Paper Girls - Arkabahçe Yayıncılık

Başlatan memospinoz, 21 Aralık, 2017, 14:01:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkwood

Kağıt bebekler, diye basarlar belki  ;D
Darkwood Sakinleri..

Darkseid is.

Dizisinin senaristi yakın zamanda bir resim paylaştı. Ne zaman izleyebiliriz fikrim olmasa da dizinin yayın tarihi yaklaştıkça mutlaka ülkemizde de çizgi romanları yayınlanır. Benzerlik taşıyan Stranger Things gibi programların başarısı ortadayken, Paper Girls`ün de sevilen bir dizi olacağını tahmin ediyorum.

memospinoz

Alıntı yapılan: memospinoz - 21 Aralık, 2017, 14:31:34
Çevirisi devam ediyor hala. 2018'de raflarda.

Diziyi bekliyorlar herhalde.  ::)

Gerçi Outcast'in dizisi vardı, noldu yarım kaldı.  ::) Neredeyse 8. cilt çıkacak, bunlar 2'de kaldı.

Darkseid is.

Bence Marmara Çizgi`de basabilir bunu eğer telif hakları çoktan alınmadıysa. Saga`yı basan da onlardı çünkü

memospinoz

Bence çıkmayacak bu çizgi roman. Nedir bu Image serilerinin çektiği yahu?  :'(

ferzan

    İşin ilginç yanı, Image serileri ABD 'de de çok satmıyor. Bir Boom Studios ya da Arcana veyahut da Oni Press gibi değil elbette Image, daha fazlasına sahip ve mottosu da "çizgi romanın geleceği". Dolayısıyla çok enteresan denemelere izin veriyorlar, çok değişik işleri bünyelerinde yayınlayabiliyorlar. Bunda en önemli etken de Image 'in, o piyasada sayısı çok az olan creator-owned usulü çalışan bağımsız yapılanması. Yani Image Comics, bünyesinde yayınlanan çizgi romanlardan bir taban ücreti kesiyor etiket fiyatı üzerinden ama eserin hemen hemen tüm hakkı üreticisinde oluyor. Üreticilere ödemeyi de önceden yapmıyor, satıştan gelen paydan kendi masrafını çıkardıktan sonra olduğu gibi üreticiye bırakıyor ve proje sahibi yazar ise, çizere de renkçiye de ödemesini o hasılattan yapıyor. Bu sistemde yayıncıyı az satması ya da çok satması etkilemediği gibi çok sattığında da kaymağı yiyen yine proje sahibi üreticiler oluyor. Dolayısıyla Image Comics, mottosundan şaşmayarak her ilginç ve elle tutulur denemeye bıkmadan usanmadan yer vermeye devam ediyor, büyük yayınevlerine çalışan ünlü isimler bile yeri geldiğinde Image Comics bünyesinden kendi bağımsız serilerini çıkarabiliyorlar. Bunlar arasında Jason Aaron, Scott Snyder, Rick Remender, Ed Bruebaker gibi yazarlar da var. Robert Kirkman 'ın Image Comics alt markalarından biri olan Skybound 'u kurması ve Image 'in ortaklarından biri haline gelmesi, The Walking Dead 'in satış başarısıyla oldu mesela. 70.000 tirajı en kötü bir buçuk ya da iki dolarla çarpıp üreticiye kalacak hasılatı tahmin etmek mümkün. O yüzdendir ki Todd McFarlane, Spawn ile 1.500.000 tiraja ulaştığı dönemde hem Image 'e, hem de McFarlane Toys 'a çok büyük yatırım yapabildi. Creator-owned sistemi, üretici bakımından bir rüyanın kapısını da açabilir, bir daha uyanılamayacak bir kabusun kucağına da atabilir ama bence olması gereken sistem budur. Diğer türlüsünde üreticiler sadece belli bir ücret alır ve şayet o çizgi romanın dizisi ya da filmi çekiliyorsa ve tirajı uçtuysa aslan payı sadece şirkete kalır. Marvel, DC vs. hep bu sistem üzerine kurulu olduğundan, üreticiler de özgün fikir adına serbest değillerdir. Sadece başların belirlediği fikirleri geliştirebilirler, sınırları çizilmiş geniş bir alanda serbestçe takılabilirler ama asla tamamen serbest olamazlar. O sebeple pek çok Marvel-DC yazar-çizeri, tek bir mecraya bağlı kalmaz ve bilhassa anlatacak hikayesi olanlar, Image gibi ya da başka birkaç yayıncıda olduğu gibi kendilerini serbestçe ortaya koymak için bağımsız projeleriyle bir çıkış ararlar hem maddi, hem manevi.

    Konudan saptım detaya girince, asıl diyeceğim şuydu; bizim çok sevdiğimiz bazı Image ve Vertigo serilerinin ABD genelindeki tirajları o kadar kötü olabiliyor ki...Ben Scalped 'ın 7000 ortalamasında seyrettiğine inanamamıştım. Image 'ten çıkan en özgün ve en sıradışı, en kaliteli bazı yayınların başlangıçta 10.000 tiraj ile açılışı yapıp ortalama 5000 tirajda sabit kaldığına inanamamıştım. The Walking Dead bile yeni sezon başlarında 65.000 rakamını şöyle bir görüp sonrasında 20.000 bandına geri dönüyor mesela. Satışları 1000 'in altında olan çok kaliteli çizgi romanlar gördüm comic-chrone üzerinden. Akıl alır gibi değil ama okurlar özgün üretimi, özgün içeriği ve kaliteli hikayeyi sallamıyor. Sadece burada değil, orada da...Varsa yoksa bilindik ve popüler başlıklar...Asla yeniye ve farklıya olması gerektiği kadar şans tanınmıyor.

    O sebeple hem Image Comics gibi oluşumları, hem de bu oluşumlardan alternatif ve özgün yayın alıp yayınlayan bizim yayıncılara saygı duyuyorum ama seri yarım kalınca da duygularım karman çorman oluyor ve saldırganlaşıyorum.  ::)
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

Harun Ça

Yeterince deneme yanılma yaptılar bunu basmazlar. Marmara'ya paslarsalar bi' umut okuyabiliriz.

ZGeralt

Ben Paper Girls'ü İngilizce olarak bitirdim, gayette sevdim, başlığında belirtmiştim zaten kısa da olsa.
Arkabahçe bunu basmaz, basmasın da zaten. Hatta maalesef bizde pek tutarmış gibi gelmiyor, belki ön yargılıyım ama dizisi/filmi falan çıkarsa o zaman ancak.

Bu arada Ferzan'a bi ekleme yapmak isterim, şimdi nerede okuduğumu bulamadım - kusura bakmayın- Kuzey Amerika pazarında cilt satışlarının oransal olarak arttığı ve Image'ın cilt satışlarında Marvel-DC'yi geçtiğini okumuştum. Image ağırlıklı olarak yetişkinlere yönelik işler yayınlıyor, yetişkinler de cilde (hc ve tpb) yöneliyor benim anladığım kadarıyla. Zaten Image yayınlarını fasikül olarak takip etmek baya zor, serilerde sıklıkla sarkmalar olabiliyor veya zaten uzun aralıklarla basılabiliyor. Bazen yazar-çizer ara veriyor hatta.
Netflix ve Amazon gibi platformların bağımsız çizgi roman uyarlamalarına yönelmesinin etkisini hissedeceğimizi düşünüyorum ben, mesela The Boys dizisi kesinlikle satışlara etkili olmuştur.