Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) - DCEU Film 2

Başlatan dean, 25 Ağustos, 2013, 02:01:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pizagor

Tarık Mengüç olmuş, hatta kendisi daha sarışın!


İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


doktor1881

Alıntı yapılan: pizagor - 20 Şubat, 2015, 13:23:15
Tarık Mengüç olmuş, hatta kendisi daha sarışın!


aynen katılıyorum

kalidor

Bir de bu var  :D  Jason Momoa son Conan filminde Conan'ı oynadığı için kendisine ayrı sempatimiz vardır.
Haa Drogo Reyiz daha bi Conandı o ayrı tabi...

Crom! Ölüleri Say...

Animvader

Bence Dc karakterlerinin sinema haklarını da Marvel Studios alsın, bunların yaptığından daha iyi işler çıkartır  ;D ;D ;D

Chuck

Sırf değişiklik olsun diye değiştirilmiş havası geldi bana hiç olmamış.
+ Her girdiğim yol çıkmaz sokakla son buluyor
- O halde yeni bir harita bulmalısınız

dean

  Aquaman'in tipini çizgi roman içi düşünüp beğenmedik. Ama şöyle bir gerçekte var ki bu tip bu filmde işler. Aquaman içinde sert mizaçlı bir adam olsa da dışında çok düzgün görünüşlü. Hatta kısa saçları, temiz traşlı haliyle Superman'e bile benzediğini söylemek mümkün. Superman ile aynı filmde benzer güçlere sahip bir karakterin sığ durabileceğini de düşünmüş olabilir kreatif ekip. Fiziksel olarak hemen diğer süper kahramanlardan rahatlıkla ayrılabilecek gibi duruyor Aquaman bu haliyle. Ne bir Marvel filminde ne de bir Dc filminde bu derece sert görünüşlü bir hero hiç olmadı. Hatta adam resmen Sons of Anarchy'nin su altı şubesi gibi.

  Aquaman kesinlikle çizgi romandaki haliyle alakası yok gibi görünüyor. Ama dediğim gibi bu tip'in Dc Comics Cinematic Universe'de işleme ihtimali belki orjinal halinin işleme ihtimalinden bile fazla olabilir.

lampard

Geçenlerde bir DC yetkilisi filmlerde ufak şakalar, seyirciyi güldürecek detaylar olmayacağını söylemişti. Karanlık atmosfer işinde kararlılar. Rol tercihleri de ona göre sanıyorum. Superman bile aşağıdaki gibi tanıtıldı Dawn of Justice için, Aquaman'in de bu şekilde "bad boy" tipinde olması çok sıra dışı değil bence.



Bir de Aquaman her zaman kısa saçlı değildi zaten, Peter David dönemindeki saç-sakallı Aquaman:




xmenac

Aquaman son yıllarda popüler kültürde oldukça espri konusu olmuş bir karakter. Hal böyleyken gerek New 52 olsun gerekse DC'nin animasyon yapımları olsun, karakterin imajını artırmaya yönelik hamleler yapılıyor. Filmin karanlık atmosferde olacağını gerek Superman görsellerinden gerekse Wonder Woman kostümünden anlamıştık, hal böyleyken sapsarı saçlara sahip ve turuncu kostümlü bir Aquaman ile karşılaşmamız yüksek bir ihtimal değildi. Ben bu yeni tarzı beğendim, zira kabul etmek gerek ki DC filmlerinde başka bir konsept uyguluyor. Superman bile bildiğimiz Superman'in çok dışında değil mi zaten.

DC'nin, Marvel'in kendine has üslubunun izinden gitmesini kimse beklemiyordur zaten, fakat bu kadar karanlık bir atmosfer olacağını da düşünmemiştim açıkçası.

Animvader

Daha önce başka bir konuda da yazmıştım.Bu karanlık atmosfer açıkçası benim hoşuma gidiyor.Ama Dc'nin elinde patlama ihtimali var bu atmosferin.Geçmişte de Tim Burton Batmanleriyle bir örneği yaşandı.Karanlık ve gotik bir Batman evreni çocuklar ve gençler izlemiyor diye 3. ve 4. filmle mahvedildi.

Marvel'ın filmlerindeyse Iron Man 3'te artık aşırı dozda gördüğümüz şekliyle espri, sıcaklık, umut, kahramanlık gibi öğeler var.Bu sayede filmlere daha geniş bir kitleyi çekebiliyorlar.Eğer Aquaman Marvel mantığında kullanılsaydı beyaz tenli, sarı saçlı, bize deniz altının güzelliklerini, hayvan sevgisini falan da gösteren bir karakter olurdu.

Umarım bu fazla gri ton Dc'nin gişede çuvallamasına sebep olmaz.

dean

  Animvader'ın tespitlerine hemen hemen katılıyorum. Marvel bazı filmlerinde espri konusunda ipin ucunu kaçırsa da genel olarak karakterlerinin doğasına uygun konsept filmler çekmeyi başarıyor. Winter Soldier-politik gerilim, Guardians of the Galaxy-space opera, Iron Man-teknoloji, Ant-Man-hırsızlık, Thor-epik vb. Yalnız Warner Bros.'un üst kademesinden gelen emir Green Lantern(2011)faciası sonrası filmlerde espri yapılmayacak oldu.

