Ana Menü

Ne okuyoruz?

Başlatan kadri kerem, 26 Eylül, 2012, 22:19:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

havsar

Stefan Zweig- Bilinmeyen bir kadının mektubu . 



İş bankası modern klasikler dizisinde çok güzel kitaplar çıkıyor.
Jack London
Anthony Burgess
Kafka
Conan Doyle
William Golding
Jose Saramago ve başka yazarların kitapları çıkıyor. Ne okuyacağıma karar veremediğim de bu seriden bir kitap alıyorum.

Tavsiye ederim.

Hayal Kahvem

Levent Cantek ve Berat Pekmezci'nin Emanet Şehir'ini okuyorum. ;)

http://vimeo.com/90946725


kadri kerem

Murat Başekim'in yeni yayımlanan öykü kitabı Hayal Et Hikayeleri'ni okuyorum şu an. Özelikle anlatımına bayıldım diyebilirim.

Yazarın hayal gücü de geniş. Sonuç: Yurdum insanı da sağlam korku, bilim kurgu, fantastik yazabilmektedir.


alan ford

  Osmanlı'da Kurumlar ve Kültür . Murat Belge'den Osmanlı'nın son yüzyılına kadar imparatorluğun kurumları ve işleyişinin çok güzel bir özeti. Bitmek üzere. Sırada Halil İnalcık'ın Osmanlı İmparatorluğu Klasik Çağ (1300-1600) var.

 
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

tommikser

Nereden çıktı bu abi senin tarzın değil sanki ??? ??? ???

alan ford

  Valla ben de anlamadım , Cemal Kafadar'ın Kim Var İmiş Biz Burada Yoğ İken kitabını okudum ve hayatım değişti :P Bi de bunlardan sonra Reşat Ekrem Koçu'lara girişeceğim ki beni asıl heyecanlandıran onlar.

 

  Hamiş : Cemal Kafadar hakkaten şahane adam.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

tommikser

Bu kitabın konusu ne olaki yar ne ola?Hanil İnalcık'tan öte,Murat Belge'den daha etkileyici ne ola?

alan ford

  " KİM VAR İMİŞ  BİZ BURADA YOĞ İKEN sorusunu neden hayatın acılarından dem vuran, "tas tas içtim ağuları sağ iken"diyerek başladığı bir şiirin sonunda sorar Karacaoğlan? Kah aşık kah düpedüz çapkınsesi ile tanıdığımız şiirlerinde pek görülmeyen, ya da açık edilmeyen bu felsefi- tarihi duyarlılığı, neden kendisine kolayca yakıştıramadığımız efkarlı bir şiirin sonuna yerleştirir?

   Bu soru sizde bir merak uyandırmadıysa, hatta tarihçilerin bu tür sorularla uğraşmasını yadırgıyorsanız bu kitabı okumanızı tavsiye etmem.

.... Tarih yok olanla değil , bir zamanlar var olanla ilgilidir.Nitekim , Karacaoğlan da "kim var imiş" diye sorar, onların kanlı canlı insanlar olduklarını hatırlatacak şekilde, şimdi yok olduklarını değil bir zamanlar var olduklarını ifade ederek. Dönüp seyir ettiğimiz zamanlar için bir yokluk söz konusu ise, o bizim yokluğumuzdur, anlama çabasıyla telafi etmeye çalıştığımız yokluğumuz."Onlardan sonrası" olduğumuzun ve bir de "bizden sonrası" olacağının bilinciyle, yani bugüne ait ve geleceğe dönük bir perspektifle anlamağa çalıştığımız birileridir mazinin insanları. Yunus gibi ölüm gerçeği ve ahiret üzerine düşünmek isteyenler felsefeye yönelse gerektir, Karacaoğlan gibi hayat ve dünya üzerine düşünmek isteyenler ise tarihe ..."

  Cemal Kafadar - Kim Var İmiş Biz Burada Yoğ İken
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

Hayalet

Ben en son tatilde başladığım Zehra'nın Cenneti'ni bugün bitirdim. Müthiş ve özellikle bizim memleketin son dönemlerinde yaşananlarla acayip paralellikler var, baskı ve sindirme politikalarının nasılda birbirine benzediğini düşündürtüyor insana. Okumayanlara ısrarla tavsiye olunur. (Bunun bir çizgiroman olduğunu belirtmeme bilmem gerek var mı?)

