Zagor Sohbet Odasi

Başlatan Underfined, 23 Aralık, 2009, 19:01:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkwood

Elettra nin maceralari, Zagor Ad/de Dogan Egmont yayincilik Cilt 26 macera Lanetli Kasaba, Cilt 27 macera Sonsuz Kin "Süper Cilt 9" da mevcut.

Darkwood Sakinleri..

tomrukcan

Çok tesekkürler, Darkwood  :)

Shevarash

Alıntı yapılan: hanac - 07 Kasım, 2010, 11:50:47

Bu arada cuma günü D&R da Burattini'ye Süpermayk'i istiyorum dedim.

Burattini de Süpermayki çok sevdigini ama Sergio Bonelli'nin yeni maceralara müsade etmedigini açikladi.

Süpermayka dokunmayin, birakin onu hatiralarimizda kalsin demis.

Siz kendi karakterlerinizi yaratin, onlari gelistirin Süpermayk benim karakterim demis.

Ama burada bir çeliski var; Baron Rakosi, Fishleg, Gitar Jim vs. yeni sayilarda yer almaya devam ediyorlar.

Neyse, Burattini'nin üzerine çok gitmedim, çok sempatik ve güleryüzlü bir arkadas.
Ben de Süpermayk`i istiyorum açikçasi ama bu cevaba göre bir teorim var izninizle paylasayim.

Sanirim yaratim asamasinda, Supermike (mayk, alirim anahtarini!) biraz comiclerden esinlenerek ortaya konulan bir karakterdi. Zagor`daki çogu antagonstin aksine Supermike`in amaci zarar vermek, sahsi güç elde etmek gibi seyler degil de Zagor`un yerine geçmekti. Bu yüzden öldürmesine gerek kalmadan seriyi bitirebilme potansiyeli tasiyan bir karakterdir. Hem bundan hem de comiclerden esinlenerek yapildigindan olsa gerek Bonelli`nin geriye dönüs yapmak istemedigini düsünüyorum. Belki de "bu benim karakterimdir" derken, karakterden hoslandigini ve tekrar yenilmesini istemedigini de belirtmis olabilir.

Tabi bu sadece sahsi görüsümdür, yüzyüze konusmuslugumuz yok :D

devrimk

Dogru tespit olabilir, Süpermayk'in ikinci macerasinda Süpermayk "süper tövbekar" ve "süper iyi" oluyordu.

rumar80

   Bu ay Zagor klasik maceralar serisinde benim en favori maceralarımdan biri başladı. Yıllar önce Tay yayınları Zagor, Mr No ve Kızılmaske'de aynı anda hiç yayınlanmamış maceralar diyerek o zamana kadar yayınlanmamış maceralarını yayınlamıştı. Mr No'nun kutupta geçen macerası da bu dönemin ilk macerasıdır. Ama beni asıl etkileyen Zagor olmuştur. Ninjalar, komplolar.
  O zaman "sonradan gelen ölüm" adı ile yayınlanan maceranın çok güzel yanları vardır. Usta Castelli'nin yazdığı, Donatelli'nin çizdiği macerada Zagor ilk kez "Dokumacı" ile karşılaşacaktır. ABD içinde ciddi bir siyasi suç örgütünü yıkacak, ama günü kurtaran Çiko olacaktır.
  Macera birçok özelliği içinde barındırır: Siyasi komplo, zeki ve acımasız bir düşman, ninjalar, hapishane ve kaçış. Gerçekten okurda tat bırakan bir maceradır.
   Son bir not. Nedense o yıllarda İngiliz ajanlarının çoğunun adı da Mycroft'tur. Sanki tüm yazarlar Sherlock Holmes'a bir saygıduruşu yapmaktan kendilerini alıkoyamazlar (Mycroft Holmes Sherlock'un abisidir)
   İyi okumalar

hanac

Benimde en sevdiğim Zagor maceralarından biridir, belki birincissidir.

"En Sevilen Zagor maceraları" başlığı altına eklediğim ilk macera olmuştu.,

http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,1040.msg1127.html#msg1127

Gandalf

TÜRKİYEDE İLK DEFA CEYLAN YAYINLARI TARAFINDAN YAYINLANMIŞ OLAN ZAGOR LAR FASİKÜL OLARAK TOPLAMDA KAÇ ADET BASILMIŞDIR, SONRADAN BU FASİKÜLLERDE CİLT HALİNE ÇEVRİLMİŞMİDİR.
EĞER ÇEVRİLMİŞSE KAÇ CİLT OLMUŞDUR.
BU KONUDA KESİN BİLGİYE ULAŞAMADIĞIM İÇİN SİZLERİN GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM.

darkwood

Sevgili Serdar, Ceylan Yayınları, 1962 baskılı ilk Zagor Serisidir.
Benim hatırladığıma göre, 30 veya 32 fasikül olarak çıkmıştır.
Daha sonra bu fasiküllerin kapakları sökülerek karton kapaklı ciltler halinde satışa sunulmuştur.
Fasikül kapakları büyük üstat SAMİM UTKUN'a aittir. Ebat olarak TAY formatından biraz daha büyük olarak basılmıştır.
Kolleksiyoncular için çok değerli bir seridir. Çok nadir bulunur.




