Cheyenne-Çizgi Düşler-Romanzi a Fumetti-Orjinal No:34

Başlatan Mrtekin, 08 Haziran, 2020, 23:48:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mrtekin

Cheyenne'i an itibarı ile bitirdim. Açıkçası çizimler çok hoşuma gitse de konu olarak aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

Yazar Masiero, tüm Western klişelerini birbirine katarak, aralarında anlamlı bir ilişki kurmaya çalışsa da, bence hiç de başarılı olamamış. Spoiler vermemek için burada tek tek saymak istemedim ama bence Western; "tüm klişeleri harmanlayıp, ortaya karışık bir şey yapayım." fikri üzerinden kesinlikle çalışmaz, ki burada da çalışmamış. Kitabın sonundan umutluydum, orada bile çok ciddi bir hayal kırıklığı ile bitti.

Hal böyleyken, Valdambrini'nin çizimleri gerçekten muhteşem, doya doya seyredilecek tablo gibi paneller ortaya çıkarmış. Sırf bu çizimler için işbu kitap alınır ve de itina ile kütüphanede saklanır.

Netice itibarı ile, "Cheyenne"'i (ki limitli basıldığı için fiyatı biraz tuzlu.), Westernsever'lerin "konusu" ile değil ama "çizimleri" ile tatmin olabilecekleri bir kitap olarak konumlandırmaktayım. Konu açısından, beklentinizi aşağıda tutun. Ya da klişeleri seviyorsanız, işbu "ortaya karışık"'tan mutlu olmaya çalışın.
They drew first blood...

hanac


köstebek

Hasan beyciğim. kapağı paylaşmışsınız? Okudunuz mu? okuduysanız beğendiniz mi? Nedir görüşleriniz acaba?

drgavsever

Sevgili Köstebek,
Bir zamanlar bizlere Çizgili Düşler Yayınevinden ve Alfa Yayınevinden çıkacak yeni çizgiromanlar hakkında bilgiler verirdiniz.Artık bu konularda yazmıyorsunuz..Acaba bizlere iletebileceğiniz yeni havadisleriniz var mı?

hanac

Alıntı yapılan: köstebek - 09 Haziran, 2020, 22:23:12
Hasan beyciğim. kapağı paylaşmışsınız? Okudunuz mu? okuduysanız beğendiniz mi? Nedir görüşleriniz acaba?

Mrtekin'in yazısına destek amacıyla paylaştım  :)

Çeyeni okumadım.

Mister NO




Çizgi Düşler'in tek kitaplık "Cheyenne" film gibi hikayesi ile bir solukta bitti.

Western filmlerinin, kitaplarının ve çizgi romanlarının belki de en yaygın konusu olan kızılderili ve beyazların mücadelesi bu kitapta da karşımıza çıkıyor.

Tanıtım yazısında Luca Barbieri'nin de dediği gibi: "Massiero ve Valdambrini'nin eserinde konu edilen ve bir çok kişinin canına mal olan bu katliam, Çeyenlerin elinde "tutsak" olan bir çocuğu kurtarma gerekçesi ile "aklanıyor". Tırnak işaretinin ikinci kez kullanıldığı kısmı açıklamaya gerek yok, niyet yeterince açık"

Kitabın sonlarında hoş bir sürpriz de var.

1939 yapımı Stagecoach (Posta Arabası ya da Cehennem Dönüşü isimleriyle bilinen) filminin çekimlerinde John Wayne ve yönetmen John Ford kısa bir bölümde karşımıza çıkıyorlar.

Film çekildiği zaman John Ford 45 yaşında olmasına rağmen Fabio Valdambrini bu durumu atlayarak büyük ustayı daha yaşlı haliyle resmetmiş.

s.b

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

HacıGeraltEmmi

Uzun uzadıya ara vermiş olduğum çizgi roman okumalarına başlamak bu kitaba nasip oldu. Filmlerde ve farklı serilerde defalarca işlenen bir konuyu bir de bu yazarın kaleminden okumuş olduk. Kızılderililerin kaçırıp belli bir yaşa getirdikleri beyaz çocuğun,  beyaz adamın "bizden bir alırsanız sizden bin alırız" felsefesi eşliğinde gerçekleştirdikleri bir katliamla kurtarılıp medeniyete kazandırma çabası, iki kültür arasında gitgeller yaşayan kahramanımızın yaşam öyküsü. Irkçı general var, kızılderili kabileleri arasındaki düşmalıklar var, beyaz adamı iyi gösterme çabası var, kabile reisini dinlemeyip savaş yoluna inmek isteyen genç kızılderiler ve bunların terör estirdiği çiftlikler de var. Eee daha ne olsun, tam bir vahşi batı :)