[IMG]http://i953.photobucket.com/albums/ae13/karakarga/zehranin-cenneti_avatar_orj_zpsfb7abe31.jpg[/img]
Çizgi roman bir çocuğun okuma alışkanlığı kazanmasının en iyi yollarından biridir, bir büyüğünse hayata çocuk merakı ve heyecanıyla bakabilmesinin.

Ras Al Ghul

Ahmet Ümiten sultanı öldürmek ve Hitler oyuncağımı çaldı


Ahmet Oktay

William Landay'ın Her Sokakta Suç Vardı kitabına başladım dün.


kalidor

Alıntı yapılan: kadri kerem - 02 Temmuz, 2014, 20:10:08
Murat Başekim'in yeni yayımlanan öykü kitabı Hayal Et Hikayeleri'ni okuyorum şu an. Özelikle anlatımına bayıldım diyebilirim.

Yazarın hayal gücü de geniş. Sonuç: Yurdum insanı da sağlam korku, bilim kurgu, fantastik yazabilmektedir.



Ben de bu kitabın sonuna geldim ama açıkçası birkaç hikaye dışında beklentilerimin altında kaldım. DG'deki öyküleri genel olarak daha iyiydi. Ama anlatımı iyi gerçekten de. Sonrasında İskit'ini okumayı planlıyorum.

Crom! Ölüleri Say...

Hayal Kahvem




Elimdeki çizgi romanın siyah beyaz karelerinin, televizyonda gördüğüm her görüntüden daha canlı olması şaşırtmıyor beni. Çünkü çizgi romanların sarsan silkeleyen etkisine inanan bir bünyeye sahibim.

Son zamanlarda izini sürdüğüm kişi Joe Sacco. Malta doğumlu. Oregon Üniversitesi'nde gazetecilik okumuş. 2001 yılında Will Eisner Ödülü'ne layık görüldüğü Bosna'daki günlerini anlattığı Güvenli Bölge Gorazde adlı çizgi romanını büyük bir ilgiyle okumuştum. Bosna'da, bütün dünyanın gözü önünde büyük bir travma atlatan insanların acılarını ve hüznünü vicdan sızlatarak hissettirmişti.

Şimdi elimin altındaki kitabı ise, 1996 yılında Amerikan Kitap Ödülü kazanmış olan İşgal Altındaki Topraklar'la İlgili kitabı Filistin... Bir filmin içinde hissediyorum kendimi. Ama bu çizgi roman bir film değil. Kitapta yazılıp, çizilenler kurgu değil. Klasik romanların çizgi romana uyarlanmış hali hiç değil. Gene bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşmekte olan, insanın insana yaptığı büyük zalimliğinin bir başka örneği. Hakikat bu çizgi romanda anlatılanlar. Sahici. Ve çizimlerle anlatımı çok ama çok etkili.

Çizgi romanda gördüklerim, televizyondaki görüntülerden daha fazla sarsıyor bünyemi. Şu anda dünyanın bu coğrafyasında olup bitenler aklıma geliyor. Zaten gelmeli. Günün hayhuyunda unutuyorum çünkü. Aslında ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. O kadar kolay değil. Acı da, sevgi de hissedilen bir enerji. Joe Sacco'ya büyük saygı ve sevgi duyuyorum. Bu insanlar ve kitapları bilinmeli.


HacıGeraltEmmi

Sona Kalan
Şahane bir Rizzoli & Isles romanı daha...
Bu kadınının kitaplarına fena kaptırıyorum, başladığım gibi bitirmek istiyorum, sonra çabuk bitti diye hayıflanıyorum. Sonra okumadığım başka romanlarını bulma telaşı derken... günler su gibi akıııp geçiyor :D


pizagor

Kargaların Ziyafeti o kadar okuma şevkimi kırmıştı ki bir türlü başlayamıyordum beşinci kitaplara. Nihayet elimi attım, şimdi de bırakamıyorum. Kargaların Ziyafeti'nden sonra ilaç gibi geldi Ejderhaların Dansı.

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar...