Çizgiroman Seçkisi...

Başlatan pizagor, 18 Aralık, 2010, 11:55:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pizagor

Diyelim ki çizgiromanla ilgisi olmayan birisine 15 - 20 albümlük/hikayelik bir çizgiroman sepeti yapacaksiniz... Içine hangi çizgiromanlari koyardiniz?

Unutmayin bu kisi çizgiroman konusunda bilgisiz ve amaciniz onu bu dünyaya çekebilmek... Dolayisiyla seçim yaparken potansiyel çizgiroman okurunda 'Burada birsey anlatiyor ama o kadar geçmis hikayelere referans yapiyor ki, anlayamiyorum!' gibi düsüncelere neden olmamak da gerekiyor...

Benim derlemem söyle olurdu mesela :

Red Kit / RinTinTin'in Mirasi
Red Kit / Daltonlar Meksika'da
Zagor / Kabus
V For Vendetta
Batman / The Dark Knight Returns
Asteriks / Gladyatör
Asteriks / Galya Kalkani
Nathan Never / Nemo üçlemesi (Dev Albüm 1-2-3)
Dylan Dog / Johnny Freak
Tenten / Yedi Kristal Küre - Günes Tutsaklari ikilemesi
Tenten / Tek Boynuz'un Esrari - Kizil Korsan'in Hazinesi ikilemesi
Örümcek Adam / Clone Saga
300
Mister No / Ananga
Mister No / Alien
Mister No / Bir Zamanlar New York'da
Karaoglan / Kul Bakay'in Mezari
Conan / Ayisiginda Demir Gölge
Teks / Carson
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


sefik

Dampyr/Seytanin Oglu
Teks/Yalniz Atli

devrimk

Benzer bir baslik açmayi düsünüyordum listemi buraya ekleyeyim.

Tabii birine önerme konusuna gelince önerilecek kisiye göre de kitaplarin degismesi gerekir.

Alaska (Ken Parker): Yuvaya dönüs: Alaskanin çocukluguna bir bakis Milazzo'nun anlatimiyla birlesen müthis bir hikaye.

Atlantis (Martin Mystere): Excalibur: En sevdigim kahramanlardan birinin hikayesini buraya almazsam olmaz, Orloff var, Excalibur var, Merlin var hatta Eric Von Daniken benzeri biri de var daha ne olsun?

Batman (Killing Joke): Okudugumda Allan Moore'un yazdigini bilmiyordum, simdiki kadar adi duyulmamisti sanirim. Baska kim Joker'le Batman'i beraber gülerken anlatabilirdi ki?

Cehennem Yolu (Road to perdition): 1960'lar Amerikasinda geçen gangster hikayesinin bir çocugun gözünden anlatilmasi. Sonra filmi çekilmisti ama çizgi romanin etkileyiciligini yakalayamamisti benim gözümde.

Iç Savas (Civil war): Felsefelerin çarpismasi, hiç sevmedigim Kaptan Amerika'nin gözümde gerçek bir kahramana dönüsmesi.

Judgement in Gotham: Batman & Judge Dredd: Hikaye siradan olsa da Bisley'in çizimleri yüzünden defalarca okudugum birkitaptir.

Kingdom Come: Yasli Süpermen'in geri dönüsü Dark age'in kapanisi. Hem çizimleri hem hikayesi çok güzel.

Zagor (Altinci Gezegende Dehset): Zagor'un düsmani karsisinda çaresiz kaldigini gördügüm ilk macera hâlâ hafizamda. Umarim ismini yanlis yazmamisimdir, Hellingen ve Akronlularla olan maceradan bahsediyorum.

pizagor

Alıntı yapılan: sefik - 18 Aralık, 2010, 12:04:27
Dampyr/Seytanin Oglu
Teks/Yalniz Atli

Sepette sadece 2 hikaye mi olurdu?
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


pizagor

Alıntı yapılan: devrimk - 18 Aralık, 2010, 13:16:04
Cehennem Yolu (Road to perdition): 1960'lar Amerikasinda geçen gangster hikayesinin bir çocugun gözünden anlatilmasi. Sonra filmi çekilmisti ama çizgi romanin etkileyiciligini yakalayamamisti benim gözümde.

