Dracula - NTV

Başlatan Underfined, 18 Şubat, 2010, 19:09:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Underfined



Braham Stoker korkutmaya devam ediyor! Çizgi Roman Dünya Klasikleri Serimizin yeni kitabi DRACULA - Bram Stoker, Pascal Croci, Françoise-Sylvie Pauly IKI KITAP BIR ARADA Kitap I - Dracula, Eflak ve Bogdan Prensi Vlad Tepes (Kazikli Voyvoda)

Kitap II - Dracula, Bram Stoker'in anlattigi efsane Irlandali yazar Bram Stoker'in tüm dünyaya tanittigi, tüm zamanlarin en bilinen vampiri DRACULA, Çizgi Roman Dünya Klasikleri serisinin yedinci kitabi olarak piyasada. Fransiz sanatçi Pascal Croci'nin hem de çizip hem de senaryolastirdigi bu olgunluk albümü, gotik ve fantastik edebiyata büyük katki sagliyor. Gerçekçi ve korku dolu bir ambiyansta DRACULA efsanesinin ortaya çikisina taniklik ediyoruz.

DRACULA konulu bu çizgi romani gerçeklestirmek için tam 20 yil bekleyen sanatçi, onu müthis büyüleyen bu karakteri ergenlik yillarinda kesfetmis. Bram Stoker'in kitabindan yola çikan Croci, yazarin anlattiklarinin öncesi üzerine bir öykü daha çizmis. Birinci kitapta tarihsel bir kisilik olan Vlad Tepes'in (Kazikli Voyvoda), Bram Stoker'in romanindaki entrikanin üstüne kurulu hikâyesi anlatiliyor. Çizgi Roman Dünya Klasikleri serisinde bir arada yayinlanan birinci ve ikinci kitaplar bir ikiz tablo islevi tasiyor, ama birbirlerini tamamlayan iki ayri öykü olarak degil. Her biri ötekinde sorulan sorulara cevap vererek birbirlerini zenginlestiriyorlar.

Eflak ve Bogdan Prensi Vlad Tepes'i, yani Kazikli Voyvoda'yi anlatan birinci kitap, kurgusal birtakim unsurlar barindirmakla birlikte tarihsel bir öykü olarak düzenlenmis; buna karsilik Bram Stoker'in anlatimlarini içeren ikinci kitap fantastik bir masalmis izlenimi veriyor. Pascal Croci'nin çizimleriyle hayat bulan DRACULA'nin her sayfasi bir tablo gibi, belki de Fransiz sanatçi 20 yil beklemekle iyi etmistir, kimbilir...  FIYAT OLARAK 12,50 TL...Ancak 2 kitap birden 170 sayfa...

pizagor

NTV edebiyat uyarlamalari devam etmeyi düsünmedigim bir dizi...

Sevgili Underfined, Drakula'yi tavsiye ediyorsaniz, gerçekten iyi olmus, çizgiroman tadinda olmus diyorsaniz alacagim!
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


Underfined

Vallahi ne yalan söyliim alma firsatim olmadi sadece inceleyebildim.Klasik ntv yayinlari baski çeviri...Ancak hemen karar vermeyin derim çünkü daha yen çkti alicilar çogalinca sizde yorumlara göre karar verirsiniz...

hanac

Dün aksam okudum bitirdim "Dracula" yi.

Underfined'in bahsettigi gibi birbirine bagli 2 kitaptan olusuyor.

Öncelikle yazar-çizer olan arkadas epey emek harcamis, bu belli oluyor.

Çizim stili bana hitap etmiyor ama özellikle 1. bölümü basarili buldum.

(Kazikli Voyvoda bölümünü kastediyorum.)

Yazar-Çizer arkadas tarafindan yazilan kitabin ortasindaki edidoryal yazi da oldukça hos.

Kisacasi degisik bir kurgu ve anlatim tarzi, öyle herkese hitap etmez.

Ama farkli oldugu kesin.

Alperen

Arkadaslar Marvel'in The Tomb of Dracula serisi cok guzel bir seri. Ben marvelin bastigi essential serisinin ilk 2 cildini okumustum (toplam 4 cilt). Sevmistim. Sizlerden ingilizce bilenlere de tavsiye ederim. Marvelin Blade karakteride ilk defa bu seri de gozukmus durumda. Dracula'nin Solomon Kane ile de karsilastiginii duydum. Ama hangi seri de oldugunu bilmiyorum.Bilen varsa bana haber versin. Iyi okumalar. Hosca kalin.


