2012 Aralık Ayı Ödüllü Yarışması - Ayılı Adam / Eksi Seksen

Başlatan hanac, 02 Aralık, 2012, 21:46:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

haysat (Whatever that means ? ) yorumunu yaz hediyeyi kap.   :)


pizagor

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


DAMPYR

Kitapları kim seçiyor.bilinen bir kitap seçin yeni yıldada herkez yorum yapsın... ??? ::) ;)

hanac

Alıntı yapılan: Kızılmaske - 12 Aralık, 2012, 19:45:40
Kitapları kim seçiyor.bilinen bir kitap seçin yeni yıldada herkez yorum yapsın... ??? ::) ;)

Bu ayki seçimi ben yaptım Yahyacığım.

Burada esas amaç, az ilgi görmüş ve değeri anlaşılmamış çizgiromanları sizlere tanıtmak.

O zaman Ocak ayı seçimini sen yap.  :)

DAMPYR

Alıntı yapılan: hanac - 12 Aralık, 2012, 19:55:37
Bu ayki seçimi ben yaptım Yahyacığım.

Burada esas amaç, az ilgi görmüş ve değeri anlaşılmamış çizgiromanları sizlere tanıtmak.

O zaman Ocak ayı seçimini sen yap.  :)
yok Hasan güzel kitaplar seçiyorsunda bu kitapları herkez tercih etmediği için yorumda az oluyor.ben ondan dedim... ::) :-[ :-*

hanac

Yahya bence satın al Eksi Sekseni, pişman olmazsın.

Beğenmezsen senden geri satın alırım.  :)

DAMPYR

Gölge dergisinde çıkan sayıyı almıştım ama ikinci sayı rodeoyu almadım fakat beğenmiştim.almak lazım... :) 8) ::)

kalidor

32 kişi ankete katılmış, 22'si satın almamış :D Dün akşam okumaya başladım, beğendim. Engin yorumlarımı bu akşam veya yarın sabah paylaşacağım :P
Crom! Ölüleri Say...

kalidor

Akşam serviste kitabı bitirdim ve beğendiğimi söylemeliyim. Ayılı Adam'ı ilk kez Rodeo 2011 yıllığında okumuş ve yıllıkta aklımda kalan birkaç öyküden biri olmuştu. Bir post apokaliptik tutkunu olarak çölleşen, makinelerin gazabına uğrayan, su basan, salgın hastalıklı, genetiği oynanan veya zombilerle dolu kıyamet sonrası bir sürü film izledik, bilgisayar oyunu oynadık ve az çok çizgiroman okuduk. Buzlarla kaplı bir post apokaliptik dünya tasavvuruyla ilk kez karşılaştım. Asıl adamın yancısının da yaban bir haski yerine 300 kglik sevimli ama tehlikeli bir kutup ayısı olması da kitabın ilginç ve farklı yanlardan.

120 küsür sayfalık Ayılı Adam'ı okurken hemen hemen hiç sıkılmadım. Yüksek aksiyon, tarz içeren çizimleri, dozajında bir erotizm ve güzel mesajlar içeren son yıllarda Türk çizgiromanı adına yapılan güzel işlerden.

Kitabın sonunda yer alan röportaj şeklinde yazılmış olan Yalçın Didman biyografisi de  yayının en büyük artılarından. 1960'ların ortalarından 2bin'lere kadar medya, çizgiroman ve mizah dünyasından tanıdık ve ünlü simalar Sezgin ve Ersin Burak'tan, Suat Yalaz'a, Oğuz Aral'dan, Haldun Simavi'ye vb bu röportajda yer alıyorlar.

Eleştiri denilebilir mi emin değilim ama belirtmeden de geçemeyeceğim. Öykünün geçtiği mekan belirtilmiyor, Zombistan  gibi İstanbul temalı olabilir veya başka bir şehrimizde geçebilirdi.

Son olarak Stüdyo Rodeo'ya böyle bir eseri bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyor,büyük üstad Yalçın Didman'ın da önünde saygıyla eğiliyorum. Türkiye, Ortadoğu ve Balkanların en büyük Conan formu olan Altın Madalyon'un yüce admini hanac abimize de bizi böyle bir çizgiromanı okumaya teşvik ettiği için müteşekkir olduğumu kıvançla belirtirim :D
Crom! Ölüleri Say...

hanac

Alıntı yapılan: kalidor - 13 Aralık, 2012, 21:27:35
Türkiye, Ortadoğu ve Balkanların en yüce admini hanac abimize de bizi böyle bir çizgiromanı okumaya teşvik ettiği için müteşekkir olduğumu kıvançla belirtirim :D

Yukarıdaki cümlede ufak bir değişiklik yaptım.  :)


DAMPYR

''Türkiye, Ortadoğu ve Balkanların en yüce admini hanac abimize ''
Alıntı yapılan: hanac - 13 Aralık, 2012, 22:10:10
Yukarıdaki cümlede ufak bir değişiklik yaptım.  :)
ufak mı... ;D ;D ;D

darkwood

Forum itkisi ile bir kez daha okudum. Gerçekten çok beğendim.
Buzlar altında kalan bir ülkede iktidar ve yaşam mücadelesi veren insanlar ve bir anda bu insanların hayatını değiştirebilecek bir hikaye ortaya çıkıyor. Didman'ın güzel çizgilerinde hayat bulan insan ve hayvan figürleri hikayeye ayrı bir renk katıyor. Bir parça Nuh tufanınada gönderme yapan bu güzel hikayeyi hala okumayı düşünen tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum.  Yayını çıkarma başarısı için Rodeo yu kutlamakla birlikte, yanlış fiyat politikası ile kitabın gereği gibi tanıtımı yapılamadan devam maceralarının önünün kesilmesini ise talihsizlik olarak görüyorum. Ayılı adam'ın daha sonra farklı ve kısa bir macerası Rodeo'nun "2011 çizgi roman yıllığı" adı altında çıkan TOTEM de yayınlandı. Bu kitapta çizgi roman yıllığı olarak her yıl 1 adet çıkarılması düşünülen bir kitaptı ama 2012 de devamı gelmedi. Totem de yine bir sayıda kalan kitaplar kervanına katılacak gibi görünüyor.
Darkwood Sakinleri..

hanac

Kitabı okuyup da ankette oy kullanan 10 kişi var.

Genel olarak beğenildiği gözüküyor ama 1 kişi berbat demiş.

Bu kişiyi çok merak ettim  :)

pizagor

Alıntı yapılan: darkwood - 16 Aralık, 2012, 17:56:33
...
Ayılı adam'ın daha sonra farklı ve kısa bir macerası Rodeo'nun "2011 çizgi roman yıllığı" adı altında çıkan TOTEM de yayınlandı. Bu kitapta çizgi roman yıllığı olarak her yıl 1 adet çıkarılması düşünülen bir kitaptı ama 2012 de devamı gelmedi. Totem de yine bir sayıda kalan kitaplar kervanına katılacak gibi görünüyor.

Aslında Totem devam etti. Lakin isim değişikliği olduğu için o algı maalesef var. 4 farklı kapak alternatifli Çiztanbul albümü bu senenin Rodeo yıllık sayısıydı...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


ercoktay

Sonunda ben de Ayılı adamı okuyabildim. Ben çizimleri ve konusunu beğendim. Bazı yerlerde çelişkileri de vardı, kafama oturtamadığım yerlerde. Ama genel olarak üzerine çok emek verilmiş, çizimlerin çok kaliteli olduğu bir çizgi roman.

İlk olarak konusu ve konsepti çok güzel düşünülmüş. Ama yinede kafamda soru işareti yaratanlardan biri mesela hikayenin geçtiği mekanın yeri. Türkiye'de geçtiğini tahmin ediyorum. Mesela bir karede hem cami hem de kilise yıkıntısı var ve para olarak lira geçiyor. Fakat karakterlerin adlarından sadece biri Türk adı. Bu hikayede yan karakter olan ayı da fazla aksiyona katılmıyor. Acaba başka ayılı adam hikayeleri de var mıdır?

Bazı mantık hataları da dikkat çekiyor. Mesela insanlar -80 derecede yüzleri açık olarak geziyorlar. ya da 1.5 derece olan bir suya kıyafetsiz dalıyorlar gibi.

Olsun sanki bu tür hatalar diğer yabancı yayınlarda yok gibi yazıyorum. Pöh.

Ben beğendim. Herkesin bir göz atmasını tavsiye ederim. Kitabın sonundaki Yalçın Didman hayat hikayesi bölümü de muhteşem olmuş. Baskısı filan dört dörtlük bir kitap. Zaten Rodeo'nun eleştirmeyeceğiz tek yanı kitaplarındaki baskı kalitesi.