Batman maskeli bir kahraman olduğu için buraya açtım yanlış ise kusura bakmayın ilk maskeli kahramanı biliyormusunuz.Bir polisiye roman tutkunu olarak iszlere bir kahramanı tanıtacağım bugün darth vader ın zorronun batmanın atasını FANTOMA yı Türkiye de basılan tüm romanlarını okumuş biri olarak maskeli kahramanları seven siz güzel insanlara atasını bir solukta okumanızı tavsiye ederim
Fantoma Pierre Souvestre ve Marcel Allain'in 1912-1914 yılları arasında birlikte yazdığı, 43 ciltlik kitap serisidir.
Fantoma bir anti-kahramandır.Macera türünün pek çok temel öğesi Fantoma dizisinden çıkmadır. Bu çizgi roman, roman ve sinema sanatı için de geçerlidir. Örneğin vücuda yapışan lateks kostümü ilk defa Fantoma giymiştir. Kızıl maske olarak bildiğimiz "Fantom" adını ve giysisini açıkça Fantoma'dan almıştır. Kostüm olarak Superman, Batman, Kaptan Amerika ve arkalarından gelen binlerce taklidi, Diabolik, Kriminal, Satanik vs. de hep Fantoma türevleridir. Sadece kostüm değil karakterler ve olay örgüleri de sık sık kullanılmıştır. Tommiks'deki Binbir surat, Teksas'daki Yarasa, Tenten'deki Rastapopulos aslında aynen Fantoma'dan alıntıdır.
Fantoma'nın en büyük düşmanı olan komser Juve, Fantoma'nın öz kardeşidir. Fakat ikisi de birbiriyle kardeş olduklarını bilmeden ölümüne savaşmaktadırlar. Fantoma'nın kızının aşık olduğu gazeteci Fandor'da Fantoma'nın oğludur. Bu iki örnek bile sinemada yüzlerce kez tekrar edilmiştir. Çizgi roman Büyülü Rüzgar veya Star Wars filmindeki kötü adamın aslında kahramanın babası çıkması da bir Fantoma klişesidir. Charlie Chaplin'in Lime Light filminin konusu tamamen Fantoma'nın yedinci cildinden birebir almadır. Teksas ve Tommiks'in ilk on yıllık dönemindeki esprilerin neredeyse % 80'i de Fantoma'dandır. Tenten'deki iki saf hafiye, Dupont ve Dupond'da Fantoma'daki Nalorni ile Perusen'den başkası değildir.
Pierre Souvestre'nin Avrupa'nın üçte birini yok eden İspanyol Gribinden ölmesi üzerine Allain, tek başına yazmaya devam etti. Son 11 cildi Marcel Allain'e aittir. Türkçeye 23'ü çevrildi.
http://www.premiumwanadoo.com/fantomasfr/Fant622.htm
Fantoma Kulubün kurucuları
http://www.premiumwanadoo.com/fantomasfr/Fant005.htm
Ben Louis de Funes'nin 1964, 1965 ve 1967 de Komiser Juve'yi oynadığı filmlere bayılırım.
(http://www.cineculte.eu/images/fantomas3.jpg) (http://www.terminalvideo.com/images/articles/lrg/06/img_193606_lrg.jpg)
Alıntı yapılan: hanac - 28 Mart, 2011, 22:14:12
Ben Louis de Funes'nin 1964, 1965 ve 1967 de Komiser Juve'yi oynadığı filmlere bayılırım.
(http://www.cineculte.eu/images/fantomas3.jpg) (http://www.terminalvideo.com/images/articles/lrg/06/img_193606_lrg.jpg)
sevgili hanac ünlü oyuncuya saygım büyüktür filmlerini severim ama malesef bu filmlerin fantomanın kitapları ile yakından uzaktan bir benzerliği yoktur. Fantoma biraz anlatılmış o kadar cani kurnaz acımasız fantoma ve onnun zeki komiseri Jüv den eser yoktur kitaplar ise şahaserdir.
Alıntı yapılan: hennessy - 28 Mart, 2011, 22:18:04
sevgili hanac ünlü oyuncuya saygım büyüktür filmlerini severim ama malesef bu filmlerin fantomanın kitapları ile yakından uzaktan bir benzerliği yoktur. Fantoma biraz anlatılmış o kadar cani kurnaz acımasız fantoma ve onnun zeki komiseri Jüv den eser yoktur kitaplar ise şaheserdir.
Peki tavsiye edebileceğin fantoma uyarlaması bir film var mı ?
Ya da dizi ...
Alıntı yapılan: hanac - 28 Mart, 2011, 22:23:38
Alıntı yapılan: hennessy - 28 Mart, 2011, 22:18:04
sevgili hanac ünlü oyuncuya saygım büyüktür filmlerini severim ama malesef bu filmlerin fantomanın kitapları ile yakından uzaktan bir benzerliği yoktur. Fantoma biraz anlatılmış o kadar cani kurnaz acımasız fantoma ve onnun zeki komiseri Jüv den eser yoktur kitaplar ise şaheserdir.
Peki tavsiye edebileceğin fantoma uyarlaması bir film var mı ?
Ya da dizi ...
malesef şimdilik bu filmlerle avunacağız ama yakında bu filmi dört gözle beklyiorum yeni fantoma http://www.imdb.com/title/tt1437355/
Alıntı yapılan: hennessy - 28 Mart, 2011, 22:50:23
malesef şimdilik bu filmlerle avunacağız ama yakında bu filmi dört gözle beklyiorum yeni fantoma http://www.imdb.com/title/tt1437355/
Hmmm, başroller sağlammış.
Böyle bir filmden haberim yoktu.
Bilgilendirme için teşekkürler.
geçsin diye aldığı aslında bilim kurgundan sonra dünyanın en zor yazılan edebiyatlarından biridir. Nedeni önce cinayeti işletip sonra kurguyu yazmak zorundasınızdır.
Gelmiş geçmiş en iyi polisiye roman kitabıdır işte sarı odanın esrarı. İlginç olanı nedir biliyormusunuz yazarı büyük usta Gaston Leroux (Operadaki Hayalet)'in yazarıdır asıl mesleği gazetelicik olan bu adamın bir gastecinin anıları (tüm ciltleri bende var) dan oluşun hikayesinin içinden 4 kitaptan oluşur en muhteşemidir. Agatha nede Poe olmak üzere hiçbir polisiye yazarının yanına yaklaşamadığı bu eseri yüz yılın en iyi polisiye romanı seçilmiştir.
