Gönderen Konu: 1970 basım tay yayınları zagor,mr no,teks,süperteks,karaoğlan satmak istiyorum  (Okunma sayısı 3749 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bayil32076

• Yeni Üye
  • *
e posta: anilbayil@hotmail.com
tel        : 0537 279 5649

arkadaşlar elimde 1970 yılı basımı tay yayınları zagor serisi var. her 5 tane 98 sayfalık dergi bir cilt olacak şekilde ilk sayıdan itibaren 70 tane cilt var pırıl pırıl. geriye kalanları ciltlenmemiş arada tek tük eksik sayılar olduğu için.. ciltler elde özel ciltlenmiş. kitapların durumu sıfırdan farksız. bunları satmak istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim? kitaplar baba yadigarı gözümüz gibi bakıp sakladık. ayrıca ne kadar değere satılabilir?

fiyatları aşağı yukarı belirledik arkadaşlar:

ZAGOR 350lik seri  4000 tl
1970 basım tay yaınları

SÜPER TEKS (şahsi ciltli)
1970 basım
49 cilt içinde 1-370 sayı EKSİKSİZ  :  2000 tl

CONAN - İlkel Çağların Yenilmez Savaşçısı   : 300 tl
Alfa Yayınları, 1980
1-52 arası orijinal cilt kapağı içinde
53-86 arası fasikül

MR NO
Tay Yayınları, 1976
Sayı1- Albüm96 arası 28 şahsi cilt
Albüm97-223 arada eksikleriyle fasikül   : 1750 tl
MR NO
ÖZEL SAYI 1-28 (fasikül)   :  150 tl

MR NO
YENİ SAYI 1-31 (fasikül)   :  150 tl

ZAGOR
Tay Yayınları
ÖZEL SAYI 1-28 (fasikül)   :  150 tl

KİT TAYLOR
1-20 (fasikül)   :  200 tl

TEKS
1-31 (fasikül)    :  150 tl

KARAOĞLAN   :  600 TL
Suat Yalaz'ın Asya Kaplanı, 1982 basım
1-158 arası eksiksiz
1-78 arası dikilmiş, kesilmiş, tutkallanmış yalnız cilt kapağı takılmamış üç cilt halinde
78-158 arası fasikül halinde

Çevrimiçi hanac

• Çiko
  • Forum Yöneticisi
  • Çizgi Roman Sevdalısı
Ynt: 1970 basım tay yayınları zagor satmak istiyorum
« Yanıtla #1 : 29 Ocak, 2012, 17:03:43 »
Bu konunun uzmanları aramızda.

Eminim sana gerekli bilgileri vereceklerdir.

Ama çok para ettiğinden eminim.  :)

Çevrimdışı Ahmet Çakay

• Üye
  • **
« Yanıtla #2 : 29 Ocak, 2012, 17:34:50 »
arkadaşlar elimde 1970 yılı basımı tay yayınları zagor serisi var. her 5 tane 98 sayfalık dergi bir cilt olacak şekilde ilk sayıdan itibaren 70 tane cilt var pırıl pırıl. geriye kalanları ciltlenmemiş arada tek tük eksik sayılar olduğu için.. ciltler elde özel ciltlenmiş. kitapların durumu sıfırdan farksız. bunları satmak istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim? kitaplar baba yadigarı gözümüz gibi bakıp sakladık. ayrıca ne kadar değere satılabilir?

Sıfırdan Farksız Olması Çok Güzel  Sizi Bu Konuda Tebrik Ediyorum 40 Sene Gibi Bir Zaman Dilimi İçersinde Bu Halde Kalmaları  Çok Güzel Bir Olay  ,  Hasan Arkadaşımızın  Dediği Gibi Satış Olayında Size Bu Konuda Yardımcı Olacak Bu İşin Ustaları Var Burada  İnşallah  Değerini Bulur  Bu Baba Yadigarları  , Hiç Olmazsa Kitapların Resimlerini Görmemiz Mümkün Olabilirmi Acaba ...

