Ahmet Bey(FerdiFon),tarafindan facebook sayfamiza eklenen Phantom'a hangi ülkede,hangi isim verilmis yazisi asagidadir..
Malumunuz oldugu üzere Kizilmaske (Phantom) dünya çapinda basari kazanmis ve pek çok ülke ve dilde farkli isimlerle yayimlanmis bir çizgi roman. Iste yayincilarin Kizilmaskemize verdikleri isimler:
1. Fantomen (Isveç)
2. Fantomet (Norveç ve D...animarka)
3. Mustanaamio (Finlandiya; Kara Maske)
4. L'Uomo Mascherato (Italya; Maskeli Adam)
5. El Hombre Enmascarado (Ispanya; Maskeli Adam)
6. Fantasma (Brazilya, Portekiz, Meksica, Arjantin, Venezuela)
7. Le Fantôme (Fransa, Kanada)
8. Fantoom (Hollanda)
9. Fantom (Yugoslavya)
10. Kizilmaske (Türkiye) (*)
11. Phantomas (Israil)
12. Bethala (Hindistan, Kannada dili; Hayalet)
13. Betal (Hindistan; Fantom veya Hayalet)
14. Aranyadeb (Hindistan, Bengal dili; Tanri'nin Ormani)
15. Bera-Na-Liva (Fiji)
El Hombre Enmascarado :d
(http://i43.tinypic.com/2ptb2gx.jpg)
Tüm Çizgi Roman Severlerin Bildigi Gibi Kizlmaske ( The Phantom ) Dünyada Pek Çok Ülkede Yayimlandi Ve Gayet Basari Sagladi Yayimlandigi Ülkelerde
En Uzun Süreli Yayin Rekoru 64 Yil ile Isveç'e Aittir.Isveç'te Christmas Albums Tarafindan 1944'ten Beri Yayinlanmaktadir. Almanya'da Kizilmaske Hethke Verlag Tarafindan 1976 Yilinda Yayinlanmaya Baslamis Ve Halen Devam Etmektedir. Peki Bu Karakterin Çesitli Ülkelerde Ve Çesitli Dillerde Yayimlandiginda Hangi Isim Ile Aniliyor Bunlari Biliyormusunuz?
1. Fantomen (Isveç)
2. Fantomet (Norveç ve Danimarka)
3. Mustanaamio (Finlandiya; Kara Maske)
4. L'Uomo Mascherato (Italya; Maskeli Adam)
5. El Hombre Enmascarado (Ispanya; Maskeli Adam)
6. Fantasma (Brazilya, Portekiz, Meksica, Arjantin, Venezuela)
7. Le Fantôme (Fransa, Kanada)
8. Fantoom (Hollanda)
9. Fantom (Yugoslavya)
10. Kizilmaske (Türkiye) (*)
11. Phantomas (Israil)
12. Bethala (Hindistan, Kannada dili; Hayalet)
13. Betal (Hindistan; Fantom veya Hayalet)
14. Aranyadeb (Hindistan, Bengal dili; Tanri'nin Ormani)
15. Bera-Na-Liva (Fiji)
Ahmet Bey,genisletilmis bir açiklama girmissiniz,tesekkürler..
Saolun Engin Kardesim Bu Anektodlar Bizler Için Önemli Diye Düsünüyorum Diger Karakterlerinde Arastirilmasi Gerek Aslinda Pek Çok Ülkede Çizgi Roman Yayini Devam Etmekte Zagor Mandrake Tex Ve Bunun Gibi Diger Kahramanlarin Isimlerininde Bir Çalismasini Yapmak Gerek Insallah Genis Kapsamli Bir Liste Hazirlarim Ve Sizlere Sunarim.Istanbul'da Görüsmek Üzere Engin Kardesim ...
Hindistan'dan Kızılmaske ile ilgili bir site.
http://www.deepwoods.tk/
Sanırım en güzel ismi bizimkiler uydurmuşlar. Fantom'un kostüm rengini de değiştirmişler böylelikle. ;D
11 Kaplan Olunca Fantom Çareyi Kaçmakta Buluyor ;D ;D ;D
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/296892_2125063239166_1023445413_32407543_1560448_n.jpg)
;D ;D Tırsak fantom ;D
Bir Kaplan Fazla Olunca ;D ;D ;D
Ahmet abi burası bizim sögütlük deyilmi abi
Kızılmaske, İngilizce 'The Phantom', 17 Şubat 1936'da gazete stripi olarak Lee Falk tarafından yaratılmıştı. Çizgi roman dünyasının 'ilk özel kostümlü' kahramanıdır.
Lee Falk 28 Nisan 1911'de St. Louis-Missouri, ABD'de doğmuş ve 13 Mart 1999'da New York'ta ölmüştür. Falk aynı zamanda Mandrake'nin de yaratıcısıdır.
Phantom ilk olarak siyah-beyaz olark basılmıştır. Ama bazı ülkelerde baskı renklendirilmiştir. Daha sonra orijinal baskıda kostümü mor olarak renklendirilse de, daha önce kırmızı renk kostümü tercih etmiş yayıncılar maceraları bu renkle yayınlamaya devam ettiler.
Fantom
Konu başlıkları
1 Efsanenin başlangıcı
2 Kızılmaske
3 Karakterler
4 Kızılmaske'nin Türkiye'deki yayın hayatı
Efsanenin başlangıcı
400 yıl önce gemisi korsanların saldırısına uğrayan genç bir adam, Bengali sahillerinin ıssız bir köşesinde karaya çıktı. Onu pigmeler bulur ve iyileştirir. Genç adam, babasının katilinin kafatası üstüne yemin eder: Bütün hayatımı korsanlık, haksızlık ve zalimlikle savaşmaya adıyorum. Oğullarım da benim yolumdan gidecek...
Tüm denizciler ve yerliler Kızılmaske'yi ölümsüz sanmakta ve hatta ondan 'Ölümsüz Ruh' diye bahsetmektedirler. Adı ormanda bir efsanedir ve bu efsaneyle ilgili olarak
Sadece ormanda Fantom diye seslenin. O sizi bulur!
Fantom on kaplan gücündedir...
Fantom herkesle anladığı dilden konuşur... rivayetleri vardır.
Kızılmaske
Bengali Ormanı'nın derinliklerinde yaşamaktadır. Asıl adı Kit Walker'dır. Kimselerin yerini bilip bulamadığı Kafatası Mağarası'nda yaşayan Fantom, rüzgâr gibi koşan atı Kahraman ve sadık kurdu Şeytan ile kimsenin karşı koymaya cesaret edemediği yenilmez bir üçlü oluşturmuştur. Çok hızlı hareket etme, bir anda ortaya çıkıp bir anda ortadan kaybolabilme, kim olduğunun bilinememesi gibi özelliklere sahiptir.
İki adet yüzüğü vardır, iki elinin orta parmaklarına takmıştır onları. Birisine yumruk attığı zaman, bu yüzükler kötü adamın çenesinde asla çıkmayan kurukafa işaretleri bırakır. Kızılmaske bir bölgeye bu kurukafa işaretini bırakmışsa, o bölge Kızılmaske'nin koruması altında demektir.
Mowitan Bengali ülkesinin başkentidir. Kızılmaske'nin dinlenmek için gittiği yer ise Eden Adası'dır. Bu ada bütün hayvanların barış ve huzur içinde yaşamakta olduğu bir adadır.
Kızılmaske Diana Palmer ile evlidir ve ikiz çocukları vardır.
Karakterler
Başkan Luaga: Bengali devlet başkanı
Başkan Goranda: Komşu ülke Ivory-Lana'nın devlet başkanı
Diana Palmer: Kızılmaske'nin eşi
Bayan Tagama: Tomm ve Reks'in öğretmenidir
Tomm ve Reks: Kızılmaske'nin yetiştirdiği gençler
Kızılmaske'nin Türkiye'deki yayın hayatı
Kızılmaske Türk okuruyla 1939 yılında tanıştı. Çocuk Sesi ve Afacan dergilerinin birleşmesinden oluşan yeni dergide yayımlanmaya başlanan Kızılmaske'ye verilmiş olan ad Dev Adamdı. 1940'ların başlarından itibaren 1001 Roman Dergisi'nde de yayımlandı; bu maceraların dördü (ABD'deki orijinal yayın tarihleri: 1938-1940'lar) daha sonra 1965'te, Bilge Şakraks'ın çıkarttığı Red Kit dergisinde dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Ayrıca eski 1001 Roman'ın yayıncısı olan Tahsin Demiray'ın 1952-53 yılları arasında yayımladığı (her dört sayfasından ikisi renkli olarak basılan) Haftalık Albümlerde Maskeli Süvari ve Mandrake'nin yanı sıra zaman zaman Kızılmaske'nin de maceraları yer aldı.
Kızılmaske'nin bağımsız bir dergi olarak okuyucuya sunulduğu ilk tarih 1968'dir.
Tay Yayınları'nın 13 Ağustos 1973'te yayınlamaya başladığı seri, Türk çizgi roman okuruna Kızılmaske'yi yaygın olarak tanıtıp sevdirecek seri oldu. Bu seri, 1970'ler ve 1980'ler boyunca devam etti.
Kızılmaske
Her şey 400 yıl önce başladı. Gemisi korsanların saldırısına uğrayan genç bir adam, Bengali sahillerinin ıssız bir köşesinde karaya çıktı. Onu pigmeler buldu ve iyileştirdi. Genç adam, babasının katilinin kafatası üstüne yemin etti: "Bütün hayatımı korsanlık, haksızlık ve zalimlikle savaşmaya adıyorum. Oğullarım da benim yolumdan gidecek..." Aradan yüzyıllar geçti... O ölümsüzdü, ona Ölümsüz Ruh, Fantom (Hayalet) demektedirler. Aslında babadan oğula geçen bir gelenek idi. Yüzyıllar önce ilk Fantom'un ettiği yemin bu gün 21. Fantom, ormanın derinliklerinde kafa tası mağarasında yaşamakta, atı Kahraman ve sadık kurdu Şeytanla kimsenin karşı koymaya cesaret edemediği yenilmez bir savaşçı olmuştur.
Hikayeler 21. Fantom'un çevresinde dönerken, Kafatası mağarasında yer alan atalarının hikayeleri de fantom öykileri içinde yer almaktaydı.
İlk kez 17 Şubat 1936'da gazete stripi olarak okurlarına merhaba diyen çizgi roman dünyasının 'ilk özel kostümlü' kahramanı, Lee Falk tarafından yaratılmıştı. Falk, ressam Ray Moore ile beraber 'The Phantom'u (seri ülkemizde yayınlanırken önceleri Kızıl Hayalet, sonraları ise Kızılmaske adını almıştır.) hazırlamıştır.
Yayınları'nın dergisinde önce ABD'deki gazete bantı halinde yayımlanmakta olan maceralar bir-iki yıl geriden takip edilerek Türk okurlara sunulurken Türkiye'deki haftalık derginin periyodu için doğal olarak kısa sürede yetersiz kalınca, geriye dönük olarak 1960'lardaki maceraların da yayımlanmasına başvurulur, hatta bazen McCoy imzalı maceralara kadar geriye uzanılır; bu arada ABD'de yeni maceralar biriktikçe bunlar da arada yayma konulur. Yine Cantek tarafından, Tay Yayınları'nda yerli çizer Özcan Eralp'in çizdiği Kızılmaske maceralarının da yayımlanmış olduğunun kaydediliyor. Tay Yayınları'nın dergisinde bir ara (no. 61 vd.) Süpermen'in dolgu malzemesi olarak kullanılmış olduğunu da eklemek gerekli. Öte yandan yine Tay Yayınlan'nın 1975'te yayımlamaya başladığı Bonanza dergisinde ise Kızılmaske İstanbul'da: Zümrüdü Hançer başlıklı bir Kızılmaske macerası dolgu malzemesi olarak kullanılmıştır.
Türkiye'de 3 adet de Kızılmaske filmi çevrilmiştir: "Kızılmaske (Yönetmen. Tolgay Ziyal / 1968), Kızılmaske (Yönetmen: Çetin inanç / 1968) ve Kızılmcıskenin intikamı (Yönetmen: Cavit Yörüklü / 1971). ilk iki filmin çekim tarihinin, Kızılmaske'nm bağımsız bir dergi olarak yayımlanmaya başlamasıyla aynı zamana denk gelmesine dikkat çekilebilir. Ziyal'ın filminde Kızılmaske'yi İsmet Erten, Narda'yı ise Nebahat Çehre canlandırmıştı. inanç'ın filminde başrolde İrfan Atasoy, Kızılmaske'nin İntikamı'nda ise Levent Çakır vardı.
Evet bu habere bende şaşırdım.Fhantom Wiki nin verdiği bu habere göre Kızılmaske isveçte 1944 noelde bir başlamıış bugüne kadar aralıksız sürüyormuş.aşağıda ilk yayınlanan kapak resmiyle son yayınlanan kapak resmini aşağıya koydum.vay anasını diyorum ben..... :o 8) ;)
Özcan Eralp, İsveç üretimi FANTOMEN (Kızılmaske) çizgi romanın gerçek ustalarında biridir.
1991'de Eralp'in son Fantom hikâyesi basılmıştır. 20 yıldan fazla Fantomen'e (Phantom/Kızılmaske) emeği geçmiş olan Eralp, İsveç'te Fantomen (Phantom/Kızıl Maske) maceralarına çok önemli katkılarda bulunmuştur.
Bir Türk Fantomen (Phantom/Kızılmaske) çizeri olarak, konusu Türkiye'de geçen: "Fantomen İstanbul'da" macerasını hazırlamıştır.
İsveç Fantomen dergisine hazırladığı maceralar, Türkiye'de,orijinal adı PHANTOM olan Fantomen'i, KIZILMASKE adıyla yayımlayan Tay Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Sizce Kızılmaske'nin en sevdiğiniz macerası nedir ?
Benim yıllar önce okuduğum altın sahille ilgili aklımda kalan bir macerası vardı.
Bir gemi kazasından kurtulan bir haydutun altın sahille vurması, kızılmaskenin yardımıyla şehre döndükten sonra ayakkabısının içinde kalan sarı kumun altın olduğunu anlayıp tekrar helikopterle o sahile dönüp sahildeki kumları torbalara doldurup çalmak istemesiyle ilgiliydi.
Şimdi adını hatırlamadığım o macera henüz klasiklerde yayınlanmadı... :D ;) :)
En sevmediğim değil de çocukken okuyup bulamadığım bir hikaye var, belki gören biri yardımcı olur. Kızılmaske'nin şehirde geçen bir macerası. Üç kadın hırsız vardır, elbiseleri kızılmaskenin elbisesini andırmaktadır (ya da Catwoman). Kızılmaskeyi ilk karşılaşmada döverler sonrasını hatırlamıyorum (gerçi hatırladığım kısmı da yanlış olabilir).
Murat Menteş'in son romanı Ruhi Mücerret'i okuyanlar bilir. Romanda 3-4 kez Kızılmaske'nin Tay yayınlarından çıkmış 22. Büyük albümüne yapılan bir atıf var. Şöyle ki 22. albümün ekinde Lovecraft'ın ünlü Necronomicon'daki Abdel Al Hazret'in yapmış olduğu ölüleri diriltme duası varmış. Romanda da bu dua 1-2 kez okunup işe yaradığı görülüyor hatta :D Kızılmaske severlere ve elinde bu albümü bulunduranlara soruyorum, 22. büyük albümde böyle bir ek var mı yoksa Murat Menteş uydurmuş mu? Bir de varsa bunu paylaşılmasını rica ediyorum arkadaşlar.
Kitabı bende geçen ay okudum ve merak ettim.Ankaradaki sahalarda bu sayıyı aradım ama bulamadım bende doğru mu sallama mı merak ediyorum.
Alıntı yapılan: kalidor - 30 Mayıs, 2013, 08:58:25
Murat Menteş'in son romanı Ruhi Mücerret'i okuyanlar bilir. Romanda 3-4 kez Kızılmaske'nin Tay yayınlarından çıkmış 22. Büyük albümüne yapılan bir atıf var. Şöyle ki 22. albümün ekinde Lovecraft'ın ünlü Necronomicon'daki Abdel Al Hazret'in yapmış olduğu ölüleri diriltme duası varmış. Romanda da bu dua 1-2 kez okunup işe yaradığı görülüyor hatta :D Kızılmaske severlere ve elinde bu albümü bulunduranlara soruyorum, 22. büyük albümde böyle bir ek var mı yoksa Murat Menteş uydurmuş mu? Bir de varsa bunu paylaşılmasını rica ediyorum arkadaşlar.
Nasıl bir ek söz konusu olan?
Tay Yayınları 22 lik Büyük Albüm serisinin son cilti 22 numaranın içinde Kızılmaske haricinde bir bölüm ya da ek yoktur.
Bu ciltte bazı maceraları doğu toplumları olarak ifade edilen (daha çok Arap ya da müslüman vb denebilir) bölgelerde geçmektedir.
Valla orada bir duadan bahsedilmekte ama ek olarak değilde bir macerada birisi anladığım kadarıyla ölüleri canlandırmak için dua okuyor.Kahramanımızda bu duayı romanda ölüleri canlandırmak için okuyordu.Gerçekten var mı merak ettil
O halde bir şehir efsanesi. Büyük Albüm 22 içinde bahsi geçen konuda bir macera yok. ;D
Merhabalar.kızılmaskenin bu yeni çıkan 2 serilik bi ÇR si vardı.Büyülü dükkanın yayınladıgı.Her neyse ablam bana 3 gün önce 2.sayısını okumam için getirdi ve 2 günde bitirdim.okadar hoşuma gittiki.1.sinide aldıktan sonra eski sayılarından alsam diyorum çizimleri,konuları falan nasıldır görüşleriniz?
Kızılmaske gerçektende güzeldir. Eski sayılar çok fazla ve karışık. Aceleniz yoksa Büyülü Çizginin çıkardığı seriyi takip etmenizi öneririm.
ne yani? daha devamı çıkacakmı o serinin :o :o
Büyülü Çizgi 1962 yılından başlayarak Kızılmaske'yi düzenli olarak yayınlayacak.
İlk 2 sayı çıktı, yakında 3. sayı da çıkacak.
Ortalama 2 ayda 1 yayınlanacak.
ya işte buna çok sevindim bakın :D keşke 2 ayda 1 olmasaymış :( :(
3.Sayı gelecek ay Eylülde geliyor.onlara devam et pişman olmazsın... 8) 8) 8)
Merhaba,
Kızılmaske 3, çıkış tarihi için 10 Eylül ortaya atılmıştı.
Bir haber var mı?
Alıntı yapılan: mandrake66 - 12 Eylül, 2013, 21:57:28
Merhaba,
Kızılmaske 3, çıkış tarihi için 10 Eylül ortaya atılmıştı.
Bir haber var mı?
Bu hafta sonuna yetişme ihtimali var diye duydum.
Benim imzaladığım HC versiyonunu beklediği için İlyas'ım gecikmiştir :)
Kızılmaske maceraları son hız yayınlanmaya devam ediyor.en son yayınlanan 8.cilt ile hafta sonu hikayeleride yayınlanmaya başladı.Listede yayınlanan maceralar kırmızı ile işaretlenmiştir... 8) :D :)
1 "Köle Pazarı Mucar" Falk Barry 21 Ağustos 1961 10 Şubat 1962
2 "Salgın" Falk Barry 12 Şubat 1962 16 Haziran 1962
3 "İskele Fareler" Falk Barry 18 Haziran 1962 13 Ekim 1962
4 "Gizemli Büyükelçi" Falk Barry 15 Ekim 1962 1 Haziran 1963
5 "Gizem Adanın Köpek" Falk Barry 3 Haziran 1963 14 Aralık 1963
6 "Davulcu Timpenni" Falk Barry 16 Aralık 1963 21 mart 1964
7 "Resif" Falk Barry 23 Mar 1964 27 Haziran 1964
8 "The Adventures of Lucy Cary" Falk Barry 29 Haziran 1964 12 Aralık 1964
9 "Kötü Olanlar" Falk Barry 14 Aralık 1964 17 Nisan 1965
10 "Bu Hanta Cadı" Falk Barry 19 Nisan 1965 31 Temmuz 1965
11 "Prens Hali ve Beyaz Aygır" Falk Barry 2 Ağustos 1965 1 Ocak 1966
12 "Mermi' Şehir" Falk Barry 3 Ocak 1966 28 Mayıs 1966
13 "Katil" Falk Barry 30 Mayıs 1966 10 Eylül 1966
14 "Deniz Tanrısı" Falk Barry 12 Eylül 1966 24 Aralık 1966
15 "Satchel" Falk Barry 26 Aralık 1966 18 mart 1967
16 "Suç Okulu" Falk Barry 20 mart 1967 24 Haziran 1967
17 "Deadman Noktası" Falk Barry 26 Haziran 1967 30 Eyl 1967
18 "Haydut Fil" Falk Barry 2 Ekim 1967 20 Ocak 1968
19 "Orman Olimpiyatları" Falk Barry 22 Ocak 1968 4 Mayıs 1968
20 "Çerçeve-Up" Falk Barry 6 Mayıs 1968 6 Temmuz 1968
21 "Hydra" Falk Barry 8 Temmuz 1968 12 Ekim 1968
22 "Sanat Hırsızları" Falk Barry 14 Ekim 1968 8 Şubat 1969
23 "Maskeli Balo" Falk Barry 10 Şubat 1969 22 mart 1969
24 "Ormanda Ana" Falk Barry 24 Mar 1969 21 Haziran 1969
25 "Rex, Eksik Varisi" Falk Barry 23 Haz 1969 4 Ekim 1969
26 "Gladyatör" Falk Barry 6 Ekim 1969 17 Oca 1970
27 "Eksik Baba" Falk Barry 19 Oca 1970 18 Nisan 1970
28 "Luaga ' Gizli Tur" Falk Barry 20 Nisan 1970 25 Temmuz 1970
29 "Misyon" Falk Barry 27 Temmuz 1970 5 Aralık 1970
30 "Evet" Falk Barry 7 Aralık 1970 13 Şubat 1971
31 "Çit" Falk Barry 15 Şubat 1971 8 Mayıs 1971
32 "Gizemli Yolcu" Falk Barry 10 Mayıs 1971 24 Temmuz 1971
33 "Akbabalar" Falk Barry 26 Temmuz 1971 6 Kasım 1971
34 "Kayıp Şehir Pheenix" Falk Barry 8 Kasım 1971 8 Oca 1972
35 "Bu Witchman" Falk Barry 10 Ocak 1972 8 Nisan 1972
36 "Tanker-Jackers" Falk Barry 10 Nisan 1972 15 Temmuz 1972
37 "Kaleci Barış" Falk Barry 17 Temmuz 1972 14 Ekim 1972
38 "Dev Kaluga" Falk Barry 16 Ekim 1972 27 Ocak 1973
39 "Deneme İki Zokko" Falk Barry 29 Ocak 1973 5 Mayıs 1973
40 "Şeyler" Falk Barry 7 Mayıs 1973 18 Ağu 1973
41 "Vandal-Yağmacıların" Falk Barry 20 Ağustos 1973 24 Kasım 1973
42 "Pampered Prenses" Falk Barry 26 Kasım 1973 30 Mar 1974
43 "Lanet Kutsal Resim" Falk Barry 1 Nisan 1974 24 Ağu 1974
44 "Normal Hayat" Falk Barry 26 Ağu 1974 28 Aralık 1974
45 "Bu Cavelands" Falk Barry 30 Aralık 1974 19 Nisan 1975
46 "T" Falk Barry 21 Nisan 1975 13 Eyl 1975
47 "Hzzz" Falk Barry 15 Eyl 1975 29 Kasım 1975
48 "Yıldız Bangalla" Falk Barry 1 Aralık 1975 6 mart 1976
49 "Gizem Kula-Ku" Falk Barry 8 mart 1976 31 Temmuz 1976
50 "S.S. Blitz" Falk Barry 2 Ağu 1976 30 Eki 1976
51 "İade Teröristler" Falk Barry 1 Kasım 1976 19 Şub 1977
52 "Teklif" Falk Barry 21 Şub 1977 2 Nisan 1977
53 "Guardian Doğu Koyu" Falk Barry 4 Nisan 1977 13 Ağu 1977
54 "Bu Zorba Tarakimo" Falk Barry 15 Ağu 1977 29 Eki 1977
55 "Düğün Hayalet" Falk Barry 31 Eki 1977 4 Şub 1978
56 "Üç Eşkıya" Falk Barry 6 Şubat 1978 15 Nisan 1978
57 "Geri dönmek Tarakimo" Falk Barry 17 Nisan 1978 16 Eyl 1978
58 "Orman Şehri" Falk Barry 18 Eyl 1978 16 Aralık 1978
59 "Mirasçıları" Falk Barry 18 Ara 1978 19 Mayıs 1979
60 "Ormanda Altın" Falk Barry 21 Mayıs 1979 8 Eyl 1979
61 "Dönüş Genel Bababu" Falk Barry 10 Eyl 1979 16 Şub 1980
62 "Ağaç Evi" Falk Barry 18 Şub 1980 19 Temmuz 1980
63 "Avcılarla" Falk Barry 21 Temmuz 1980 1 Kasım 1980
64 "Gooroo ' Orman Motorcu" Falk Barry 3 Kasım 1980 4 Nisan 1981
65 "Rehinelerin" Falk Barry 6 Nisan 1981 4 Temmuz 1981
66 "Fantom Tatil" Falk Barry 6 Temmuz 1981 12 Eyl 1981
67 "İade Gooroo en Mob" Falk Barry 14 Eyl 1981 16 Oca 1982
68 "Masal Rex" Falk Barry 18 Oca 1982 11 Eyl 1982
69 "Kraliçe Karola Kula-Ku" Falk Barry 13 Eyl 1982 12 Şub 1983
70 "Ughland" Falk Barry 14 Şubat 1983 2 Temmuz 1983
71 "Ziyaret Baronkhan" Falk Barry 4 Temmuz 1983 26 Kasım 1983
72 "Şans ve Zenginlik" Falk Barry 28 Kasım 1983 26 Mayıs 1984
73 "Kimberly Elmas" Falk Barry 28 Mayıs 1984 8 Eyl 1984
74 "Elçilik Kuşatma" Falk Barry 10 Eyl 1984 22 Aralık 1984
75 "Cumhurbaşkanları" Falk Barry 24 Ara 1984 1 Haz 1985
76 "İlaç Busters" Falk Barry 3 Haz 1985 7 Eyl 1985
77 "Göl Bayan" Falk Barry 9 Eyl 1985 1 mart 1986
78 "Cetvel Baronkhan" Falk Barry 3 Mar 1986 5 Temmuz 1986
79 "Bu Tarashima Teröristler" Falk Barry 7 Temmuz 1986 11 Nisan 1987
80 "Yılan Tanrıça" Falk Barry 13 Nisan 1987 12 Eyl 1987
81 "Zabadabah" Falk Barry 14 Eyl 1987 16 Oca 1988
82 "Adam-Bir Şey" Falk Barry 18 Oca 1988 21 Mayıs 1988
83 "Büyük Raptor, Rhua" Falk Barry 23 Mayıs 1988 3 Eyl 1988
84 "Chasamba" Falk Barry 5 Eyl 1988 4 Şub 1989
85 "Rex: Prens Baronkhan" Falk Barry 6 Şub 1989 5 Ağu 1989
86 "Katliamı Walker Tablo" Falk Barry 7 Ağu 1989 11 Kasım 1989
87 "Ölüm Tehdidi" Falk Barry 13 Kasım 1989 24 Mar 1990
88 "Ana Eden" Falk Barry 26 Mar 1990 16 Haz 1990
89 "Saldırı Witchmen" Falk Barry 18 Haz 1990 13 Eki 1990
90 "Vadisi Filler" Falk Barry 15 Eki 1990 2 Şub 1991
91 "Zima, Namussuz Fil" Falk Barry 4 Şub 1991 8 Haz 1991
92 "Ormanda Devriye v Uyuşturucu Kartelinin" Falk Barry 10 Haz 1991 2 Kasım 1991
93 "Kral Bongong" Falk Barry 4 Kasım 1991 1 Şub 1992
94 "Prens Rex ve Prenses Alicia" Falk Barry 3 Şub 1992 25 Nisan 1992
95 "Blackie" Falk Barry 27 Nisan 1992 18 Temmuz 1992
96 "Bu Attilan Gizem" Falk Barry 20 Temmuz 1992 6 Şub 1993
97 "Bu Moxley Ödülleri" Falk Barry 8 Şub 1993 19 Haz 1993
98 "Nükleer silahları" Falk Barry 21 Haz 1993 13 Kasım 1993
99 "Dinozor" Falk Barry 15 Kasım 1993 12 Şubat 1994
100 "Çiziciler" Falk Barry 14 Şub 1994 4 Haz 1994
101 "Fantom Kovboy" Falk Barry, Olesen, Williams 6 Haz 1994 17 Aralık 1994
Pazar hikayeler
1 "Hazine Kafatası Mağarası" Falk Barry 20 Mayıs 1962 28 Ekim 1962
2 "Astronot ve Korsanlar" Falk Barry 4 Kasım 1962 12 Mayıs 1963
3 "Eski Baldy" Falk Barry 19 Mayıs 1963 15 Aralık 1963
4 "Dev Kuş Gandor" Falk Barry 22 Aralık 1963 28 Haziran 1964
5 "Kurucu Ormanda Devriye" Falk Barry 5 Temmuz 1964 24 Ocak 1965
6 "Büyük Web Spidera" Falk Barry 31 Ocak 1965 27 Haziran 1965
7 "Gizem Wamba Falls Inn" Falk Barry 4 Temmuz 1965 24 Ekim 1965
8 "Örtülü Bayan" Falk Barry 31 Ekim 1965 8 Mayıs 1966
9 "Kral Rex" Falk Barry 15 Mayıs 1966 11 Aralık 1966
10 "Altın Kumları Keela-Wee" Falk Barry 18 Aralık 1966 2 Nisan 1967
11 "Uluslararası Lions Kukhan" Falk Barry 9 Nisan 1967 6 Ağustos 1967
12 "Süper Jet Çete" Falk Barry 13 Ağustos 1967 26 Kasım 1967
13 "Yabancılarla de Keela-Wee" Falk Barry 3 Aralık 1967 24 Mar 1968
14 "Küçük Olanlar" Falk Barry 31 Mar 1968 11 Ağustos 1968
15 "Siyah Altın Korsanlar" Falk Barry 18 Ağustos 1968 29 Aralık 1968
16 "Walker Tablo" Falk Barry 5 Ocak 1969 20 Nisan 1969
17 "Korsanları" Falk Barry 27 Nisan 1969 3 Ağu 1969
18 "Missing Link" Falk Barry 10 Ağu 1969 7 Aralık 1969
19 "Altın Kişi" Falk Barry 14 Aralık 1969 29 mart 1970
20 "Yunuslar" Falk Barry 5 Nisan 1970 14 Haz 1970
21 "Plaj" Falk Barry 21 Haz 1970 13 Eyl 1970
22 "İskender'in Elmas Kupası" Falk Barry 20 Eyl 1970 7 Şubat 1971
23 "Masal Gooley-Gooley Cadı" Falk Barry 14 Şubat 1971 9 Mayıs 1971
24 "Çalıntı Kupa" Falk Barry 16 Mayıs 1971 1 Ağu 1971
25 "Peruk" Falk Barry 8 Ağu 1971 31 Ekim 1971
26 "Masal İyi İşareti" Falk Barry 7 Kasım 1971 6 Şubat 1972
27 "Kaçakçılar" Falk Barry 13 Şubat 1972 14 Mayıs 1972
28 "Katliamı" Falk Barry 21 Mayıs 1972 27 Ağu 1972
29 "Bisiklet Çete" Falk Barry 3 Eyl 1972 5 Kasım 1972
30 "Şahin Usta" Falk Barry 12 Kasım 1972 11 Şubat 1973
31 "Gökyüzünde Dalgıçlar" Falk Barry 18 Şubat 1973 27 Mayıs 1973
32 "Rex ve Küçük İnsanlar" Falk Barry 3 Haz 1973 16 Eyl 1973
33 "Altın, Ahşap" Falk Barry 23 Eyl 1973 23 Aralık 1973
34 "Fantom Hazine" Falk Barry 30 Aralık 1973 9 Haz 1974
35 "Masal Joomba" Falk Barry 16 Haz 1974 29 Aralık 1974
36 "Küçük Kız" Falk Barry 5 Ocak 1975 11 Mayıs 1975
37 "İlk Phantom" Falk Barry 18 Mayıs 1975 10 Ağu 1975
38 "Golden Beach" Falk Barry 17 Ağu 1975 21 Aralık 1975
39 "Mavi Dev" Falk Barry 28 Aralık 1975 11 Nisan 1976
40 "Joonkar ve Slavers" Falk Barry 18 Nisan 1976 29 Ağu 1976
41 "Çalınan Yüzük" Falk Barry 5 Eyl 1976 19 Aralık 1976
42 "Bataklık, Ejder" Falk Barry 26 Aralık 1976 17 Nisan 1977
43 "Avcılar" Falk Barry 24 Nisan 1977 7 Ağu 1977
44 "Delta Korsanlar" Falk Barry 14 Ağu 1977 23 Eki 1977
45 "Düğün Hayalet" Falk Barry 30 Eki 1977 5 Şub 1978
46 "Üç Eşkıya" Falk Barry 12 Şub 1978 16 Nisan 1978
47 "Ne Yanlış Hzz?" Falk Barry 16 Nisan 1978 23 Temmuz 1978
48 "Yıldız Bangalla" Falk Barry 30 Temmuz 1978 5 Kasım 1978
49 "Mirasçıları" Falk Barry 12 Kasım 1978 20 Mayıs 1979
50 "Orman Olimpiyatları" Falk Barry 27 Mayıs 1979 2 Eyl 1979
51 "Adı" Falk Barry 9 Eyl 1979 9 Aralık 1979
52 "Tonoz Eksik Erkek" Falk Barry 16 Aralık 1979 1 Haz 1980
53 "Davetsiz Ziyaretçi" Falk Barry 8 Haz 1980 16 Kasım 1980
54 "Crook Cenneti" Falk Barry 23 Kasım 1980 24 Mayıs 1981
55 "Çılgın Louie Hikaye" Falk Barry 31 Mayıs 1981 8 Kasım 1981
56 "Kit ve Küçük İnsanlar" Falk Barry 15 Kasım 1981 11 Nisan 1982
57 "Teröristler" Falk Barry 18 Nisan 1982 5 Eyl 1982
58 "Eksik Link Aile" Falk Barry 12 Eyl 1982 16 Oca 1983
59 "Gizemli Karapura" Falk Barry 23 Oca 1983 31 Temmuz 1983
60 "Doğu Koyu" Falk Barry 7 Ağu 1983 29 Oca 1984
61 ", Golden Beach Keela-Wee" Falk Barry 5 Şub 1984 6 Mayıs 1984
62 "En Ölümcül Hayvanlar Ormanda" Falk Barry 13 Mayıs 1984 19 Ağu 1984
63 "Üçüncü Phantom" Falk Barry 26 Ağu 1984 17 Şub 1985
64 "Fısıldayan Grove" Falk Barry 24 Şub 1985 9 Haz 1985
65 "Orman Devleri" Falk Barry 16 Haz 1985 5 Oca 1986
66 "Fantom Kafa Tepe" Falk Barry 12 Oca 1986 27 Nisan 1986
67 "Batık Hazine" Falk Barry 4 Mayıs 1986 31 Ağu 1986
68 "Kaçan Hükümlü" Falk Barry 7 Eyl 1986 21 Aralık 1986
69 "Kraliçe Amaza Mate" Falk Barry 28 Aralık 1986 28 Haz 1987
70 "İkizlerin 8. Doğum günü" Falk Barry 5 Temmuz 1987 27 Eyl 1987
71 "Bu Irrondi ve Büyük Olanlar" Falk Barry 4 Ekim 1987 10 Nisan 1988
72 "Gelin Xali" Falk Barry 17 Nisan 1988 17 Temmuz 1988
73 "Exodus Küçük İnsanlar" Falk Barry 24 Temmuz 1988 26 Şubat 1989
74 "Ölüm Gökyüzü" Falk Barry 5 mart 1989 23 Temmuz 1989
75 "Kaptan Amazon - Korsan Kraliçe" Falk Barry 30 Temmuz 1989 7 Oca 1990
76 "Doğu Karanlık de Janorra" Falk Barry 14 Oca 1990 13 Mayıs 1990
77 "İade Thuggees" Falk Barry 20 Mayıs 1990 11 Ağu 1991
78 "Dördüncü Oğlu" Falk Barry 18 Ağu 1991 17 Mayıs 1992
79 "Kaplan, Kaplan" Falk Barry 24 Mayıs 1992 6 Aralık 1992
80 "Nasıl Kaydedilen Hayalet Dünya" Falk Barry 13 Aralık 1992 18 Temmuz 1993
81 "Orman Olimpiyatları" Falk Barry 25 Temmuz 1993 16 Oca 1994
82 "Isle of Death" Falk Barry 23 Oca 1994 3 Temmuz 1994
83 "Hayalet Dünya" Falk Barry, Olesen, Doescher 10 Temmuz 1994 4 Aralık 1994
İletiyi düzenle
Alıntı yapılan: KIZILMASKE - 09 Şubat, 2014, 19:35:41
Kızılmaske maceraları son hız yayınlanmaya devam ediyor.en son yayınlanan 8.cilt ile hafta sonu hikayeleride yayınlanmaya başladı.Listede yayınlanan maceralar kırmızı ile işaretlenmiştir... 8) :D :)
Bu güzel çalışma için çok teşekkürler Yahya.
Ben de çok teşekkür ederim.1. Kısmın yarısı hemen hemen tamamlanmış. 2. Kısma ise yeni başlanmış. tahmini kaç ciltte bitebilir acaba?
1994 yılına kadar arada da olsa çıkmış 20 yıldır ise tık yok herhalde tümüyle sonlanmış
Alıntı yapılan: doktor1881 - 10 Şubat, 2014, 13:55:17
1994 yılına kadar arada da olsa çıkmış 20 yıldır ise tık yok herhalde tümüyle sonlanmış
1994 yılından sonra kızılmaske günümüze devam ediyor.Bu yukardaki liste sadece Barry listesi diğer listeyi görmek için Kızılmaske ana sayfasından dünden bugüne kızılmaske çizerleri başlığına bakın... 8) ::) :D
Alıntı yapılan: KIZILMASKE - 10 Şubat, 2014, 20:13:23
1994 yılından sonra kızılmaske günümüze devam ediyor.Bu yukardaki liste sadece Barry listesi diğer listeyi görmek için Kızılmaske ana sayfasından dünden bugüne kızılmaske çizerleri başlığına bakın... 8) ::) :D
Kızılmaske yayını günümüze kadar sürmüş.Ben mi yanlış gördüm yoksa Ferri Kızılmaske de mi çizmiş?
pardon üstat cahilliğime verin :-X :-X burda diğer konularda da bilgili insanları görünce takdir ediyorum gerçektende seçkin bir topluluk
Alıntı yapılan: aa - 10 Şubat, 2014, 13:38:46
Ben de çok teşekkür ederim.1. Kısmın yarısı hemen hemen tamamlanmış. 2. Kısma ise yeni başlanmış. tahmini kaç ciltte bitebilir acaba?
yaklaşık 20 ila 25 cilt arası sürer diye düşünüyorum.... 8) ::) :D
Kızılmaske'nin güncel maceralarını çok düzenli olmasa da internetten takip ediyorum. Gayet güzel maceralar var. Umarım en kısa sürede bunları da dilimizde görebilme şansına erişebiliriz sevgili İlyas ağabey sayesinde :D
Kızılmaske'de uzun süredir takıldığım bir olay var. Ne zaman birisi Fantom'a Walker diye seslense hemen karenin altında bilgi notu olarak Ölümsüz Ruh yazıyor. Bu durum Türkçe'lere özgü olmayıp, aynı şekilde İngilizcelerde de Ghost Who Walks yazmakta. Yani neredeyse 80 yıllık bir çizgiroman Kızılmaske. İnanlar hala Walker kimdir bilmiyorlarsa zaten okumasınlar. Bu haliyle 2 sayfada bir habire Walker altında açıklama kutucuğu çok komik duruyor. ;D ::)
"The Phantom: The Complete Sundays", şu ana kadar amerika da 2 cilt çıkmış.
Temmuz 2012
(http://www.comicbookdb.com/graphics/comic_graphics/1/506/252604_20120711131240_large.jpg)
Ağustos 2014
(http://www.comicbookdb.com/graphics/comic_graphics/1/644/310986_20140813142220_large.jpg)
Hasan resimler görünmüyor yeniden yüklermisin... ??? ::) :o
Alıntı yapılan: KIZILMASKE - 17 Eylül, 2014, 21:54:59
Hasan resimler görünmüyor yeniden yükler misin... ??? ::) :o
Bende gözüküyor be Yahyam.
Evet. bende görüyorum.
Herkese Merhaba. Kızılmaske birikimi olan arkadaşlara bir küçük ricam var. Çok uğraştırmazsa Kızılmaske İlk seri (150Krş) 20. ve 26. sayıların arka kapak futbolcuları kimler acaba? Çok teşekkürler.
20: Zekeriya (BJK)
26: Bülent (GS)
Hızlı yanıt için çok teşekkür ederim.
2.kısım maceraların hepsi yayınlandı mı acaba
Kızılmaske'yi özledim...
İnşallah İlyas bir şekilde ele alır. ::) ::) ::) ::)
Bugün itibariyle yanılmıyorsam bir ilk yaşandı ve Kızılmaske'nin yüzünü gördük :D
[spoiler](https://i.hizliresim.com/bg3e23a.png) (https://www.hizliresim.com/bg3e23a)[/spoiler]
Kızılmaske'nin 86 yıllık tarihinde devrimsel olaylar tanıklık ediyoruz ama sanırım artık benden başka takip eden kalmamış... :'(
[spoiler]21. Fantom maalesef öldü. Hem de oğlunun sevgilisi tarafından öldürüldü. Kit JR şu anda çelişkiler içinde. Yeni Fantom olacak mı? Sevgilisini öldürecek mi? Yoksa SJW akımının etkisi ile yeni Fantom ikiz kız kardeşi Heloise mu olacak? Tüm bu soruların cevaplarını 1-2 hafta içerisinde öğreneceğiz sanırım ama sonuçta bir devir resmen kapanmış oldu. :'( ::)[/spoiler]
Maalesef Kızılmaske'nin talihsizliği ebadının striplere uygun olmaması oldu. 14-15. sayılara kadar bir şekilde idare edilse de sonradan her sayfada oluşan geniş boşluklara ilgisiz yamalar yapılmasıyla akıcılık tamamen ortadan kalkmış oldu. Buna zaman zaman eklenen siliklik de tuz biber ekti. Yani ilerleyemedik ki güncele gelebilelim.
15 Ocak itibariyle hafta içi maceralarının yeni çizeri Bret Blevins oldu. Ancak çizimler o kadar kötü ki, "hiç mi önceden adama deneme yaptırmadılar?" diye düşünüyor insan.
(https://live.staticflickr.com/65535/53502010389_75721247a0_c.jpg)
Kızılmaske'nin orijinal bant formatında panel bölünme şeklini de, balon yazının büyüklüğünü de oldum olası sevemedim. Johnny Hazard, Steve Canyon, Rip Kirby ve saire her daim daha estetik bir bant tasarımına ve yazı yerleşimine sahipti ama Kızılmaske'yi gözümde biricik yapan da bu farkıydı bir noktada (sevmesem de öteleyemediğim). Diğer yandan, bir önceki çizeri Mike Manley'i Instagram'dan takip ediyordum 2016'dan beri. Judge Parker diye başka bir bant serisinin pazar günkü yarım sayfalarını yapıyordu sanırım Kızılmaske ile eş zamanlı olarak. Mütevazi yaşamını, stüdyo ortamını ve kızı ile kızının arkadaşından oluşan kısa vadeli asistanlarını yetiştirme biçimi dolayısıyla ilgiyle takip ediyordum. 6 günlük bantları da toplu paylaşıyordu bir ara. Bence Mike Manley idealdi ve Kızılmaske çizerliği açısından bir sınır teşkil etmeliydi. Mike Manley'in ideal ve ortalama kalitesinin altı bir çizer olmamalıydı diye düşünüyorum. Ne yazık ki ben de bu yeni çizeri ilk bakışta yadırgadım. Takip etmesem de Kızılmaske gibi köklü bir seri adına üzüldüm.
Bu yeni çizer, Kızılmaske'den ziyade klasik format Archie ya da Archie evreninden JugHead serisini falan çizmeye daha uygunmuş hissi uyandırdı.
Yorumlarınıza aynen katılıyorum. Mizahi bir seri için olsa da Kızılmaske için Bret Blevins kesinlikle yanlış bir tercih. Mike Manley son dönemlerde biraz daha iyi işler çıkarsa da onun dönemini de çok sevmiyorum açıkçası. Bana göre Sy Barry sonrası (elbette kimse onun gibi olamaz ama) en iyi çizer rahmetli Paul Ryan idi ama 67 gibi genç sayılabilecek bir yaşta hayata veda etti,
Kızılmaske en çok sevdiğim Çizgi Roman, Çizimler İyice karikatür gibi olmuş zaten uzatacağız diye konularda bozuldu, Büyülü en iyi olanları yayınladı , devam etmeyip tam yerinde bırakmış 1 cilt daha çıkarabilirdi ama olmasa da olur yerdeydi isabet olmuş. 21.ci Fantom ölünce Kızılmaskenin tadı kaçtı...
Kızılmaske'nin son iki çizeri Graham Nolan ve Mike Manley zamanında Batman çizmişlerdi. Hatta Knightfall serisinde çizimleri vardır. Bu nedenle Kızılmaske için cuk oturmuş çizerler olarak kabul edebiliriz. Bret Blevins ise bir dönem Marvel için New Mutants serisini çizdi. Daha çocuksu ve karikatürize bir tarzı vardır gerçekten. İlginç bir seçim olmuş.
Alıntı yapılan: DAMPYR - 24 Ocak, 2024, 12:47:38Kızılmaske ençok sevdiğim Çizgi Roman, Çizimler İyice karikatür gibi olmuş zaten uzatacağız diye konularda bozuldu, Büyülü en iyi olanları yayınladı , devam etmeyip tam yerinde bırakmış 1 cilt daha çıkarabilirdi ama olmasada olur yerdeydi isabet olmuş.21.ci Fantom ölünce Kızılmaskenin tadı kaçtı...
Ölmedi aslında da spoiler vermek istemiyorum. ;)
Çok şükür Mike Manley, Phantom'a geri döndü ve Bret Blevins, tek maceralık kötü bir şaka olarak mazide kaldı. :D
Ben Graham Nolan'ın çizimlerini de severim. Hem Nolan hem de Manley Knightfall macerası sırasında Batman çizmiştir. Bret Blevins ise bence daha genç kahramanları çizeerken güzeldi. New Mutants, power pack gibi. Ama Phantom'da nasıl çizdi onu bilmiyorum.
Mike Manley'in dönüşünden beri birkaç haftadır ben de yeni macerayı günlük olarak takibe başladım. Ciddi ciddi Elon Musk göndermeli ve güncele atıfta bulunan ilginç bir macera başlangıcı oldu. Bakalım nereye evrilecek, neler getirecek beraberinde.
Mike Manley'i evvelden beri Instagram üzerinden de takip eden biri olarak bu kez macerayı bir parça hissiz ve artistik kaygılardan uzakta, vazife yerine getirir gibi robotik bir şekilde çiziyormuş hissine kapıldım. Tabi bir Kızılmaske klasiği olan balonlama büyüklüğü ve balonlama şekli de yardımcı olmuyor bu duruma. Bilmiyorum, belki de daha önce hep Manley'in Instagram'da 6 günün bantlarını paylaştığı haftalık gönderilerinden takip ettiğim için öncekiler daha estetik geliyor olabilir. Zira o paylaşımlar renk içermiyor. Belki de renk seçimi böyle düşündürtüyordur ama genel olarak bir hissizlik varmış gibi geliyor bana. Gene de Manley her zaman tercihimdir gözü kanatmadığı, ruhumu yormadığı için.