Sizde de oluyor mu?

Başlatan altay1944, 17 Şubat, 2013, 09:03:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altay1944

Bir kaç yıl öncesine kadar uzun süre ara verilen çizgiroman yayıncılığına geri dönüldü gibi.Bu kez farklı yayınevleri bayrağı eline aldı.Tay,Ceylan,Alfa,Yavaşca, vb. artık yoklar.Öylesine hızlı çıkıyorlar ki izlemek olanaksız veya çok güç(Anadoludan).İnternet ortamının gelişmesi bireyleri birbirinden haberleşmeleri sayesinde şu çıktı,şu çıkacak konuşmaları,şu güzeldir itkisi ile çizgiromana ulaşma kolaylaştı.Her çıkanı zamanında almak güç sonradan almak kargo maliyeti açısından daha ekonomik.(Anadoluda kitapçı veya bayilerde satılmadığı göz önüne alınırsa...)Şimdilerde tüm serileri takım halinde topladım ve evimde tabiri caizse koyacak yer kalmadı .(koliler dolusu okumadığım kitabım var ve okumaya başlasam 10 yıl yeter.)Almaktan okumaya ise hiç vakit yok.Şimdi sorun şu .Başlıkta da belirttim sadece ben miyim bu durumda olan yoksa başkaları da var mı .Her çıkanı destek diye alıp evin bir köşesine koymak mı doğru sadece beğenilerimizi almak mı?Siz hangisini yapıyorsunuz?
Yarabbi bildir de
ben beni bileyim. Beni bilen ben ile kendime geleyim. Benim bensizliğim
ile ben seni bileyim. Seni bilmeyen beni ben neyleyeyim...


Hz. Mevlânâ

hennessy

Bende iki sene önce çizgi romana başladığım zaman destek olsun diye herşeyi alıyordum.Ama artık bıraktım sadece beğenilerimi alıyorum.Seçici olmak zorundayım ortalama bir kitabın 20 tl olduğu bir piyasada bütçemin yetmeyeceği için artık seçici oluyorum.Çünkü yayınlarda bollaştı.Tabi sizin kadar çizgi romanım yok 300 den biraz daha fazla ama ben okuyorum her akşam en az 50 sayfa okumaya özen gösteriyorum. böylece nerde ise tüm arşivimi okudum.Koleksiyoncu iseniz.Sizin yaptığınız doğru.Böylece çizgi roman arşiviniz olacak.Benim gibi okuyucu iseniz bazen sevmediğim çizgi romanlar (mesela ben martin amcacıyım ama yeni seri birkaç hikaye hariç pek tutmadım 160 sayfalıkları okudum takasa gitti) kitap takasına girerim.Sonuçta ne kadar çok çizgi roman okursam o kadar iyidir.Ama sevdiğim çizgi romanlarıda azda olsa arşivim saklamak hoşuma gider.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

ercoktay

Yaklaşık 20 senedir çizgi roman topluyorum. En az 25 senedir de çizgi roman okuyorum. Çizgi romanlarımın büyük bölümü İstanbulda öğrenci evi olarak kullandığım evde duruyor. Şanslıyım ki ailecek bir ekstra İstanbul evimiz var.

Şu aralar sadece okuyarak takip ettiğim çok az çizgi roman var. Ama alıp kenara attığım çok fazla. Klasik serilerden daha okumaya başladığım yok. Teksleri en son ne zaman okudum hatırlamıyorum bile. Keza Swing Zagor gibi kitaplarda bir yerde dağılmış olarak duruyor. Orijinal aldıklarımdan bile okuduğum çok az şuanda.

Zaten eğer başka hobilerin (bilgisayar oyunu oynamak, film izlemek gibi) ve sürekli oyun bekleyen bir oğlun varsa zaman hiç kalmıyor çizgi romana. Yolda ancak bir miktar okuyabiliyorum.

rumar80

   Zamanında ben de hemen hemen her çıkan yayını destek amacı ile alırdım. Özellikle de comics'leri. Ama çıkan dergilerin sayısının artması, sanıldığının aksine pahalı bir zevk olması, evde koyacak yerimin az olması ve orijinal comics de aldığım için ne alırsam seçimi davranmak zorunda kalıyorum. Ama seriyi tamamlamak açısından defalarca da okumuş olsam YKY Red Kit'leri mutlaka alıyorum. Artık alıcıdan çok seçi olmak zamanı geldi de geçiyor.
   Bir de her çıkan yayın kaliteli olacak diye de bir kural olmadığı için paramın boşa gitmesini de istemiyorum açıkçası.

aa

Sadece sevdiğim ve okumaktan keyif aldığım çizgi romanları satın alıyorum.
Esse Gesse Hayranı...

DAMPYR

Tay yayınları varken hemen hemen hepsini almaya çalışıyordum.sonra İzmirden Antalyaya taşınırken hepsini sağa sola dağıttım.eğer dağıtmasaydım bugün koleksiyoner zengini olurdum herhalde.şimdi ise Dampyr,Julia,Brendon dışında pek koleksiyonumda tuttığum seri yok.diğerlerini okuyup takasa sokuyorum yada bir başkasına veriyorum... ::) :-[ :D

HacıGeraltEmmi

Toplama işi tehlikeli. Zaman zaman destek amaçlı alımlar da yapıyorum hala(!) eskisi kadar değil ama. Eski yayınlara hiç bulaşmıyorum (Mister No ve Conan gibiler hariç) güncele yakın maceralar bana daha çekici geliyor.

Aldığım bir kitabı elden çıkarmam için çok kötü olması gerekiyor, aksi takdirde biriktirmeyi seviyorum. Hal böyle olunca evde boş raf kalmadı tabii, durum eskisi gibi de değil tercih yapılabilecek kadar çeşitli yayınlar çıkıyor, dolayısıyla okumayacağım yayınları daha rahat eliyorum şimdi. Biriktirdiğim serileri de çoğunlukla okuyorum, okumadığım çok az sayıda (150-200 kadar ;D) kitabım var.

Biriktir Biriktir Nereye Kadar?  :D

alan ford

  Aldığım bir seriyi elden çıkartma özürlüyüm ben. O yüzden evde ıvır zıvır o kadar çizgi roman varki. ben de bir çok arkadaşım gibi eskiden her yayına destek vermeye çalışıyordum. Sonra yayınevi desteğine çekildi bu. Sırf Bone , Borgia , Enki Bilal gibi kitaplar yayınlasınlar diye Marmara Çizgi'nin çıkarttığı her şeyi alıyordum mesela. Bone'u 2013 yılı yayın programından tamamen çıkartınca ve güzelim frankofonlarıda giyotine gönderince  ;) ne kadar doğru bir iş yaptığımı anlamış oldum>:(  Şimdi Flaneur'un yayın programı cezbediyor , ve sırf bu yüzden hiç hazzetmediğim Bukowski'yi bile alacağım. Ama her yayına erişmek artık imkansız. Öncelik okunacaklarda
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

Tarkan Kurt

Eskiden ben de her çıkanı almaya çalışıyordum ama şu an bundan vazgeçtim. Hem yer hem de zaman sıkıntısı oluşuyor. Klasik Fumettilerden takip ettiğim bir tek Tex var. Onu da Süper Cilt olarak alıyorum ve 50. ciltle birlikte almayı bırakacağım. Şimdilerde Flaneur'un çıkardığı yayınlar, YKY nin yayınları özellikle ilgimi çekiyor. Yine Marmara'nın bir çok yayınını alıyorum.

kalidor

Çizgiroman işine uzun bir ara verip yeniden başlayınca arada çok kaçırdığım yayın oldu. Tabi bunların maddi boyutu bir yana okumak için de ömür yetmez. Bir de hep çizgiroman okumakta olmuyor. Sonradan başladığım Dylan Dog, Nathan Never ve Ken Parker serilerini güç bela bitirip güncel yayınları takip eder hale geldim. Dampyr de ise daha başlardayım. Dylan Dog dev albümlere ise daha başlamadığımı belirtmeliyim. Bunun dışında one-shot ve kısa serileri takip ediyorum. Conan'ı ise farklı eski serilerini okumasam bile sırf koleksiyon için alıyorum.  Büyülü Rüzgar çok cezbediyor ama 120 küsür sayıya bulaşmakta istemiyorum  :D
Crom! Ölüleri Say...

darkwood

Daha önce yayın adetinin sınırlı olduğu dönemlerde çoğu yayını satın alıyordum ve büyük bir bölümünüde okuyordum. Zaman içinde yayınlar çeşitlenip, kalitenin ve fiyatların artmasının yanında birde kitaplarım için koyacak yer sorunuda eklenince seçici davranmaya başladım. Kitap satın alırken ilk tercihimlerim ise yeni yayınlar ve klasik maceralar gibi sevdiğim yayınlar oluyor :) Okumaya sıra gelince bunların içinde ilk okumayı tercih ettiklerim ise genelde yeni yayınlar oluyor. Arada birkaç eski yayında okumayı ihmal etmiyorum tabiki.
Şimdi ise çizgiroman dükkan boyutuda işime eklenince artık bütün yayınlarıda mecburen satın almaya başladım. Bu durum beni daha önce satın almayıp okumadığım bazı yayınlarada bulaştırdı, bu ise işin diğer güzel bir boyutu.  :o  8)
Darkwood Sakinleri..

guantanamo

evet altay arkadaşım bende her ay koli koli çr alıyorum
al al nereye kadar sayamayacağı kadar okumadığım çr var
üstelik her ayda artıyor odanın birini sadece çr lar dolduruyor beki nereye kadar
ve dünyanın parasını veriyoruz allahtan başka bir kötü alışkanlığımız yok
??? ::)

s.b

Çizgi roman okuru olarak kimimiz az kimimiz ise aşırı derecede "sıyırmış" durumdayız. Satın alma hızımız okuma hızımızdan daha fazla. işte bu sebepten dolayı kitaplığımızda okunmayı bekleyen bir yığın çizgi roman ve kitaplar var. Aslında okudukça satın almak lazım. Ancak bu "sıyırma" durumumuzdan dolayı kendimizi firenleyemiyoruz. Üstelik bir süre sonra ne çıkarsa, ne yayınlanırsa satın almaya başlayarak bu "sıyırma" durumumuz tavan yapmaya başlıyor. Yani ipin ucunu fazla kaçırmamak gerekiyor.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

haysat

Alıntı yapılan: s.b - 17 Şubat, 2013, 16:42:53
Çizgi roman okuru olarak kimimiz az kimimiz ise aşırı derecede "sıyırmış" durumdayız. Satın alma hızımız okuma hızımızdan daha fazla. işte bu sebepten dolayı kitaplığımızda okunmayı bekleyen bir yığın çizgi roman ve kitaplar var. Aslında okudukça satın almak lazım. Ancak bu "sıyırma" durumumuzdan dolayı kendimizi firenleyemiyoruz. Üstelik bir süre sonra ne çıkarsa, ne yayınlanırsa satın almaya başlayarak bu "sıyırma" durumumuz tavan yapmaya başlıyor. Yani ipin ucunu fazla kaçırmamak gerekiyor.


Aynen bende "sıyırma" durumlarındayım. ne çıkarsa almaya çalışıyorum,ama durum belli bütçe açığı elimizi kolumuzu bağlıyor.

Şu an belli güncel yayınları takip ediyorum. Diğerlerinide daha sonra uygun bulduğum an alıyorum.

Bakalım bu biriktirme işi nereye gider gidecek.
HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !

ercoktay

Bundan 5-7 sene öncesine kadar Tommiks ve Teksas hariç çıkan nerdeyse bütün yayınları destek olmak amacı ile alıyordum. Tommiks ve teksası ise hiç okumayacağımı düşündüğüm için almıyordum. Diğerlerine bir şans okurum dşye kenara atıyorum. Bu bahsettiğim zamanda zaten yayıncı olarak Lal, Maceraperest, Rodeo, Hoz, Arkabahçe ve demirbaş vardı. Ayda çıkan yayın sayısı 10 nu geçmiyordu. İlyas'a o zamanlar nerdese her hafta uğradığımdan çoğu zaman alacak yeni çizgi roman bulamıyordum. İlyas'a bir umut yeni çizgi roman çıkmıştır ya da yeni birşey gelecek mi diye araştırmak için giderdim. Yeni yayın çok büyük heyecan demekti. Şimdilerde nerdeyse her hafta yeni yayın evi kuruluyor. Ve sürekli yeni yayın haberleri alıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Hala diyorumki yayıncı arkadaşlar biraz frene bassın. Hepimiz sonra üzülmeyelim.