Gürpınar'dan Can Pazarı, Kaynanam Nasıl Kudurdu, Orhan Kemal'den Yalancı Dünya; Mahmut Yesari'den Tipi Dindi ile ünlü Amerikan filmi 'Exorcist' filminden uyarlanan ve konusunu gerçek hayattan alınan Cinayet başlıklı çalışmaları çizgiroman formatında yayınlanmıştır. Yine bu dönemde Akbank adına Günaydın Gazetesinde 'Tarihin Meşhurları' adı altında bazı çizgiromanlar daha çizmiştir. Edirne, 1976'da Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan İleri Yavrutürk dergisine ve ertesi yıl da Elele dergisinin çocuk ilavesi olan Çitlembik'e ve Yıllarboyu Tarih, Türkiye Çocuk, Mandrake, Kızılmaske, Eroskop gibi yayınlara çeşitli kapak illüstrasyonları hazırlamıştır. Kurduğu reklam şirketi, pek çok ressamın çalıştığı bir stüdyo haline gelmiş ve Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla resimli çizgi stilinde reklamlar hazırlamıştır.

Çizer, Şenol Kirpikçioğlu'nun APS adlı resim ajansının aracılığıyla Almanya piyasasına adım atmış, 1980'lerden itibaren de Köln'e yerleşmiş ve başta Bastei Yayınevi olmak üzere uzun süre korku çizgiromanları ve çeşitli kapaklar hazırlamıştır. Kapak illüstrasyonu yaptığı seriler arasında Prince Valiant, Luc Orient, Sigurd, Garth, Manos Kelly, Conny, Bessy gibi önemli çizgiroman başlıkları ve Perry Rhodan gibi bilimkurgu roman kahramanları vardır. Edirne, Türkiye'de yaşarken çizdiği birkaç film afişinin ardından, 1990'lar boyunca Avrupa ülkelerinde kullanılan yaklaşık 250'den fazla sinema ve video filmi afişi illüstre etmiştir. Ertuğrul Edirne, 1999 yılında Airbrush Art+Action dergisi tarafından yılın illüstratörü seçilmiş, çalışmaları hakkında özel bir sayı yayınlanmıştır.

Alman Comic Preis ve Roman kataloglarına kapak çizimleri ve çizgiroman koleksiyon dergileri için belgesel yazılar yazmak Edirne'nin son çalışmaları arasında yer almıştır.


Gambit

boyut karsilastirmasi icin:



Cizimin guzelligine bakarmisiniz ? Sizi bilmem ama 80 lerde, kucuk bir ilcede cocuklugunu gecirmis olan birisi olarak ben bu cizimi neredeyse birebir yasadim. Sapkam bile buna benzerdi.  benim cocuklugumu anlatan essiz bir cizim bence.

pearl jam

Alıntı yapılan: Gambit - 17 Nisan, 2012, 22:04:59
boyut karsilastirmasi icin:



Cizimin guzelligine bakarmisiniz ? Sizi bilmem ama 80 lerde, kucuk bir ilcede cocuklugunu gecirmis olan birisi olarak ben bu cizimi neredeyse birebir yasadim. Sapkam bile buna benzerdi.  benim cocuklugumu anlatan essiz bir cizim bence.

Öncelikle Ertuğrul Edirne tanıtımın ve bu güzel paylaşımların için teşekkürler. Çizimlere aşinayım ama çizerini bilmiyordum.

Resime gelince; çocukluğumu İzmir' de geçirdiğim için benim çocukluğumu anlatmıyor  :) ama bence de müthiş sıcak harika bir çizim. 

ercoktay

Süleyman şöyle müthiş çizimleri koyuyorsun. Her görüşümde yutkunuyorum. Müthiş bir kapakmış gerçekten.

aa

Gerçekten de inanılmaz bir kapak. Sanki canlı gibi duruyor....
Esse Gesse Hayranı...

Gambit

Bugun ki bonanza muhabbetini takiben, koleksiyonumdan # 9 numarali sayinin orjinal cizimini paylasiyorum sizinle.

Bu kapagin bir ozelligi de var aslinda benim farkettigim (eger yanilmiyorsam) bakalim bulan cikabilecek mi  :)



basilmis kapak:



veeeee, orjinal cizim :)




PS: renklere gel, ortamin ve cizimin sicakligina gel, 80 leri yasatiyor resmen resme bakmak bile insana di mi


s.b

Çok güzel bir resim. Ne kadar canlı duruyor.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

yunusmeyra

s.b'nin dediği gibi canlı ve albenisi yüksek bir kapak.."bonaza"nın ,orjinal "comics"lerinin kapakları fotoğraf olarak kolajlanmış ve "cansız"..


gambit, "o özellik" nedir acaba  ???
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

kalidor

Resimdekiler Dallas'taki Jeyyar ile Bobby mi? :D
Crom! Ölüleri Say...

hanac

Alıntı yapılan: Gambit - 15 Mayıs, 2012, 21:45:42
Bu kapagin bir ozelligi de var aslinda benim farkettigim (eger yanilmiyorsam) bakalim bulan cikabilecek mi  :)

Özellik ne acaba ?