2012 Temmuz Ayı Ödüllü Yarışması - ZAGOR KABUS

Başlatan hanac, 01 Temmuz, 2012, 21:08:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yunusmeyra

evet çizgi roman okurları ve dostları yarışmamızın son 22 saati..son yorumları,eleştirileri ve kişisel düşüncelerinizi bekliyoruz.."ödülde" sağlam,sizede çıkabilir..  :)
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

pizagor

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


yunusmeyra

  bu macera konusunda söylenebilecek her şey zagor'un seri yayınlarından ve önceki 4 hellingen'li macerasından bağımsız değildir..lal'in yayınladığı KM ciltlerinin iç kapağında kısaca değinilir bu maceralara ve yeni dizi içindeki orijinal numaralarına..donatelli ve ferri tarafından çizilen maceralardır bunlar..
    hellingen'in envai çeşit "kötücül" projeleri ve saldırı planları ve kurnazlıklarıyla karşılaşırız bu 4 macerada.."Titan" ı tanırız..titan'ı diriltecek "denizaltıyı" görürüz..her defasında yenilir ve "deli" bilim adamı etiketiyle derdest  edilir..ancak 3. ve 4. maceralarda hellingen'in karakteri boyut kazanır..içindeki dizginlenemeyen "insanlara karşı" öfkesine ve kıyıcılığına iyice şahit oluruz..iş "birleşik devletler" işgali ve sonrasında dünyanın imhasına yönelmektedir..artık hellingen'in zagor ve insanlar için tam bir kabusa dönüştüğü okuyucu tarafından kabul edilir...hele hele "tutsak" bir hellingen'in uzaylı "akron" ırkını bile kendi "ütopyası" için kullanabilir duruma gelmesi ile hellingen zaten "yaşayan kabus" durumuna gelmiştir..4. hellingen'li maceranın sonunda hellingen'in "ışınlama kabininde" ,"yok oluşuna" veya "gözden kayboluşuna" şahit oluruz..ama içgüdülerimiz bize belirsiz bir gelecekte bu "kabus'un" tekrarlanacağını fısıldamaktadır..
    "kabus" adlı macera tamda böyle bir gelecekte ortaya çıkar..üstad  sclavi, ele almıştır artık "hellingenli destanı"..çizer ise üstad ferri'dir..uzun bir maceradır kabul ancak maceranın sürprizleri,heyecanlı gel-git'leri ve peş peşe gelen cevabı zor soruları hiç hız kesmez..bir önceki sayfada caretta ve pizagor'un çok genişçe ve önemli dönüm noktalarını işaretlediği ,önemli anlarına dikkat çektiği sağlam bir özet sunmaktalar..evet 42 yaşında bir çizgi roman okuru olarak bu ve önceki hellingen etiketli maceraların bendeki etkileri daha farklı..ancak "kabus" macerası ortaya koyduğu sorular ve cevaplar ve kahramanların bu dramatik yapı içindeki boyutlarının "derinleşerek" çoğalması bende hep ayrı bir tat bırakmıştır..şahsi olarak ,zagor bu macera ile gözümde daha da büyümüştür..hellingen'in bu kadar "zeki" ve "kötü",zagor'un bu kadar dibe vurduğu "efsane" maceramızda "tipler" "karakterler" haline gelir..
     kızılderililerin dediği gibi bir "ah-eh-nai"" durumu yaşanmaktadır.."delilik"..ancak bu kızılderililere göre tamamen kötü bir şey değildir,hatta "manitu"nun dokunduğu bir kişi olmanın ayrıcalıklı bir yanı vardır..(bu arada bizim kültürümüzde ve yaşantımızda da özellikle geçmişte "delilere" bakış açısını hatırlamak faydalı olur..hakikati arayan insanoğlunun başka bir "gerçeklik " yaşayan "delilerimizden" hakikate değen bir duyuş,dokunuş,"himmet" beklediği çok olur..hasan kaçan'ın "deli ziyasını" bir düşünün veya bir çok tasavvuf anlatısında "deli" gözüyle bakılan ,gel git'li haller sergileyen "can"ları,dost"ları,"derviş"leri..
