The Songs of the Dead

Başlatan kalidor, 25 Nisan, 2012, 14:18:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalidor

Dark Horse'un 2006 yılında 5 fasikül halinde yayınladığı ve zamanında en korkunç Conan öykülerinden biri olarak lanse edilen çöl macerası. Yazar Joe R. Lansdale;  Batman: The Animated Serisi'ni de yazmış ve westernden, korkuya, bilimkurgudan, gizemli öykülere de kadar oldukça geniş tandansa sahip bol ödüllü bir yazar. Çizer ise 50'lik seriyi Kurt Busiek'ten devralan, Conan:Kimmerya'yı ve en son da King Conan: The Scarlet Citadel'i (Forumda bahsetmiştim) çizen Timothy Truman. Truman'ın Conan çizimlerini beğeniyorum ve kendisi de oldukça deneyimli bir Conan çizeri olduğu da bu çalıştığı serilerden zaten belli oluyor.




2005 ve 2006 yıllarında Dark Horse bir çok Conan mini-serisi yayınladı. Bunlar:

Conan And the Jewels of Gwahlur (2005), 3 fasikül.
Conan And the Demons of Khitai (2005–2006), 4 fasikül. (Forumda bu maceradan bahsetmiştim)
Conan: Book of Thoth (2006), 4 fasikül.
Conan: Free Comic Book Day Edition (2006), 1 fasikül.  (Lal'in yayınladığı seride okuduk)
Conan And the Songs of the Dead (2006), 5 fasikül.
Conan And the Midnight God (2007), 5 fasikül. (Bu süper macerayı da forumda nakletmiştim)

Bu fasiküllerin daha sonra TPB'lerinin yayınladığından bahsetmeme gerek yok sanırım.


Şimdi ilgili maceramıza gelecek olursak:

Öykü Conan'ın Stigya çöllerinde önde bir domuzu arkasında ise bir köpeği kovalarken başlıyor. Domuz şanslıyken, Conan köpeği çiğ çiğ dişliyor. Malum çölde yaşam zor. Bkz:







Diğer sahnede ise boğazlarına kadar kuma gömülmüş adamlar görüyoruz. Bunlar askerler tarafından kuma gömülmüş eşkiyalar. Conan aralarında henüz kendisinde olan Alvazar isimli eski bir arkadaşını tanıyor ve adama avladığı köpeğin bağırsaklarında kalan kan ve sıvı olan artık ne varsa içirerek hayatını kurtarıyor.  Bkz:



Bu sırada ortaya çıkan askerleri temizledikten sonra Conan aslında ne kadar merhametli birisi olduğunu bizlere gösteriyor ve halen sağ ama gidici birkaç eşkiyanın boğazını keserek daha fazla acı çekmemelerini sağlıyor.  Daha sonra Alvazar'ı kumdan kurtararak, bu hırsızın bir büyücü adına bir tapınaktan çalmış olduğu "İblisin kökü" denilen bir Boğa putunun cinsel organını yaptığı iyiliğe karşılık gaspediyor. Alvazar isimli bu karakter oldukça becerikli, zeki, iyi bir silahşör ve espri yeteneği de üst düzeyde. Korku seviyesini bilmem ama bu maceranın Conan'ın en esprili öykülerinden biri olduğunu da belirtmeliyim. Tüm macera boyunca Conan ve Alvazar'ın didişmeleri eğlenceli olmuş. Bu arada Alvazar'ın hokkabazlık yapan bir yardımcıdan çok Conan'ın bayağı team-up yaptığı bir karakter olduğunu da belirtmek lazım.

Putun organını büyücüye satmak için buluşma yerine giden ikili, burada kendilerini birden bire yerin altından çıkan Gölgeler Şatosu gibi bir yerde bulurlar. Şatoda 90-180-90'luk bir cin (djinn) kendilerini karşılar ve şatodaki devasa mumyanın parmağındaki yüzüğü çalması için Conan'ı tahrik eder. Bu tahrikin sonucunun ne olduğunu söylemeye gerek yok ama benim bildiğim Conan ne kadar seksi olursa olsun bilerek doğaüstü bir yaratıkla insan suretinde de olsa halvete girmezdi. Artık çöl sıcağı kafasına vurmuş demekki. Neyse buradan yüzüğü aldıktan sonra 2 unsurun daha bir araya gelmesi gerektiğini öğrenirler. Bunlar bir kitap ile bir büyücünün elidir. İkilinin amacı bunları bulup, satmakken araya bizim Tutamon'un (Thoth-amon) müritlerinden Alvazar'ı kiralayan büyücü girer. Büyücünün amacı da bu 4 unsuru elde edip Hiborya Çağı'ndaki zilyon tane karanlıklar lordundan birini yeryüzüne indirmektir. Yalnız büyücü bu emanetlerin saklandığı yerlere kendisi girememektedir. Neyse klonlama işini taa o zamanlarda çözmüş büyücünün ilgili emanetleri almak için çağırdığı çeşit çeşit kımıl kımıl hayvan-hayvan, hayvan-insan karışımı antik Mısır mahlukatları, eskiden insan olan ama yeraltında yaşamaktan kurda (böcek olan kurt-worm) dönüşmüş kitabın koruyucusu kurt-insanlar, her zamanki gibi ölmeye mahkum figüran Piktler (cehennemde her Pikte yer vardır) ve çölde karşılaşılan yine emanetleirn peşindeki şüpheli ikiliyle yapılan isteksiz bir işbirliği derken macera oldukça dolu ve heyecanlı gelişiyor. Sonunda yine Lovecraft öykülerinden fırlama bir canavar çıkar ama bu sefer kılıçla değil, başka türlü üstesinden gelinir. Conan and the Midnight God kadar olmasa da beğendiğim bir macera oldu. En azından Demons of Khitai'den daha iyiydi. Okuyun, okutturun.











