Dylan Dog'daki Göndermeler ve Klişeler

Başlatan kalidor, 30 Mayıs, 2012, 13:32:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yunusmeyra

"felsefe taşı" ; j.k.rowling'in ki değil (o da var tabii) hani kimyadan önceki simya zamanlarında "herşeyi altına çeviren taş"..hatta ölümsüzlükte verdiğine inanılan taş..
rutherford ismide ilginç..hani elektromanyetik alan ve daha çokta maddenin atom yapısı ve radyoaktiflik üzerine çalışan bilim adamı..
bir maddeyi altına dönüştürmek demek (altın,  özel bir kütlesi ve atom içi dizilişi olan element olduğuna göre..) o maddedeki atomların kütlesinin ve atomların iç parçacık dizilişlerinin altın elementine çevrilmesi demek..yani tam bir rutherford uzmanlığı alanı..
daha önce "felsefe taşı"na ve elinde bulunduranların öyküye dahil olduğu maceralara martin maceralarında  rastlanmıştı..kalidor'un bahsettiği göndermedeki uzman dost bunun için martin seçilmiş.
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

yunusmeyra



10.yıl özel sayısında geçer mesela, barcelano'da sagrada familia katedralinde bir örneğinin saklı olduğundan bahsedilen macera...
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

hocu

Alıntı yapılan: kalidor - 30 Mayıs, 2012, 13:32:27
Dylan Dog'un her sayısında açıktan veya gizliden göndermeler var kuşkusuz. Ancak bazı sayılarda başka çizgiromanlardan veya popüler kültürden sevdiğimiz karakterleri de görüyoruz. Örneğin 17. sayıdaki "Zamanın Sınırlarında" adlı macerada öykünün odağındaki Camgökdelen'deki hamamböceği isitlasına karşın çağırılan ilaçlama ekibi -böcek takımı- bildiğimiz filmdeki hayalet avcıları. Yine aynı hikayede Dylan'ın arkadaşı druid Wells'in yardımcısı da Hobdediks (Obeliks). Dylan'ın Hopdediks'i görünce afallaması ve sonra içinden birkaç kez birisini hatırlattığını söylemesi de oldukça hoş olmuş.

13. albümde de (Golkonda) Blake et Mortimer adlı frankofondan tanıdığımız Phillip Mortimer'in birkaç karelik bir rolü vardı.

Bahsettiğiniz Lord Wells başlı başına bir iki gönderme barındırıyor. Adı fantastik ve bilimkurgu edebiyatının en eskilerinden H.G. Wells'e göndermedir. Grafik kimlik olarak da ünlü korku filmleri aktörü Vincent Price'dan esinlenilmiştir.