Çevrimdışı bayil32076

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 29 Ocak, 2012, 17:41:46 »
resimleri hemen çekip ekliyorum
ilginize teşekkür ederim :)

Çevrimdışı Gandalf

• Üye
  • **
  • TAY YAYINLARI DÖNEMİ KOLEKSİYONERLERİ
    • TAY YAYINLARI DÖNEMİ KOLLEKSİYONERLERİ
« Yanıtla #4 : 29 Ocak, 2012, 18:24:18 »

Dostum resimleri gördükten sonra sana fiatları hakkında bilgi verebilirim , bu serinin hemen hemen tamamı bende de mevcut bilgin olsun.
Saygılarımla
Serdar
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur

Çevrimdışı bayil32076

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 29 Ocak, 2012, 18:39:04 »

Çevrimdışı Gandalf

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : 29 Ocak, 2012, 18:44:14 »
Dostum resimleri gördüm , sana bir soru soracağım, bu ciltlerin içerisindeki fasiküller, 1 . sayısından başlayıp 465. sayıya kadar devam ediyor mu , yoksa aralarda eksik olan fasiküller mevcut mu.

Çevrimdışı bayil32076

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : 29 Ocak, 2012, 19:04:41 »
Dostum resimleri gördüm , sana bir soru soracağım, bu ciltlerin içerisindeki fasiküller, 1 . sayısından başlayıp 465. sayıya kadar devam ediyor mu , yoksa aralarda eksik olan fasiküller mevcut mu.

zagor ''sayı 1'' ismiyle başlayıp ''sayı 463''e kadar mukavva kapaklı cilt içinde eksiksiz mevcut. ''sayı 463"den sonra "cilt 136" ismiyle hikaye olduğu gibi devam ediyor. o da ''cilt 187''ye kadar eksiksiz mukavva kapaklı cilt içinde.
''cilt 187''den "cilt 314"e kadar olan bölümleri arada tek tük eksikler mevcut olduğu için resimde gördüğünüz gibi ciltlenmemiş.
kusura bakmayın bunlara bakmam uzun sürdü.

Çevrimiçi darkwood

• Zagor
  • Forum Yöneticisi
  • Çizgi Roman Sevdalısı
  • Ahyaaaak
« Yanıtla #8 : 29 Ocak, 2012, 19:07:39 »
Klasik seriler basılmadan önce bu serinin değeri çok daha fazlaydı. Bu yüzden bu seri şu an yarıdan fazla değer kaybetmiş durumda.
Resimlere bakılırsa gerçekten temiz ve güzel bir arşiv, umarım eksiksizdir. Koleksiyon değeri açısından ayrıca fasikül kapaklarınında bulunması çok önemli. Fasikül kapakları da mevcutmu?
Darkwood Sakinleri..

Çevrimdışı bayil32076

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 29 Ocak, 2012, 19:12:51 »
Klasik seriler basılmadan önce bu serinin değeri çok daha fazlaydı. Bu yüzden bu seri şu an yarıdan fazla değer kaybetmiş durumda.
Resimlere bakılırsa gerçekten temiz ve güzel bir arşiv, umarım eksiksizdir. Koleksiyon değeri açısından ayrıca fasikül kapaklarınında bulunması çok önemli. Fasikül kapakları da mevcutmu?

her fasükülün arkalı önlü (içinde türkan şoray, cüneyt arkın gibi eski ünlülerin ve karikatürlerin bulunduğu) kapakları da cilt içinde muhafaza edilmiş.

Çevrimdışı ravengelus

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #10 : 29 Ocak, 2012, 19:13:08 »
Gerçekten çok güzel bir koleksiyon. Ederi de oldukça fazla. Anladığım kadarıyla eksikleri de yok denecek kadar az. Bir de ciltlenmemiş olsalardı.. Bence bir ekspertiz yardımı alabilirsiniz.
Bütün dünya düşmanın olacak.
Binlerce düşmana sahip bir Prens