Rahmetli babam ile içki masasındaki sohbetlerimiz esnasında öğrendiğim bu eseri tam 3 sene sahaflarda arayıp eski bir basımı ile karşılaşıp bir solukta okumuştum. Bu kitabın en büyük özelliği ise her sayfayı çevirdiğinizde dedektif ne biliyorsa sizde onu biliyorsunuz (şu an kapıyı açacam acaba içeride kim var) gazeteci gözü ile yazılmış muhteşem eser.
Konusu bir bilim adamı uşağı ile bir deney üzerine çalışmaktadır bir şatoda. Kızı kapalı kapılar ardında bir çığlık atar odaya girerler kız baygın ve yüzünde yaralıdır. Duvarlarla kaplı ve penceresi sürgülü olan odada kızdan başka kimse yoktur neden kız çığlık atmışrıt?. Okuyun ben 3 kere okudum genç fransızın gazetecinin çözdüğü hikayeyi. Hatta bir sayfasında ben ne biliyorsam sizde onu biliyorsunuz der sizi olaylara sürükler....
http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=AEIPA9HMHO7OR2URIGBU
(http://www.altinkitaplar.com.tr/images/kitap/sari-oda-nin-esrari.jpeg)
Çok duymuştum ama okumamıştım.
Yarın verdiğin linkten siparişini vereceğim.
Güzel tanıtım için teşekkürler.
1908 ilk baskının kapağı
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/53/Leroux_Chambre_Jaune.jpg)
bu kitabı kaç kere okuduğumu hatırlamıyorum bile kesinlikle haz alacağınız bir kitap kitabın yazarı ünlü gazeteci Gaston Leroux tur (operadaki hayaletin) yazarı gelmiş geçmiş en iyi polisiye romandır zaten kitapta şok üzerine şok yaşayacaksınız.
Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes, kendine özgü kişiliği ve maceralarıyla okurları 1887'den bu yana büyülemeye devam ediyor. Toplam elli altı çarpıcı hikayeden oluşan bu eser, ilk cildiyle okurlarının karşısında. Sadece sıkıntılarını gidermek için bulduğu bu usta dedektif nerden bilsin birgün Conan Doyle'nin başına bela olsun. Öldürdüğü zaman kahramanını ingilterede yas ilan edildi hatta Conan Doyle vatan hainliği ile suçlandı ve kahramanını geri getirmek zorunda kaldı.
En sevdiğim sözü :
"hayir, hayir cinayet degil," dedi sherlock holmes gülerek.
"birkaç metre karelik bir alanda birbiriyle itisip kakisan dört milyon insan
olunca meydana gelebilecek acaip küçük kazalardan biri yalnizca."
Tütünden çok iyi anlayan keman çalan ara sıra morfin kullanan hayatında bir kadına aşık olan ve o kadın tarafından kullanılan aslında kendisi gibi zeki bir abisine sahip detaylara çok önem veren bu kahramanın 3 ciltten oluşan eseri.
http://www.idefix.com/kitap/sherlock-holmes-butun-hikayeleri-1-arthur-conan-doyle/tanim.asp?sid=J2IZMFUV6H0H6KUCWSJS
Sherlock Holmes'in Özel Yaşamı
Doylenin kaleminde çıkmayan Holmes'in gizli kalmış yanlarını anlatan ve filme uyarlanan çok güzel bir kitap.
http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=B77YJ4YYMH0HM4TOOIYI
Özellikle BBC tarafından çekilen 4 bölümlük Sharlock kesinlikle izlenmelidir
Sir Arthur Conan Doyle bir süre sonra Holmes'u yazmaktan sıkılınca onu Moriarty ile dövüşüp çağalayan düşürür ve öldürür. Ancak okurlar tepki yağdırınca geri adım atar ve Holmes diriltilir.
Benim en sevdiğim cümlelerinden biri de: "Sana izah ettiğimde ne kadar basitmiş diyeceksin Watson"dır. Gerçekten cevap alında çok basit olabilmektedir.
BBC'nin yeni Sherlock'u günümüzde geçmedi ile ilginç bir konsepttir. Ancak bizim de izlediğimiz Granada yapımı Sherlock Holmes serisi kitaba çok sadık kalmış ve oynayan aktör de(adını şu an hatırlamıyorum) inanılmaz bir Holmes olmuştur.
Son not: Günümüzün efsane dizilerinden House'un ana karakterinin de Holmes'tan esinlenildiği yayıncılar tarafından da açıklanmıştır. Hatta House'un evinin numarası bile 221'dir
BBC'nin Sherlock dizisi çok iyiydi gerçekten, ikinci sezonu da çekiliyor şu sıralarda..
House'un da Sherlock Holmes ile bir çok ortak noktası var gerçekten, evinin numarası bile aynı.
Ayrıca;
House - Holmes
Wilson - Watson isimler de benziyor :D.
(http://i.imgur.com/puofo.jpg)
Baker street'i hatırlamamıştım. Sağol Mehmet.
Ben de sizin bahsettiğiniz Granada yapımı Sherlock Holmesları bilmiyorum, sanırım altyazıları yok onların. Televizyonda Türkçe olarak gösterildi mi onlar?
Evet gösterildi. İnternetten kontrol ettim Jeremy Brett diye biri oynamış. Bendeki DVD'lerde ingilizce alt yazı var
Alıntı yapılan: rumar80 - 29 Mart, 2011, 22:59:55
Evet gösterildi. İnternetten kontrol ettim Jeremy Brett diye biri oynamış. Bendeki DVD'lerde ingilizce alt yazı var
Muhteşem bir başyapıt mükemmel bir oyuncu kesinlikle izlenmesi gereken bir dvd
İlk gençlik yıllarımdan beri sıkı bir Holmesian olduğumdan Sherlock Holmes muhabbetine kısa süreliğine de olsa iştirak etmeden duramadım. Gerçi sohbetin çoğunu kaçırmış oldum ama forum aracılığıyla konuşmanın böyle bir iyi yanı var. Konuşanlar oradan ayrılsa da konuşulanlar mevcudiyetlerini sürdürüyorlar :)
Öncelikle Holmes hayranlarına tavsiyem maceraları orjinalinden okumalarıdır. Karşılaştırmalarımda tercümelerde ciddi hatalar ve sadeleştirmeler tespit etmiştim. Hatta sırf Sherlock Holmes okumak dahi İngilizce öğrenmek için yeterli bir sebeptir bana göre. Zaten günümüzde
dil öğrenmek bir kaç senede temel seviyede halledilebilecek bir mesele.
