Türkiye'de yayınlanan Conan serileri

Başlatan kalidor, 07 Temmuz, 2011, 14:29:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalidor


Türkiye'de yayınlanan Conan serileri güncellenmiş ve düzeltilmiş haliyle çok yakında... Altın Madalyon forumda...
Crom! Ölüleri Say...

tommikser

Dostum logo mükemmelmiş... Bayıldım...

kalidor

Crom! Ölüleri Say...

darkwood

Logo Arnold Conan'ı anımsatıyor,  kılıç ise bir miktar küçük olmuş  görünüyor ama genel olarak fena değil.
Darkwood Sakinleri..

papillon7


caretta

Conan benim hiç ilgi duymadığım ve belki de hiç ilgi duymayacağım bir ç.r.Gördüğüm kadarıyla formumuzda
Conan'ın meraklısı çok.Forumdaki Conan konusuna baktım sayfalar dolusu listeler,seriler.Conan Türkiye'de
eskiden de yayınlandı galiba.Şu anda da Marmara Çizgi tarafından yayınlanıyor.Bu yayınevi kaç çeşit Conan
yayınlıyor?
a)Barbar Conan'ın Vahşi Kılıcı.
b)Kimmeryalı Conan.
c)Conan.
d)İmparator Conan.
Liste yanlış olabilir.'Kardeşim madem ilgi duymuyorsun niye soruyorsun?'demeyeceğinizi umarak bu seriler
hakkında bilgi verir misiniz?

kalidor

Conan fantazi-kılıç&büyü türünün bilinen ilk örneğidir. 1930'lu yılların başlarında Robert E. Howard adlı Teksaslı bir yazar tarafından kısa ve uzun öyküleri yazılıp  zamanın kült kurgu dergilerinde yayınlanıyor. Howard aynı zamanda King Kull, Red Sonja, Solomon Kane gibi karakterleri de yazmıştır. Howard'ın genç yaşta ölümünden sonra (1936) Conan öyküleri (toplamda irili ufaklı 25-26 öykü) ciltlenip çeşitli tarihlerde yayınlanıyor. Çizgiroman ise yazıldığından 40 sene sonra 1970'de piyasaya çıkıyor. Türkiye'deki ilk Conan serisi ise 1980 yılında Alfa Yayınları tarafından yayınlanan 66'lık seridir. Alfa'nın genel yayın müdürü ve bir dönem sahibi de olan Ali Recan yememiş içmemiş 2002'de vefat edinceye kadar Conan yayınlamıştır. Mesela 66'lık serinin elde kalan fasiküllerini 2'li ve 3'lü ciltler halinde çeşitli seriler halinde tekrar tekrar piyasaya sürmüştür. Bunun dışında 86'lık seri, 186'lık seri ve 204'lük seri ile 42'lik Kral Conan serileri en bilinen dizilerdir. Forumda bu bölümde Türkiye'de yayınlanan Conan serileri hakkında bir çalışma yapıyordum ama ne yazık ki vakit yetersizliğinden sonuna gelemedim. En kısa zamanda bitireceğim inşallah. 31 yıldır Conan Türkiye'de neredeyse kesintisiz olarak yayınlanmaktadır. 3 tane ana Conan serisi vardır: Barbar Conan'ın Vahşi Kılıcı (Savage Sword of Conan the Barbarian-SSOC), Barbar Conan (Conan the Barbarian-CTB) ve Kral Conan (King Conan) serileri. Marmara Çizgi şu an siyah beyaz olan SSOC serisini ve yeni maceralarla eski maceraların yeniden adaptasyonu olan seri Conan Kimmerya serilerini yayınlamaktadır. Ne yazıkki yılda 2 kez ancak yayınlabiliyorlar. Özellikle Kimmerya serisini tamamlayamadan yarıda bırakacaklarını düşünüyorum. Ben bu serileri İngilizce olarak takip ediyorum. İmparator Conan da orjinalinde Kral Conan'ın devamı olup Alfa tarafından böyle bir isim verilmiştir. Yani toplam Kral Conan serisi 42+14'lüktür.
Crom! Ölüleri Say...

caretta


mutarad

Kalidor arkadaşımıza hazırlamış olduğu liste için çok teşekkürler.. Gerçekten benim gibi şifre çözercesine hangi macera önce, hangi macera sonra diye merak eden birisi için enfes olmuş. Bundan 20-25 sene evvel, karmakarışık seriler içerisinde Conan okurken, bir anda "pat" diye genç bir hırsız macerasının peşinden Krallık dönemi macerası gelebilirdi. İnsanın iyice kafası karışırdı. Bu liste sayesinde macera sıraları ile birlikte okuma şansına sahip olabiliyoruz.
Gelelim sadede;
O zamanlarda benim ilgimi nedense Kral Conan dönemi çekmiştir. Bu yüzden, yeniden Conan okumaya bu serileri toplayarak başlayacağım. Üstelik de en düzgün yayınlanan seriler arasında bu maceralar çünkü 2000 yıllarına ait ...
Listeyi incelerken dikkatimi çeken bir noktayı Sn. Kalidor'a sormak isterim. Ali Recan nedense Kral Conan serisinin içerisinde orijinal KC1'e yer vermemiş. Neden olabilir? Alakasız bir macera mıydı?
Sizin listeden gördüğüm kadarıyla bu macera sadece 1983-84 döneminde aşağıdaki isimle yayınlanmış. Zaman ayırıp bilgilendirebilirseniz sevinirim. Yoksa yinede canınız sağolsun tabii ki..

22.   Sislerin Cadısı (The Witch of The Mists) Sayı: 12 (Orijinal Sayı: KC1) (Roy Thomas-John Buscema-Ernie Chan)

İnsan için, diğer insanlar yollarına serilmiş irili ufaklı taşlardır. Çoğunun farkına ancak çarptığımızda varırız. Taşları biriktiren koca bir bina diker ölene kadar... Taşları atan ise ölür kalır, taşları bitirene kadar...

kalidor

Bu macerayı hatırlıyorum, akşam bir bakmam lazım. Kronolojiyi bozduğu için seri içine alınmamış olabilir. Çünkü Sprague de Camp and Lin Carter'ın romanından uyarlama bu macera Conan'ın kral olmasından 15 sene sonra oğlu Conn'un kaçırılması üzerine Hiperborya'ya gidişini anlatıyor. Thoth-Amon felan var. Marvel daha sonra kronolojik olarak seriyi devam ettirmişte olabilir.

Biliyorsunuz Kral Conan maceraları pat diye Conan'ın krallığı ile başlamıyor. Öncesinde Akilonya sınır boyu muhafızlığı ve Piktlerle olan mücadele var. Tacı 8. veya 9. albümde takıyordu.
Crom! Ölüleri Say...

okuyan çocuk

arkadaşlar tecrübenize dayanarak size birşey sormak istiyorum ben alfa yayınları conana başlamak istiyorum sizce hangi serisi daha iyidir

tommikser

Hiiiiiç başlama derim.Dünyanın derdi ;D

okuyan çocuk

nedn acaba  ;D ;D lal kitabın conan ları güzeldeğil hangi yayıncılığı okuyım marma çizgi  daha çıkarmaz

connyapku

Bence Alfanin son zamanlarinda cikardigi 1999-2000-2001 serilerini toplaman daha kolay oldugu icin bu serileri
tercih ederim.yanlis hatirlamiyorsam conan 32,kral conan 42,imparator conan 14 sayi olmasi lazim.204luk 186 lik serileri toplamak cok zor.

connyapku

Lal kitabin klasik conanlari conan seven herkesde olamali.Marmaranin SSOC seriside tabii sabrin varsa.