yunusmeyra




"DRACULA
A symphony in moonlight and nightmares"
Yazan ve çizen: jon j muth     , marvel  comics tarafindan "graphic novels" serisinde 1986 yilinda yayinlanmis bir "dracula-vampir" hikayesi.. 78 sayfa metin ve çizimden olusuyor..meti n ve çizim diye ayirmamin sebebi gerçektende resim-desen çizili sayfalarda ya yazi olmayisi veya resim alanlari disinda yazinin özerk ve "balon içi yazi" anlayisi ve tipinden farkli konumlanisi..bir de resim olan sayfalarin yan sayfalarinda "metnin" özerk konumlanisi..aslinda hemen akla geliveren ve bizde de örnekleri çogunlukla gazete sayfalarinda kalan "bant" tipi çizim ve altinda uzun paragraf metinlerin yer aldigi örneklerden de çok farkli..(örnek.kara murat vs)çünkü resimler metinde anlatilandan çok daha fazla "yoruma"açik ve bazen metinler bize bir klasik roman sayfasinin metin ve biçim seçimiyle verilip,bazen bir tiyatro metni veye senaryo sayfasi biçimiyle veriliyor..bir romandaki kisilerin , diyelim ki " not defteri"nden bir bölüm okurken o roman veya hikaye kitabina yapilmis illüstrasyonu izliyormus hissi yaratiyor..çizimler renkli ve estetik ,suluboya teknigi tarzinda yorumlanisiyla istenilen kurgu- gerçekligi yaratmada basarili..size grafik çizimleri "balon içi metinler" yardimiyla takip etmekten farkli bir okuma sunuyor..öncelikle "metinler" üzerinde düsünmekten belki daha fazla, metinlerinde kilavuzlugunda "resimler ve kimi yerde klasik çizgi-roman sayfasi panellerindekine benzer kurgulanmis resimler " üzerine düsünüyorsunuz.. bildik "dracula" çizgi-roman,film ve hikayelerinin bizdeki birikimleri ne kadar yogunsa, resimlerede yüklenen anlamlar muhakkak zenginlesiyor..sonuç:
1-çizgi-roman raflarinda ayricalikli olarak bulunmasi gereken bir kitap..
2-korku ve "dracula-vampir" sevenler için koleksiyonlarinda bulunmasi gereken bir kitap..
3- ülkemizde çizgi-roman yayinliyorum ama "çocuk" yayincisi olarakta etiketlenmek istemiyorum deyipyayinlayacak –basacak "yabanci" kitap dergi bulamiyorum diyenlerinde fikirlerini gözden geçirip onlara yön verebilecek bir kitap...(özellikle "çocuk" yayinciligi yapmamak veya sözde daha "etiketli" bir is yapmak gayretinde olupta ,ayda yüzlerce çizgi-romanin raflara çiktigi ülkelerdeki farkli çizim-metin arayislarinin ürünü olan kitap-dergileri bize ithal eden ve aslinda "çizgi-romanin" bir tür olarak bilinip yayginlasmasiyla bir derdi olmayanlarin kulaklari çinlasinki, bu da ayri bir konu basligi eder..

HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

hanac

Arkadaşlar Dracula Batman ile de karşılaşmış.

1992 yılında yayınlanan "Batman & Dracula: Red Rain"

Okuyan var mı ?




V



Alıntı yapılan: hanac - 05 Mart, 2010, 23:01:53
Arkadaslar Dracula Batman ile de karsilasmis.

1992 yilinda yayinlanan "Batman & Dracula: Red Rain"

Okuyan var mi ?

          Son karsilasmalari da degil bu.

2005 yilinda vizyona giren animasyon filmi

Batman  vs.Dracula'da da karsilasmislardi.Animasyonun

çizimlerini pek begenmemistim.

   Daha önce sözünü verdigim animasyon filmleri basligini vakit bulup

bir açabilsem inceleme bilgilerimi paylasacagim sizlerle..





"İstemem,eksik olsun.."

rumar80

   Red rain DC'nin "elseworlds" adını verdiği bilinen DC evreninde değil de başka dünyalarda geçtiği söylenen kitap serilerinden biridir. Uzun dönem Batman yazarlığı yapan Doug Moench tarafından yazılmış ve farklı çizim tekniği ile bir dönem Batman okuyucularının da favorilerinden olmuş Kelley Jones çizmiştir.
   Bu öykünün beğenilmesi üzerine Bloodstorm ve Crimson Mist adlarında iki devam kitabı çıkarılmıştır. Bu devam maceralarının en önemli özelliği Batman'in artık bir vampir olmasıdır.
   Herkese iyi okumalar.
   Sevgiler

hanac

Altın Madalyon "ÇİZGİROMANDA 2010'UN EN İYİLERİ" seçiminde;

Dracula, "En İyi Klasik Uyarlaması Çzigiroman" dalında birinci seçilmiştir.


HacıGeraltEmmi

Son günlerde NTV klasiklerini okuyayım dedim. Polisiyeleri ve Dracula'yı okudum. Dracula'nın çizimlerini çok beğendim, ayrıca uyarlama bir eser olarak başarılı buldum. Polisiyeler de güzeldi ancak Dracula'daki çizimler bir başka. Atmosferi çok güzel tasvir etmiş çizer. Klasik uyarlamalarına önyargılı olan arkadaşlar en azından bunu okusunlar, belki fikirleri değişir.

afacanx

Fantastik türü sevenler için çok güzel bir eser. Çizimler ayrı bir dünyaya götürüyor. Hele bir de çizim ve yazım işiyle ilgileniyorsanız tam bir kaynak eser niteliğinde. O gotik atmosferin ilham vermemesi mümkün değil. Bir yanınıza Frazetta'yı alın bir yanınıza da Dracula'yı; yazın, çizin, hayal edin.