Teks Sohbet Odası

Başlatan hanac, 07 Eylül, 2010, 21:16:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kinowa59

Forumda "en beğenilen başlık hangisi" diye bir araştırma yapılsa, açık ara Tex başlığının çıkacağına inanıyorum.

caretta

Teks yayınları piyasaya çıkınca forumdaki Teks yazıları, yorumları da artmaya başladı.
Umarım bu durum müstakbel Mylos ve Lal Kitap yayınlarına olumlu yansır; yeni Teks yayınlarını yayın portföylerine almak için yöneticilerini cesaretlendirir. Çizgi Düşler Yayınevi'nin veda ciltleri olan 4 kitapta ilginç rastlantılar oldu.
Evvela iki eski düşman Andrew Liddel (Maestro)ve Paul Balder (El Carniciero)ile hesabı kapattık.
Bir başka ilginç rastlantı benim "Kategorilere Göre Teks Maceraları" makalemin alt başlıklarından birisi olan "Çılgın Bilim Adamları"na uyan iki bilim adamı Liddel ve Friedrich Steiner ile iki ayrı seride buluşmamız. Ortak yönlerinden birisi deformasyona uğramış korkunç suratları.
Eski bir tabirle "siretleri, suretlerine vurmuş". Yani içlerindeki kötülük, suratlarına yansımış.
Geronimo adlı macerada ise Vahşi Batı'nın gerçek karakterleri Geronimo, Ulzana, adlı Apaçi reisleri ile buluşuyoruz. Kızılderili Savaşları'nın gerçek karakterleri general Davis, Miles ve "Gri Kurt" general Crook'un adları geçiyor. Kızılderili maceralarını en güzel çizen Ticci imzalı
bu macera ne yazık ki yarım kaldı. 20 küsur sayfa sonra macera bitiyor. Yitik Dünya adlı fantastik macerayı da hayatta olsaydı bu tür maceraların değişmez çizeri Letteri kimseye bırakmazdı. Şimdilerde bu tür maceraları Bocci ve Civitelli çiziyor. Vampirler Kraliçesi adlı
macera da ilginç idi. Vampir yarasalara hükmeden cadı, bazı eski büyücüleri anımsattı. Kurtlara hükmeden büyücü Mitla (Diablero macerası), Mah Shai, ve panterleri olan Zhenda. Arkeoloji profesörü ve kızı Patricia "Onüçüncü Mumya"adlı fantastik macerayı anımsattı.
Ne hikmetse benim okuduğum bu fantastik maceraların (Yitik Dünya hariç) tümü Meksika''da geçiyor. Bu da ilginç bir ayrıntı.



Zeljko

Attila abi "Donegan Kardeşler" macerasini çok beğendiğini yazmişsin merak ettim acaba en beğendiğin 20 teks hikayesini yazar misin?
Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

Kinowa59

Sayın Caretta. Bende, klasik, aylık ve diğer serilerden Tex okuyacağım zaman, sık sık sizin forumdaki Tex yazılarınıza göz atıyorum. Okuyacağım Tex ile ilgili altyapı bilgileri edindikten sonra asıl kitaba geçiyorum. Böylelikle Tex evreninde daha kalıcı bilgiler ediniyorum. Tex tutkunu dostlarımıza bu yöntemi öneriyorum.

Saki

Bana gelince en çok el Moriscunun yer aldığı maceralar hoşuma gidiyor. Teksin Pilarese gelişi ve Eusebionun onları kapıda karşılaması ilginç ve Meksiko da Montales ile olan macealar..

hanac

Alıntı yapılan: caretta - 16 Aralık, 2022, 13:29:02
Bir başka ilginç rastlantı benim "Kategorilere Göre Teks Maceraları" makalemin alt başlıklarından birisi olan "Çılgın Bilim Adamları"na uyan iki bilim adamı Liddel ve Friedrich Steiner ile iki ayrı seride buluşmamız.

Bkz.

http://altinmadalyon.com/altin/teks-maceralari/kategorilere-gore-teks-maceralari/

Kinowa59

Merhaba sayın Caretta. Jesus blasco' nun ( 1919_ 1995 ) oğlak aylık Tex No 3 Rakip çeteler den başka çizdiği Tex varmı acaba. Bende ki klasik ve aylık olmak üzere diğer serilere de baktığımda göremedim. Acaba diyorum gözümden kaçmış olabilir mi.

caretta

Alıntı yapılan: bayram - 18 Aralık, 2022, 23:06:05
Merhaba sayın Caretta. Jesus blasco' nun ( 1919_ 1995 ) oğlak aylık Tex No 3 Rakip çeteler den başka çizdiği Tex varmı acaba. Bende ki klasik ve aylık olmak üzere diğer serilere de baktığımda göremedim. Acaba diyorum gözümden kaçmış olabilir mi.
Bayram Bey sorunuzun yanıtı "Teks Muhabbeti Başlığının "Kim Teks'i Daha Yakışıklı Çiziyor"
alt başlığının 3.sayfasında.Link vermeyi beceremiyorum.

gargaris

Sevgili Caretta'nın çizer Blasco ile ilgili verdiği bilgilerin yer aldığı ileti...

Alıntı yapılan: caretta - 25 Ağustos, 2014, 15:48:58
Jesus Blasco benim sevdiğim çizerlerden.Çizdiği maceralar:307-309,326-328,351-353,369-371,397-399,403-405.403-405 Oğlak Aylık Teks'in 3-5
sayılarında yayınlanan "Rakip Çeteler".307-309 "Sabah Yıldızında Cinayet"Ceylan Yayınlarının son fasikül serisi olan 5'lik seride yayınlandı.326-328
"Border Çetesi 32 'lik Alfa Teks serisi 17-19 sayılar.351-353 "Alevlenen Mississipi" 10'luk Galaksi Serisinin 9-10 sayıları.369-371 "Concho Nehri"
Doğan-Egmont 26'lık serinin 18-20 sayıları.397-399 "Korku Şehri" ise ülkemizde hiç yayınlanmadı.Rahmetli, bayağı talihsiz bir yayın süreci izlemiş.
Çizdiği çok az sayıda macera ya yarım kalmış,ya hiç yayınlanmamış,veya yayınevlerinin son sayılarına denk gelmiş.Aylık Teks 1. cilt bile belki de
zor bulunur.Diğerleri ise ancak Teks meraklılarının koleksiyonlarında var.Her çizdiği maceranın Türkiye'de ayrı bir yayınevi tarafından yayınlandığı
notunu da düşelim.

Kinowa59

Sayın Caretta ve gargaris dostlara, Jesus Blasco bilgileri için çok teşekkür ediyorum. Yıllardır bekliyordum, bu harika çizgilere sahip rahmetli çizerin klasik Tex eserlerini. Anlaşılıyor ki bu yayın süreciyle, daha yıllarca  beklemem gerekiyor. Farklı, loş ve geri plandaki görselleri çizgilere dökme yeteneğini klasik Tex'lerde görmeyi umutla bekliyorum.

YzbVolkan

Lal basmazsa kimse basmaz Klasik Texleri.
Lal.e mail atalim.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

aa

Evet zaten piyasada LAL dışında düzenli fumetti basan bir yayınevi de kalmadı.
Esse Gesse Hayranı...

Kinowa59

Üç, dört yıl evvel Çizgi düşlere uğradığımda İlker özer bey'e Serpieri'nin çizdiği renkli 48 sayfalık tam maceralı Tex' den söz edip, kit karson'un 20 yüzyılın başında, bir bakım evinde ömrünün son dönemlerini yaşarken, Tex ile geçen maceralarını bir gazeteciye anlattığı harika kitabı niçin basmadıgini sorduğumda bana, " abi, ben basmayı düşünüyordum. Ama piyasadaki bazı yayıncılar ( yayıncılar, sözcüğünü ben yazdım. İlker bey daha ağır söz etmişti ) ben basmadan korsanını piyasaya verdiler bile, zarar edeceğimi bilerek neden basayım" demişti. Bunun üzerine, ben kitap'ta yayınlayan bir arkadaşa uğradım ve bu konuşmadan bahsederek, nasıl böyle ahlaken yanlış ve yasal olarak suç olan bir şey yapılıyor dediğimde,  bana o kitabın korsan baskı olanını göstermişti. Üstteki yazımı yazma nedenim, piyasada düzenli olarak Fumetti yayınlayacak yayıncılar var. Ancak gördüğüm ve duyduğum kadarıyla, çizgi roman piyasasında, Lal kitap ve pek çok yayıncı gibi güven veren dürüst kurumlar olduğu gibi, utanma, arlanma gibi değerlere sahip olmayan hırsız ruhlu yaratıklar da var. Işte biz Fumetti tutkunları, bu edep bilmez yaratıklar yüzünden frankofon ve fumetti yoksunluğu çekiyoruz. Son olarak söylemek istiyorum ki, arkadaşlar, korsan kitap basanlar azılı birer hırsızdır. Bu hırsızlar dan uzak durunuz. Bunlar, aşınıza, işinize, emeğinize göz koyanlardır.

Rossi

Bazi İnternet siteleri özellikle Tex ve Zagor un maceralarını çevirip sitelerine koyuyorlar  Bunlarla baş  etmek çok zor
Özellikle Tex bundan çok zarar gördü.

Kinowa59

Üstte, sayın Rossi dostumuzun belirttiği bazı sitelerde ( bu tür işlere akıl erdiremedigim için bilemiyorum. Acaba diyorum, yayın için Bonelli'ye bir ödeme yapıyorlarmı ) Türkiye'de henüz yayınlanmamış Tex willer serisinden yayınları görüyorum. Arkadaşlar, bunları lütfen oralardan takip etmeyelim. Telif vermeden yayinliyorlarsa, korsan kitap basanlar gibi bunlarda azılı emek hırsızları oluyorlar. Hırsızlık yüz kızartıcı bir suçtur. Bunlar cami'den ayakkabı ve yardım kutusu çalan üçüncü sınıf hırsızlar kadar ahlak yoksunudurlar. Bunların verdiği selamı almak bile bu hırsızlığa ortaklık etmektir.