Doctor Strange (2016) - Phase 3/14

Başlatan dean, 13 Mart, 2014, 20:41:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nightrain

4chan da saglam dedikodular dönüyor.

SPOILER
Dogruysa, Mikkelsen in rolü tek filmlik olmayacakmış. Ve Dormammu ile ittifak kuracakmis
SPOILER
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

dean

spoiler Brother Voodoo da filmde çıkabilirmis

dean


Nightrain

Stephen Strange'in eğitimi, Tony Stark'ın Afganistan'da esir düştüğü dönemde başlıyormuş. Tüm bu olaylar sırasında kendisi eğitimdeymiş yani.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

dean


dean



dean


dean

  Filmin mid ve after credits sahnelerinde neler olduğu sızdı. Aşırı derecede SPOILER olduğunu belirtmek durumundayım. Hatta şu ana kadarki MCU filmlerini düşününce en spoiler after credits bunlar olabilir. O yüzden beyaz renkte yazdım. Okumadan iki düşünün.

Son şans. Hala buradaysanız buyurun spoiler geliyor.

-
-
-
-
-
-
-
-

Mid Credits Scene'de Doctor Strange'in Thor'u Sanctum Sanctorum'a davet ettiğini görüyoruz. Doctor Strange ve Thor, Loki hakkında konuşuyorlar. Thor, Odin'i bulmak için Loki'ye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Doctor Strange'de Loki ve Odin'i bulma konusunda yardım edeceğini ama tek bir şartı olduğunu söylüyor; Bir daha Dünya'ya adımını atma. Thor'da şartı kabul ediyor.

After Credits Scene'de ise filmin içinde çıkan ve Benjamin Bratt tarafından canlandırılan bir karakteri yeniden görüyoruz. Kendisi bir kahraman ya da düşman değil. Ama büyü gücüne sahip. Yanına Mordo geliyor. Adamı öldürüp büyü gücünü çalıyor. "Dışarda çok fazla büyücü var" diyor. Belli ki filmin sonunda Doctor Strangei Sorcerer Supreme olacak. Mordo'da buna garez bağlayıp, Doctor Strange'in karşısına daha da güçlenerek çıkacak. Bu arada after credits'lerde Dormammu'yu bekleyen geniş bir kitle vardı. Gelen bilgilere göre Dormammu after credits'de değil filmin içerisinde görünüyormuş.

  Evet after credits'ler gelen bilgilere göre bunlar. Kendim görmediğim için yüzden yüz doğru demiyorum. Lakin ihtimal baya yüksek. Spoiler kısmı okuyan ve yorum yapmak isteyen arkadaşlar olursa küçük bir ricam olacak. Lütfen beyaz yazı ile yazın diğer arkadaşlar için sürpriz kaçmasın.

Nightrain

SPOILER

Tam tahmin ettiğim gibi, görüşmeleri Odin ile ilgili (bknz: başın göğe ermesi. :D)

Dedikodulara göre, çekimler sırasında bir kadın Odin'e "Merhaba baba" demiş. Angela olabilir mi?


SPOILER
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

dean

Alıntı yapılan: Nightrain - 15 Ekim, 2016, 10:26:08
SPOILER

Tam tahmin ettiğim gibi, görüşmeleri Odin ile ilgili (bknz: başın göğe ermesi. :D)

Dedikodulara göre, çekimler sırasında bir kadın Odin'e "Merhaba baba" demiş. Angela olabilir mi?


SPOILER

Bende sette "hi mum" ve "hi dad" yazan kostümlerin taşındığını gördüm. Bunu Thor'un gerçek annesi Gaea olduğunu düşünen bir kesimde var. Lakin şu kesin o sette yabancı bir kadın var. Daha önceki filmlerde görmediğimiz biri sette göründü.

  Bu arada Doctor Strange'in süresi 115 dakika olacak.

dean

  İlk yorumlar hayli olumlu.

dean

  Yine spoiler içeren bir haber var. O yüzden beyaz yazmakta fayda var.


