Ana Menü

Ne okuyoruz?

Başlatan kadri kerem, 26 Eylül, 2012, 22:19:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vega

Ahmet Ümit - Aşk Köpekliktir

Sağolsun yazar aşkı resmen piç etmiş. Ben hayatımda aşk'ı bu kadar basit öykülerle anlatan başka bir yazar görmedim. On öykünün her biri kendince sürpriz ! sonlara sahip. On öykü içinde en son, en ucuz, en uzun, en yapay öykünün ismi kitaba ismini vermiş. Ahmet Ümit'in romanlarında olduğu gibi bu öykü de de gereksiz bir sürü ayrıntıyla uzatıldıkça uzatılmış. Bir hafta oldu, son öykü bir türlü bitmiyor anasını satayım. Öykü yapay, karakterler arıza, diyaloglar saçma. Mesela ben 35 yaşındayım, iyi kötü kitap okuyan biriyim, dakikada 47 kelime çağında gevezeliğe sahibim (rakı içerken bu sayıyı kadeh sayısıyla çarpın) ama hayatımda bu kitapta geçen diyalogların/kelimelerin yarısı geçmedi. -Hülasa ne demek ?- Sözümona polisiye kabul edilen eserlerinde olduğu gibi bu öykünün içine de hikayeye hiç bir şey katmayan Osmanlı tarihinden alıntılar ve en iyi balık hangi restorantta yenir, künefenin içine ne kadar peynir konur kim bilir gibisinden reklamlar reklamlar... İnsan kendini hiç mi yenilemez, hep mi aynı geyiği çevirir... Ve bu adam Türkiye'nin en çok satan yazarlarından biri. Vah benim Türk edebiyatıma.

İlk kitabım Yanlış Adam çıktı. Edirne sokaklarında geçen çizgiroman temelleri üzerine kurulu bu romanı almayı unutmayın...

dean

Alıntı yapılan: Mic-Har - 07 Temmuz, 2013, 11:49:32
Ben de sonu gelsin diye okumuştum. Aslında kötü değil ama insanın aklı Sur ve ejderhalarda olunca sıkıcı geliyor bi' Jamie bi' Cercie bıkkınlık getirmişti. Neyse Ejderhaların Dansı siparişimi verdim salı günü gelir diye umuyorum.

  Haklısın. Bi'de benim canımı şu sıktı. Bu serinin heralde son ihtiyaç duyduğu şey, yeni karakter eklemek diye düşünüyorum ama bu kitapta 6-7 yeni karakterimiz var. Zaten belkide tarihin en fazla karaktere sahip serilerinden biridir bu seri. Durum buyken sıfırdan geçmişleriyle, çevreleriyle yepyeni karakter yaratıp tanıtma süreci beni yordu biraz. Neyse artık George R. R. Martin'in bir bildiği vardır diyip, sabredip okuycaz  :)

Vega

Nerden duyduğumu hatırlamadığım bir söz der ki: "Bir şeyin yayılmasını istiyorsan yasaklayacaksın"

Netekim öyle oldu ve adını duysam da çok umursamadığım JOSE MAURO DE VASCONCELOS'un Şeker Portakalı'nı aldım okudum.


Mahallesinin fırlaması Zezé ile sokaklarda köpek kovalıyoruz. Kitapta Zezé'nin yaramazlıklarından bahseden kısımlar bana Goscinny'nin Sempé (bizde Pıtırcık) serisini hatırlattı. Ama yarıdan sonra Portuga ile tanışınca işler değişti. Sanırım ara sıra tekrar okuyacağım. Dün gece başladım ve az önce bitirdim. Bir de bu kitapta yasaklanacak ne var bulamadım. Hayır kalbi o kadar temiz biri de değilim üstelik. İlk başta belirttiğim gibi kitap satsın diye yürütülmüş bir reklam kampanyası olabilir diyeceğim ama zaten 111 baskı yapmış bir kitap için kimse bu kadar küfür yemeyi göze almaz. Bence herkesin kitaplığında olmalı. İçindeki küçük çocuğu uyandırmak için okunmalı.

