Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) - DCEU Film 2

Başlatan dean, 25 Ağustos, 2013, 02:01:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hennessy

Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

Pulluk

Trailer süreli teaser olmuş maalesef...  :-\
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

dean

Christopher Nolan'ın etkisinden tamamen çıkan Zack Snyder filmi Watchmen'a çevirmiyi başarmış. Görsel tasarım Watchmen ile neredeyse aynı. Bu arada Dc'nin "biz daha karanlığız, biz daha ciddiyiz" diye sevinen fanboyları da bu filmle istediklerini alacak belli ki. Karanlıktan göz gözü görmüyor. Neyse şu fragman resmi olarak yayınlansın. O zaman daha iyi konuşulur.

lampard

Dün akşam bir twitter hesabı trailer'ın bir kısmını ve 2 fotoğraf paylaştı, bugün silinmiş. Videoda Batman ve Superman vardı ve Batman Supes'e "Tell me, do you bleed? You will." diyordu.

dean

Alıntı yapılan: lampard - 17 Nisan, 2015, 11:43:59
Dün akşam bir twitter hesabı trailer'ın bir kısmını ve 2 fotoğraf paylaştı, bugün silinmiş. Videoda Batman ve Superman vardı ve Batman Supes'e "Tell me, do you bleed? You will." diyordu.

  Trailer'ın tamamına ulaşılıyor zaten. Sızdı.

lampard

İzledim şimdi, Snyder'in tarzı ve DC yetkililerinin sinematık evren hakkında açıklamaları böyle bir atmosferi haber veriyordu zaten. Benim asıl ilgilendiğim nokta Batman'in karakterizasyonu. Benim sevdiğim obsesif, kontrol manyağı, egoist, hafif psikopat dedektif modeline uygun bir Batman olacak gibi görünüyor, ben memnunum su an için.

Jedmau

bayıldım , star wars fragmanından daha cok beğendim

hele o son sahne of of

dean

  Dünden beri yani 20 saniyelik sızan görüntüden beri yerli ve yabancı(özellikle yabancı) sitelerde yorumları takip ediyorum. Hep olan Marvel vs. Dc flame war olayı Batman v Superman: Dawn of Justice fragmanından sonra ciddi anlamda amacını aşmış şekilde devam ediyor. Olay gerçekten saçma bir hal aldı. Marvel fanları Dc filmlerine, Dc fanları Marvel filmlerine küfür seviyesinde hakaret eder oldu.

  Evet bende Marvel'ı gerek sinemada gerekse de çizgi roman piyasasında çok daha başarılı buluyorum. Dc'nin kamera önü ve kamera arkası castını beğenmiyorum. Yeri geldiği zamanda sert şekilde eleştiriyorum. Ama iş şu noktaya gelince tıkanıyor arkadaşlar. Marvel fanları diyor ki "Dc filmleri çok karanlık çok ciddi daha sense of humour modunda yapılmalı" Dc fanlarıda diyor ki  Marvel filmleri çok aydınlık, esprili daha karanlık olmalı" O zaman bende soruyorum; NEDEN ?

  Evet neden Marvel filmleri karanlık Dc filmleride aydınlık olmak zorunda. Bu ilahi bir kural mı ? Sinema yasası mı ? Marvel filminde gülünce film kötü mü olmak zorunda oluyor ? Yada Dc filmleri daha ciddi olunca filme küfür mü etmek gerekiyor ?

  Yine tekrarlıyorum Dc filmlerinin karanlık havası benim hoşuma giden bir şey değil. Ama benim hoşuma gitmemesi bu formülün kötü olmasından yada çizgi roman uyarlamanın ana kuralının sense of humour olmasından kaynaklanmıyor ki. Örneğin ben The Wire dizisinden nefret ediyorum. Ama dizinin kalitesine laf söylemiyorum. Dizi çok iyi ama ben beğenmiyorum. Buradaki mantığı bu filmlerde de kullanabiliriz. Biri daha ciddi karanlık film sever Dc filmlerini daha çok beğenir. Diğer Marvel filmlerini daha çok beğenir. Bu normal. Ama takım tutarcasına. Tek doğru bizimki diyip akıl dışı şekilde eleştirmenin bir mantığıda yok.

  İnternete bakıyorsun Marvel fanboyları Tanrı parçacığını bulmuş edasında diyor "bu iş sadece MCU gibi yapılır." Dc fanboyları da diyor "bizimkiler daha ciddi daha kaliteli" yok arkadaş öyle bir şey. İki şirket aynı tarz film yapmak zorunda mı ? Neden ikisindende keyif almayalım. Evet Marvel süper bir sistem kurdu ve yoluna inanılmaz şekilde devam ediyor. Ama Dc filmleri bu yolu taklit etmek zorunda değil ki. Onlarda Phase phase gidip birebir aynısını çıkarmak zorunda değil.

  Şunu unutmamak lazım. Bunların hepsi çizgi roman uyarlaması filmler. Çizgi roman sever insanların birini aşık olup diğerine hakaret etmesinin bir anlamı yok. Böyle yaparsa kendi çizgi roman sever kimliğine de haksızlık yapar. Zaten böyle tartışanların pek çizgi romanla alakası olmadığıda pekala görülebilir.

  Geçmişe baktığımız zaman göz ardı edemeyeceğimiz bazı şeyler var. Klasik Batman ve Superman filmleri olmasaydı belki bugün Marvel Cinemati Universe yoktu. Marvel Cinematic Universe olmasaydı belki de bugün bir fragmanı ile bile bizi bu kadar konuşturan Batman v Superman: Dawn of Justice yoktu.

  Günümüzde insanlar hemen taraf olup diğerini eleştirmeye çalışıyor. Ama bu işler birbirinden beslenen, rekabetleri ile güçlenen şeyler. Marvel olmasa Dc, Dc olmasa Marvel bu derece olamazdı. İkisindende keyif almayı bilmeliyiz. Beğenmediğimizi tabi ki eleştireceğiz ama şuan internetteki yorumlar hiç hoş değil.

  Not; yazı kimse için yazılmadı. Genel Marvel/Dc flame war için eleştiridir. Yer yer özeleştiri de barındırır.

hennessy

Sevgili kardeşim güzel yazmış. Hep taraf olacağız. Parti taraf hayat taraf. DC'de de başarılı işler var Marvell'de güzel işler var. İkisini de seviyor ve okuyor izliyorum. Marvell esprileri güzel yapıyor. DC Batman ile karanlık sahneleri ile beni tatmin ediyor. Son Batman Robin çizgi film çok sevdim. Ultron'u bekliyorum. Taraf tutacağımıza kaliteli işleri övüp beğenmediğimiz işleri neden beğenmediğimizi anlatmak var ken....
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

cmkrbn

M-Ü-K-E-M-M-E-L-! Gel 20 Nisan gel, net bir görüntüyle izlemek istiyorum :)

Animvader

Bu tarz yorumları yapanların çoğu çizgiroman okuyan kitle değil, bu evrenlere filmlerle girenler oluyor genelde.Bir de yazanların yaşlarının çok küçük olabileceğini düşünüp takılmamak lazım.Ben Avengers filminin yorumlarında Iron Man filmde olmayacak, Superman Avengers'a katılacak diyen birini ve altında uzayıp giden tartışmaları bile gördüm. :)

xmenac

Bir süredir dikkatimi çeken bir husus bu fakat ben daha çok Marvel fanı olup da DC'nin yayınlanacak olan filmlerini her fırsatta eleştiren kesimi gördüm açıkçası. Yani iki taraflı bir durumdan ziyade tek taraflı bir şey söz konusu gibi geldi bana.

Özellikle pek çok blog anlamsız bir şekilde  taraflı bir tutum gösteriyor. Yönetmen seçimi ve oyuncu seçimi başta olmak üzere her atılan adımda yeni bir eleştiri geliyor. Daha önce de forumda belirtmiştim bu görüşümü, bu çapta büyük işler yapan yapım şirketlerinin cast seçimini beğenmeyip kendi bildiği üç beş isimden birini öneren izleyicileri anlayamıyorum. Warner Bros belki de dünya tarihinin en başarılı film şirketi, zaten yaptıkları iş sadece çizgi roman uyarlamalarından ibaret değil.

Şimdi bu mesajımı kendim okuduğumda da sanki taraflı bir mesajmış gibi hissetmedim değil, fakat biraz da yapılan yorumlar bu hale getiriyor normal izleyicileri bile. :) Bu yorumları genelde yeni jenerasyon yapıyor, çizgi romanı sinemada ve televizyonda öğrenen bir jenerasyon olarak da tanımlayabiliriz bu topluluğu. Herkes, her uyarlama filmin mevcut külliyatını bilecek diye bir kural da yok tabii ki fakat en azından otorite rolüne bürünmeden bir kaç yorum okuyabilirler ve filmi izledikten sonra fikir belirtebilirler bence.

İşi sinema boyutunda incelersek, Marvel'ın şu ana kadarki filmlerinden hangileri gerçekten birer sinema başyapıtı bunu düşünmemiz lazım. 90'lı yıllarda bol bol izlediğimiz aksiyon filmlerinden yeni nesil sinema teknolojileri dışında ne fazlası var? Sevdiğimiz karakterler söz konusu olmasa izleyip beğenir miyiz? Ortada sinema anlamında gişe başarısı ve bol teknoloji içeren filmler dışında hiçbir şey yokken bir kesimin gelip daha fragmanı yayınlanmamış filmleri eleştirmesini anlayamıyorum ben. Şahsi fikrim, yukarıda saydığım kıstaslara uyan tek filmin Captain America: The Winter Soldier olduğu yönünde. Guardians of the Galaxy'i ise tamamen bir reklam/tanıtım başarısı olarak görüyorum.

Bu arada, sürekli Nolan'ın Batman serisiyle de bir kıyaslama yapılıyor, açıkçası Bale'in Batman için ideal bir isim olduğunu düşünmüyorum. Çok iyi bir oyuncu, bu anlamda hemfikirim ancak görsel anlamda Batman ile benzerliği olmadığı gibi, filmlerde de bildiğimiz Batman'i pek izleyemedik doğrusu. Son filmde Bane ile ilk karşılaştığı sahnedeki dövüş figürlerini izlediğinizde bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Mrtekin

Sanatın tüm dalları subjektiftir, birinin taparcasına sevdiğinden bir diğeri ölümüne nefret de edebilir.  Öncelikle, Hayatta herşeye önyargısız bir şekilde bakma ve değerlendirme altyapısına sahip olmak lazım. Ki, bu çağda, hepimizde ne kadar var bu durum, o da ayrı bir konu.

Ben açıkçası Dc'nin Marvele nazaran cast seçimlerinin daha iyi olduğuna inananlardanım. Ama Dc'nin Marvele göre filmlerinde daha çok sanatsal estetik vardır, Marvel biraz işlere ticari de bakar. Yani ikisinin de artıları eksileri var, ha çok mu önemli bu farklar, değil, önemli olan sundukları üründen aldığınız keyif.

Ama mesela, son Sup filmindeki castta, Dc çok başarılı idi, haklarını verelim. Demek ki gelişme var.

Batman seçimleri tarihte zaten bir istikrar tutturmadı ama şu ana izlediğim ve ısınabildiğim tek Batman, Michael Keaton yorumu oldu, ikincisi de, kesinlikle Bale'inkidir.

Ben Affleck iyidir hoştur ama ondan nasıl bir Daredevil olmadı/olamadı ise Batman da olmaz, rolün hakkını çok verebileceğini düşünmüyorum, ama, yanılmayı çok isterim.

Aynısı Gal Gadot için de geçerli....

Bunlar da subjektif değerlendirmeler, ama bunlar söyleniyor diye de çok abartıp, vay efendim sen kimsinlere de muhabbeti getirmemek lazım, forumun amacı tam da bu, üsluba dikkat ederek, fikir özgürlüğü içinde, isteyen istediğini söyler, isteyen katılır istemeyen katılmaz...
They drew first blood...

lampard

Özellikle Amerikan çizgi roman okuyucuları dean'in bahsettiği konuda işi iyice abartmışlar. Bırakın Marvel Dc kıyasını, kim kimi döver konularının altında bile birbirlerini yiyorlar. :) Malum çizgi roman öyle sofistike bir tür değil, bu yüzden hakkında bir şeyler okuma ihtiyacı hissettiğimiz sayılar, ciltler, filmler olunca böyle saçma tartışmaların ortasında bulabiliyoruz kendimizi. Bu yüzden ben comicvine, ign tarzı çok üyeli forumlar yerine kişisel bloglara falan bakıyorum ihtiyaç duyunca. Kısa bir google araştırmasıyla cidden güzel bloglar, siteler bulunabiliyor.

dean

Alıntı yapılan: xmenac - 17 Nisan, 2015, 20:34:36
İşi sinema boyutunda incelersek, Marvel'ın şu ana kadarki filmlerinden hangileri gerçekten birer sinema başyapıtı bunu düşünmemiz lazım. 90'lı yıllarda bol bol izlediğimiz aksiyon filmlerinden yeni nesil sinema teknolojileri dışında ne fazlası var? Sevdiğimiz karakterler söz konusu olmasa izleyip beğenir miyiz? Ortada sinema anlamında gişe başarısı ve bol teknoloji içeren filmler dışında hiçbir şey yokken bir kesimin gelip daha fragmanı yayınlanmamış filmleri eleştirmesini anlayamıyorum ben. Şahsi fikrim, yukarıda saydığım kıstaslara uyan tek filmin Captain America: The Winter Soldier olduğu yönünde. Guardians of the Galaxy'i ise tamamen bir reklam/tanıtım başarısı olarak görüyorum.

  Bu durum sadece Marvel için değil bütün süper kahraman filmleri için geçerli aslında.( Çizgi roman uyarlaması özellikle demedim. Çizgi roman uyarlaması diyince A History of Violence ya da Road to Perdition gibi filmlerde giriyor işin içine.) Zaten hiçbir süper kahraman filmi sinema başyapıtı olması için çekilmiyor ki. Arada kalbur üstü işler çıkabiliyor. Ama onlara da baktığımız zaman özel güçlerin işe pek katılmadığı filmlerin olduğunu görüyoruz. The Dark Knight ve Winter Soldier gibi.

  Lakin The Dark Knight, süper kahraman mantığıyla çekilmiş bir film değil. The Dark Knight muhteşem bir suç filmi. Ama Batman yada çizgi roman uyarlaması olarak değerlendirilecek bir film değil. Çizgi romandaki Batman'in B'si yok filmde. Ama sinema değeri yüksek o ayrı. Bazı insanlarda bütün filmlerin böyle olması gerektiği gibi bir algı var. Ama Batman karakterinin doğası daha gerçek dünyada geçen, süper güçlerden arındırılmış, daha karakter odaklı olabilecek bir yapı. Bunu konuşan ağaçtan, sinirlenince yeşil bir deve dönüşen adamdan yada parmağına yüzük takıp düşündüğü herşeyi yaratan adamdan bekleyemeyiz.

  Marvel'ın da en gerçekçi filmi The Winter Soldier. O da benzer bir formül kullanıyor. Süper gücü olsada diğerlerine rağmen gücü sınırlı bir başkaraktere sahip ve film Marvel uyarlamalarına göre daha gerçek bir dünayda geçiyor. Sonuç; sinematik başarı. Tamam demek ki gerçeklik formülü işliyor. Ama burada ki en önemli nokta Batman ve Captain America'nın neredeyse gerçek bir insan olmasından kaynaklanıyor. Bu mantıkla Avengers yada Justice League çekilmez.

  Sonuç olarak bu filmlerde mühim olan karakterin doğasını yakalayabilmek. Batman'in doğası farklı Iron Man'in farklı, Green Lantern'in farklı, Guardians of the Galaxy'nin farklı. Mesela Galaxy anca bu şekilde çekilebilirdi. Kağıt üzerinde inanılmaz absürt duran bir film, hakeza karakterler. Ağaçlar, rakunlar. Marvel'da kendini fazla ciddiye almayan absürt bir film yaptı ve formül tuttu.