Darkwood Sakinleri..

hanac

Graziano Romani'nin Zagor albümünde en sevdiğim şarkı olan "Çiko" yu aşağıdan dinleyebilirsiniz.

http://zagortv.blogspot.com/2010/09/zagor-tv-graziano-romani-cicos-song_29.html

darkwood

Benim şahsi fikrim, SüperMayk Zagor içinde bir düşman karakter değilde, belki ayrı bir çizgiroman kahramanı olarak düşünülebilir.
Bu arada, Çiko nun şarkısıda güzelmiş.  :)
Darkwood Sakinleri..

Hayal Kahvem

Selam Hanac,
Çiko nun şarkısına bayıldım:))

tommikser

Zagor'un yaratıcılarının bir çok kişiden etkilendiğini kendi ağızlarından da biliyoruz. Tarzan'dan çok etkilendiğini veya Baytekin'in fantastik öykülerinin Zagor'da ustaya saygı duruşu yapıldığını biliyoruz.

Benim aklıma ise bu etkilenmeden Robin karakterininde payını aldığını düşünüyorum. Baktığınız zaman bayağı bir benzerlik var.
Mesela ikisi de sirkte akrobattırlar. Hayatlarının bir kısmında akrobasi vardır. Sonraki dönemde, yani kahramanlık döneminde bunun faydasını fazlasıyla görürler.

Babaları ve anneleri öldürülmüştür. Burada da çok büyük bir benzerlik var. Bu ölüm olayı onları kişisel intikamın içine sürüklemiştir.Bir süre bu intikam ateşi içlerinde yanmıştır.

Robin Batman'in yardımıyla bunu bir şekilde baskılar.D aha okuyamadım ama sanırım Zagor'un yanlış yolda olduğunu söyleyen bilge biride karşısına çıkmıştır.

İntikam duygusunun geçmesinden sonra yaptıkları hataları yaptıkları iyiliklerle affettirmek isterler. Zagor öldürdüğü kızılderililerin hamisi olurken, Robin kötülerin önemli bir baş belası ve kanun koruyucu olur.

Her ikisi de adeleti savunur ama zaman zaman adeleti kendileri de belirlemekten çekinmezler.

İlgimi çekti ve aklıma geldi bu konu. Bence Ferri ve Bonelli, Robin karakterinden ister istemez etkilenmişlerdir. Siz ne dersiniz ?

rumar80

   Bu konuda seninle aynı düşünceleri paylaşmıyorum. Öncelikle Robin'in yeralma amacı tıpkı Captain America'da olduğu gibi esas kahramana bir yardımcı (sidekick) bulmak ve mümkünse kahramandan daha genç, onun himaye edebileceği birinin olmasıdır. Robin de bu amaçla yaratılmıştır.
  Robin ve Zagor'un ortak yönlerini saymışsın ama Robin'i doğru yola iten kişi kahramanın kendisidir. Fitzy'nin varlığı sadece Zagor'u Zagor yapmak yolundadır.
   Eğer ille de Zagor birinden esinlendi diyecesek bu kişi Robin değil Batman olmalıdır. Batman'in de anne babası öldürülmüştür. Batman de bu olayı kendisi için bir başlangıç noktası almıştır. Batman de bu hale gelebilmek için eğitim ve kıyafet tasarımında değişik kişilerden yardım almıştır. Batman de Zagor gibi insanların boş inançlarını etkiler.
  Bu nedenledir ki Zagor yine de kimseden etkilenerek yapılmamıştır, ama yapıldıysa da Batman daha uygun bir seçenektir.

Berkdinho

   Şu sıralar Zagor Klasikler'de 11-20 arasını okuyorum.18. ciltteyim.Adım adım altın çağ maceralarına yaklaşıyorum.Ama benim aklıma şu takıldı.Altın çağ maceralarından çoğunlukla bahsediliyor.Peki maceraların kalitesine göre gümüş,ya da bronz çağ diye bir sınıflandırma getirilirse bunlar hangi dönemlerdeki maceralar olur?
   Uzman Zagorcuların yorumlarını bekliyor ve başlığı takibe çekiliyorum.
The Right Man When Things Go Wrong

hanac

Altın Dönemde Ferri mesleğinin zirvesindedir.

Donatelli ie arka arkaya nefis maceralara imza atarlar.

Gümüş Dönemi seçeceksek 345. sayı ile başlayan ve çok uzun süren Zagor'un Alaska'dan, Grönland'a, California'ya, Meksika'ya, Teksas'a, Louisana'ya gittiği ve 376.sayıda Darkwood'a döndüğü dönem diyebiliriz.

Sanırım Zagor'un 2. kez Darkwood'dan uzaklaştığı bir dönem oluyordu.

İlki zaten Altın Dönem içinde oluyordu.