Dev Avcısı - Marmara Çizgi

Başlatan Nightrain, 09 Temmuz, 2021, 16:36:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nightrain



https://dukkan.marmaracizgi.com.tr/dev-avcisi1

Hem gerçek hem de hayali canavarlarla savaşan Barbara Thorson, bu buruk yetişkinliğe geçiş hikâyesinde en büyük korkularıyla yüzleşiyor. Devleri avladıkça günlük hayatındaki
sorunlardan da kurtulduğunu düşünen Barbara'nın önünde ise cevap bekleyen çok önemli bir soru var: Devleri alt ettiği şekilde korkularını da yenebilecek mi?

224 Sayfa, 75 TL.

Özel Edisyon:

256 Sayfa, 200 TL.

https://dukkan.marmaracizgi.com.tr/dev-avcisi-ozel-edisyon


"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

İnancomic

Özel edisyon 75 tl zannettim normali öyleymiş.

darbove

Ben paralel evren versiyonunu alacağım. Sanırım o 150 limitli.
The Bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame.

hellion

   Şimdi baktım da, normal edisyonun orijinali 184 sayfa bizde 224 sayfa, özel edisyonun orijinali 300 sayfa bizde 256 sayfa olarak görünüyor. Aradaki farkın sebebi nedir acaba?

   Bu arada Marmara çizgi'nin Image comics'ten bastığı diğer 7 serisinde yaprak kımıldamıyor. Merakla bekliyoruz.

İnancomic

Ayrıca marmara çizgi crossover diye de bir çizgiroman yayınlayacaklar sanırım

pizagor

Goodreads puanı oldukça yüksek, 4.15, dolayısıyla doğrudan listeme eklenen bir albüm. Ayrı bir versiyonu yoksa sanıyorum renksiz bir kitap. Aynı isimli, çizgiroman uyarlaması, sanıyorum 2017 ya da 2018 senesinden bir de film vardı ancak çeşitli platformlarda defalarca rastlamama rağmen izleme isteği uyandırmamıştı bende. Albümü okuduktan sonra artık ona da bakarım. Gerçi onun da imdb puanı, goodreads'in teşvik edici durumunun aksine bir o kadar düşük.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


pizagor

Bu boyut çizgiromana çok yakışıyor, güzel iş :)
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


ZGeralt

Ne zamandır okuma listemdeydi bir türlü denk gelmemişti, Türkçe basılınca aldım tabi hemen.
Övüldüğü kadar başarılı bulmadım ama yine de beğendim. Hüzünlü bir hikayeyi güzel aktarmış.
Okurken siyah beyaz olmasının iyi bir tercih olduğunu düşündürttü bana, çizimler hoş.
Boyutu da okuma keyfimi artırdı kesinlikle.
Bence çok büyük beklentiye girmeden bir şans verilebilir. 


dayıcomics

Listemde olan bir eser. Bakalım beklediğime değecek mi? :)

nicholaihel

Hikayeyi okudum. Bayılmadım. Belki okuduğum dönemle alakalıdır...

Aslında fikir özgün, güzel sayılabilir. Özgün gibi bulmakla beraber tahmin edilebilir olduğunu da söylemeliyim. Kitaptaki akibetin nereye gittiğini ufak farklarla yakalamak mümkün. Öykü anlatımına katkısını (benim) bir türlü anlamlandıramadığım karakter tasarımına ısınamadım. Bu kızın tavşan kulakları mı var? Bu şapka mı, aksesuar mı yoksa atipik bir durum mu? Bunlardan hangisi olursa olsun hikaye anlatımına kafa karıştırmak dışında katkısı yok hatta dikkat dağıtıcı buldum. Kitap sonu eklerde bunun karakterin farklılığına vurgu için yapıldığından bahsetmişler ama daha farklı şekilde bu yansıtılabilirdi. Zaten mevcut sert, hazırcevap haliyle karakter bulunduğu ortamdan yeterince sıyrılıyor.

Hiç aklımda yokken ciltli halini almış bulundum. Bence pahalı. Bu fiyata daha çok sevdiğim bir hikaye olmasını umardım. Ama edisyon kalitesi (kişisel beğenileri bir tarafta tutarsak) oldukça iyi. Baskı güzel. Finalde (sanırım HC a özel) röportaj ve çizimler emsallerine göre çok çok iyi. Kitaptan daha fazla beğendim diyeceğim abartı olacak :) şöyle ki bu sanatla ilgilenenlerin ilgisini çekebileceği, projenin oluşması, karakterler ve senaryo gelişimi ile ilgili doyurucu bir röportaj var. Ona ilaveten çok daha mizahi, mangavari şekilde çizilmiş, yine yaratım sürecinde yazar ve çizerin yaşadıklarını anlatan bir comic strip/çizgi dizi bölümü mevcut.

