Ray Bradbury Fahrenheit 451 - Epsilon

Başlatan hanac, 15 Kasım, 2009, 15:53:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Ray Bradbury'nin eserini Tim Hamilton cizmis, Bradbury de onyazi yazmis.

Cok yeni bir eser bu temmuz ayinda yayinlanmis.

Bugun Inkilap Kitabevinden 10 TL ye aldim.

Renkli, 149 sayfa, kuse / Epsilon Yayincilik



Okuyunca yorumlarimi eklerim.

V

 Romanini çok begenmistim.Filmi de fena degildi.Hatta yeniden filme alinacakti.ne oldu bilmiyorum.Baskci,iradeyi yok sayan,sadece itaat edilen,aklin ,bilimin,sanatin yok edilmeye çalisildigi totaliter bir dünya geleceginde,görevi saklanmis kitaplari bulup yok etmek olan itfayecilerin sok edici öyküsü..Yorumlarini bekliyorum..
"İstemem,eksik olsun.."

Alperen

Filmi guzeldi. Seyredilmeli. Okuyabiliriz de  ;D.

hanac

Evet, az once okumayi bitirdim.

Daha once filmini izlemistim ve cok begenmistim.

Dolayisiyla hikayeye yabanci degilim.

Ama bu eseri cok begenmedim.

Neden derseniz, cizimler yuzunden, cizimler bana hic hitap etmedi,

Hikayeyi ve sonunu bilmeseydim belki merak yuzunde ilgimi cekebilirdi ama bu durumda hic cazibesi kalmadi.

haysat

Benimde almak istediğim fakat diğer yayınlar yüzünden ertelediğim bir yayındı.
Fakat dün Bakırköy D&R'de gezinirken indirimli kitapların olduğu bölümde FAHRENHEIT 451' de vardı.
Üstelik 4 lira gibi bir fiyata almayan arkadaşlara duyurulur.
HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !

Vega

2009 TUYAP a geldiğimde enterasan bir şekilde Robin Cook un İstila isimli kitabını sorduğum Epsilon standından bu kitabı alarak çıktım. Ondan sonra da lan ben ne yaptım diye kendi kendime kızdım. Zira edebi eser uyarlamalarından hiç hazzetmiyorum. Çizgi roman dediğin şeyin öncelikle insan beynini rahatlatan, gevşeten, minimum anlayış kapasitesi getiren özelliğini çok seviyorum. Ayrıca 300 - 400 sayfalık bir kitabın yarısından az bir sayfaya çizgi roman olarak aktarabilmek gerçekten mucizevi bir yetenek isteyen bir şey bence. Neyse bir yıl kadar rafta durduktan sonra alıp okudum. Sevmedim. Öykünün özünden anladığım kadarı ile vermesi gereken hiç bir gerilimi, hiç bir duyguyu vermiyor. NTV yayınlarının herhangi bir kitabı gibi işte. Ama yine de eminim ki hayatında hiç çizgi roman okumamış bir kaç kişi , romanını okuduğu bu çizgi romanı merak edip almışlardır. Eh bu da az şey değil.
İlk kitabım Yanlış Adam çıktı. Edirne sokaklarında geçen çizgiroman temelleri üzerine kurulu bu romanı almayı unutmayın...

Sinan Başak

Bende kitabını okuyup beğenmiştim. Çizgi romanını hevesle almıştım. Ancak benim için tam bir fiyasko çıktı. Sonunu getiremedim.

kadri kerem

Alıntı yapılan: V - 15 Kasım, 2009, 21:51:49
Romanini çok begenmistim.Filmi de fena degildi.Hatta yeniden filme alinacakti.ne oldu bilmiyorum.Baskci,iradeyi yok sayan,sadece itaat edilen,aklin ,bilimin,sanatin yok edilmeye çalisildigi totaliter bir dünya geleceginde,görevi saklanmis kitaplari bulup yok etmek olan itfayecilerin sok edici öyküsü..Yorumlarini bekliyorum..

Bradbury olağanüstü bir yazar. Yakma Zevki'ni okudum geçtiğimiz günlerde. Bu kitap FAHRENHEIT 451'i nasıl kurguladığını ortaya koyan öykülerle dolu.

yalcinerol345

Hayatımda nadirdir bir çizgiromanı yarıda bırakmak.Bu öyle oldu,yarıya kadar bile okuyamadım.

memospinoz



Bradbury'nin tüm dünyada çoksatan kült eseri şimdi çizgi roman formatında...

Ray Bradbury'nin 1953'te kaleme aldığı Fahrenheit 451 şüphesiz en unutulmaz distopyalardan biri. Tim Hamilton, Bradbury'nin tam desteğiyle bu dehşet verici şaheseri görkemli bir çizgi romana dönüştürüyor. Hamilton, devletin düşünce özgürlüğü üzerindeki baskısı karşısında Montag'ın felsefe ve edebiyat sayesinde yaşadığı uyanışı etkileyici bir biçimde yansıtıyor. Bradbury'nin önsözüyle başlayan bu sıradışı çalışma, Fahrenheit 451'in kudretini tüm ihtişamıyla görselleştiriyor.

"Pazartesi Millay'yi yak, çarşambaları Whitman'ı, cumaları Faulkner'ı. Yakıp kül et, sonra külleri de yak."

Keroseni parfüm belleyen itfaiyeci Guy Montag gibiler için yalnızca bir slogan değildi bu. Lüzumlu  bir görev, esaslı bir hayat görüşüydü. Düşünmenin tehlikeli, kitapların yasak olduğu, her ânı izlenip  kayıt altına alınan bu dünyada yaşamını sürdürmenin bir yoluydu. Hayatta kalmak önemliydi kuşkusuz, ama insan sadece bununla yetinebilir miydi?

Boyut: 16x24 cm
Sayfa Sayısı: 160
Etiket Fiyatı: 38 TL

____________________________________
Tekrar basılmış.

KenParker

Tuhaf bir şekilde bu çizgi romanı ben de bitiremedim.

yalcinerol345

Alıntı yapılan: KenParker - 19 Nisan, 2019, 19:17:45
Tuhaf bir şekilde bu çizgi romanı ben de bitiremedim.
Ben de bitiremedim.

kedidiro

  ilginçtir bu çizgi romanın ilk baskısı marketlerin ucuzluk sepetlerinde bile 5 liraya 10 liraya satıldı yıllarca. neredeyse hiç satmayan bir kitabın yeni baskısını yapmaları bir de üzerine 38 lira etiket koymaları. ben bu yayıncılarımızı anlayamadan bu dünyadan göçüp gideceğim kesin...

memospinoz

İthaki'nin BK dizisinin yakalamış olduğu başarıdan dolayı olabilir diye düşünüyorum. BK dizisinin ardından, Metis yıllardır baskısı bulunmayan "Son Tiryaki"yi tekrar bastı. Panama, "Halka Dünya" üçlemesini tekrar bastı. Ayrıntı, farklı bir BK dizisine başladı. Yerli BK edebiyatı bile sanki daha bir canlandı. Epsilon da bundan kendine bir pay çıkarmak istemiş olmalı.  ;D

Nomad

Bunu basana kadar keşke "Mezarlık Kitabı 2" yi bassalardı.
Planlamayı yapan arkadaşa selam olsun.