Justice League (2017) - DCEU Film 5

Başlatan dean, 29 Nisan, 2014, 18:47:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dean

  Yeniden çekimler yapılmadan önce filmin test gösterimleri için "izlenmeyecek kadar kötü" gibi çok güçlü yorumlar yapılmıştı. Yeniden çekimler sonrası yapılan test gösterimlerin ilkleri ise istenilen seviyede değildi. Lakin her test gösteriminde filmin aldığı puanlar artmaya başladı. Yapılan son gösterimde ise Wonder Woman'ın test gösteriminde aldığı sonuca yakın puan aldı deniliyor. Umarım gerçektir. Bu arada filmin yeniden çekimlerle prodüksiyon maliyeti 300 milyon'u geçiyormuş. Bu tabi devasa bir bütçe demek. Gişesi de ona oranla yüksek olması lazım.

dean

  Filmin sosyal medya ambargosu kalktı. Tam eleştiriler ise önümüzdeki hafta içi gelecek. Genel olarak pozitif bir orta kararlılık hali var. Karakterler övülmüş. Takım dinamiği beğenilmiş. Film baştan sona aksiyonmuş. Buraya dikkat! Film çok "FUN"mış. Villain'ı beğenen görmedim. En zayıf halkaymış. hikayesi kısa süresinin atında kalıyormuş. Genel olarak hikaye vasatmış. CGI vasat diyen çok olmuş.

  Yani orta karar bir süper kahraman filmi eleştirileri var. En önemli kısım karakterler bence. Karakterleri herkes övüyor. En azından sonrası için bu umuttur. Bakalım.

Nightrain

Villan'ın kötü olması zaten çizgi roman filmlerinin ortak derdi. Kevin Tsujihara'nın isteğiyle, filmden yaklaşık bi 40 dk'lık sahne kesildiği söyleniyor. Muhtemelen Ultimate Cut gelecek.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

dean

  After credits sahneleri sızdı. İki after credits var. Spoiler vermeden sadece şunu söyleyebilirim. Biri önemli diğeri ise değerli. İki sahnede güzel. Kaçırmamak lazım.

bugraltu

Superman'i çok beğenmiş izleyenler. Açıkçası filme dair en merak ettiğim nokta kendisi.

aaciltan

Justice League'deki bütün kahramanları topla; dörtle çarp bir Superman etmez.
Bu filmde gayet iyi idi. O ayrı bir kategoride, diğerleri ayrı...

sultanhisar

ben beğendim...hepsi iyiydi...after cretid beklemeye değerdi...

hbegec

bakmayın abi siz marvel fan boy'larına, baya baya olmuş filmdir eksikleri var mıdır? evet vardır.ancak zaten 150 dakikayı aşan bir filmi 121 dakikaya indirmişler ona rağmen joıss whedon iyi kotarmış.batman v superman:dawn of justice'de ki gibi kopukluklar yok filmde,karakterlerin arasında ki kimya iyi,filmi izlerken ben bir çizgiroman sayfalarını çeviriyormuşum gibi hissettim.zaten önemli olan da bu değil mi? beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor eleştirmenler falan burada ki ekşi sözlük hiçbir siki beğenmeme timi ise yine iş başında.hatta biri demiş ki böyle filmler çekmeyin bilim kurgu çekin uzay konulu filmler falan çekin demiş bir de belirtmiş 33 yaşındayım diye.aferin sana.sanki hiç bahsettiği filmler yok izleyemiyor garibim.ben de 39 yaşındayım ve filmden acayip keyif aldım.

hele ki superman,çocukluk kahramanım.batman v superman:dawn of justice'de asık suratlı diye eleştirilen superman.gidin ve görün filmi,superman inanılmaz,onun olduğu sahneler muazzam,her çıktığında küçük bir çocuk gibi heyecanlandım içimden işte budur be dedim.onu gördüğünüz her sahnede bir kez daha bize neden superman olduğunu hatırlatıyor,umut dolduruyor içinizi.e zaten çizgiroman filmleri de bundan var bence.bizi çocukluk hayallerimizle başbaşa bırakmak onlarla bizi perde de buluşturmak için.o yüzden şunu söyleyeyim son olarak;hiç bakmayın gidin ve iki saat keyif alın. :)

coşkulu bir spoilersız inceleme içinde sizi kanalıma beklerim belki orada da tartışır keyifli muhabbet ederiz.beklerim dostlar :)

https://www.youtube.com/watch?v=zkvf7kkia9a&t=78s

not:ekşi sözlükteki yazımdan alıntıdır.

dean

Justice League



  Hepimiz Justice League'in çok zorlu bir prodüksiyon sürecinden geçtiğini biliyoruz. O yüzden bunları tekrar etmenin lüzumu olmadığını düşünüyorum. Zira bu değişiklikler ile filmi değerlendirirsek sonuçların farklı çıkacağına inanıyorum. O yüzden seyirci olarak hangi ürünle karşılaştığımıza bakmak istiyorum.