Benim için ortalama bir okuma oldu. Böyle hissedeceğimi bilsem belki 200 lira gibi bir ücretle hc almazdım. Diğer taraftan hc kitapların ne olursa olsun bir cazibeleri olduğu ve bu kitaptaki eklerin beni memnun ettiği bir gerçek.

Kitabın bir de Harry Potter, Home Alone gibi serileri ile yüreğimize girmiş Chris Columbus tarafından kaleme alınmış önsözü var ki altına imza atarım. Columbus'un aradığı kadarını ben bu kitapta bulamadım ama sektördeki plastikleşmeyi, aşırı endüstrileşmeyi, ruhsuzluğu ifade ettiği yerlere net katılıyorum. Kapak çizerleri içerik farklılığı vs'den bahsettiği önsözü sıkıcı olur deyip atlayacak olursa bence atlamasın. Gerçi önsözü sıkıcı bulup atlama potansiyeli olan birinin benim bu yorumumun sonuna erişme olasılığı da düşük ya :) :)


alan ford

  paralel Evren baskısını almıştım, bugün bitirdim. Okurken aklıma çok sevdiğim üç kitap geldi sık sık. Patrick Ness'in Canavarın Çağrısı, Jeff Smith'in  bayıldığım Bone serisi ve Flaneur'un yayımladığı Charles Buns'un Black Hole'u.
  Dev Avcısı en nihayetinde bir büyüme hikayesi, havalı tabirle bildungsroman denen naneden. Gerçek dünyanın sorunlarıyla yüzleşebilmek için hayal dünyasına abanan küçük bir kızın hikayesi. Hem okulda hem de evde sorunlar yaşayan frp manyağı bir zindan efendisi olan Barbara gerçek dünyadaki sorunlarla baş edebilmek için devlerle ve titanlarla yüzleşmek zorundadır. Ben hem hikayeyi hem de çizimleri çok beğendim. Bu tip hikayelere öteden beri meftunum zaten. Ken Nemura da çizimlerde şahane iş çıkartmış. Okul müdürü Marks için şahane yönemen Aki Kaurusmaki'ye de selam çakmış. Ne yalan söyleyeyim söylemeseydi hayatta anlamazdım ama:)
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

pizagor

Son iki fasikülüyle daha da yükselen bir beğeniyle okudum bu albümü. Roman ya da çizgiroman olarak çocukları merkezine alan benzer dramatik hikayeler okumuşluğum olsa da Dev Avcısı, eski Yeşilçam aile komedilerinin mucizevi formülünün izleyicide yarattığı 'benzerini daha geçen gün seyretmiştim ama üzerine bu da keyifle izlenir' hissiyatı gibi bende de yine kendine sıkı sıkı bağlayacak şekilde çalıştı, 'yine mi aynı kurgu' dedirtmedi kesinlikle. Yakın dönemde 'Kaybolan O Günler'den sonra yüreğime oturan ikinci albüm oldu bu.

Bu arada standart baskı ile sert kapak içeriği bayağı farklı anladığım kadarıyla.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


rumar80

    Son cümleyi baştan söyleyeyim: BEĞENDİM.
    Neden böyle başladım derseniz: Kitabı okudukça önünüzü görebiliyorsunuz. Ne olacağını tahmin edebiliyorsunuz. Nedenler kafanızda şekilleniyor.
    Peki bu bir sorun mu? Kesinlikle değil! Siyah beyaz bir anlatım, mangavari çizimler ve akıcı bir dil. Bir çocuğun "sorunlu" dünyası çok güzel anlatılmış. Severek okunacak bir eser.
    Filmine bakar mıyım? Şu an için evet. Ama sadece ailemle seyretmek için. Yoksa aynı tadı alacağımı çok ta düşünmüyorum.
    Ne de olsa çizgi roman bambaşka bir dünya.

ferzan

    Çıktıktan uzunca bir süre sonra okumuş, bu denli geç okuduğuma pişman olmuştum. İlk bakışta vaat ettiğinin aksine, son derece ayakları yere basan, gerçekçi, dramatik ve sevilesi bir anlatı imiş meğer. Gözlerimi doldurdu, boğazımı düğümledi. Marmara bunu büyük boya ve 1. hamura basmakla çok hayırlı bir iş yapmış. Esasen tam Baobab'ın, Kara Karga'nın, Desen'in basacağı tatta bir öykü ama böylesi grafik romanvari konseptler de Image meşrebince pek hoş sunuluyormuş. Bizde basılmamış olsa orijinaliyle ilgilenmezdim sanırım. Ezkaza elime ilk fasikülü geçmişti ama onu da okumadan fasikül rafıma dolgu yapmıştım. Ne kaçırdığımdan haberim olmayacakmış meğer.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com