Crom! Ölüleri Say...

trutalbruth

Çizgiler güzel ama son sayfada Conan'ı biraz hödük çizmiş sanki :) Okunmamış bi dünya yeni Conan macerası var. Çevirsek balonlasak şunları yav. Bizde hayatta basılmaz bunlar.

hanac

Çok güzel bir tanıtım olmuş.

Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.  :)

kalidor

Çok teşekkür ediyorum, okuyunca bizim Tutamon'un geçmişini anlatan Book of Thoth gelecek.

Thoth aslında iyiydi de çevresi kötüydü olmaz inşallah :)




Crom! Ölüleri Say...

kalidor

Alıntı yapılan: trutalbruth - 25 Nisan, 2012, 14:37:05
Çizgiler güzel ama son sayfada Conan'ı biraz hödük çizmiş sanki :) Okunmamış bi dünya yeni Conan macerası var. Çevirsek balonlasak şunları yav. Bizde hayatta basılmaz bunlar.

Bunun balonlaması yıllardır var, korsan yayın konusunda fütursuzlaşmış ve uzmanlaşmış bazı çr forumlarına bakabilirsin.   

O da bir emek sonuçta.
Crom! Ölüleri Say...

ErenKoyunoglu

Sevgili Kalidor, sen bizlere bir tavsiye listesi versen yeni Conan'lardan şunlar iyi bunlar kötü diye de bir el atsak yenilere de. Zaten bi onlara el atmamıştım tam olsun.
Sevgiler,
Eren

kalidor

Alıntı yapılan: ErenKoyunoglu - 25 Nisan, 2012, 19:34:44
Sevgili Kalidor, sen bizlere bir tavsiye listesi versen yeni Conan'lardan şunlar iyi bunlar kötü diye de bir el atsak yenilere de. Zaten bi onlara el atmamıştım tam olsun.
Sevgiler,
Eren

Şimdi sayacak olursak:

Conan And the Jewels of Gwahlur henüz okumadım ama iyi olmadığı söylendi. özellikle çizimlerin kötü olduğu aşikar. Bu macerayı John Buscema'lı ilk versiyonuyla okumak daha iyi.

Conan and the Daughters of Midora: okumadım piyasada bulunmuyor ama önümüzdeki aylarda başka hikayelerle birlikte TPB'sinin çıkacağını duydum.

Conan And the Demons of Khitai: Pek önermiyorum.

Conan: Book of Thoth (2006): henüz okumadım ama Thoth-Amon için okunur.

Conan And the Songs of the Dead : Okunabilir, sıkmıyor.

Conan And the Midnight God (2007): Kesinlikle okunmalı.

King Conan: Red Citadel: Güzel, okunabilir, eski maceranın yeniden adaptasyonu

King Conan: The Weight of the Crown: Piyasada bulunmuyor ama ismi bile okunması için yeterli, zaten tek fasikül. bu maceranın öncesi ise online olarak toplam 16 sayfa yayınlanan Conan And the Mad King of Gaul

Conan: Island of No Return: 2 fasiküllük, ilk fasikül iyi ama sonuç vasat. Çizimleri çok beğendim ama. Bunun da öncesi online oalrak yayınlanmıştı.

King Conan: The Phoenix on the Sword: Seri devam ediyor, henüz ilk fasikülü aldım. Zaten bildiğiniz eski maceranın yeniden adaptasyonu

Conan: Road of Kings: Roy Thomas felan var ama çokta abartmaya gerek yok. (2 TPB)






Crom! Ölüleri Say...

kalidor

İlk dönem Conan öykülerini hatırlatan sürükleyici bir macera. İlginç bir yönü de güzel espriler barındırması. Çizimler güzel, yancı da fazla sırıtmıyor. Sonu biraz aceleye gelmiş yine de ama öneririm.

Puanım:8/10
Crom! Ölüleri Say...