İlk kitabım Yanlış Adam çıktı. Edirne sokaklarında geçen çizgiroman temelleri üzerine kurulu bu romanı almayı unutmayın...

HacıGeraltEmmi

Ejderhaların Dansı kitaplarım nihayet elime ulaştı, ayın 5'inde ön siparişe açılan kitaba haftalar sonra kavuşunca Epsilon yayınlarının ve ilknokta nın kulaklarını en derin sevgi sözcükleriyle çınlattım. bir daha ön mön sipariş yok arkadaş, paşa paşa gider kitapçıdan alırım.

Neyse şimdi işleri bitirip okuma saatine kadar sabredecem artık :D
Öteki Rüzgar'ı da yarılamıştım halbuki :-\ ne yapsam şimdi, hepsini birarada okuyabilir miyim ki acaba :-\

emre ozdamarlar

Bir arada gider tabii abi neden olmasin. Öteki Ruzgar bi gece zorlasan bitcek bi kitap zaten. Ben hemen bitmesin dye azar azar okuyorum, baska bi romana da basladim. John LeCarre'a uluslararasi basarisini kazandiran kitabi "The Spy Who Came in from the Cold".

sheRa

ihsan oktay anar ın tüm kitapları muhteşem bir dil ve çok sürükleyici "suskunları" özellikle tavsiye ederim...

Ahmet Oktay

Narnia Günlükleri : Büyücünün Yeğeni'ni bugün bitirdim. Serinin beyazperdeye uyarlanmayan 4 kitabından biri.
Kitap Narnia'nın kuruluşunu anlatıyor. Sırada serinin 2. kitabı olan Aslan,Cadı ve Dolap var, kitabı okuduktan sonra sinema versiyonuyla kıyaslama yapabilirim. Kitabı fantastik edebiyat sevenlere tavsiye edebilirim.

pearl jam



Tüfek Mikrop ve Çelik uzun süredir aradığım ama baskısı olmayan bir kitaptı. Nihayet Tübitak geçenlerde yeni baskısını yaptı da ben de okuyabildim. İnsanlık tarihine merakı olanların kesinlikle okuması gereken bir kitap.

"Neden Avrupalılar Amerika'yı keşfetti de Amerikalılar Avrupa'yı keşfetmedi" Bu basit sorunun ardında insanlığın MÖ 11.000'den günümüze tarihi gizli. Fizyoloji profesörü Jared Diamond, Tüfek, Mikrop ve Çelik'te, aklımıza gelmeyen, geldiğinde çocukça bulduğumuz soruların yanıtlarını araştırırken, tarımın başlamasından yazının bulunuşuna, dinlerin ortaya çıkışından imparatorlukların kuruluşuna, tarihin seyrini belirleyen pek çok önemli adımı ayrıntısıyla inceliyor. İnsan toplulukları arasındaki farklılıkların, eşitsizliklerin nedenlerini, temellerine inmeye çalışarak sorguluyor; günümüz dünyasını biçimlendiren etkenlerin izini sürüyor... Biyoloji, jeoloji, arkeoloji, coğrafya gibi değişik bilim dallarından beslenen, "Batılı" koşullanmalardan arınmış, geleceği gösteren bir tarih kitabı.

emre ozdamarlar

Tufek, Mikrop, Celik 10 numara bir kitaptir. 3 saatlik bir belgeseli de mevcuttur.

alan ford

  Ben de geçenlerde okudum Tüfek Mikrop Çelik'i. Gerçekten 10 numara. Pearl jam'in dediği gibi uzunca bir zaman baskısı bulunmadı ve kara borsada 60 TL'ye kadar çıktı fiyatı. Sonrasında Tübitak 22. baskısını yaptı da ben de o zaman alabildim. Lakin şimdi Tübitak kitap yayınlama işini bıraktığını açıkladı ve muhtemelen yakınlarda yine bulunmaz olacak bu kitap.. O yüzden meraklıları kaçırmasın derim.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

kalidor

Tüfek, Mikrop ve Çelik türünde İletişim'in yayınladığı Andrew Nikiforuk'un Mahşerin Dördüncü Atlısı -Salgın ve Bulaşıcı Hastalıklar Tarihi- adlı kitabını da öneririm.

