Fear Agent

Başlatan ZGeralt, 15 Şubat, 2021, 21:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ZGeralt

Öncelilkle hangi başlık altına koymam gerektiği konusunda kararsız kaldım , çünkü Image ile 2005 yılında yayınlanmaya başlayan seri 12. sayı itibariyle Dark Horse'dan devam etmiş ve 6 ana hikaye ve bir yan hikayelerden oluşan toplam 7 cilt Dark Horse tarafından basılmış, bendeki hali de bu şekilde. Fakat 2018 yılında Image tüm seriyi 4 ciltte "final edition" ismiyle tekrar basmış. Ben en çok sayının yayınlandığı ve benim de sahip olduğum edisyonları basan Dark Horse başlığında olmasını daha uygun buldum.

Neyse devam edelim, yazarımız Rick Remender ( Uncanny X-Force, Ölümcül Sınıf, Kara Bilim ) ve çizer ise Tony Moore (Deadpool, Walking Dead, Venom) ayrıca yaklaşık 10 sayıyı da Jerome Opena çiziyor.

]

Kahramanımız Heath Huston kendini yaratık yokedici olarak tanımlasa da aslında uzayda bir nevi paralı asker olarak çalışmakta, kontratlarla iş yapıp günü kurtarmaktadır. Alaycı, alkolik ve gamsız kahramanımız bir gün Frazterga gezegenine yine bir "iş" için gider ve böylelikle 7 ciltlik maceramız başlamış olur.
Gerek serinin çizim stili gerek renklendirme tercihleri gerekse de kahramanımızın konuşma stiliyle mizah yönü kuvvetli hatta gayri-ciddi bir hikaye anlatılacağını düşündüm, ilk sayılar da bu düşüncemi destekler nitelikteydi açıkçası.



Fakat sayfaları çevirdikçe Fear Agent'da karşıma farklı gezegenler, farklı ırklar, yapay zekalar, zaman yolculukları, klonlar, savaşlar, kovalamaca, ölüm, şiddet,aksiyon hepsi- her şey çıktı diyebilirim.
"Uzun bir yolculuk" hissi veren maceraları okumayı çok seviyorum, hikaye bittiğinde nereden nerelere geldik diyebiliyorsam, ilk sayılardan veya ortasından bazı paneller aklıma geliyorsa mesela, eserle bağ kurabiliyorum. Fear Agent, zaman zaman çok hoşlaşmadığım hikaye seçimleri ile beni biraz düşürse de sonuna kadar heyecanla götürmeyi başardı.

Yazar hikaye boyunca kahramanımız Huston'a adeta işkence ediyor, kimi zaman ruhsal kimi zaman fiziksel olarak. Olayların geçmiş ile bağlantısını kurdukça kahramanla olan bağınız zayıflıyor, bir süre sonra başka bir olay neticesinde yine kahramana sempati duyar halde bulabiliyorsunuz kendinizi. Huston bir anti-kahraman mı yoksa anti-kahraman görünümlü bir kahraman mı bunun kararını vermek çok zor. Serinin sonuna doğru yaklaştıkça büründüğü hüzünlü ve çaresiz atmosfer, biraz beklenen tarzda bir final ile son bulsa da , son sayılar bende adeta bir "Güngezgini" etkisi bıraktı diyebilirim.

Bütün o uzay macerasının temelinde insana dair problemlerin, hayata dair soruların arandığını özellikle son ciltte çok net bir şekilde görebiliyorsunuz.

Fear Agent, hakkettiği ilgiyi ve ünü bulamadığını düşündüğüm gerçek bir gizli cevher. Bitirdikten sonra iyi ki okumuşum dediğim eserlerden biri oldu. Çizimleri, panel kullanımlarını ve kapakları da çok beğendim ama özellikle renklendirme çok hoşuma gitti.  Okuduğum en iyi bilim kurgu çizgi romanlarından biri diyebilirim özetle.
Bu şartlarda ülkemizde basılması, basılsa da bitirilmesi çok zor ama her şeye rağmen bu tarz eserleri okuduktan sonra keşke bizde de basılsa herkes okusa demekten alamıyorum kendimi.


hanac

Güzel bir tanıtım olmuş, emeğine sağlık.

pizagor

Hiç hesapta yokken itkilendik yine. Kalemin dert görmesin sevgili ZGeralt.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


Abysmal

Yazı için elinize sağlık, keyifle okudum  :)

nocardia

Tanıtımınız için teşekkür ederim.

rumar80

  Çok ilgimi çekti. Ellerine sağlık. Şu anda ilk 10 sayıyı içeren bir cilt paralel evrende mevcut. İlginç bir şekilde 12-21, 22-32 sayıları içeren 2 ve 3. ciltler de Arkabahçe'de mevcut. İlgilenen arkadaşların bilgisine....

kharon

Fear Agent'i yillar once okumus ama yarim birakmistim.
Bu guzel tanitim bende feci halde seriyi bitirme istegi uyandirdi simdi :)

Tesekkurler