  Warner Bros.'un bu kararı almasında ciddi ve gerçekçi olarak çekilen The Dark Knight serisinin de çok büyük etkisi oldu. Lakin şöyle bir durum var. Batman özü itibari ile ciddi ve gerçekçi uyarlamaya müsait bir karakter. Diğerleri onun kadar değil. Bunun örneğini Man of Steel'de gördük. Tek hareketi ile küresel ısınmayı durduracak, yine tek hareketi ile dünya'daki açlığı bitirecek bir adamın sakal bırakıp kendini keşif yolculuğuna çıkıp üstüne bunalım yapması maalesef Batman kadar inandırıcı olmuyor.

  Bir de bunun üzerine bütün Dc filmlerinin kamera arkasındaki isimlerin aynı olduğunu düşünürsek.Birazcık tornadan çıkmış karakterler ve filmler elimizde kalıyor. Man of Steel ve Batman Begins'in arasındaki korkunç benzerlik bilinen birşey(tek zaman çizgisinde akmayan kurgu, kahramanımızın kendini arayışı, iki filmin sonunda da öldürmemesi ile bilinen kahramanlarımızın birini öldürmesi/yaklaşması vb.) Kamera arkası ekibinin aynı olması maalesef Marvel filmlerinde gördüğümüz çeşitlilik olayını ortadan kaldırıyor. Aslında ilginçtir ki çizgi roman evreninde de iş tam tersidir.

  Gelelim DC sinema evreninin izleyeceği karanlık film atmosferine. Bence bu atmosfer belli bir süre işleyecek ama bir yerde sorun çıkarmaya başlayacak. Dünya'yı küresel bir felaketten ciddi şekilde en fazla 2-3 kere kurtarırsınız. Ama sinematik evren yapıp her filmde çok ciddi olaylar gösterirseniz bu işin pek bir ciddiyeti kalmayabilir. Avengers ekibi New York'u kurtarıp üzerine döner ziyafeti çekebiliyor ve aradan üç yıl geçmesine rağmen bu örneği verebiliyoruz. Hakeza Avengers'ta aklınızda en fazla hangi olay kaldı diye yüz kişiye sorsak ve üç cevap istesek herhalde herkes, Hulk'ın Loki'yi paspasa çevirmesi, I have an army, We have a Hulk diyaloğu ve döner sahnesi'ni söyler. Çünkü büyük görsel efektler her filmde var herkesin aklında kalıcı yer etmiyor ki çok fazla görsel efekt bir noktadan sonra insanı hissizleştirip görüntünün anlamsız kalmasına da neden olabiliyor. Ama zekice yapılmış bir espri ya da slogan sonsuza kadar kalabiliyor.
 
  Slogan demişken bakınız Why So Serious ? demek ki neymiş Zack Snyder efendi olay sadece görsel efekt değilmiş. Neyse çok şey yazdım. Toparlıyayim. Demek istediğim; Dc'nin karakterin özüne göre film hazırlaması, illa ki hepsinin Dark Knight serisine benzetmeye çalışmaması gerektiğidir.

xmenac

Yalnız burada bir nokta daha var, Aquaman çizgi romanda da espriyle öne çıkan bir karakter değildir. Hatta silver age dönemi dışında son derece sert bir karakterdir. Televizyona yönelik hazırlanan animasyonlarda bile bu sert mizacını korur, bir tek Batman The Brave and The Bold'da farklıdır ki o seri de Silver Age'i baz alan bir seri. DC'nin espritüel kişileri olan Hal Jordan ve Wally West karşımıza çıkana kadar karanlık atmosferin dışına fazla geçilmeyecektir muhtemelen. Zaten Wally'nin çıkma ihtimali yok gibi bir şey.

Marvel boyutuna geldiğimizde ise, her karakterin birebir uyarlanmadığını görmek de mümkün. Çizgi romanda böyle bir Tony Stark ne kadar karşımıza çıkıyordu ya da Hulk, Bruce Banner kimliğiyle bile filmdekinden farklı bir tarzı vardı. Thor'un feodal dönemlerden izler taşıyan savaşçı ve sert kimliği çizgi romanda pek görülen bir şey değil.

Man of Steel'deki bu değişimi ben beğenmiştim, özellikle sesleri yüksek miktarda işitmesi ve bunu kontrol etmeyi öğrenmesi şimdiye kadar Superman açısından hiç düşünmediğimiz önemli bir hususu(çizgi romanda işlendi mi bilmiyorum) gündeme getirdi bence. New 52'da da aynı mizaçta bir Superman'i görüyoruz aslında.

cmkrbn

Tepkim budur! Gerçek kral ve Aquaman budur bence :) Gösterilen karakter çok vahşi ve bir bakıma farklı bir karizması yok mu? Evet var. Ama Aquaman'a benziyor mu? Bence benzemiyor :) 


dean


cmkrbn

Olmuş bence. Gördüğüm an izlediğim animasyonlardan bazılarındaki lex i anımsattı bana.

Mrtekin

They drew first blood...