DC Extended Universe

Başlatan dean, 17 Haziran, 2015, 15:01:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xmenac

Çizgi roman öykülerinin geçtiği evrenlerin haritası hep merak konusudur. Genelde bu konuyla ilgili çok net bir tahmin yapmak zor fakat Gotham ile Metropolis birbirine çok uzak yerler değil diye biliyorum.

dean

Alıntı yapılan: xmenac - 30 Nisan, 2016, 22:20:46
Çizgi roman öykülerinin geçtiği evrenlerin haritası hep merak konusudur. Genelde bu konuyla ilgili çok net bir tahmin yapmak zor fakat Gotham ile Metropolis birbirine çok uzak yerler değil diye biliyorum.

  Superman gibi bir karakter için harita mevzuları çok önemsiz kalıyor aslında ama filmdeki komşu şehir durumu mantıksız bir durum. Çünkü iki şehrin arasında sadece dar bir nehir var filmde. Gotham'da bat signal yanınca Metropolis'de de görünüyor. Bir buçuk senedir kahramanlık yapan bir Superman'in nehrin karşısına geçemeyip Gotham'da hiçbir şey yapmaması son derece garip. Komşu olan iki şehirden birinin suç şehri olup diğerinin Metropolis olarak gelişmesi de garip. Metropolis ve Gotham'ın kendisine ait bir kişiliği var. İki şehri komşu yapınca o şehirlerin kendine has gelişimine sekte vurulmuş oluyor. Böyle olunca da seyirci olarak filme baktığımda Gotham ile Metropolis'in bir nehir yüzünden bu derece farklı şehirler olmasına ikna olamıyorum.

  Çizgi roman mevzusunda ise bu şehir olaylarını bir şekilde yediriyorlar. Dc'de her şehrin bir süper kahramanı var. Ama bir sinema filminde komşu olan iki şehrin birbirinden bu derece farklı olması ve iki şehrin kahramanının tek bir nehir yüzünden diğer şehire karışmaması bence son derece garip bir durum. Filmde bu komşu mevzusu Doomsday'in Metropolis'den Gotham'a çabuk gitmesine yarıyor o kadar.

bugraltu

Harita olayı bile plansızlık ve aceleciliğin bir örneği, yine katılıyorum. Ben artık JL'ye de yitip gitmiş gözüyle bakıyorum. Bu yoldan tek çıkış George Miller ayarında birinin gelip bu işe el koyması olacaktır.

Ayrıca film sıralamaları konusunda görüşünüzü anlıyorum, ama açıkçası bir hayran olarak JL filmini görmek için 4-5 sene daha beklemeyi tercih etmezdim. New 52'de nasıl işlediyse, burada da işleyebilirdi. Tabi sonunda büyük bir di var malesef artık.

dean

Alıntı yapılan: bugraltu - 30 Nisan, 2016, 23:02:09
Ayrıca film sıralamaları konusunda görüşünüzü anlıyorum, ama açıkçası bir hayran olarak JL filmini görmek için 4-5 sene daha beklemeyi tercih etmezdim. New 52'de nasıl işlediyse, burada da işleyebilirdi. Tabi sonunda büyük bir di var malesef artık.

  New 52'de Justice League'in toplanışı son derece acele bir toplanış. Lakin karakterleri tanıdığımız için bu bizi rahatsız etmiyor. Çizgi romanda işleyen bir sistem bu. Ama filmde durum farklı. Normal seyirci gördüğü şeye anlam vermek ister. Sen direktman New 52 gibi toplarsan seyirci iyi de Aquaman nerden geldi der. Wonder Woman nerden geldi der. The Flash nereden geldi der. Bu zaten Dawn of Justice'in en büyük problemlerinden biriydi. Wonder Woman'ı tanıdığımız için çok rahatsız olmadık. Ama Wonder Woman'ı tanımayan insanlar "bu kim yahu" oldu. Normal bir sinema seyircisine çizgi romanı oku gel diyemezsin. Anlatmak zorundasın. Anlatmazsan Dawn of Justice çıkar ortaya. Ben de bir hayranım ama ben acele gelmiş bir Justice League izlemek istemiyorum. Ben kaliteli bir Justice League izlemek istiyorum. 2017'de kötü bir Justice League izleyeceğime 2018 ya da 2019'da kaliteli bir Justice League izlemeyi milyon kere tercih ederim. Ederdim. Tren kaçtı zaten.

bugraltu

Tamam yahu, ben almiyorum sonucta WB da kararlari, sinirlenmenize gerek yok. :)

dean

Alıntı yapılan: bugraltu - 30 Nisan, 2016, 23:16:48
Tamam yahu, ben almiyorum sonucta wb de kararlari, sinirlenmenize gerek yok. :)

  Yok canım niye sinirleneyim. Sinirlenme gibi bir şey söz konusu bile olamaz. Benim yazı şeklim biraz böyle. Sen yazmaya devam et. Böyle daha güzel. Ne kadar çok fikir ortaya atılırsa o kadar sohbet olur, o kadar fikir paylaşımı olur. Güzel olanda bu.

dean

  En sonunda Waner Bros. insanların plansızlık eleştirilerini dinlemiş olacak ki bugün filmlerin başına Geoff Johns ve John Berg'i getirdi. İş tanımı olarak Kevin Feige'nin Marvel'da yaptıklarını yapmaya çalışacaklar. Tabi ki Kevin Feige'nin özgürlüğüne sahip olamayacaklar ama fikri açıdan en azından evrenin sürekliliğini sağlayacaklar.

xmenac

Mevcut DCEU filmleri içinde Johns; Batman v Superman, Suicide Squad, Wonder Woman ve Justice League Part One'da yapımcı olarak, Shazam ve yeni Batman filminde de senarist olarak yer alıyor. Filmler dışında çizgi roman, dizi ve animasyonlardan da biliyoruz kendisini.

John Berg'i ise yeni duydum. Muhtemelen şirket içinde üst düzey bir yönetici olabilir.

Suicide Squad ve Wonder Woman filmlerinin çekimlerinin bittiğini, Justice League Part One'ın da çekim aşamasında olduğunu düşünürsek; bu değişikliğin etkilerini 2018 gibi gözlemleyebilmemiz mümkün olabilir.

bugraltu

Guzel haber, ancak hala yeterli degil. Kevin Faige gibi bir otoritenin olmasi gerekli, bu haliyle hala zor.

Animvader

Alıntı YapMevcut DCEU filmleri içinde Johns; Batman v Superman, Suicide Squad, Wonder Woman ve Justice League Part One'da yapımcı olarak, Shazam ve yeni Batman filminde de senarist olarak yer alıyor. Filmler dışında çizgi roman, dizi ve animasyonlardan da biliyoruz kendisini.

Bunlardan daha da önemlisi Geoff Johns, DC Comics'te "Chief creative officer" yani kreatif alandaki en yetkili kişi şirkette.

lampard

Geoff Johns zaten exec producer olarak içindeydi filmlerin, DC'de de söylendiği gibi Jim Lee'yle beraber en tepedeler. Johns'un sinema evrenindeki konumu pratik olarak değişmemiştir herhalde yetkili kişi oydu zaten. Johns yine Flash'ın  yaratıcılarından ve yazarlarından ayrıca Batman ve Shazam filmlerinin senaristi ve tabii ki çr yazıyor. Çr yazmak dışında bunların hiç birini tek başına bile yapabildiğini düşünmüyorum ben kendisinin, hepsini beraber nasıl yapacak acaba

DC aynı şeyi Zack Snyder ve Ben Affleck'te de yaptı. Man of Steel'de ne gördüler de BvS, JL 1 ve JL 2'yi yine Snyder'e verdiler acaba. Aynı şekilde Batman filmini gidip Ben Affleck'in üzerine yaptılar, senarist, yönetmen, başrol olarak, daha BvS vizyona bile girmemişti. sonra Affleck'i JL filmlerine executive producer yaptılar. Hatta daha Suicide Squad çıkmadan, seyirci tepkisi ve eleştiri almadan Harley Quinn spin-off'u yapmaya koyuluyorlar, yine Margot Robbie'nin executive producer olacağı söyleniyor bu filmde. Dev kaynaklara sahipler ama bütün olayı gidip bir kaç vasat insanın üzerine kuruyorlar.

dean

  Geoff Johns'un filmlerde yetki seviyesi bugüne kadar büyük değildi. Evrenin gidişatından ve diğer bütün filmlerinin tonundan Zack Synder sorumluydu. Solo filmlerin yönetmenleri Synder ile görüştü hep. Executive Producer olması her zaman filmin içeriğine karışacağı anlamına gelmiyor. Kevin Feige, Fox'un çektiği bütün rezil Fantastic Four ve X-Men filmlerinde Executive Producer'dı. O filmlerin içeriğine hiç karışamadı. O filmlerle pişti Feige. Ne zaman Marvel Studios bildiğimiz haline geldi ve onun başına geçti o zaman filmlerin her noktasıyla ilgilenmeye başladı. Doctor Strange gibi filmler sırf onun arzusuyla gerçekleşti. Johns'da şu ana kadar ki filmlerle pişti. Bundan sonraki filmlerde artık evrenin gidişatına karar verecek. Eskisine oranla ciddi anlamda güçlendi Johns.

  Bu arada Geoff Johns'un asıl gücü çizgi romanlarda. Filmlerde yaratıcı sürece katkı sağlayamıyordu. Mesela Kevin Feige'de çizgi romanlara gram karışamıyor. Johns'un gücünün artması bence çok iyi bi'şey. Çizgi romanlardan anlayan adamların yetki seviyesinin artması son derece olumlu şekilde yansıyacaktır filmlere.

xmenac

Alıntı yapılan: lampard - 18 Mayıs, 2016, 20:54:18
DC aynı şeyi Zack Snyder ve Ben Affleck'te de yaptı. Man of Steel'de ne gördüler de BvS, JL 1 ve JL 2'yi yine Snyder'e verdiler acaba.

Bu filmlerin birbirinin devamı olması bu kararla alakalı olabilir. Zaten Batman v Superman filminin kimi izleyicilerden olumsuz eleştiri almasındaki en önemli sebebin, filmin tek bir film olarak değerlendirilmesi olduğunu düşünüyorum. Halbuki sinematik evrene geçiş filmiydi.

Alıntı yapılan: lampard - 18 Mayıs, 2016, 20:54:18
Aynı şekilde Batman filmini gidip Ben Affleck'in üzerine yaptılar, senarist, yönetmen, başrol olarak, daha BvS vizyona bile girmemişti. sonra Affleck'i JL filmlerine executive producer yaptılar.

Bence bu çok doğru bir karar. Zaten "En İyi Özgün Senaryo" ve "En İyi Film" alanlarında Oscar kazanmış bir isimden söz ediyoruz.

Alıntı yapılan: lampard - 18 Mayıs, 2016, 20:54:18
Hatta daha Suicide Squad çıkmadan, seyirci tepkisi ve eleştiri almadan Harley Quinn spin-off'u yapmaya koyuluyorlar, yine Margot Robbie'nin executive producer olacağı söyleniyor bu filmde.

Film henüz vizyona girmeden, Harley Quinn'in ön planda olduğu bir film kararı erken bir karar gibi gözükebilir ama film post production aşamasında. Filmdeki performansın değerlendirilmesi için yeterli bir aşama zaten.

lampard

Geoff Johns'un onayından geçen ya da direkt dahil olduğu GL filmi, Flashi Arrow, Supergirl gibi Tv ve sinema işleri kötüydü hep, DC'de CCO olarak yaptıkları, özellikle New 52, için de aynı şekilde düşünüyorum ben. New 52'de yazdığı eventler ve JL hikayelerin de hiç bi numarası yok.  Ben Affleck BvS'e Chris Terrio'yu getirdi senarist olarak, Argo'da beraber çalştığı ve senaryo oscarlı senarist. BvS hikaye anlatımı bakımından korkunçtu. Tabi koordinasyonsuzluktan ya da Snyder'in kreatif kararları vermesinden iyidir Johns'un işin başına geçmesi ama Bruce Timm, Paul Dini falan varken bunlar yanlış seçim bence. DC için post prodüksiyon Harley'i görmek için yeterli ama sorun kararları alanların yetkinliğinde zaten. Bi DC yöneticisi BvS için vizyondan önce filmin gişe başarısızlığından korkuyorum çünkü film geniş kitleler için fazla iyi çok kompleks falan demişti.

dean

Alıntı yapılan: lampard - 19 Mayıs, 2016, 00:05:19
ama Burce Timm, Paul Dini falan varken bunlar yanlış seçim bence.

  Katılıyorum. Bruce Timm ve Paul Dini, evreni idame ettirme konusunda Geoff Johns'a kıyasla çok daha heyecan verici isimler.