Çizgiromanindan çok etkilenen biri olarak israrla filmine götürdügüm arkadaslarim ve esim hala kafama kafama vururlar bunu :)

Yeniden okuyasim geldi albümü, gerçekten güzeldir...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...


BAHADIR

Alıntı YapIç Savas (Civil war): Felsefelerin çarpismasi, hiç sevmedigim Kaptan Amerika'nin gözümde gerçek bir kahramana dönüsmesi.

Benimde gözümde de Kaptan Amerika büyüyürken ve Devrim'in deyimi ile gerçek bir kahramana dönüsürken Reed Richard's da bir o kadar paçavra'ya dönüstü...Tony'mi ? O zaten paçavray'di...Ama herseye ragmen Fantastic Four'un yeri ayri...

Karisik bir çizgiroman seçkisi için de yorum yapamiyacagim bu kendi zevklerimizden ziyade karsi tarafi nasil zehirleriz mantigi ile hareket edecegimizden vaziyet kisiden kisiye degisir...O zaman biraz comics biraz frankofon bir tutam fumetti...Zaten karsi tarafin da bütçesi elverisli ise bu zehirden kurtlumasina imkan yok...Yok durum na müsait ise zaten yapacak bir sey yok...O zaman durum daha tehlikeli...Pirinç istemiyoruz ama bir de evdeki bulgurdan olmak var... ;)

Sevgiyle kallin...

s.b

Eger bu kisi gerçek manada hiç çr okumamis ve geçmisinde de böyle çr li bir sayfa yoksa bosuna ugrasmayin. Büyük bir ihtimalle vereceginiz çr leri ya sobada yakacaktir ya da çöpe atacaktir. Sordugunuzda da "yaaa hepsi çok güzel kitaplardi ama yenilerini getirmesende olur, verdiklerinizi de nereye koydugumu unuttum. Bulsam inanin tekrar tekrar okurum" olacaktir.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

sefik

Alıntı yapılan: pizagor - 18 Aralık, 2010, 13:29:07
Alıntı yapılan: sefik - 18 Aralık, 2010, 12:04:27
Dampyr/Seytanin Oglu
Teks/Yalniz Atli

Sepette sadece 2 hikaye mi olurdu?
Tabii ki hayir ama hic cizgi roman okumamis birine,ilk defa önerilicek cizgi romanin hangilerine olucagina kendi acimizdan degil de hic okumamis birisinin acisindan bakarak  karar vermek lazim.Tabii burda yazilan bicok macera harika ama bizim icin öyle!Dampyr in ilk sayisini okuttugum 2 kisinin su anda Dampyr okudugunu biliyorum,ilk macera gercekten cok cekici,ayni seyleri Nathan veya Büyülü rüzgar icin söyleyemem mesela.
Teks e gelince,Yalniz Atli hem cildiyle,hem cizimleriyle hem renkleriyle  cekici oldugunu düsündügüm bi macera.Bu yüzden bunlari yazdim.
Bunlara Julia'nin ilk 3 sayisini Martin'in Kara Adamlarini da ekleyebilirim :)

kedidiro

 dostlar tarafindan da belirtildigi üzere bu asi verecegimiz bünyeyi az çok tanimamazi gerektiren bir durum...ama dün kütüphaneye kitap almaya giderken 10 yasindaki kizim ilk kez ' baba çizgi roman da varsa ondan al' dedi ya,herhalde asi tutuyor...dolayisiyla benim reçetem genç dimaglara:
1- asterix
2-red kit-dalton ana
3-karaoglan-mor kahküllü sehzade
4-vicdan (ilban ertem)
5-en kahraman ridvan
6-herhangi bir çiko macerasi
7-selen
      farkedilmistir bu seçki daha çok kiz çocuklarina hitap eder belki.ama basta dedigim gibi bizde asi tuttu