Spider-Man: Homecoming (2017) - Phase 3/16

Başlatan dean, 13 Şubat, 2015, 01:45:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bugraltu

Alıntı yapılan: dean - 24 Haziran, 2017, 16:16:45
  Sony'nin marketing'i Tony'yi ön plana çıkardı ama filmde yardımcı rol. Peter'in ve filmin önüne geçmiyor.

Bence pazarlaması en kötü yapılan Marvel filmi bu oldu. Fragmanlarda çok çok fazla Tony gördük, dahası pek çok şeyi fragmana eklediler - mesela Tony'nin suiti geri istemesi, gemide yardıma gelmesi vs.-

Ki gerek villain, gerek konu falan hiç ilgi çekici gelmiyor bana. Bu saatten sonra sıradan (eğlenceli vs olabilir ama sıradanlığını değiştirmez) bir çizgi roman filmi izlemeyi istemiyorum ben artık. Senede 50 film çıkarken bence çıkan filmin kendine göre bir iddiası, hırsı olmalı. Mesela Black Panther bana tam da şuan bu kafadaymış gibi geliyor. Spider-man ise haklarını aldık, çoluğun çocuğun güleceği klasik bir Marvel filmi çıkarttırıverelim, en popüler adamımızı da tam ortasına koyalım çekelim bitsin gitsin filmi gibi geliyor.

O kadar fragman, Tv spot çıktı, hiçbiri Civil War'daki ufacık sahnesi gibi heyecanlandırmadı. Hatta fragmanları izlerken bu ne şimdi bile dediğim çok sahne oldu. Filmi o kadar merak etmiyorum ki belki bir ilk yapıp gidip sinemada bile izlemem.

dean

Spider-Man: Homecoming



  Spider-Man'in modern dönem sinema macerası 2002 yılında Sam Raimi'nin yönetmenliğinde ve Tobey Maguire'ın suretinde başladı. Bu filmleri 2004 ve 2007 yıllarında iki devam filmi takip etti. Raimi'nin filmleri sadece Spider-Man için değil tüm süper kahraman uyarlamaları için önem taşımakta. 2000'li yıllar sonrası süper kahramanların bu derece popülerleşmesinde son derece önemli yere sahipler.

  2012 yılında Raimi'den sonra bayrağı devralan Mark Webb döneminde ise daha farklı bir misyonla hareket eden bir seri görüyoruz. Andrew Garfield'ın başrolünü oynadığı seri öncesine reset atıp, evren kurma isteği ile hareket etmişti. 3. ve 4. Filmlerin vizyon tarihi verilmiş, Sinister Six ve Venom filmleri duyurulmuştu. Hatta her şey yolunda gitse Spider-Man 2099, Spider-Man: Kraven gibi çeşitli spin-off'larda gelecekti. Lakin The Amazing Spider-Man 2 çok yüksek bütçesine karşın Sony'nin istediği gişeyi yapamadı ve bütün evren iptal edildi.



  Kısaca özet geçtiğimiz bu kısım işte bizi Spider-Man:  Homecoming'e getirdi. Bu sefer Tom Holland tarafından canlandırılan kahramanımızın en büyük farklı elbette ki Marvel Cinematic Universe'te geçiyor olması. Holland'ın Spider-Man'ini az da olsa çok etkili şekilde geçtiğimiz sene vizyona giren Captain America: Civil War filminde görmüştük. Özellikle Tom Holland'ın harika şekilde canlandırdığı ve uzun yıllardır herkesin görmek istediği doğru Peter Parker yorumu izleyicinin büyük bir kısmını etkilemişti.

  Spider-Man: Homecoming filmi Peter Parker'ın çektiği video günlüğü ile açılıp Civil War zamanını ve bu filmi son derece başarılı bir şekilde bağlıyor. Filmin ana konusuna baktığımızda kendisini ispat etmeye çalışan bir Spider-Man görüyoruz. Bu Spider-Man, her şeyden önce çok heyecanlı bir Spider-Man. Diğer Spider-Man uyarlamalarına kıyasla Spider-Man olmak için daha fazla yanıp tutuşan bir karakter var karşımızda. 15 yaşında bu güçlere sahip, iyi bir şeyler yapmak isteyen bir çocuğun heyecanını film çok başarılı bir şekilde aktarmış. Film boyunca Peter'ın heyecanını paylaşmamak mümkün değil.



  Karşısında ise kendisinin tamamen zıttı bir karakter var. Kendisi ne kadar genç ve heyecanlıysa rakibi kendisinden çok daha yaşlı ve hayatın zorluklarıyla kendi doğrularıyla mücadele eden bir adam. Bunu yaparken şiddete başvurmaktan asla çekinmeyen biri. Yani Adrian Toomes/Vulture. Toomes'u flashback sahnesinde Avengers'ın karıştığı büyük olayların arkasından olay yerlerinin temizlenmesiyle ilgilenen bir organizasyonun başında. Tony tarafından finanse edilen Damage Control'ün bu işi devralmasıyla kendi işinden oluyor ve bütün yatırımları karşılıksız kalıyor. O zaman kadar topladıkları gelişmiş silahlarla kendi ekipmanını kurup, sokak seviyesinde bu gelişmiş silahların ticaretine atılıyor. Vulture karakteri çok başarılı bir villain olmuş. Özellikle motivasyonu son derece başarılı işlenmiş. Vulture'ın bu derece etkili olmasında elbette Michael Keaton'ın payı çok büyük. Keaton, harika bir oyunculuk sergilemiş.

  Film Marvel Cinematic Universe'ün ağır topları ile sokak seviyesi karakterleri arasındaki ilişkiyi bize çok iyi yansıtıyor. Vulture tarzı villainların Iron Man, Thor, Captain America gibi kendilerinden çok daha üstün karakterlerin radarlarına girmemelerini çok güzel bir temelle anlatıyor. Tony Stark'ın silah ticaretini FBI'a haber vermesi bu düzenin süper kahramanlarla birlikte nasıl işlediğine güzel bir örnek olarak verilebilir filmde. İşte Spider-Man'de karakter olarak tam bu noktada arada kalan bir karakter. Her ne kadar mahallesinin süper kahramanı konumunda olsa da üstün güçleri ile çok daha büyük işler yapmak istiyor. Üst üste gelişen olaylar hem Spider-Man için hem de Vulture için sokak seviyesinin üzerine çıkıyor.

  Filmin öncesinde kimi seyirciyi korkutan acaba Tony Stark bütün filmi ele geçirir mi korkusu Tony'nin filmdeki rolünün oranının harika ayarlanmasıyla karşılıksız çıkıyor. Hatta Happy'nin filmde Tony'den daha fazla göründüğünü söylemek mümkün. Hakeza, Spider-Man'in MCU'ya Tony Stark aracılıyla girdiğini düşünürsek kendisinin bu filmdeki varlığı çok anlam kazanıyor. Peter'ın karakterizasyonunun gelişmesinde çok önemli bir yer tutuyor.



  Yan karakterleri genel olarak beğendim. Özellikle Ned ön palan çıkıyor. Peter ile arkadaşlığı filmin lokomotif güçlerinden. May Hala'yı beğendim. Öncekilerden çok farklı. Çizgi romanlardan da çok farklı ama başarılı şekilde modernize edilmiş. Flash, Liz gibi karakterler ne iyi ne kötü. Olması gerektiği kadar diye düşünüyorum. Michelle ise bambaşka bir konu. Filmin sonundaki MJ sürprizi tahmin ettiğimiz bir şeydi. Ama hem Michelle hem de MJ olması gerçeği artık ikinci filmde çözüme kavuşacaktır. Ben ikinci filmde MJ kimliğini tamamen giyeceğini düşünüyorum. Shocker karakterleri de filme güzel yedirilmiş. Çizgi romanlardaki Miles Morales'in amcası Aaron Davis, Betty ve The Tinkerer karakterleri de filmde gözden kaçmayan unsurlardan. İkinci filmin villain'ı olmaya göz kırpan Mac Gargan'da dikkatli seyircinin örümcek hislerini uyandırıyor.

  Spider-Man'in filmde kullandığı kostümü de çok beğendim. Filmde yer yer kostümün bu derece teknolojik olması kafalarda soru işareti barındırsa da film bunu çok iyi işlemeyi başarmış. Zırhın yapay zekası Karen ise filme çok güzel bir hava katmış. Peter geveze ve şaka yapmayı seven bir karakter. Yapay zekalı zırhın varlığı çizgi romanlardaki kendi kendine konuşan Peter fikrine doğru bir şekilde uyum sağlamış. Filmin sonlarına doğru zırhtan olması ve kendi yaptığı kostümle kendisini ispatlaması filmin en önemli anlarını oluşturuyor. Zamanında Iron Man 3 ile sorulan zırh mı insanı kahraman yapar ? Yoksa içindeki mi ? sorusu yine içinde Iron Man'in olduğu başka bir filmde Iron Man 3'ten çok daha başarılı cevaplanmış. Filmin sonunda gözüken Iron Spider kostümü ise çizgi romandaki orijinal kostüm ile bu filmdeki kostümün güzel bir birleşimi. Muhtemelen Avengers: Infinity War'da o kostümü kahramanımızın üstünde göreceğiz.



  Filmde yine gözden kaçmayan bir unsurda Avengers binasının satılıyor olması. Herhangi bir alıcıdan bahsedilmedi. Ama bu alıcının Norman Osborn olduğunu düşünüyorum. New York'a Avengers binasını alarak yerleşen ve oğlu Harry'yi Peter'ın okuluna gönderecek olan bir Osborn karakteri MCU içerisinde başarılı bir şekilde yer bulacaktır. Devam filmlerinde başta Osborn'lar olmak üzere Daily Bugle, J. Jonah Jameson, daha MJ gibi hareket eden bir MJ gibi Spider-Man'e ait daha fazla unsurun kullanılmasını bekliyorum.

  Spider-Man: Homecoming ile şunu gördük. Peter Parker kahraman olmak konusunda çok tecrübesiz ve sayısız hata yapan bir çocuk. Film boyu bu kahramanlığı öğrendi. Gelecek filmlerde de bu kahramanlığı öğrenmeye devam edecek. Her filmde daha fazla olgunlaşacak. Serinin gidişatı açısından bakıldığında her filmin dozajı arttıra arttıra gideceğini ve çizgi romanlardaki çok güçlü ve karanlık villainların belli bir süre gözükmeyeceğini düşünüyorum. Venom, Kraven, Carnage gibi herkesin en çok görmek istediği villainlar bu kurulan atmosferin ve yaratılan Spider-Man karakterinin çok üzerinde karakterler. Shocker ile dövüşürken bu derece zorlanan bir Spider-Man'in Kraven ve Venom gibi villainlara karşı dayanabilmesi imkansız. MCU içerisindeki Spider-Man birden fazla üçlemeye sahip olacaksa. Lise üçlemesinde çıkabileceğimiz en üst nokta Sinister Six gibi duruyor. Sinister Six gelecekse Doctor Octopus'un da olacağını beklemeliyiz. Üniversite zamanına geçersek belki Kraven gibi villainları görebiliriz. Bu filmden sonra Sony'nin neden Venom, Kraven ve Black Cat gibi filmleri ayrı yapmak istediğini daha net bir şekilde görebiliyoruz.



  Sözün özü Spider-Man: Homecoming, son derece başarılı bir Peter Parker karakterine sahip, güzel yazılmış, güzel yönetilmiş ve harikulade bir şekilde oynanmış çok doğru bir Spider-Man filmi. Umuyorum ki Marvel ve Sony'nin arasında herhangi bir problem olmaz ve bu Spider-Man'i çok uzun yıllar Marvel Cinematic Universe'de görebiliriz. Harry Potter sistemine benzer şekilde bir büyüme öyküsünü Spider-Man'de senelerce izlemek çok keyifli olacaktır.

9/10

rumar80

 Filmi, Tom Holland ve Michael Keaton'ı çok beğendim.  Tony uygun katılmış.  May de iyi. Ama okul arkadaşları için aynı şeyi kendi açımdan söyleyemeyeceğim.
  Flash Thompson okulun en popüler erkeği,  sporcusu ve zorbası iken burada hem ırk değişimi var hem de Peter ile dalga geçen züppe bir zengin çocuğundan başka birşey değil.  Hatta tehlike anında arkadaşlarını ortada bırakacak kadar da bencil.
   Liz Allen için söyleyeceklerimden biri gene ırk değişimi.  Diğerini ise Spoiler olur diye baska zaman yazarım.
   Ned kim? Peter'ın böyle ezik ve inek bur arkadaşı olmadı.  Diger örümcek adam serilerinde mevcut ama buraya koyarken adı neden Neden.  Neden Leeds'e saygı ise bence doğru olmamış.
    Michelle ise hep ilgi çekiyor.  Asi  ruh gibi görünüp arkadaşlarını düşünen değişik bir karakter ama sonunda MJ demesi beni bitirdi.  Bu kızdan MJ olmaz.
   Çizgi romanı bir kenara bırakırsak öğrenciler o zaman çok başarılı birer karakter olarak karşımıza çıkıyor ama isimler böyle olunca benim gibi dinozorlar biraz rahatsız oluyor.
   Ancak gene olarak film çok ama çok başarılı.  Mutlaka izlenmeli ve bu kadrö ile daha nice örümcek adam filmi izlemek isterim.
   Son not: Film sonu görüntüler sizi MUTLAKA şoke edecek.

bugraltu

Tam tahmin ve şikayet ettiğim gibi, Ford'un prodüksiyon makinesi gibi işlemeye devam ediyor MCU. Sıradan mı sıradan, filmden çıktıktan 3 dakika sonra filmi unuttuğumuz bir eser olmuş. Filmi izlerken eğlendim ama kesinlikle beklediğim gibi değildi. MCU'nun en komik karakterlerinden biri olan Spider-Man'in filminde, GOTG 2'den çok daha az güldüm.

Ben artık çizgi roman filmlerinden umudumu kaybediyorum. Hepsi aynı olmaya, farklılıktan korkmaya, kar getiren tarza abanmaya devam ediyor. Allah aşkına, senelerdir haklarını almaya çalıştığınız karakterin filmi bu mudur? Spiderman 1 ve 2 beni çok çok daha etkilemişti. Madde madde yazacak olursam:

+ Tom Holland role cuk diye oturmuş. Kendisinin de Spider-Man olmaktan büyük bir keyif duyduğu filmin her saniyesinde belli.
+ Vulture karakterinden normalde hiç hazzetmem, açıklandığında da eh demiştim ancak bence MCU'ün en sağlam kötü adamlarından biri olmayı başarmış. Bir filmde daha görürsek Loki'ye bile yetişecektir. Motivasyonu, nedenleri, çalışma tarzı çok çok güzeldi.
+ Iron Man beklediğimden çok daha az vardı, bu konuda çok mutlu oldum. Zira artık RDJ'dan sıkılmış durumdayım, umuyorum ki kendisine gelecek Avengers filmlerinde veda edeceğiz.
+ Happy'i bu kadar görmek güzeldi.
+ Ben Ned'i beğendim. Komedi unsuruna güzel katkı yapıyor. Aynı şekilde Zendaya'ya da bayıldım.

- Diğer yan karakterlerin hepsi, ki buna May Hala da dahil, çok etkisiz kalmış. May Hala'nın doğru düzgün repliğinin olmamasını geçtim, sadece güzel poz vermesi için filme koyulmuş gibi. Diğer arkadaşlarının tipini bile hatırlamıyorum.
- Flash çok ama çok kötüydü. Biz lisede kendi arkadaş grubumuzda birbirimize bundan daha ağır davranırdık. O kadar olmamış ki, izlerken canım acıdı.
- Marvel bence karakterin Iron Man ile ilişkisinden dolayı Spider-Man kostümü hakkında ne yapacağına karar vermiş değil. Açıkçası bende teknolojik kostüm taraftarı değilim.
- Uçak olayı çok kötüydü.
- Genel olarak, ağ atmanın, havada süzülmenin hissini yaşayamadık. Mesela ilk serideki tren durdurma sahnesi ile bu filmdeki gemi sahnesini karşılaştırırsanız ne demek isteyeceğimi daha iyi anlarsınız. Zaten çok gergin olması gereken bu sahnenin sonunu gidip fragmanda gösterdikleri için zerre etkilenmedim.
- Müzikleri klasik MCU filmi olarak kötüydü, intro bölümü hariç. Klasik Örümcek Adam tonunu orkestra ile duymak harikaydı.


Yanlış anlaşılmasın, Marvel'a ön yargılı bir izleyici değilim. Keza okumayı Örümcek Adam çizgi romanları ile sökmüş bir insanım. Sadece artık bu sinematik evrenin bir döngü içine girdiğini düşünüyorum. Karakter kim olursa olsun aynı film ortaya çıkıyor ve bu benim canımı çok sıkıyor. Ben artık aynı filmi izlemek için sinemaya gitmek istemiyorum. Doctor Strange de aynı filmdi, Civil War da, Homecoming'de. Hatta fragmanlardan Thor'un da öyle olacağını düşünüyorum. Ancak en sinirime dokunan nokta, bu olayı kör bir şekilde destekleyen binlerce hayranın olması. Hangi konuda olursa olsun, insanların filmleri, dizileri, oyunları peygamber işiymiş gibi savunmalarına sinir oluyorum. İnsan eleştirmeyi de bilmeli.

Velhasıl, benim bu filme puanım 6.5/10 dur. Senelerdir haklarının alınması için savaşılan, hayranlarının bu filmi görmek için sabırla beklediği, tüm dünyanın belki de en tanınan 3 süper kahramanından birine bu filmin kesinlikle ama kesinlikle yakışmadığını düşünüyorum.

Sakızlı Ohannes Paşa

Cidden ben de neyi bu kadar beğenilmiş anlamadım. Hayır  fragmanlarda tüm senaryoyu vermiş zaten adamlar. Batman v Superman bunu yaptı diye yerden yere vurulmuştu.

Bugraltu arkadaşın yorumuna katılıyorum. Her film aynı olmaya başladı artık. Zevk alamıyorum. Hiçbir film Guardians of the Galaxy atmosferine yaklaşamıyor. Çünkü eksantrik karakterler yerine sıkıcı tipler aynı etkiyi yaratamıyor. Tom Holland dışında bir ton gereksiz oyuncu var filmde. Adamlar "diversity" olayının suyunu çıkardılar. Dünya üzerindeki her ırktan karakter koymuşlar. Flash Thompson nedir öyle yahu?

Spiderman de tamam ergen ama güç açısından fazla tırt olmamış mı? Mesela ne bileyim örümcek hissi ya da normal insanların çok üzerindeki gücünden pek bir şey göremedik. Yani ağ fırlatıp duruyor sadece. Civil War'da bile daha etkileyiciydi.

Artık süper kahraman filmleri beni sıkmaya başladı biraz sanırım. Son izlediğim 5 filmden Guardians dışında zevk alamadım. Justice League'den de bir beklentim yok. İlk iki filmini hiç beğenmemiştim ama Thor Ragnarok'dan umutluyum. O da sarmazsa süper kahraman filmlerini sinemada izlemeyi bırakacağım sanırım. Guardians hariç :)

dean

  Iron Spider kostümüne yakından bir bakış.


pizagor

Filme ne sevgili bugraltu seviyesinde eleştirel ne de sevgili dean kadar aşırı beğeniyle yaklaşıyorum. Artık formülize edilmiş Marvel sinema evreni filmleri olgusunu kabul ediyorum. Tutan formülün burada da aynen uygulandığını görmekteyiz. Sıradanlığın engelleyicisi ise ne Tom Holland performansı, ne acıların çocuğundan sıyrılan Parker, ne de çok şükür pek şükür yeniden anlatılmayan orijin. Kötünün nasıl, ne şekilde, ne derinlikte işlendiği filmin başarısının asıl belirleyicisi olduğundan bu filme sıradan deyip geçemiyorum. Michael Keaton belki de tüm zamanların en sağlam kötüsünü vücuda getiriyor ve biliyorum ki bu filmi Keaton performansı için tekrar tekrar seyredeceğim.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


hennessy

1 saat zor dayandım bu kadar kötü bir örümcek adam filmi daha izlememiştim. Komedi filmi mi yoksa örümcek adam mı?

Saçma sapan bir hikaye bir saat zor bitti. Hele o kostüm daha neler. Bu örümcek adam mı yoksa Iron man mi?



Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

hanac

Filmi izledim. Tom Holland oldukça yakışmış rolüne.

Bazı bölümler aşırı ergen işi olmuş ama normal. Çünkü Peter Parker filmde 15 yaşında.

Notum 6.75/10