Buddy Longway - Presstij

Başlatan hanac, 19 Şubat, 2013, 22:03:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gambit

Bahadir ve Pearl jam e katiliyorum

10 yillar boyunca (decades) bize ayni zagor lari, teks leri, tommiksleri.... basan yayinevleri zamaninda az da olsa (ornegin % 10 olsa bile yeterdi) frankafonlara yer ayirsaydi belki bugun Turkiye de cizgi roman cok daha farkli anilip, cok daha iyi yerlerde olacakti.

Zamanin onunde durulmuyor tabii ki. Bu forum bile (altin madalyon) ilk kuruldugunda, sadece fumetti uzerine bir forumdu ama ben bunun olamayacagini, degisime acik olunmasi gerektigini yoksa forumun kuruyup gidecegini belirtmis ama anlatamadigim icin forumdan uzaklasmistim bir sure.  Zaman beni hakli cikardi; fumettinin yaninda, comics, manga ve frankofon ile birlikde harika paylasimlarin yapildigi mukemmel bir foruma donustu Altin madalyon.

Buddy Longway e donersem: icerigi hakkinda okuduklarimiz iyi olsa da cizgi roman in kendisini okumadan once bir sey soylemem zor ama yayinlanirsa sirf kapaklari icin bile alirim bu seriyi.  Eger ikinci bir Thorgal vakasi olabilirse zaten Turkiye cok buyuk bir seri daha kazanmis olur.

İlhan Yılmaz

Alıntı yapılan: yunusmeyra - 21 Şubat, 2013, 10:56:55
...
Derib, röportajlarında ölümsüz ve mükemmel bir kahramandan ziyade doğa ve toplumsal sorunlarla mücadelesi içinde sıradan bir insanı anlatarak çizgi romanın var olan kalıplarının dışında hikayeler anlatmak istediğini söylemiş (o yıllar ve hakim çizgi roman ekolleri açısından ne kadar önemli bir yazım-çizim mücadelesi olduğunu takdir etmek çizgi roman tarihç ve sevdalılarına kalıyor)..

Amerikan kıtasının "hakim akım" çizgi romanları ve "fransız-belçika" ekolünün çizgi roman şablonlarının dışında , bugünkülerin "grafik roman" tanımlamasıyla karşıladığı "eser"lerden..

Evet ,"sıradan" bir insanın "efsanevi" maceralarını anlatıyor..
İşte tam bu sebeplerden ötürü uzun zamanan önce Buddy Longway yayınlama kararı aldık... Eski, tanıdık bir dost olmasından ziyade, kararımızı tetikleyen sebepler bunlardı. Sanıyorum yayın zamanı da epeyce yaklaştı. (Bu arada presstij'den çıkacağını kim sızdırdı? :)  )
Format konusu... Lafı hiç uzatmaya gerek yok. Buddy, yayını sonlanmış ve orijinal formatı ve orijinal kapağı ile yayınlanmayı hak eden nadir serilerden biridir. Bir Buddy Longway daha gelmeyeceğine göre sindire sindire, her şeyden önce içimize sine sine basacağız bunu. Tabii uzun aralıklarla bile olsa, bir periyot dahilinde yayınlamak öncelikli hedefimiz.
Söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar.

s.b

Bİlgilendirme için teşekkürler İlhan abi. Ama ne olursun bize kulak ver. Arayı fazla uzatmadan seriyi tamamlayabilelim.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

HacıGeraltEmmi

Legende ne oldu bu arada, Şubat'tta bekliyorduk 1-2 sayı ::)

connyapku

Buddy Longway tam okumak istedigim tarzda bir cizgi roman :).Umarim yakari ve Longway serilerinin tamamina sahip oluruz.

haysat

VAHŞİ BATININ EN GERÇEKÇİ MACERASI BAŞLIYOR!

Başarılı ve şöhretli çizer Derib'in efsanevi karakteri ve romantik western türünün öncüsü Buddy Longway dizisi yıllar sonra yeniden Türk okuyucusu ile buluşuyor. İlk defa 1972 yılında Derib tarafından Tintin dergisi için yazılıp çizilen seri kısa sürede Derib'in gerçekçi anlatımı, başarılı doğa tasvirleri ve kendine has üslubu ile Fransız-Belçika çizgi roman ekolünün en sevilen örnekleri arasına yerleşti. Bu hızlı çıkış 1974 yılında Buddy Longway'e ilk bağımsız albümünü kazandırdı. Türkiye'de ilk defa 1979 yılında Yaman Çocuk dergisinde "Ormanlar Kralı" adıyla yayınlandı. Seksenlerin sonuna kadar çocuk dergilerinin vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Buddy, şimdi yeniden ve hak ettiği kalite ile Presstij Kitap tarafından yayınlanacak olan albümleriyle Türk okuyucusuna merhaba diyor.

Buddy Longway, Amerika'nın batıya doğru ilerleyişinde ön saflarda yer alan biridir. Maceralar 1850'lerin Amerika'sının batısında, uçsuz bucaksız ovalarda ve ormanlık arazilerde büyük oranda Kızılderililer arasında geçmektedir. Buddy, yalnız bir avcı olarak çıktığı yolculuğunda önce vahşi doğayı evcilleştirmeyi öğrenir. Yıllar ilerledikçe, genç bir kızılderili olan Chinook'la evlenir ve iki çocukları olur. Buddy'nin bir Kızılderili ile yapmış olduğu bu evlilik yaşamlarında türlü olumsuzluklara sebep olur. Çünkü iki taraf arasında çıkan ihtilaflarda aynı anda hem kendi ırkından, hem de dostu Kızılderililerden yana olmak durumundadır.  Kişisel açıdan kendini geliştirmiş, çevresindeki insanlara ve doğaya saygılı olan bu adam, karşılaştığı insanların ön yargılarından, hırslarından ve düşmanlıklarından kutulamaz. Ve bu mücadele onu çok yorar.

HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !

pearl jam

Her kitap tam maceraysa birazdan baslayacak olan  :) duzenli basilir mi yarim kalir mi tartismalarina girmeden almak lazim.

haysat



Prestij yayınlarından 15 gün içinde  2 sayı birden çıkacak.

2. Sayının Kapağı


HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !

hanac

2 sayı birarada çıkacakmış.

Ben bu seriyi alırım arkadaş.

hanac


yalcinerol345

Kapakları beğenmeyenler ve hiç okumamışlar için yazayım. İç sayfalar mükemmel. Aklımda o nefis doğa manzaraları kalmış.

İsterse devamı hiç basılmasın, kesinlikle kaçırılmamalı.

pardus88

durango yu yayınlasalar daha iyi olurdu bunu da iki sayı basıp yarım bırakırlar.

caretta

Fumetti olsun da çamurdan olsun,başım gözüm üstüne. Beyaz adam ve kızılderili karısı bana Teks'i de çağrıştırıyor.

İnşallah İlyas'ın Bluberry'si de yoldadır. Forumda fumettiye alerjisi olanlar varsa tozu dumana katmasınlar.

ferzan

    Birkaç sene öncesine kadar '' alelade ve türünün iyi bir örneği ama daha başka ne olabilir ki '' diye yaklaştığım, ama dayanılmaz bir merakla korsan yollarla incelemekten geri kalmadığım bir seri olmuştu...Başlangıç hem bir parça yavan ( ki oldukça eski diye biliyorum yayın serüveni, 1972'de başlıyor ), hem de naif gelebilir ama albümler ilerledikçe naiflik yerini eskisinden daha güçlü bir lezzete bırakırken, çizgiler de klasik frankofon havasının karikatürize etkisinden çıkıp adım adım reelleşmeye başlıyor...Yarı reel ( ama doğa tasvirleri tam reel ) çizimli zeytin gözlü figürler, süreç içerisinde adeta Moebius ile, Blueberry ile aşık atacak denli sağlam çizgilere dönüşüyor...Başından sonuna dek dikkate değer olduğunu düşünüyorum...18 albüm falan sanıyorum...Ken Parker'in yaşça biraz küçük ve frankofon kuzeni diyebilirim hatırladığım kadarıyla...Yakın bir geçmişe kadar fazla takmadığım, nostaljik olarak gördüğüm bir seriydi ama aşağıda paylaşacağım iç sayfa görselleriyle tükürdüğümü yalıyorum...Frankofon western'inin Thorgal'ı diyebilir miyiz, zaman gösterecek...

   

   

   

   

    Bu da meraklısına siyah beyaz orijinal sayfa...
   

    Tedaviden önce...
   

    Tedaviden sonra
   

    Meraklısına bonus, Moebius'un çizgileriyle Blueberry, Jim Cutlass ve Buddy Longway bir arada...
   

    Daha önceki başlıklarda zaten güzelce tanıtılmış, ben de yemeğe tuz ekmiş olayım...
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

haysat

Saol Dorukhan harika bir yazı ve tanıtım olmuş.

Ben 25 sayı biliyorum umarım hepsi yayınlanır.
HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !