Ana Menü

Son İletiler

#1
Ken Parker / Ynt: Ken Parker Özel Seri - Ro...
Son İleti Gönderen Zeljko - Bugün, 08:28:28
Mart ayinda X hesabindan attigim mesaja verdikleri cevabi aynen aktariyorum

"Selam. Rodeo yeniden yapılanma sürecine girdi. Yayınlar bunu takiben gündeme gelecek. Sosyal medyamızdan duyuracağız."
#2
Ken Parker / Ynt: Ken Parker Özel Seri - Ro...
Son İleti Gönderen karlıova - Bugün, 01:18:14
Rodeo Strip Facebook sayfasında aşağıdaki mesajı post ettim

"Değerli Rodeo yayınevi yetkilileri, son Ken Parker albümü yayınlanalı 16 ay oldu. Biz okurları biraz kaale alıp yayın planı hakkında bilgi verseniz ne kadar şık olur. Şunun şurasında 4 veya 5 çift albümlük sayı kaldı. Sizlere ön ödemeli kitle finansmanına varıncaya kadar türlü öneriler getirildi, gerek direkt SMS'le gerekse Altın Madalyon gibi forum postlarında. Bir zahmet bilgi paylaşsanız, kalan albümler de bir 10 sene daha sürmese ne kadar güzel olur."

Muhtemelen tenezzül edip yanıtlamazlar. Bu böyle giderse tek dileğim Çizgi Diyarı gibi bir çeviri-balonlama grubunda kalan albümlerin çevrildiğini görmek olacak. Böyle yayınevine böyle bir tavır yakışır. Biz ön ödemeli sisteme kadar her öneriyi getirdik. En azından okurla iletişime geçip ne olup ne olmayacağını paylaşabilirler.

Igor arkadaş ABD gibi Fumettinin tanınmadığı yerde Epicenter'ı kurdu, editoryal yazısıyla, baskı kalitesiyle nefis bir külliyat oluşturdu her yıl da üzerine koyuyor. Bizde okur hazır, yayınevine yalvarır durumdayız. 
#3
Örümcek Adam Muhabbeti / Ynt: Örümcek Adam Sohbet Odası
Son İleti Gönderen pizagor - Dün, 23:49:44
Renew your vows kısa serisi vardı bir ara, andırıyor sanki. O hikayede de Peter MJ ile yuva kurmuş, çoluk çocuğa karışmıştı.
#4
Büyülü Rüzgar / Ynt: Kinowa59'dan Büyülü Rüzga...
Son İleti Gönderen pizagor - Dün, 23:46:13
Ben de kendimi huysuz ihtiyar olarak etiketleyen biriyim sayın kinowa59, yaşa bağlamayın lütfen  :)

Anlam veremediğim bir konuyu da dile getireyim: Siz bir Zagorsever de değil misiniz? Zagorsever birisinin fantastik western sevmiyor olması mümkün değil ki! Zagor'u Zagor yapan o kendi fantastik evrenidir. Sırf Darkwood bile her yönüyle paranormaldir, ne bileyim bir deprem olur insan türünün tek gözlü uzak bir türü yeryüzüne çıkar. Vampirler, kurtadamlar, kaplanadamlar, uzaylılar çok sever Darkwood'u, favori mekanlarıdır. Deli bilim insanları çılgın testlerini burada yapar, süper askerleri amfibi yaratıklara dönüşebilir buralarda. Mutantı bile vardır. Ve bunlar hep fantastik öğelerdir. Zagor evreninden çıkarıldıkları takdirde Zagor evreni yavanlaşır, yok olur, keyifsizleşir. Zagor fantastik westerndir maalesef  :)
#5
TR'de Yayınlananlar / Ynt: Dark Ages - Felix Koleksi...
Son İleti Gönderen rumar80 - Dün, 23:41:09
Alıntı yapılan: Animvader - Dün, 15:54:03What if, alternatif evren, şöyle olsaydı ne olurdu hikayeleri beni hiç cezbetmiyor. Genelde kalitesi düşük oluyor, bir yere bağlanmıyor. Yayıncılar önü arkası yok, okuyucunun okuması kolay olur diye basıyor anlıyorum ama bana hitap etmiyor.
1602 de böyle ama güzel bir anlatımı vardı. Bu yüzden bence bazen şans vermek gerekir.
#6
Büyülü Rüzgar / Ynt: Kinowa59'dan Büyülü Rüzga...
Son İleti Gönderen Kinowa59 - Dün, 21:55:06
Evet değerli pizagor. Farklı bakışlar , farklı yorumlar kişilerin bilgi ve beğeni dağarcığını zenginleştirir . Ben , yalnızca çizgi roman konusunda değil , yaşamımın her alanında olaylara bu bakışla yaklaşırım.  Geçen gün bir iletimde de belirttiğim gibi ben inançlı bir 78 kuşağı mensubu olduğum için ağabeylerimiz olan 68 kuşağı neslinden bu şekilde gördük, bu biçimde eğitim aldık . Ondan dolayıdır ki , bizim kuşağımız da, tıpkı 68 liler gibi felsefe , mantık , edebiyat kuşağı olarak anılır. Övünmek gibi olmasın amma bizim kuşağımıza yakıştırılan bir ismimizde , son pozitivist , son idealist kuşaktır . Değerli pizagor. Yaşınız kaçtır , bilemiyorum amma üstteki " western ve fantastik hikayeler " deki beğenilerinizi okuduğumda  benden birkaç nesil ( 30- 35 yaş ) daha ileri , daha yeni , daha modern bir bakışla çizgi romanlara yaklaştığınızı görüyorum. Ben , klasik dönemin klasik bakışlı , klasik düşünceli bir çizgi roman severi olarak elbetteki bu hususta sizlere göre daha muhafazakar olacağım. Benim dönemimde western tarzı serilerde en fazla , deli bilim Adamı , profesör hellingen görebilirken, büyülü rüzgar türü çizgi romanlar bulunmuyordu. 1001 Romanın çıkardığı "  Billy the kid " i beğendiğinizi yazmışsınız .Ben o kitabı İlyas Erkul ' un dükkanında gördüğümde İlyas a " ya İlyas , bu ne rezillik ,  bill kid 'i ne hale çevirmişler " dediğimi hatırlıyorum . Bu bakışım benim doğrum du  . Siz ise çok beğenmişsiniz. Bu da sizin doğrunuz . Çünkü ben Bily kid'i  55 yıl önce Red kit ' te okumuş, tanımış ve o şekliyle benimsemiştim . Kahraman'larımın değişik ve farklı kulvarlarda gösterilmesini kabullenemiyorum. Zagor & Drogonero gibi .Veya  Zagor & Flash gibi . Bilemiyorum , belki de çizgi roman hikayeleri de moda gibidir. Her çağın , her dönem gençliğinin kendine göre beğeni tarzı vardır .
#7
Forum / ÜC CİSİM PROBLEMİ. Hazırlayan ...
Son İleti Gönderen imgelevent - Dün, 20:34:00
ÇizgiRomantik, güncel bir konuya far tutuyor. Bir süredir, bir roman üzerinde çok konuşuluyor; 'Üç Cisim Problemi'!!.. eankara, tüm versiyonlarını inceleyen bir yazı hazırladı.
--İlk olarak Çin dergisi Science Fiction World'de tefrika edilen bu romanın konusunun bir çok açılım alanı var.
--Yazar Cixin Liu, tüm bu roman atmosferini ilginç karakterler ve güçlü bir aksiyon-gerilim omurgasıyla desteklemiş.
--Bilimsel konulara meraklı olanlar için romanı, aksiyon konularına meraklı olanlar için anime versiyonunu, duygusal tonlara ağırlık veren okurlar için özellikle dizi film uyarlamasının Çin versiyonunu, Uzak Doğu çizgi roman dünyasına meraklı olanlar için manga versiyonuna ulaşabilirsiniz.
--Yazının son bölümde, konu detayı hakkında bilgi edinmek isteyenler için, yıllar itibariyle bir 'Zaman Çizelgesi' var.
cizgiromantik.com  ile kalın.

https://cizgiromantik.com/makale-1-3-cisim-problemi/
#8
Martin Mystere / Ynt: Martin Mystere Sohbet Oda...
Son İleti Gönderen Zeljko - Dün, 19:46:56
Bu ayki kapağa merhum Castelli'yi taşımışlar. Castelli çizgi romana bu denli tutkuyla bağlanmama vesile olanların başında geliyor. Marty amcanın ilk dönemlerindeki hikayeler hayal dünyama o kadar nüfuz etmişti ki bir dönem arkeolog olmayı çok istediğimi hatırlıyorum. Toprağı bol olsun...

#9
Örümcek Adam Muhabbeti / Ynt: Örümcek Adam Sohbet Odası
Son İleti Gönderen Nightrain - Dün, 19:33:09
Bu seride Peter Parker güçlerini ergenlikte değil de yetişkinken kazanıyor anladığım kadarıyla.
#10
Batman Muhabbeti / Ynt: Batman Sohbet Odası
Son İleti Gönderen Zeljko - Dün, 19:27:00
Kimilerine göre serinin tartismasiz en karanlik ve en güzel filmi olan Batman Returns ile alakali dün ekside cok begendigim bir paylasim yapildi,filme dair farkli bir bakis acisi sunan yaziyi keyifle okudum istedimki sizde okuyun yorumlayalim burada

İşte bir tane daha yiyeyim birakacam isimli üyenin tespit gibi tespitlerde bulunduğu o güzel yazı;



"Warner Bros yöneticileri bu filmden sonra tim burton'ı yönetmenlik koltuğundan alıp sözde yapımcı koltuğuna oturtmuşlar, seriyi de daha kolay söz geçirebilecekleri joel schumacher'a vermişlerdi. sebep olarak burton'ın karanlık tarzı yüzünden çocukların filme gidememeleri ve ürün satışının beklenenin altında kalması gösterilmişti. oysa sebep biraz daha politik olabilir.

tim burton'ın filmlerinde batman karakteri daha vahşi. tam bir vigilante. polisle işbirliği yapmıyor, çizgi romanda mühim bir karakter olan komiser james gordon ile ilişkisi hiç anlatılmıyor mesela. tam olarak devlet düşmanı olmasa da müttefik de sayılmaz. kendi yasalarını uyguluyor. ilk filmde joker'i, ikinci filmde penguin'i öldürüyor. tabi arada harcadığı yığınla çete üyesi var bir de.

bu kanunsuz intikamcı seyirci için uygun bir örnek değil tabi. tim burton gittikten sonra karakter de bambaşka biri oluyor. michael keaton'ın batman'i kendi iç dünyasında yaşayan, katıldığı partilerde fazla göze batmayan ve sessizce ortamı gözlemleyen biri. val kilmer ve george clooney'nin batman'i ise tam bir zengin playboy. partilerin odak noktası. hatta bağış toplama gecelerine kostümüyle katılıp şaklabanlık bile yapıyor. artık polisle arası da iyi. sadece rozeti eksik.

tim burton'ın filmlerinde bizlere çürümüş bir sistem gösteriliyor. ilk filmde mafya ve polis bağlantısı önemli bir ayrıntı. jack napier karakteri bir polise rüşvet verdiğinde gotham'ın batman'e de neden ihtiyaç duyduğunu anlıyoruz. sokaklarda tedirginlik içinde yürüyen masum aileleri kim kurtaracak? rüşvetçi, şişko polis mi? hayır, karanlıktan doğan kahraman, yani batman gelecek yardıma. bakın ilk filmde joker'in çetesindeki adamların kıyafetleri bile polis memurlarınınkine benzer. yani demek istenen şu; bu kokuşmuş ve bozuk sistemde polis de mafya da aynı şey.

ikinci filmde daha da tehlikeli noktalara değiniliyor. filmin gerçek kötü adamı max shreck isimli manyak bir iş adamı. penguin ve catwoman yalnızca batman'in farklı yüzleri. penguin, id; catwoman, ego; batman ise super ego.

penguin karakteri zengin ailesi tarafından garip görünüşü sebebiyle terk edilip bir nehre bırakılıyor. selina kyle zalim patronu tarafından binadan atılıp öldürülüyor. bu iki karakter hep vahşi kapitalizmin ve ataerkil düzenin yarattığı iblisler. işte max shreck'in bedeninde zuhur eden kötülüğün temsil ettiği şey ise amerika'nın ta kendisi. ilk filmde mafya ve polis arasındaki tehlikeli bağlantı gösterilmişti. ikinci filmde yapılan göndermelerle de amerika'nın kontrolünün zengin suçlularda olduğu anlatılıyor.

bu tehlikeli alt metinlerden sonra doğal olarak warner bros. tim burton'ı gönderiyor ve serinin yeni kötüleri kafayı sıyırmış bilimadamları oluyor hep. batman forever'da bruce wayne'ı kıskanan çılgın bilimadamı edward nygma, batman & robin'de eşinin donmasından sonra delirip bütün dünyayı dondurmaya çalışan victor fries ve doğayı katledenlere sinirlenip insanlardan intikam almaya çalışan pamela ivy. bu üç karakter de amerika'da muhafazakar kesimin sevmediği tipleri temsil ediyor. nygma, kapitalizme başkaldıran hippileri; fries, küresel ısınmaya sorununa parmak basan bilimadamlarını; ivy, tabi ki, doğaya verilen zararı protesto eden aktivistler ve bilimadamlarını. bir de harvey dent karakteri vardır üçüncü filmde; o da demokrat bir savcıdır aslen, ama two-face karakteri özelinde onun gibilerin ne kadar tehlikeli oldukları vurgulanır.

bütün bu değişiklikleri göz önüne aldığımızda, tim burton'ın gönderilme sebebinin, mcdonalds'ın film için çıkardığı oyuncakların fazla satmaması olmadığı açıktır"