Sherlock Holmes'ün laflarını not ettiğim özel bir defterim vardı. O lafların bana hiç sezdirmeden kişiliğimi yönlendirdiğini sonradan fark etmişimdir. Mesela "Three Students" macerası. Bir okulda sorular çalınır ve müdür Holmes'ten olayı araştırmasını ister. Kolejdeki öğrencilerden biri soruları almış, ancak sonra pişman olarak, henüz Holmes olayı aydınlatmadan Britanya İmparatorluğu dahilindeki Rodezya'ya memur olarak tayinini istemiştir. Holmes olayı çözdükten sonra genç adama o kadar ölçülü bir cevap verir ki, buram buram bilgelik kokmaktadır.
"As to you, sir, I trust that a bright future awaits you in Rhodesia. For once you've fallen low. Let us see, in the future, how high you can rise."
"Size gelecek olursak beyefendi, Rodezya'da sizi parlak bir geleceğin
beklediğinden eminim. Bu olayda alçalmanıza mani olamadınız. Bundan
sonra ise ne kadar yükselebileceğinizi göstermenin zamanıdır."
Jeremy Brett'in TV dizisini de Basil Rathbone'lu filmlerin çoğunu da seyrettim. Benim de favorim Jeremy Brett'in dizisidir.
Son olarak 2010 yılında "Soleil"den 2 ciltlik bir Sherlock Holmes çizgiromanı çıktı."Sherlock Holmes et Les Vampires de Londres" Belki bir tanıtım yazısı yazabilirim, belki de yazamam :) ama haberiniz olsun.
[IMG]http://i51.tinypic.com/r9kdq8.jpg[/img]
Son Not: dün House karakterinin dişi versiyonu olarak değerlendirilen "Body of Evidence" dizisinin ilk bölümü oynadı. Henüz seyretmedim ama bir bölüm şans vermek lazım.
[IMG]http://i54.tinypic.com/im8knb.jpg[/img]
Dynamite 6 sayılık bir Sherlock Holmes serisini yayınlıyor.
Sherlock Holmes:Year One'ın 3. sayısı çıktı..
(http://www.dynamiteentertainment.com/images/HolmesYearOne6.jpg)
(http://www.dynamiteentertainment.com/images/SherlockHolmesYearOne2.jpg)
(http://www.dynamiteentertainment.com/previews/C725130159670/HolmesYO027.jpg)
işte bunları ülkemizde de görmek istiyor insan türkçe olarak
http://www.comixology.com/previews/JAN111151/1/
http://www.comixology.com/previews/JAN111151/4/
http://www.comiclist.com/media/blogs/news/HolmesYearOne01-Cov-Lindro.jpg
http://www.comiclist.com/media/blogs/news/HolmesYO01-01.jpg
Teşekkür mü etsem, sövsem mi?
Listeme güzel bir dergi eklediniz. Ocağıma incir ağacı.... ;D
Ben de bu seriye başlamayı düşünüyordum ama fasikül olarak almak tpbden daha pahalıya mal oluyor sanırım, o yüzden cilt beklemeye karar verdim.
Ben de trade'ini bekleyeceğim.
Zaten x-men fasiküllere dönüş yaptım, başka fasikül alamayacağım.
Paris'i dolaşmaya gelen 'Pırlanta Kralı' Rudolf Kesselbah gücünü daha da pekiştirecek esrarengiz bir adamın peşindedir. Ancak Kesselbah projelerini hayata geçirmeye fırsat bulamadan bir sabah otel odasında ölü olarak bulunur. Maktülün üzerinde Arsen Lüpen'in kartı vardır. Cinayet, Kibar Hırsız Arsen Lüpen'in nefret ettiği bir eylem olmasına karşın, bir cinayet isnatıyla karşı karşıyadır. Düşüncelerini bile okumayı başaran gizemli bir şahıs, onun adına cinayetler işleyip, onu pes dedirtecek durumlara sokmaktadır. Ne var ki Arsen Lüpen, yüksek dehası sayesinde olayları bazen dört duvar arasında çözerken, Alman İmparatoru'nu dahi ayağına getirtecek kudrette olduğunu kanıtlar.
ben bu kitabı bitirdiğimde kafayı sıyırmıştım taavsiye ederim hele lupen in hapishane sahneleri olamaz olmaz..........
Ben de last phantom fasikül alıyorum ama onun bile ilk cildi çıkmış Amerika'da, Türkiye'de fasikül okumakla cilt okumak arasında fazla fark olmuyor gibi, o yüzden en mantıklısı cilt beklemek. Bu arada GL:Rebirth'ü yarıladım bugün. Hikayesini beğendim baya, bir de neredeyse bütün DC karakterleri varmış kitapta, o da ayrıca hoşuma gitti.
benim gibi bu konularda geveze adamı susturmak zordur muhteşem film muhteşem kitap muhteşem bogart
alta Şahini (özgün adı: The Maltese Falcon), John Huston'ın Dashiell Hammett'ın aynı adlı romanından uyarladığı ve yönettiği 1941 ABD yapımı filmdir. Romanın bu üçüncü sinema uyarlamasında özel dedektif Sam Spade'i Humphrey Bogart, onun femme fatale müşterisini Mary Astor oynadı. Bu oyunculara karakter oyuncusu Peter Lorre ve ilk sinema filminde oynayan Sydney Greenstreet eşlik etti. Yönetmen John Huston'ın da ilk filmi olan Malta Şahini, üç dalda Akademi Ödüllerine aday gösterildi.
Film, San Francisco'lu bir özel dedektifin kendisini üç hırslı ve acımasız kişinin mücevher kaplı ve değeri milyon dolarlar eden bir şahin heykelini ele geçirmek için verdiği mücadelenin içinde bulmasını konu alır.
Malta Şahini, sinema eleştirmeni Roger Ebert'a[1] ve Entertainment Weekly'ye göre[2] göre tüm zamanların en iyi filmlerinden biridir. Ayrıca kara film kavramını ortaya atan Fransızca kitap Panorama du Film Noir Américain tarafından bu türün ilk örneği olarak gösterildi.[3]
http://www.nadirkitap.com/malta-sahini-dashiell-hammett-kitap766590.html
Holmes severlerin kaçırmaması gereken eser
Arsen Lüpen - 3 / Herlock Sholmes'e Karşı (isim hakkı yüzünden böyle yazılmıştır)
http://www.kitapokuyoruz.com/kitap/83131/Arsen-Lupen---3--Herlock-Sholmese-Karsi/
Edebiyat dünyasının iki ölümsüz kahramanı karşı karşıya...