    geçen maceranın genç ve bilgeliğe "aday,kahraman kızılderilisi "akoto" yardım etmek ister bu "kabuslar" içindeki zagor'a..öyküde devamlı "neatani" dağında yalnız kalarak ,"hakikat" yolunda düşüncelere dalan "akoto" nun da ,ancak zagor'a yardım ederken "bilgeliğe" ulaşacağını görürüz..tamam "bilge" rakum'a saygı duymakta onun ruhunun esintilerinden faydalanmaya çalışmaktadır..onun mirası "kutsal ok ve yaya" sahip çıkmaktadır ,ancak onun "farkındalığını" tetikleyen başka başka yaşam ve dünyalar olduğunu ona söyleten bu "emanetlerin" kırılması ve zarar  görmesi olur.."hani bu dünyada zarar görmeyecekti bu "ok ve yay"" diye sorar kendine..o zaman bu dünya önceden algıladığımız "dünya" değilde bir başkası mıdır???..delilik,akıl,gerçek ve farklı dünyaların varlığı ile ilgili bir çok "soru" gelir önümüze..rüyalar ve gerçekler karışmaktadır bir birine..rüyaları gerçeği kavramada bir yol olduğu konuşulur,hakikate ulaştıran bir çok farklı yol olduğu hissettirilir..cennet ve cehenem ile kişinin kendi "kıyameti"nden bahsedilir..çiko ve zagor ikişer kez "ölür"!!! farklı dünyalardan birbirine geçişler yaşanır..   
   hellingen ,"uzun" bir zaman, "uzay" sandığı "hiçlikte" olmanın ve yalnızlığın acısını çeker..pizagor'un dediği gibi içindeki acı ve öfke ,onun" cenneti" olabilecek "uzay aracı" ile karşılaşsa da hayatının bu farklı "uzantısında", "cehennemini" yaşamasına sebep olur..zaman ve evrenler arası seyahati ve zagor'un kabusu olacak "kötülükleri" "bir evrenden diğerine taşımayı" öğrenmiştir..(aslında tamamen bir "iblis" formuna bürünmektedir ki bu bir sonraki maceranın yani D&E YAYINLARINDAN  ülkemizde de yayınlanan 6. Hellingen'li maceranın konusudur..) zagor ömrünü adadığı "barış"ın tükenişine şahit olur..shalak liderliğindeki Kızılderililer ilk önce onurunu sonra canını alır..zagor en diptedir: "ben öyle bir ilahım ki,Kızılderililerin saygısını kazanmak içiç onları aldatıyorum." Ve kahreder!bu sefer "hiç"liğe yuvarlanan zagor'dur..ancak bu "hiç"lik onun "algılarını" açar..kiki "manitu"yu  anlar ve hakikati kavramaya başlar..bir şaman bir başka dünyada ona şöyle demektedir: "ne kadar düşünce varsa o kadarda dünya vardır.." aynı anda "akoto"da "kutsal ok ve yayın" kırılışı ile bunu sorgulamıştır..farkındalığı ,akoto'yu "fedakarlığa" yöneltir..bu zagor için yapılan bir yardım ve "kendi sonu" gibi görünsede "hakikatin" bulunuşu ve gerçek "bilgeliktir"..ölümsüzlük "sevgi" ile mümkündür,"nefret"ile değil! "hangi dünyayı yaşarsak yaşayalım sevdiklerimizin hatıralarında yaşayacağız" demektir bu..sevgi varsa "ölümsüzlük" mümkündür..hellingen'in payına düşen ise ,nefret ve öfkesinin sonucu "unutuluş" ve "yokoluş"tur..kabus olarak hatırlanacaktır..
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

BAHADIR

Okuması gerçekten zordu... Hiç olmazsa büyük - küçük harf uyumuna dikkat edip, bir de paragraflara bölseydiniz, bu kadar uzun yazının okuması bir nebze daha kolaylaşırdı...

yunusmeyra

notlar:(çiko zagor'u kurtarmak için en hızlı bu macerada koşar ve yine onu öldürmek için bu macerada silahını peşpeşe ateşler,UFO'nun tanımlanamayan değil "ultra" hızlı cisim olduğunu bu macerada öğreniriz..zagor silahını bu macerada şakağına dayar,"beyazlardan" ilk defa bu kadar nefret edip bir "beyaz" olduğuna bu kadar "lanet" eder..beyaz askerleri yoketmel için "intikam" yeminini bu macerada eder...zagor'un ensesindeki çipe,kımız içen zagor ve hellingen'e,"makro moleküler düzenleyici" tabirine bu macerada şahit oluruz..)
          (hellingen'in bu gidişli gelişli halleri ve çılgın bilim adamı kimliği esinini bir sonraki 6.macerada boselli yazımı bir senaryoda bir kez daha ama bu seferde çok orjinal bir buluşla okuruz.. D&E yayınlarının editör sayfasında "nolitta"dan (üstad bonelli!) alıntılanan bir cevapta bu tarz "ölüp dirilme" ve "tekrar doğuşların" senaryo yazımı bağlamında çok hoşuna gittiğini okuruz..hellingenli esin kaynağının ise italya'da çizgi romanın "altın dönemine" denk gelen 30-40' lı yılların "kötücül" bilim adamı "VİRÜS" ve onun senaryo yazarı    Pedrocchi olduğunu  söyleyecektir..



bahadır ,dediğin gibi yazıyı istiflemeye çalıştım ama bu kadar kurtarabildim  ::)
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

hanac

Bu ayki yarışmayı Atilla abi (caretta) kazanmıştır.

Kendisini tebrik ediyoruz.

Çok kısa süre içinde Ağustos yarışmasında görüşmek üzere kendinize iyi davranın.

kalidor

Atilla Abi'ye tebrikler, güle güle okusun. Ama benim gönlümün kazananı YunusMeyra'dır. :)
Crom! Ölüleri Say...

NIC

tebrikler Caretta abicim,bence Kull'un yanına bir ikide teks sıkıştıralım  ;D,herkese katkılarından dolayı teşekkürler(favorilerim ise pizagor ve yunusmeyra)

rumar80

  Tebrikler Atilla abi. Benim de favorim yunusmeyra. Onun yazılarının bende yerleri ayrı. Gerçi bu aralar Avengers'ı ihmal ediyor ama... ;)

caretta

Teşekkürler arkadaşlar.Ben de Pizagor ve Yunus Meyra'nın yazılarını çok beğenmiştim.Kaliteli yazılar forumumuza herzaman zenginlik katar...

yunusmeyra

sayın caretta'ya fumettilere olan ilgisi ve sevgisi ayrıca forumumuza en gerekli zamanlardaki katkıları dolayısıyla teşekkür ederiz ve kutlarız..
  (rumar avengers'ları okuyor ama yazamıyoruz doğru..aslında yazacak çok şey oluyor ama yaz sıcakları ve hayatımızı düzene koyma faaliyetleri bizi gönül rahatlığıyla yazmaktan alı koyuyor..yoksa biliyorsun "avengers forever.."  ;) )
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

pizagor

Beğenen arkadaşlara da, beğenmeyenlere de teşekkürler :)  :)  :)
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


pizagor

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


Dylandog

Kabus tam bir baş yapıt beğenmeyenler neyi beğeniyor dogrusu merak ediyorum

ghostrider

Çok güzel bir hikaye olup severek okumuştum. Birden farklı duyguları barındıran bir başyl yapıttır.
Büyük güç büyük sorumluluk gerektirir.