Çevrimdışı Gandalf

• Üye
  • **
« Yanıtla #11 : 29 Ocak, 2012, 19:23:10 »
Dostum resimleri  ve bilgileri aldıktan sonra kısaca sana ederi hakkında bilgi vereyim ;
bu ciltler içerisindeki , 1. fasikülden  465 . fasiküle kadar olan kısmın  eksiksiz olarak var olması büyük bir avantaj.
Şöyleki ; eğer cilt halinde bulunmasa ve tekli sayılar halinde olsalardı bu fasiküller , takım olarak 4500 TL  ile 5000.tl civarı bir fiat ederdi, bu fasiküller orjinal cilt kapakları içerisinde olsalardı , kondisyon durumuna göre 7000 ile 7500 TL civarı bir ederi olurdu, Senin elindeki fasiküllerin  Şahıs cildi içerisinde olması dez avantaj oluşturduğu için , karşılıklı birisi ile anlaşabilirsen seriyi bozmamak kaydıyla , 3000 ila 3500 tl edeceği kanaatindeyim.
Eğer serinin tamamı yani 350 lik serinin tamamı cilt halinde olsaydı , o zamanda genel toplamda , şahıs cildi içerinde oldması sebebi ile 6000 tl ile 6500 tl bir fiat yapardı.
Sanırım biraz seni aydınlatmış oldum. Lakin bu seriyi eğer satmak istersen kesinlikle parçalı halde satma derim sana,  eğer parçalarsan genel toplamda eline 2000 Tl bile geçmez bilgin olsun.
Saygılarımla
Serdar.

Çevrimdışı bayil32076

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 29 Ocak, 2012, 19:32:06 »
serdar bey yorumlarınız için teşekkür ederim.
şahsi ciltler açıldığında sadece arkasından birkaç milimetre kesilmiş orijinal fasiküller tekrar elde edilebilir.
bunu satabileceğim yer konusunda da bir bilginiz var mı?

Çevrimdışı Gandalf

• Üye
  • **
« Yanıtla #13 : 29 Ocak, 2012, 19:43:41 »
serdar bey yorumlarınız için teşekkür ederim.
şahsi ciltler açıldığında sadece arkasından birkaç milimetre kesilmiş orijinal fasiküller tekrar elde edilebilir.
bunu satabileceğim yer konusunda da bir bilginiz var mı?

Dostum sakın böyle bir şey deneme , eğer bu fasikülleri ciltleri içerisinden çıkarırsan , büyük bir ihtimalle satamazsın . Çünki bu fasiküller ciltlenirken arkaları kesilerek ciltlenmişlerdir. bu yüzden şahıs cildi içerisinden çıktıktan sonra zaten orjinalliği gitmiş olan fasiküller iyice değersizleşmiş olurlar ve hiç bir koleksiyoner bu fasiküllere toplu para vermez ve fasikülleri tektek satmak zorunda kalırsın . İçlerinden ya 20 tanesini yada 30 tanesini satabilirsin diğerleri elinde kalır veya  tanesi 1 tlden gider bilgin olsun.

Ben derimki bu ciltleri bu haliyele gittigidiyor.com sitesinden veya Nadir kitap ın satış sitesinden satışa sun , elbet seninle irtibata girebilecek arkadaşlar çıkacaktır.Elindeki kitapların bu haliyle fiatlarını öğrendin , bu dakikadan sonra pazarlık ve anlaşmak tamamen sana kalmış.
Ayrıca bu forumda da epeyce bir arkadaş senin elinde böyle bir serinin olduğunu öğrendi bu da bir avantaj sayılır.
Bu durumu sabırlı olarak değerlendirmeni öneririm .
Eğer direk sahaflara gidip satmak istersen bu seriye 1000 tl den fazla fiat vermezler onuda hatırlatmak isterim.
Selamlar
Serdar.

Çevrimdışı bayil32076

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #14 : 29 Ocak, 2012, 19:58:50 »
tespitleriniz için çok teşekkür ederim.
bunları biriktiren rahmetli babam kitaplarını ciltlerken zagor'un kendi cilt kapaklarından bulursam bu ciltleri söküp onların içine yerleştireceğim derdi.
ayrıca elimde zagor kadar tommiks, teksas, mr no, conan, teks kitapları da vardır. citli ve aynı temizlikte yalnız daha düzenlenmemiştir.