2023 Ocak - Çizgi Roman Listesi

Başlatan hanac, 03 Ocak, 2023, 10:24:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DAMPYR

Alıntı yapılan: sultanhisar - 20 Ocak, 2023, 16:16:54
Lal yayıncılık bu ay kitap yayınlayacak mı  ??? Bilginiz var mı?
Ay Başında Kitapları çıktı ya artık bu değil gelecek Ayın Başında yeni yayınlar çıkar

Kinowa59

Arkadaşlar bugün en az on tane comick, Marvel veya manga türü çizgi roman çıktı ve satış dükkanlarında yerini aldı. Helal i hoş olsun. Gözü olanın gözü çıksın. Amma bu ülkede yalnızca bu tür çizgi roman okurları yok ki. Birde benim gibi 50_ 60 yaş üstü fumetti ve frankofon tutkunları var. İlaç niyetine bir tane olsun Zagor, Tex, Ken Parker , Mr No türü kitap yayınlayın da bizlerin duasını da alın. Tamam anladık, dinazor olduk ( kendi adıma yazıyorum) ama henüz fosil olmadık ya.

gargaris



Sevgili Afu'nun verdiği bilgiye göre Lal bu ay Tex'lere başlıyor...
Tex Özel Seriyi kaldığı yerden No.1 diyerek devam ettiriyor.

Kinowa59

Sayın gargaris, bu harika haber için teşekkürler sunuyorum.

Kinowa59

Üstteki Lal kitap özel Tex görseli, boyut olarak oğlak özel Tex'lerden kısa gibi. Ama, çizgi düşler'in çıkardığı özel Tex'lerden de daha uzun gibi. Yoksa ben mi öyle görüyorum.

pizagor

Alıntı yapılan: bayram - 20 Ocak, 2023, 19:43:58
Arkadaşlar bugün en az on tane comick, Marvel veya manga türü çizgi roman çıktı ve satış dükkanlarında yerini aldı. Helal i hoş olsun. Gözü olanın gözü çıksın. Amma bu ülkede yalnızca bu tür çizgi roman okurları yok ki. Birde benim gibi 50_ 60 yaş üstü fumetti ve frankofon tutkunları var. İlaç niyetine bir tane olsun Zagor, Tex, Ken Parker , Mr No türü kitap yayınlayın da bizlerin duasını da alın. Tamam anladık, dinazor olduk ( kendi adıma yazıyorum) ama henüz fosil olmadık ya.

Comicsin durumu içler acısı, can çekişiyor diye söylenegelen fumettiyle adet bazında yarışıyor ve dibe oynuyorlar bu ay. Varsa yoksa manga. Daha önce de yazmıştım; manga bugünün westerni, dışarıdan gelip habitatı ele geçiren, diğerlerine yaşam hakkı bırakmayan hakim istilacı türü. Birkaç onyıla da geride doymuş bir kitle ve aralarda da nerede artık o eski güzel manga günleri diye yakınan çok daha küçük bir grup bırakacak. Denge şu hayattaki en önemli şey ama maalesef sistem trendlerin peşinde koşma üzerine kurulu.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


hanac


noir

46 çıkandan 23'ü manga, gerekli şeyler artık yılda 1 comics bile çıkarmaz oldu ancak ayda 10'a yakın manga çıkarabiliyor

dean

  Manga bir ülkenin çizgi roman kültürüdür. Hatta sadece bir ülkenin değil Asya'nın bir gölgesinin çizgi roman kültürüdür. Kıyas yapmak gerekirse anca diğer ülkelerin çizgi roman kültürüyle kıyaslanabilir. Fumetti ve Frankofon gibi. Ki kıyaslandığı zamanda benim açımdan devasa bir kalite farkı, genel açıdan da satış başarısı farkı olacaktır. Manga kendisini başka yerlere çok güzel adapte edebiliyor. Kendini yeniliyor ve değişiyor. Webtoon'lar ile internet olsun. Animeler ile de televizyon ve sinema gibi. Animeler başlı başına fumetti ve frankofon'un hayal dahi edemeyeceği bir başarı konsepti zaten. Her yaştan kişiye, her cinsiyete, her iş grubuna göre bile manga ve anime var. Erotik içerik olarak bile anime izleyen bir toplumdan bahsediyoruz. Manga ile yarışılamaz.

Kinowa59

Merhaba sayın dean ( James dean'i anımsadım) " Manga" tarzı çizgi romanların ne denli popüler ve yüksek kaliteli olduğunu dile getiren iletinizi _ bana hitap etmese de _ merakla okudum. Açıkça ifade edeyim ki Manga'nin Asya'nın bir bölümünün çizgi roman kültürünü oluşturduğunu bilmiyordum. Yalnız, şunu iyi biliyorum ki, yaşamın her alanında herhangi bir nesnenin çok talep görüyor olması, onun kaliteli, değerli, renkli ve özel olduğunu göstermez. Bu düşüncemin, frankofon, fumetti ve Manga değerlendirmeniz içinde geçerli olduğunu belirtmek isterim. Manga çok talep görüyor, tamam kabul ettim. Ama, ülkemizde manga'nın geçmişi ne. On yıl mı, onbeş yıl mı. Bakınız Tex bu yıl Dünya'da 75  yaşını kutlayacak. Ülkemizde ise 1956 yılından beri ( ara sıra mola verse de ) yayınlanıyor. Zagor 1961,  Mr No 1975, Ken Parker 1977 yılından beri, çizgi roman dünyasının zirvelerinden manga, manga peşinden koşturmaya çalışan yayınlara bayrak sallıyor. Bu da, biz çizgi roman tutkunlarına fumettinin gücünü ve yarışilamaz olduğunu gösteriyor. Son söyleyeceğim, fumetti ( Western ) ile yarışilamaz. Kalınız sağlıcakla.

noir

Şu ana kadar hiç manga okumadım, birkaç kere göz gezdirdim ama bana hitap etmedi. Olabilir her şey herkese hitap etmez zaten. Manganın kalitesi hakkında da bir bilgim yok. Ancak ben mangayı aslan balığına benzetiyorum, bildiğin istilacı tür. Bana göre belli bir denge olmazsa eninde sonunda zarar verecektir.

dean

Alıntı yapılan: bayram - 21 Ocak, 2023, 13:24:22
Merhaba sayın dean ( James dean'i anımsadım)

  Merhaba. Dean ismi Supernatural dizisinin başkarakterlerinden Dean Winchester'dan geliyor. Supernatural yayınlandığı dönem çok sevdiğim bir diziydi. İnternette bir çok ismimi Dean olarak aşmıştım o zamanlar.

Alıntı yapılan: bayram - 21 Ocak, 2023, 13:24:22
Yalnız, şunu iyi biliyorum ki, yaşamın her alanında herhangi bir nesnenin çok talep görüyor olması, onun kaliteli, değerli, renkli ve özel olduğunu göstermez. Bu düşüncemin, frankofon, fumetti ve Manga değerlendirmeniz içinde geçerli olduğunu belirtmek isterim.

  Kendi iletimde kalite mevzusunun benim şahsi fikrim olduğunu belirtmiştim şu şekilde; "Ki kıyaslandığı zamanda benim açımdan devasa bir kalite farkı" ama biraz daha açayım. Benimde çizgi roman okuru olarak çıktığım serüvende ilk zamanlar Fumettilerle yolum bolca kesişti. Ama zamanla comics ve manga ile daha fazla bağ kurdum. Aslında öncelik olarak kendimi comics safında görüyorum. Yalnız manga'ların kapsayıcı hikaye konseptleri, karakterizasyonları, devasa evren yaratımları, cesur hikaye anlatıları, ilham verici çizimleri ve içinde bulundukları kültürü yorumlama becerileri beni kendilerine hayran bırakıyor. Farklı medya anlatıları ile de büyüyen bu tarz kendisine haklı olarak çok sayıda takipçi kazandırıyor ki bu da taktiri hakeden bi'şey. Fumetti bana heyecan ve ilham vermiyor. Ben onlardan alacağımı küçükken aldım. Yeni, daha büyük ve daha heyecanlı anlatılara geçtim. Tekrar belirteyim bu benim öznel görüşümdür. Nesnel olarak inandığım şeyde bu ama önemli olan benim öznel görüşümün bu olması.

Alıntı yapılan: bayram - 21 Ocak, 2023, 13:24:22
Ama, ülkemizde manga'nın geçmişi ne. On yıl mı, onbeş yıl mı. Bakınız Tex bu yıl Dünya'da 75  yaşını kutlayacak. Ülkemizde ise 1956 yılından beri ( ara sıra mola verse de ) yayınlanıyor. Zagor 1961,  Mr No 1975, Ken Parker 1977 yılından beri

  Nasıl ki bir şeyin kalite ya da değer ölçüsü belirttiğiniz gibi fazla satışı ile olmuyorsa yayına ne zaman başladığı veya yaşıyla da ölçülemez. İlk manga konseptlerinin Japonyanın Edo dönemine kadar öncesine dayandığı biliniyor. Hatta bunu 12-13 yüzyıllara kadar götüren araştırmalar da var. Tekil title'lara baktığımız zaman manga, fumetti ve comics'ten farklı olarak ana hikayesini anlatan ve sonsuza kadar sürmeyen anlatılardır. Bir yaratıcıya sahiptir ve bitene kadar o yazar ve çizer. Manga dediğimiz insanlar neredeyse hayatlarını bu mangalara adarlar. Eşyanın tabiati gereği bir manga Tex gibi 75 yıl sürmeyecektir. Zira manga dediğimiz olayın değerlerinin başında tek mangakanın vizyonunu taşıması ve finale ulaşması vardır. O yüzden Zagorun 61 yılından beri yayınlanması manga penceresinden değer ölçüsü olarak görülemez. Aynı şekilde Spider-Man ve Batman gibi comicslerde öyle.


Alıntı yapılan: bayram - 21 Ocak, 2023, 13:24:22
manga peşinden koşturmaya çalışan yayınlara bayrak sallıyor. Bu da, biz çizgi roman tutkunlarına fumettinin gücünü ve yarışilamaz olduğunu gösteriyor. Son söyleyeceğim, fumetti ( Western ) ile yarışilamaz. Kalınız sağlıcakla.

  Burayı çok fazla anlayamadım ama manga karşısında fumettinin gücü ve yarışılamaz olma kısmını yoğun fumetti sevginize bağlıyorum. Zira ben de bir yarış olduğunu düşünmüyorum. Tamamen farklı kulvarlar ve farklı ligler söz konusu. Gerçekte manga çok uzun yıllar önce fumettiyi yarış dışı etmişti zaten.


Kinowa59

Merhaba değerli Dean. Manga ve türevleri çizgi romanlarla ilgili cevap yazıma, bir eleştirmen titizliğiyle inceleyip, aynı şekilde karşılık vermeniz beni sevindirdi. Yalnızca, yazınızın sonundaki;  "manga, fumettiyi çok uzun yıllar önce kulvar dışına itmisti " tesbitinize takıldım. Bu bilimsellikten uzak, hiçbir araştırmaya, incelemeye dayanmayan temelsiz tezinizi hemen şimdi burada, bu forumda çürütüyorum. Binlerce çizgi romanla süslenmiş kitaplığımda, bir tane bile manga ve yancısı türevi çizgi roman göremezsiniz. Bu örnekte de görüldüğü gibi, Manga fumettiyi değil, Fumetti mangayi, çoktan nakavt etmiş,  ring ve kulvar dışına atmıştır. Selamlarımla.

dean

Alıntı yapılan: bayram - 21 Ocak, 2023, 18:07:27
Bu bilimsellikten uzak, hiçbir araştırmaya, incelemeye dayanmayan temelsiz tezinizi hemen şimdi burada, bu forumda çürütüyorum. Binlerce çizgi romanla süslenmiş kitaplığımda, bir tane bile manga ve yancısı türevi çizgi roman göremezsiniz. Bu örnekte de görüldüğü gibi, Manga fumettiyi değil, Fumetti mangayi, çoktan nakavt etmiş,  ring ve kulvar dışına atmıştır. Selamlarımla.

Burayı şaka olarak algıladım  :)

gevheri

Bir hikâye anlatmak sanatıdır diyor Galip Tekin çizgi roman için. Çizgi romanda asıl olan çizginin, öykünün güzelliğidir bence. Hangi akımdan hangi yayınevinden çıktığı işin teferruatı. Çizgi roman dergilerinin mektup köşelerinde başlayan ve günümüzde internette de devam eden hangi akım daha iyi kavgası anlamsız geliyor bana. Ne fumetti mangayı, ne manga fumettiyi yarış dışı edebilir çünkü ortada bir yarış yoktur.