  Justice League filmi bende bir soft reboot izlenimi uyandırdı. Bunun en temel sebebi Batman ve Superman karakterleri başta olmak üzere genel DCEU'nun bu film ile ciddi bir değişikliğe gitmiş olması. Batman baştan aşağı yenilenmiş halde. Bi'de şuna değinmek istiyorum. Mesela Wonder Woman bir karakter olarak gelişim yaşıyor. Solo filmdeki hikayesinin yükünü taşıyor. Karakterin özü aynı. Ama Batman resmen yeniden inşa edilmiş. BvS'deki adam olduğuna inanmak çok güç. Hayata, kendisine ve Superman'e bakış açısı tamamen değişmiş. Aynı şekilde Superman'de öyle. İşin ilginç tarafı ise son derece az göründüğü Justice League filminde önceki Man of Steel ve Batman v Superman: Dawn of Justice filmleriyle kıyaslayamayacağımız derecede çizgi romandakine yakın. Umut dolu. Gülen ve yaptığı işte mutlu olan bir adam. Göründüğü her saniye seyirciyi heyecanlandıran bir karakter olmuş. Onu perdede gördüğünüz zaman işlerin yolunda gideceğine kesinlikle inanıyorsunuz. DCEU'nun da tonunda ciddi bir değişiklik var. Bu değişikliği ben samimiyet kelimesi ile ifade etmek istiyorum. İş sadece espriler, şakalar ve daha açık bir renk filtresi kullanımı değil. Karakterler biraz daha ulaşılabilir bu filmde. MoS ve BvS karakterler bazında biraz soğuk yapımlardı.



  Bu filmde tanıştığımız diğer üç kahramanımıza bakarsak özellikle Aquaman bence en sıkıntılı karakter olmuş. Ben hiçbir şekilde filmin içerisine girebildiğini düşünmüyorum. Çizgi romandaki Aquaman ile karakter olarak alakasının olmamasının yanında yeni çizilen portrenin de içi doldurulmamış. Bunun Aquaman'in solo filmi için bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Burada ana hatlarıyla Aquaman gösterildi. Güçleri tease edildi. Solo film için Mera ile kısa bir muhabbeti oldu. Suya sabuna dokunmadan solo filme karakteri taşıdılar.

  The Flash'da çizgi romanla alakası olmayan bir karaktere dönüşmüş bu filmde. Bir kere aşırı derecede toy. Bu haliyle MCU'nun Peter Parker'ını andırdı. Ben sinemada da, televizyonda da kesinlikle çizgi romanlarda okuduğum ve çok sevdiğim Barry Allen'ı hiç göremedim. Burada ki Barry Allen henüz adli tıpçı bile olmamış. DCEU ilerledikçe hem Barry olarak hem de The Flash olarak gelişeceğini umuyorum. Zaten adli tıpta işini buldu bile. Ama bu toyluk Flashpoint filmi için beni korkutuyor. Flashpoint gibi bir hikaye için Justice League'de ki The Flash aşırı derecede yetersiz kalabilir.

Cyborg ise bu üçlünün arasında ana hikayeyle en fazla bağlantılı olan karakter. İkisine oranla karakteri daha oturaklı anlattıklarını düşünüyorum. Karakterin kökeni de yeteri kadar anlatıldı. İşte bu kelimeler ile filmin sıkıntıları başlıyor. O da yeteri kadarlılık.



  Justice League filminin bence en büyük sorunu neredeyse filmdeki her unsurun bize vasat sularının hemen üzerinde yeteri kadar verilmiş olması. Filmde Superman haricinde her karakterin potansiyelinin en alt düzeyinde işlenmiş. Bunu hem fiziksel kuvvet olarak hem de kişilik olarak söylüyorum. Hikaye korkunç derecede basit. Bir team-up filmi için yeterli olabilecek en minimum hikaye bu. Ekibin bir araya gelişi de son derece yeteri kadarlılık ile boğuşuyor. Bir adet asimiz var. Bir tane aşırı hevesli gencimiz var. Bir tanede kendisini sorgulayan dehamız var. Liderimiz/liderlerimiz ise onları bir araya getirmeye çalışıyor. Filmin aksiyonu da bu yeteri kadarlılıktan nasibini alıyor. Aksiyonda öne çıkan iki sekans var bence. Onlarda Superman vs League ve Steppenwolf ile Amazonların Mother Box karşılaşması.

  Steppenwolf ise maalesef yeteri kadar bile olamamış. Bir villain ilgili sorulması gereken en önemli soru şu. Bu karakter bu işleri neden yapıyor sorusu. Bu soru yeteri kadar cevaplanamazsa o villain maalesef kötü bir villain olmuş oluyor. Bi'de şunu ayırt etmek lazım. Zayıf villain başka bir şey, kötü villain başka bir şey. Mesela Doctor Strange'de Kaecilius zayıf bir villain'dı. Yeteri kadar screen time alamıyor. Bu yüzden derinleşemiyordu. Bir mirror villain olduğu için güçlerinin bile açıklanmasına ihtiyaç duymuyordu. Lakin spesifik bir amacı ve bu amacı yerine getirmeye çalışırken altı dolu olan nedenleri vardı. Ama Thor: The Dark World filminde karşımıza çıkan Malekith ise kötü yazılmış bir villain'dı. Zira yaptıklarını sadece yapabildiği için yapan kesinlikle içi doldurulmayan bir karakterdi. İşte Steppenwolf, Malekith tipi bir villain. Spesifik bir amacı var ama nedenleri yok. Bunun üzerine bir de tamamen cgi olarak yaratılmış olması tamamen seyirciyi karakterden kopartan bir unsur. Bariz şekilde tek amacı Justice League'i bir araya getirmek o kadar.



  Filmde kendisini net şekilde hissettiren aşırı hızlı tempo ile paralel hareket eden bir kurgu sorunu da gözükmekte. Her şey çok hızlı bir yapaylıkta gelişiyor. Filmin aşırı derecede tahmin edilebilir bir senaryosu var. Bunun yanında akılda kalıcı tek bir diyaloğun bile olmaması ve hiç twist barındırmaması beni çok şaşırttı. İşte bu sebeplerle Justice League benim için Superman haricinde dümdüz, duygusuz ve ruhsuz bir seyirlik halini aldı. Hikaye anlamında hiçbir cesur karar almaması ve Superman'in dirilişinin bile karar aşamasının oldu bittiye gelmesi beni hayal kırıklığına uğrattı.

  Justice League isminin ben daha dolu olması gerektiğine inanıyorum. Justice League bu kadar basit olmamalıydı. Şu haliyle maalesef hem Avengers'ın hem de Avengers: Age of Ultron filmlerinin çok altında kalmış. Artık bundan sonrasına bakacağız. Film içinde geçen New Gods ve Darkseid tabi ki gözden kaçmadı. Umarım onlar güzel şekilde evrene yedirilir. After credits sahnesinde Lex Luthor ve Deathstroke aracılığıyla Injustice League'e de göz kırptılar. Bi'de tabi yüzük var. ah o güzel yeşil yüzük ah.



  Son olarak film kötü değil. Ama iyi de değil maalesef. Bence vasat sularında yüzen ama ite kaka karaya varan bir film. o da Superman sayesinde. Umuyorum Warner Bros. 25 tane Harley Quinn filmi geliştirmekten vaz geçip acilen bir Superman filmi daha yapar. Hele ki bir de villain Brainiac olursa ne de güzel olur.

5/10

bugraltu

Filmi akşam izleyeceğim ama Dean'in son cümlesi bence bütün DCEU için çıkış noktası. Sinematik evrenin her şeyden önce Man of Steel 2'ye ihtiyacı var.

bugraltu

Filmi izledim. Çok uzun yorumlamaya değen bir film olduğunu düşünmüyorum. Sıradan bir süper kahraman filmiydi. Ama bu noktada DCEU'nun böyle bir ile çıkagelebilmesine şaşırmadım desem yalan olur.

Ayrıca Superman'in ağzı beni inanılmaz rahatsız etti. ;D

edit: Ayrıca eklemeden geçemeyeceğim, Danny Elfman'ı bence bir kutuya koyup uzay boşluğuna atmak gerekiyor. Filmi izlerken müziğin kötülüğünden rahatsız oldum.

6/10

Nightrain

Bu film için diyebileceğim tek şey: Rezillik!

Sizin Justice League anlayışınız, Avengers'in çakması mı? Filmin her yerinden Avengers fırlıyordu.

Joss Whedon'a filmi emanet ederken "bize Avengers yap" demişler sanırım. Batman'in Tony Stark'laşması affedilir gibi değil. İkidir karakterin içine ediyorlar; biri seri katile çevirdi, diğeri Tony Stark'a.

Wonder Woman'in sürekli kıçına ve göğsüne zoom yapılmış. Üstüne bir de Gal Gadot'un kötü oyunculuğu eklenince tahammüz sınırlarımı bir hayli zorlardı.

Koskoca Batman'in 1 tane etkileyici sahnesi yoktu. BvS'de çatır çatır dövüşen adama ne oldu da dövüşemez hale geldi? Onu geçtim, Ben Affleck kıyafetin içinde çok zor hareket ediyordu. BvS'de böylemiydi, yooooo!
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

xmenac

Filmi beğendim. Epey hızlı bir tempoya sahip ve sıkılmadan keyifle izlenilir bir yönü var. Hatta biraz daha uzun olsaymış daha da güzel olurmuş hissini yaşatıyor. Nitekim filmin süresi çok da uzun değil.

Bu kısa süreye rağmen çok sayıda aksiyon sahnesi mevcut. Sahnelerin çoğu da tekrar tekrar izlenilecek türden. Bu noktada karakterlerin de ne kadar iyi yansıtıldığı farkediliyor. Wonder Woman ve Flash filmin öne çıkan iki karakteriydi bence. Özellikle Wonder Woman'ın gücü gayet iyi yansıtılmış. Flash ise Wally West profilinde bir karakter olmuş. Batman bazı sahnelerde geri planda kalmış görünüyor ama genel anlamda filmde önemli bir konumu var.

Filmin müzikleri de epey güzeldi. Film için puanım 8/10.

Pulluk

Tüm kusurlarına karşın yine de DC Universe'in en izlenir filmi olmuş bence... (7/10)
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

dean

  Filmle ilgili gelen ilk rakamlar bir hayli can sıkıcı. Film şu ana kadar totalde 286 milyon dolar gişe yaptı. Bunun 101 milyon doları Kuzey America'dan geldi. American açılışı ise 94 milyon dolar. Şimdi bu rakamlar bir başka film için pekala iyi bir açılış olabilir. Ama Justice League için işler değişiyor. Bu açılış en düşük DCEU filmi açılışı. Elbet Kuzey America için konuşuyoruz. Suicide Squad'ı bile 133 milyon ile açtığını düşünürsek bu çok kötü bir sonuç.

  Olumsuz eleştirilerden sonra nasıl ki Batman v. Superman: Dawn of Justice'ın ikinci hafta gişe performansı çok düştüyse benzer şekilde Justice League'in de gişe performansı ikinci hafta düşecek. Örneğin Wonder Woman iyi eleştiriler aldığı için ve film beğenildiği için ikinci ve üçüncü haftalarında da son derece güçlü bir performans sergilemişti.

  Analizlere göre Justice League, Warner Bros.'a 50 ila 100 milyon dolar arasında bir para kaybettirecek. Bunun en büyük sebeplerinden biri de ek çekimlerle birlikte filmin bütçesinin anormal derecede artması. Prodüksiyon bütçesi 300 milyon dolar. Marketing'e harcanan para buna dahil değil. Hepsini düşündüğümüz zaman çok ciddi bir gişe yapması gerekiyordu. Zaten Avengers filmlerinin bir buçuk milyar gişe getirmesinden dolayı Justice League'den de böyle bir performans bekleniyordu. Ama aradaki kalite farkı artık kendisini gişe anlamında da göstermeye başladı.

  Bu noktadan sonra Warner Bros yeniden plan değiştirecek gibi duruyor. Kısa vadede yeni bir Justice League gelir mi bilinmez. Flashpoint filmi de tehlikede. Zira Flashpoint'in Justice League'in başarısına bağlı olduğu söylenmişti. Solo filmler devam eder. Wonder Woman 2 zaten gelecek. Aquaman'in çekimler tamamlandı. Shazam'de yolunda görünüyor. Batman oyuncusunu değiştirip devam edecek. Superman'e film çekerlerse günaha girecekleri için onu da geç. Durum şimdilik böyle maalesef.