Crom! Ölüleri Say...

V

İhsan babanın Efrasiyab'ın Hikayeleri ile ilk üç kitabını tamamlamış oldum.Üç kitapta biribirinden farklı durmakla birlikte ortak noktaları ustanın inceden inceye öykülerin içerisine yedirdiği "felsefe"si.Bilgi-birikim babında dolu dolu bir yazar zaten.Aynı zamanda bir retorik.Kitaplarını okurken öyküden kopuyoruz.Yazar anlatıcı olarak heryeşin önüne geçiyor adeta.Ve dinlettiriyor(okutturuyor) kendini.Onu dinlerken öykü akıyor ama gözümüz(kulağımız) öyküde değil,onun hitabetinde tabi ki.Mesleğini de öykülerine yedirdiğinde ortaya çıkan eserler kesinlikle klasik
öykü-roman kalıplarından uzak,nev-i şahsına münhasır kurmaca fantaziler olmuş.

Alıntı yapılan: designer73 - 01 Temmuz, 2013, 11:01:03
Gözümü korkutan bir kitaptı, anlamsız bir şekilde uzak duruyordum hep. Metis'in 6'sı birarada toplu cildini aldım ilk üç kitabını bitirdim bile. Özellikle serinin finaliymiş gibi biten "En Uzak Sahil" tek kelimeyle muhteşem. Tavsiye edenler kervanına ben de katılıyorum.


Ve ben de 6 kitap tek ciltteyi alarak "Yerdeniz" dünyasına giriş yapmış bulunuyorum an itibarı ile.. ;)
"İstemem,eksik olsun.."

HacıGeraltEmmi

Alıntı yapılan: V - 27 Temmuz, 2013, 21:05:01
Ve ben de 6 kitap tek ciltteyi alarak "Yerdeniz" dünyasına giriş yapmış bulunuyorum an itibarı ile.. ;)

Şimdiye dek okuduğum kitaplar içerisinde kesinlikle beni en fazla etkileyen, en beğendiğim kitap olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Şimdilerde Ejderhaların Dansı'nı okuyorum ve sonlarına geldim. Martin amca ortalığı öyle toz dumana (ateş ve kan demeliyim aslında) boğdu ki nasıl toparlayacağını düşünemiyorum bile.  :o

alan ford

Alıntı yapılan: kalidor - 25 Temmuz, 2013, 08:37:22
Tüfek, Mikrop ve Çelik türünde İletişim'in yayınladığı Andrew Nikiforuk'un Mahşerin Dördüncü Atlısı -Salgın ve Bulaşıcı Hastalıklar Tarihi- adlı kitabını da öneririm.



  Evet ben de öneririm. Süper kitaptır.  Bir de üzerine Hikmet Birand'ın Alıç Ağıcı ile Sohbetler'i ( ki baskısı bitmeden mutlaka bulunup edinilmeli) ve Billy Brayson'un Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi okunursa süper olur. Tatlı Niyetine İş Bankası yayınlarından çıkan " ....En Güzel Tarihi" kitap dizileriyle  birlikte ne menem bir dünyada yaşadığımız  daha iyi anlaşılır. :D
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

kadri kerem

Bu aralar epey bir kitabı yarım bıraktım. İmdadıma Türk edebiyatı yetişti. Alper Canıgüz'ün Oğullar ve Rencide Ruhlar romanının ardından Orhan Kemal'in Eskici ve Oğulları eserini büyük keyif alarak okudum. Şu an elimde Selim İleri'nin Destan Gönüller romanı var. Biriktirdiklerimi yavaş yavaş blogumda paylaşacağım.