Filmde Dormammu'nun olup olmadığını öğrenmek isteyenler aşağı geçebilir.

-
-
-
-
-
-
-
-

Evet, filmde Dormammu var. Doctor Strange ile karşılıklı bir sahnesi var. Ama işi ilginç kılan şey ise Dormammu'yu oynayan ve seslendiren kişi. Motion Capture olarak hayata getiriler ve seslendirmesi yapılan Dormammu'yu oynayan kişi Benedict Cumberbatch'den başkası değil.

dean

Doctor Strange



Spoiler

  Marvel Cinematic Universe'ün 14. filmindeyiz. Doctor Strange evren için çok önemli bir film. Bunun iki en büyük sebebi var. Biri şu ana kadar hep bilim ve uzay üzerinden giden MCU'ya büyü, mistisizm ve mültiverse'ü katması, diğeri de elbette evrenin yeni yüzü olacak kişinin yani Benedict Cumberbatch'in gelişi.

  Öncelikle filmin en güçlü tarafından bahsedelim o da filmin görselliği. Phase 3 filmlerinin tanıtımında Doctor Strange'de ki görselliği daha önce hiçbir filmde görmemiş olacağımızı iddaa etmişlerdi. Bu o zaman pek inandırıcı değildi. Zira her sinemacı kendi filminin çok özel olduğunu ve diğer hiçbir filme benzemediğini iddaa eder. Doctor Strange için bu geçerli değil. Gerçekten inanılmaz bir görsellik var. Ve evet daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor. Fragmanlarda görünen buzdağının görünen kısmı sadece. Filmdeki görsellik sadece arka planda binaların bükülmesi değil. Karakterlerin bu nesnelerle etkileşimleri de muazzam. Özellikle filmin açılış sekansı bu dediğimi tam olarak gözler önüne seriyor. Bunun dışında Mirror Dimension, astral seyahat, zaman manipülasyonları, Dark Dimension, Dormammu gerçekten çok çok başarılı hele ki The Ancient One'ın Doctor'a Multiverse'ü tanıtması.

  Karakterlere ve oyunculara gelirsek oyunculukların çok iyi olduğunu söylemeye gerek bile yok. Zaten herkesin adı ortada. Filmdeki karakterler saf şekilde iyi ya da kötü değil. Gri bölgesi olan karakterler ve film bunu işlemeyi güzel bir şekilde başarıyor. Özellikle The Ancient One bu konudaki en iyi örnek. Tabi bu noktada Tilda Swinton'ın oyunculuğu da çok ön plana çıkıyor. Cast edildiğinde neden uzak doğulu erkek bir oyuncu seçilmedi diye çok olay olmuştu. Lakin filmde Swinton'ı izlerken kesinlikle başka birini aramıyorsunuz.

  Chiwetel Ejiofor suretindeki Mordo'da filmin en önemli karakterlerinden biri. Zaten bu film onun içinde bir origin hikayesi. Devam filmlerinde villain'a dönüştüğünde çok sağlam bir şekilde işlenmiş olacak. Muhtemelen Loki ile birlikte MCU'nun en iyi villainlarından biri olacaktır. Doctor Strange ile dinamiğinide çok beğendim. Çizgi romandan farklı olarak gelişen ilişki ilerleyen filmlerde bize çok ilginç şeyler gösterecek gibi duruyor. Çünkü ikilinin ayrılma sebebi fikir ve yöntem ayrılığı. Aynı zamanda villain'ın 2 boyutlu olmaması için karakteri anlamamız gerekiyor. Bu filmde Mordo'nun altyapısı işlenerek bize Mordo'yu anlamak için zaman yaratmış oldular. Üstelik The Ancient One tarafından kendisine yalan söylenmiş olması da bizi after credits'deki sahneye götürdü. Mordo'nun filmdeki gelişimi ve after credits sahnesi bize Green Lantern'de ki Sinestro'yu andırıyor. Ama merak etmeyin bu o konseptin olmuş hali. Green Lantern'e ders niteliğinde.

  Filmin villain'ı Kaecilius'a gelirsek. Çoğu Marvel filminde gördüğümüz zayıf villainlardan biri değil. En azından Ronan ya da Malekith gibi "gerticem, geberticem" diye dolaşmıyor. Bir amacı, kişiliği, felsefesi var. Ama bir Loki'de değil elbette.

  Dormammu'dan bahsetmezsek olmaz. Ben Dormammu'yu çok beğendim. Bu filmde kullanılabilecek en iyi şekilde kullanıldı. Görsel açıdan da çok beğendim. Çizgi romandan farklı ama filmin konseptine o kadar uygun ki asla rahatsız etmedi. Doctor Strange ile karşılaşması da kısa ama zekice kurgulanmış. Doctor Strange'in Dormammu gibi korkunç bir güçle zekası ile karşılaşması elbette daha mantıklı. Zaten Infinity Stone kullanıyor olması da böyle bir gücü yenebilmesini mantıklı hale getiriyor. Zaten Dormammu'yu bu son görüşümüz değil. İlerleyen filmlerde çıkacak ve muhtemelen çizgi romandakine daha yakın bir görüntüye sahip olacak.

  Filmin büyük yıldızı Benedict Cumberbatch tabi ki. Robert Downey Jr. - Iron Man ve Hugh Jackman - Wolverine benzeri bir uyum var karşımızda. Filmin her karesinde Cumberbatch'in rol için kusursuz bir seçim olduğunu görebiliyoruz. Filmde Doctor Strange'in çizgi romanlarındaki tavrı çok iyi yakalanmış. Benim özellikle kişilik olarak hayran olduğum kısım Thor'la konuştuğu mid-credits sahnesi. İşte bu adam Doctor Strange dedim. İşte budur. Çizgi romanı yırtmış içinden fırlamış gibi. Doctor Strange, karakterizasyon olarak, olması gerektiği gibi zeki, kibirli ve soğuk. Lakin kendine has bir mizah anlayışı da eklenmiş. Bütün bunları Benedict Cumberbatch'in suretinde izlemek gerçekten çok keyifli. Zaten artık Marvel Cinematic Universe'ün yüzü haline gelecek. Doctor Strange ile Wong arasındaki ilişki de filmin en beğendiğim kısımlarından biriydi. Doctor Strange'in eğitim sürecinide beğendim. Üniversite Kampüsü ve Hogwarts benzeri yakalanan elektrik filme çok yakışmış.

  The Eye of Agamotto'dan bahsetmeden olmaz. Bilindiği üzere Marvel filmleri büyük villain'a yani Thanos'a doğru hızla gitmekte. Thanos dediğimizde de devreye Infinity Gauntlet giriyor. Thanos, altı tane Infinity Stone'un peşinde. Bu Infinity Stone'lar ile Infinity Gauntlet'ı oluşturup Tanrısal güçlere kavuşacak. Filmde The Eye of Agamotto'da Infinity Stone'lardan biri. Spesifik olarak (The Time Stone) Zaman Taşı. Çizgi romanlarda Eye of Agamotto bir Infinity Stone değil. Hakeza zaten çizgi romanlarda Infinity Gems olarak anılırlar ve ayrı birer objelerdir. MCU'da bazı gemler evrendeki diğer önemli nesnelerle ilişkilendirildi. Mesela Teseract olarak bildiğimiz Infinity Stone çizgi romanlarda Cosmic Cube olarak geçer ve Infinity Gem ile alakası yoktur. Ya da Vision'ın alnındaki çizgi romanlarda Infinity Gem değildir. Ama bu yöntemin filmler için en iyi yöntem olduğuna inanıyorum. Genel resmi tamamlamak açısından ve farklı karakterler ve hikayeleri Infinity War filmine ve Thanos'a bağlamak açısından yapılacak en mantıklı şey buydu. Marvel'da bunu son derece başarılı bir şekilde yaptı

  Another big win for Marvel.

9/10

Ekşi sözlükteki yazımdan alıntıdır.

Nightrain

Nerede izledin? Seni ballı. :D
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"