Tüm zamanların en sempatik, en çapkın, en zeki ve en usta hırsızı Arsen Lüpen'le tüm zamanların en ünlü dedektifi Sholmes karşı karşıya... Olağanüstü gözlemlerini ve dahiyane yeteneklerini çok iyi bildiğimiz Herlock Sholmes, bu kez yardımsever Lüpen'le lozlarını paylaşıyor.
Büyük ikramiye vurmuş bir biletle, köklü bir aileye ait mücevherlerin çalınmasında Arsen Lüpen'in parmağı olduğundan hiç kuşkusuz olmayan Başmüfettiş Ganimard, efsanevi dedektif Sholmes'den yardım ister. İki cambaz bir ipte oynamaz misali, şeytani zekaya sahip bu iki edebiyat kahramanı arasındaki düelloyu bakalım kim kazanacak!..
Ben de last phantom'u alıyordum trade'i beklemeye karar verdim.
GL'i sevdiğine sevindim. Yazılara tekrar başladım. Blackest night'a kadar gideceğim. Umarım seversin
İşte film noir'a çok güzel örnek. Bogard süper bir oyuncu.
Peki bu filmi izleyenler söylesin... Blacksad konusunda haksız mıyım?
(https://farm1.staticflickr.com/943/41094079395_acdc614bba.jpg)
Kapalı oda cinayetlerinde genelde, cinayetin işlendiği oda katilin kaçamayacağı şekilde içeriden kilitli, sürgülü olması esastır. Odaya girildiğinde cinayete kurban gitmiş şahsın cesedi dışında kimse olmaz; katilin nasıl olup da bu cinayeti işlediği romanın temel sorununu oluşturur. İğne Deliği'nde odada kurban dışında bir kişi daha var ki, bu durum onu cinayetin tek zanlısı haline getiriyor. Oysa değildir; kendisine J.D. Carr'ın meşhur tiplemesi Henry Merrivale, nam-ı diğer H.M. dışında kimse de inanmaz.
Merrivale savunma avukatlığını üstlenir; roman dava sürecini anlatır. Dolayısıyla romanda izlediğimiz katilin yakalanmasıyla sonuçlanan tahkikat süreci değil, zanlı James Answell'in ipten kurtulmasıyla sonuçlanan mahkeme oturumlarıdır. Bu özelliği ile de bu romanın özel bir yeri var külliyat içerisinde. Okur kendini detektifin yerine değil, jüri üyelerinin yerine koyabilir ancak. Ne de olsa hafiyelik romanda anlatılan olayların dışında bir yerlerde yürümüş, Merrivale olayları açığa çıkarmayı başarmıştır. Ama biz bunları sonradan, mahkemeye sunulurken öğreniriz. Merrivale'in motivasyonu da katilin yakalanmasından ziyade, müvekkilinin kurtulmasıdır; katili bilmekle beraber ifşa bile etmez. Katil ancak, uzatılmış bir finalde ortaya çıkar.
http://www.kitapokuyoruz.com/kitap/62979/Igne-Deligi/
polisiye roman şaheseridir...........
Altın Madalyon İtkisi sadece çizgiromanlar üzerine olmuyor! Bu başlığı gördükten sonra hemen kitabı edindim ve okumaya başladım. Sonunu bilir halde yeniden okunur mu emin değilim ama ilk defasında kesinlikle elden düşmeyecek, buna eminim. Kitabın farklı bir çekiciliği var, yazın anlamında sadeliği sebebiyle yer yer sürükleyiciliğini yitirir gibi olsa da öyle bir esrar var ki satırlar nasıl sonuçlanacağının merakıyla akıp gidiyor... Ayrıca öyle bir hikaye ki kimsenin okurken çözümüne ulaşabildiğini sanmıyorum. Belki de bu yüzden yüzyılın en iyi polisiyesi olarak gösterilmektedir...
Alıntı yapılan: pizagor - 20 Nisan, 2011, 15:33:18
Altın Madalyon İtkisi sadece çizgiromanlar üzerine olmuyor! Bu başlığı gördükten sonra hemen kitabı edindim ve okumaya başladım. Sonunu bilir halde yeniden okunur mu emin değilim ama ilk defasında kesinlikle elden düşmeyecek, buna eminim. Kitabın farklı bir çekiciliği var, yazın anlamında sadeliği sebebiyle yer yer sürükleyiciliğini yitirir gibi olsa da öyle bir esrar var ki satırlar nasıl sonuçlanacağının merakıyla akıp gidiyor... Ayrıca öyle bir hikaye ki kimsenin okurken çözümüne ulaşabildiğini sanmıyorum. Belki de bu yüzden yüzyılın en iyi polisiyesi olarak gösterilmektedir...
Bu kitabı yanlış hatırlamıyorsam 3 kere okudum sanırım elimdeki çizgi romanlar bitince tekrar okuyacapım :) Sadeliğinin sebebi ise Gaston'un gazeteci olması ve iyi bir köşe yazarı olmasıdır. Bu hikayenin sonunu okumadan cevap verecek babayit agatha bile olamaz diye düşünüyorum :)
Bu film gayet guzeldir de benim en cok aklimda kalan 2 tane acayip dangalak kötu adam vardi :) onlar cok hosuma gitmisti.
Sevgili Hasan kitabı hediye ettik ses çıkmıyor okumadınmı hala?
DÜn arşivime bakarken tanıtmaya unuttuğum bu güzel eseri Holmes severlere tavsiye ediyorum
Sherlock Holmes Ve Ölülerin Bilgeliği-Rodolfo Martínez
(https://c4.staticflickr.com/1/612/32091152731_1bab6df352_o.jpg)
Ünlü Londralı dedektif, garip bir kimlik aldatmacası vakasının ardından, şeytani tarikatlar, efsanevi Altın Şafak ve Mısırlı masonlar arasında müthiş bir büyü kitabının peşinde süregiden zalimce entrikaların ortasına düşer. Bu emanet, cehennemin kapılarını açabilecek kudrette, El Azif, Çölün Ruhları Kitabı, Ölü İsimler Kitabı veya Necronomicon gibi çok değişik isimlerle bilinen bir kitaptır. Rodolfo Martinez, en büyük iki edebi efsaneyi yanyana koyuyor: Baker Sokağı'nın dedektifi ve İlahi Yalnız. Sonuç, o ünlü peri fotoğrafını çeken ve Arthur Conan Doyle'a tapan birine ait olabilecek hararetli bir anlatı. "Size en ciddi tavsiyem, gerçekten son zamanlarda İspanya'da yayımlanan en değerli kitaplardan biri olan bu kitabı okumanızdır." Julian Diez – Gigames Rodolfo Martinez, Holmes'ü bize hep görmek istediğimiz gibi sunuyor; kibirli, zeki ve fantastik gizemlerin en büyüklerinden biriyle karşı karşıya..." Rafael Marin, yazar (Lagrimas de Luz) Doktor Watson'un, orijinal kitaplardaki şaşırtıcı sadakatini yeniden yaratmayı başaran ve İnsanı yakalayan, gerilimli bir hikaye. Okumaya başlandığında elden bırakılması imkansız."
"HOLMES'Ü KİM YAZDI!"
R
odolfo Martínez'in Sherlock Holmes ve Ölülerin Bilgeliği adlı romanı beni edebiyatta çokça karşılaşılan bir durumu tekrar düşünmeye zorladı. Genelde edebiyat dünyasında bir yazar tarafından yaratılan bir karakter eğer çok sevilmişse yazarın ölümünden sonra karakterin maceralarının başka yazarlar tarafından devam ettirilmesi gibi bir durum söz konusudur. Mesela Conan'ın maceralarını bunca yıl sonra bile hâlâ kaleme alan yazarlar vardır, aynı durum özellikle de birçok dedektif karakteri için söz konusu. Aslında bu sadece edebiyat dünyası için de geçerli değildir. Sinemada da yaratılan karakterlerin devam maceralarının çekilmesi oldukça yaygın bir durumdur. Mesela Indiana Jones veya James Bond bunun en güzel örnekleri arasındadır. Bu durum yaratılan karakterlere bir çeşit ölümsüzlük sağlar. İnsanlar okumaya devam ettikçe söz konusu hayali karakterin maceraları da devam edecek, birçok başka yazar tarafından hikâyeleri kaleme alınacaktır. Böylece o hayali karakterin de, kendisini yaratan yazar bir yana, diğer yazarlara ölümsüzlük sağlaması gibi bir durum söz konusu olacaktır. İşte Rodolfo Martínez de sözü geçen bu yazarlardan biri.
Dünyanın en ünlü hayali karakterlerinden biri olan Sherlock Holmes'ün esas yaratıcısının Arthur Conan Doyle olduğunu hemen herkes bilir; ya da en azından Holmes hayranları bilir. Ama Rodolfo Martínez Sherlock Holmes ve Ölülerin Bilgeliği'nde bu durumu değiştirerek Holmes öykülerinin esas yazarının Doktor Watson olduğunu öne sürüyor. Hatta daha da ileri giderek Holmes ve Arthur Conan Doyle'u karşı karşıya getirerek kafaları iyice karıştırıyor. "Ölülerin Bilgeliği"ni okurken aslında Holmes ve Doyle'un arasının iyi olmadığını, Doyle'un Holmes'e karşı garip bir kıskançlık duyduğunu öğreniyoruz. Dedektifin zekâsı, yeteneği, kendine güveni ve ünü Watson'a göre neredeyse Doyle'u kindar biri haline getiriyor.
Rodolfo Martínez bu yeni Holmes maceralarında üç öyküye yer vermiş ve bu öykülerin hepsinin Doktor Watson tarafından yazıldığını öne sürmüş. İlk öykü, İngiltere'de, özellikle de edebiyat ve sanat çevrelerinin üyeleri arasında bulunduğu Altın Şafak tarikatı ve bu tarikatın himayesinde olan bir kitapla ilgili. Martínez kitabında bu vakanın belki de Holmes'ün çözemediği nadir maceralardan biri olduğu üzerinde duruyor. Elbette Holmes vakayı çözüyor, ama bulgular o kadar gerçeküstü ki, vakanın sonunda suçlu yakalanamıyor. Aslında "Ölülerin Bilgeliği" ve "Ormanın Ötesindeki Topraklardan" adlı öyküler daha önceki Holmes maceralarının aksine doğaüstü konularla ilgili.
Martínez "Ölülerin Bilgeliği"nde Holmes'ün kayıp olduğu üç yıl boyunca Sigurd Sigerson kimliğine bürünerek tüm dünyayı gezdiğini belirtir. Sigerson adlı bu karakter tamamen uydurmadır, ancak Holmes bir gün gazetede Sigurd Sigerson adlı kuzeyli bir kâşifin Boşimanların âdetleri üzerine bir konferans vereceğini görerek Sigerson'un peşine düşmeye karar verir. Çünkü birisi belki de onun dikkatini çekmek veya onu tuzağa düşürmek için kendi yarattığı ve aslında olmayan bir karakterin kimliğine bürünmüştür. Diğer öykü "Ormanın Ötesindeki Topraklardan"da ise Holmes bu kez bir türlü yok edilemeyen Kont Dracula ile yüzleşecektir. Bu yüzleşmede ise Doktor Van Helsing ona yardımcı olur. Diğer öykü "Düzenbaz Katil Macerası" ise bu iki öyküye nazaran oldukça gerçekçi. Genç bir kızın ölümü üzerine kızın nişanlısının katili bulması için Holmes'e başvurması söz konusu.
Martínez kitabın başına ve sonuna eklediği yazılarla tüm bu öykülerin aslında Doktor Watson tarafından yazıldığını ve tesadüf eseri kendi eline geçtiğini öne sürerek okuru şaşırtıyor. Aslında elbette Sherlock Holmes ve Doktor Watson Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan karakterler, ama bu karakterler okurlar tarafından o kadar çok sevildi ve beğenildi ki yazardan bağımsız olarak varlıklarını sürdürmeye başladılar. Belki de ilerde tıpkı Martínez gibi birçok yazar Holmes ve Doktor Watson'un maceralarını kaleme almaya devam edecek. Bu durumda da, Martínez'in kitabında vurguladığı gibi, Arthur Conan Doyle'un Holmes'ü neden kıskandığı anlaşılacaktır sanırım. Elbette Conan Doyle da Holmes gibi yaşamaya devam etmek isterdi.
Esin Coşkun
Biraz evvel facebook'da sevgili Serdar'ın sayfasını gezerken Tay yayınlarının yayınladığı James Bond serisine ait kitapların kapaklarını görünce hatırladım. Tay yayınları ben lisedeyken Ian Fleming'in orjinal James Bond kitaplarını, efsanevi dedektif Mike ammer'ı ve o dönemde çok tuttuğum ve Fransa'da 2007'de hala yayınlandığını bildiğim Gerard De Villiers'in S.A.S. serilerini yayınlamıştı.
Hepsini büyük bir zevkle alıp okumuştum. Hele Bond kitaplarının filmlerinden farklı olmaları bana ayrı bir tat vermişti. Örneğin Yalnız gözlerin için sadece bir öyküdür. Yine Living Daylights (Günışığında suikast) filminin başındaki çello çalan suikastçi de sadece bir öyküdür. Sonra Hollywood onun üstünden işi uzatmıştır.
Favorim SAS ise farklı bir tipti. Avusturyalı soylu olan Malko Linge yaşadığı (Liezen idi sanırsam) şatonun onarım paraları için CIA adına çaışmakta idi. Dünyanın her yerine giderdi. İstanbul'a gittikten sonra da Elko Krizantem adında bir Türk ile arkadaş olmuştu. Krizantem şatoda ona yardım ederdi. Bond'a göre daha sert ve acımasız biri idi.
Bu serileri hatırlayan dostlar var mı?
SAS ların neredeyse hepsini okumuştum.
Bazı maceraları gerçekten çok iyi idi.
Serinin kapakları da çok iyi idi. :)
ben hatirliyorum
o zamanlar cillop SIFIR kondusyon da almistim bond lari ama sonra bir sekilde yakildi, atildi...kayboldu
Ilginc bir tesadufdur bu arada daha dun 9 tane james bond kitabi aldim gittigidiyor dan
gelince okurmuyum, vaktim olur mu bilmiyorum ama arsivime yeniden kattigim icin cok mutluyum bunlari
kapaklar Aslan Sukur dur bu arada ve her zaman ki gibi sahanedir cogu
Gerçekten çok güzeller kapaklar. Roger Moore karakter olarak alınmış. Facebook'a bakın.
SAS'ı ve Bond'u daha derin konuşmak isterim. SAS'ın iki serisini de okumuş ve hastası olmuştum.
Bu kitaplar roman mı yoksa çizgi roman mı ? Birde zamanında kaç sayı çıkmış ? Bilgi verir misiniz ?
Hepsi roman.
Detayları araştırıp yazmaya çalışırım.
14 kitapdan oluşan bu altın serinin kapaklarını aşağıya ekledim.
Gerçekten güzel dönemlerdi , hatırladıkça duygu halim değişiyor doğrusu.
(http://www.thefigurecollector.com/JamesBond%20kitaplari-TAY%20yayinlari.jpg)
Alıntı yapılan: Gandalf - 24 Ekim, 2011, 18:47:32
14 kitapdan oluşan bu altın serinin kapaklarını aşağıya ekledim.
Gerçekten güzel dönemlerdi , hatırladıkça duygu halim değişiyor doğrusu.
(http://www.thefigurecollector.com/JamesBond%20kitaplari-TAY%20yayinlari.jpg)
Süpersin Gandalf bu kitapları şimdi hatırladım.ince kitaplardan oluşuyordu.bizim burada bi sahafçıda görmüştüm..... :)
Bir güzellik yapıp SAS'ları da tarasan ne süper olur.
Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 19:05:08
Bir güzellik yapıp SAS'ları da tarasan ne süper olur.
peki dostum , elimden geleni yapayım. ;)
Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 19:05:08
Bir güzellik yapıp SAS'ları da tarasan ne süper olur.
cahillliğimi bağışlayın SAS'lar ne ola ki?...... ;D
İlk mesajda biraz anlattım SAS Soylu Serrenisme Altesleri (Son Altesse Serenissme)nin kısaltılmışı olup bu ajanın kod adıdır. CIA'in pis işlerini yapar. Bal rengi gözleri, Alexandra adlı uzatmalı nişanlısı, fotoğrafik hafıza özelliği (gördüğünü unutmama) ve yassı tabancası olan bir elemandır.
Alıntı yapılan: JAVA 30.000 - 24 Ekim, 2011, 19:42:31
Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 19:05:08
Bir güzellik yapıp SAS'ları da tarasan ne süper olur.
cahillliğimi bağışlayın SAS'lar ne ola ki?...... ;D
Dostum, S.A.S bir dönem tay yayınlarının yayınlamış olduğu polisiye roman halindeki dizidir.
Bu dizi çizgi roman şeklinde olmayıp tamamen roman niteliğinde fakat kısa hikayelerden oluşan çok sürükleyici bir seriydi.
biraz önce yeniden inceledim ama taranacak gibi değil 80 nin üzerinde sayı var , bir ikisini siz değerli arkadaşlarımla paylaşayım. :)
(http://images.gittigidiyor.com/2526/SAS-KAMPUC-VAHSETI-GERARD-DE-VILLIERS-TAY-Y-msc__25261436_0.jpg) (http://images.gittigidiyor.com/2526/SAS-33-BERLIN-KORIDORU-GERARD-DE-VILLIERS-msc__25263832_0.jpg) (http://images.gittigidiyor.com/1603/SAS-4-SIERRA-LEONE-039-DE-EYLEM-GERARD-VILLIERS-msc__16032297_0.jpg) (http://images.gittigidiyor.com/2526/SAS-30-SRI-LANKA-PARYALARI-GERARD-DE-VILLIERS__25262069_0.jpg) (http://images.gittigidiyor.com/2526/SAS-13-HAITI-CELLATI-GERARD-DE-VILLIERS-TAY-msc__25261726_0.jpg) (http://images.gittigidiyor.com/2525/SAS-6-BRUNEI-MACERASI-GERARD-DE-VILLIERS-msc__25259461_0.jpg)
Sanırım yeterli olmuştur.
Saygılarımla
Serdar
Sağol Serdar.
Bu arada biraz detay araştırayım derken 2006'dan beri erişkinlere özel çizgi roman tarzında da yayınlanmaya başladığını öğrendim wikipediadan.
Yayınlanmasını isteyelim mi? ;)
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.bu arada bu dizide güzel birşeye benziyor.Tay yayınları demekki zamanında iyi yayınlara imza atmış..... 8)
Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 20:15:41
Sağol Serdar.
Bu arada biraz detay araştırayım derken 2006'dan beri erişkinlere özel çizgi roman tarzında da yayınlanmaya başladığını öğrendim wikipediadan.
Yayınlanmasını isteyelim mi? ;)
Konu güzele benziyor.Cizgiler de güzelse bence yayınlanmasını isteyelim.
Tay yayınlarından çıkan S.A.S'lardan 10 tanesi falan okumuştum gerçekten
her macera bir birinden güzel ve aksiyon yüklü idi.
Bir ara biriktirmeyi bile düşünmüş bayağı bir seri yapmıştım sonra nedense elimden çıkarmıştım.
Sağolasın Umar bize bu güzel seriyi hatırlattığın için.
Hasan gibi ben de bütün serileri okumuştum.
İlk olarak Kahire komplosu ve İtalyan intikamı maceralarını okumuş ve hasta olmuştum. Lisede fellik fellik eksik sayıları aradım. Hiç unutmuyorum Lalelli'de Cabir müzükevinin yanında bir gazete bayiinde eski sayıları bulmuştum.
Epey bir zaman önce İlyas'ın dükkânında takım görmüştüm. İçim gitmişti ama almamıştım. Ahhhh Ahhh
Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 20:46:38
Hasan gibi ben de bütün serileri okumuştum.
İlk olarak Kahire komplosu ve İtalyan intikamı maceralarını okumuş ve hasta olmuştum. Lisede fellik fellik eksik sayıları aradım. Hiç unutmuyorum Lalelli'de Cabir müzükevinin yanında bir gazete bayiinde eski sayıları bulmuştum.
Epey bir zaman önce İlyas'ın dükkânında takım görmüştüm. İçim gitmişti ama almamıştım. Ahhhh Ahhh
Antalyada değişik sahaflarda azar azar gördüm galiba ben yarın iş çıkışı bakıp size bilgi vereyim...... 8)
Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 20:15:41
Sağol Serdar.
Bu arada biraz detay araştırayım derken 2006'dan beri erişkinlere özel çizgi roman tarzında da yayınlanmaya başladığını öğrendim wikipediadan.
Yayınlanmasını isteyelim mi? ;)
Bence çok güzel olur .Uzun zamandır böyle değişikliklere ihtiyaç var aslında .Ama bu çizgiromanları ülkemizde hangi yayın evi yayınlar sence ? ???
Frankofonların hali zaten belli. Biraz amatör ruhlu biri lazım.
Sas romanları çok tutulunca ve de orijinal yayına yetişilince Tay Yayınları Osman Aysu'ya dönem dönem Sas romanları yazdırmıştır. Ama hangileri olduğunu sormayın ben de bilmiyorum.
Sevgili İlhan bu acayip bir anektod.
Osman Aysu ha.... İlginç.
Elko Krizantem ilk karşılaştıklarında Malko'yu öldürmeye çalışmış, sonra yardımcısı olmuştu. Şatonun tamiri bir kere tamamlanmış, ancak İtalyan intikamı macerasında teröristlerce hasara uğramıştı.
80'li yılların başlarında TAY Yayınlarının çıkardığı serilerdi.Kitaplar gazete bayilerinde satılıyordu.15 günde bir ya da ayda bir gibi peryotlarla yayınlanırdı.
Büyük bir sabırsızlıkla James Bond ve Mike Hammer'ın yeni sayılarının çıkmasını beklerdim.Tay yayınları James Bond'un ilk kitabı olarak Rusya'dan Sevgilerle'yi basmıştı.Bence yayınevi için iyi de bir tercih sayılır.Bu maceranın bir kısmının İstanbul'da geçmesi okuyucuda ilgi uyandırmıştı.Yine o yıllarda Roger Moore'un oynadığı Bond filmlerinin popüler olması kapaklarda etkisini göstermiş ve Aslan Şükür her biri bence sanat eseri olan Bond serisi fotoğrafındaki kapaklara imza atmıştı.
Mike Hammer kitapları ise kapak resimleri ile ilgi çekmekteydi. ;) Seri MAYK HAMMER adıyla çıkmıştır.Yazarı Mickey Spillane olan serinin orjinali yayınlanmıştır.
Bu konunun önem arzeden tarafı Mayk Hammer'ın Türkiye macerasında gizlidir.
Çeviri "Mayk Hammer"lar, o zamanlar (1953 yılında) Refik Erduran, Ertem Eğilmez ve Haldun Sel'in ortaklaşa kurdukları Çağlayan Yayınevi'nden çıkmaktadır. Basılan ilk çeviri Mayk Hammer kitabı ABD'li yazar Mickey Spillane imzasını taşıyan 'Kanun Benim' (I, The Jury–1954) olur. Kemal Tahir'in "F.M." ikinci takma adıyla yazdığı bu kitap inanılmaz bir ilgi görür. Çok kısa sürede yeni baskıları yapılan kitap, 100 binin üzerinde bir satış rakamına ulaşır. 'Kanun Benim'in başarısı üzerine, Çağlayan Yayınevi diğer Mike Hammer maceralarının da çevrilip yayımlanacağını duyurur. Kemal Tahir'in Mickey Spillane'den çevirdiği Çağlayan Yayınevi'nden çıkan diğer kitapları da aynı başarıyı tekrarlar. Fakat olay burada noktalanmaz; çünkü yayımlanan Mayk Hammer romanları Türk okuyucuları tarafından büyük zevkle okunur ve yeni Mayk Hammer'ın maceralarını talep ederler. Ancak Spillane, altı adet Mayk Hammer romanı yazdıktan sonra kitap yazmaya ara vermiştir.
Bu durum, talebi karşılama hevesindeki yayıncıların yerli yazarları sahte Mayk Hammer maceraları yazmaya teşvik etmeleri sonucunu doğurur. Nitekim 1950'li ve 1960'lı yıllarda Türkiye'de 250'nin üzerinde sahte Mayk Hammer macerası yayımlanır. Bu süreçte, orijinal maceraların çevirmeni Kemal Tahir'in de Çağlayan Yayınevi'nden dört adet sahte Mayk Hammer romanı çıkarır. 'Kara Nara'(1955)'da bunlardan biridir.
SAS Serisi de Tay Yayınlarının kapaklarda kullandığı fotoğraflarla gazete bayilerinin camlarında dikkat çekmeyi başarmıştı.Sanırım o dönem Fransız baskılarda kullanılan orjinal kapaklar kullanılmıştı.Özellikle serinin başlarında yayınlanan SAS İstanbul'da macerası bu ilgiyi arttırmayı başarmıştır.Ayrıca serinin en iyi kapağı olduğunu halen düşünürüm.
Tam seri halinde kolleksiyonumda bulunan bu kitaplar dışında dönemin Gelişim Yayınlarından çıkan polisiye serisi Sarı Diziyi de unutmamak lazım bence. ;D
Rusya'dan Sevgilerle kitap ve filmden resimler.
Sözünü ettiğim Gelişim Yayınlarının polisiye Sarı Dizisi.Eminim bu seriyi de hatırlayan bir çok arkadaş vardır.Gazete bayileri çok renkliydi o yıllarda.Çizgi romanlar,polisiye seriler,detektif ve casus romanları. ;)
Alıntı yapılan: Mister NO - 25 Ekim, 2011, 11:49:57
Tam seri halinde kolleksiyonumda bulunan bu kitaplar dışında dönemin Gelişim Yayınlarından çıkan polisiye serisi Sarı Diziyi de unutmamak lazım bence. ;D
Sevgili Mister No , S.A.S Tam serinin koleksiyonunda bulunduğunu belirtmişsin.Otamatik olarak bende hemen ilgi uyandırdı.
Dostum rica etsem , bu seri toplamda kaç kitapdan oluşmuşdu , bilgi verebilirmisin. :)
SAS İstanbul'da ilk serinin beşinci macerası idi hiç unutmam.
Ne tesadüf ki dün telefonda Hasan ile konuşurken ona sarı diziden bahsetmiştim. Bu seride Nero Wolfe, Aziz (Saint), Modesty Blaze gibi bizim çok bilmediğimiz polisiye kahramanların maceraları yayınlanmıştı. Maalesef bunlardan bir iki tane aziz macerası okumuşumdur sadece.
SAS kaç kitaptan oluşmuştu? ; ???
Güzel soru. ;D
Bir şekilde ev değiştirmeme de yol açan kitaplarımın bir kısmı halen kutularda ya da dağınık yerlerde.Bir araya toplayamadığım serilerden biri de ne yazık ki SAS.İnternetten aldığım (tam takım diye)serinin tamamı kaç kitap şu an aklımda değil.Bir küçük not:Seri tek baskı değil ve bu nedenle sıralı bir liste nasıl oluşturulabilir çok da fikrim yok açıkçası.Çünkü kitapların numaralarının farklı formatlarda olduğunu hatırlıyorum.İçlerinde 2.baskıyı yapanlar da vardı.Ayrıca Özel Sayı adıyla yayınlananlar da var. ::)
Elimde bulunan 83'lük listeyi yine de ekliyorum.Umarım işinize yarar.Başka arkadaşlar da katkı yaparsa güzel olur tabii.Ayrıca SAS ile ilgili orjinal sitenin linkini de ekliyorum.
http://sasmalko.com/catalogue/
SAS MACERA LİSTESİ(ALFABETİK)
1 ABD'ye Ambargo
2 Abu Dabi Serüveni
3 Amsterdam Çılgınları
4 Angola Görevi
5 Atina'da Cinayet
6 Ayetullahın Dulu
7 Azrail Beyrutta
8 Bağdat Mahkumları
9 Balbek Fedaileri
10 Barranquilla'da Düello
11 Başkana Şantaj
12 Belfast'ta Tehlike
13 Belgrad'da Ölüm Dansı
14 Berlin Koridoru
15 BM'de Kasırga
16 Boris Gleb'le Randevu
17 Brunei Macerası
18 Budapeşte'de Tuzak
19 Bulgar Çıkmazı
20 Caracas Girdabı
21 Cebelitarık'ta Mola
22 Gandi'ye Ölüm
23 Görev Yeri Santiago
24 Görev Yeri, Laos
25 Habeş Hazineleri
26 Haiti Cellatı
27 Hamburg'a Firar
28 Hartum Düğümü
29 Hayber Geçiti
30 Hedef Reagan
31 Hollywood Panteri
32 İndenozya Şeytanı
33 İsrail'de Casus Avı
34 İsveç Operasyonu
35 İtalyan İntikamı
36 Kabil Ateş Hattı
37 Kabil'deki Ajan
38 Kahire Komplosu
39 Kamçatka Katliamı
40 Kampuç Vahşeti
41 Kara Cehennem
42 Karaibler'de Tatil
43 Kennedy Dosyası
44 Kıyamet Günü
45 Kızıl Grenada
46 Kirsanov Olayı
47 Kontes Adler'in Balosu
48 Kuveyt'de Suikast
49 Kwai Nehri Altını
50 La Paz Safarisi
51 Las Vegas Kuryesi
52 Lizbon Büyücüleri
53 Londra'da Panik
54 Malta Seferi
55 Manila Kasırgası
56 Miami Katili
57 Montevideo Meleği
58 Nasser Planı
59 New York Maratonu
60 New York'ta Kara Büyü
61 Nikaragua Harekatı
62 Ölümle Randevu
63 Pagopago'da Ölüm
64 Panama'da Kargaşa
65 Parola Matador
66 Peru'da Av
67 Pretorialı Sarışın
68 Rodezya Bunalımı
69 San Salvador'da Dehşet
70 SAS için Samba
71 SAS İstanbul'da
72 Saygon Operasyonu
73 Seyşeller'de Yarış
74 Somalide Son Umut
75 Sri Lanka Paryaları
76 Surinam Macerası
77 Şanghay Ekspresi
78 Tokyo Rehineleri
79 Tunus Komandaları
80 Umman'daki Rehine
81 Varşova'da Huzur
82 Yemen'de Darbe
83 Zairede Korku
SAS iki ayrı seri olarak yayınlandı ama kaçar sayı idi hatırlamıyorum.
İlk 5 sayı sırası ile:
Ölümle randevu
Kıyamet günü
Hedef Reagan
SAS için samba
SAS İstanbul'da
Murat'ın bu yazısı üzerine satın aldığım "Sarı Odanın Esrarı" nı nihayet okudum.
Sade yazı stili nedeni ile istediğim gerilimi alamadım sanki :)
Hikaye güzel, kesinlikle bir daha okumak lazım.
Ama yüzyılın en iyi polisiye romanı mı ? Bilemiyorum.
Sanki biraz fazla iddialı olmuş.
Alıntı yapılan: hanac - 05 Aralık, 2011, 16:33:54
Murat'ın bu yazısı üzerine satın aldığım "Sarı Odanın Esrarı" nı nihayet okudum.
Sade yazı stili nedeni ile istediğim gerilimi alamadım sanki :)
Hikaye güzel, kesinlikle bir daha okumak lazım.
Ama yüzyılın en iyi polisiye romanı mı ? Bilemiyorum.
Sanki biraz fazla iddialı olmuş.
Beni kırmamış okumuş Hasan abi :) Yüz yılın en iyi polisiye romanı olmasının nedenine deyinmek isterim.
Aşk ızdırap, korku ve felaket şimdiye kadar bu eser gibi hiçbir yerde tasvir edilmemiştir.Sade yazıldığına katılmıyorum çünkü hakketten zeka doludur.Bir polisiye sever olarak bir kapı açıyorsunuz ve bir kadın yerde yatıyor ve çığlık atmış her yer kapalı içerde sadece o kadın var ve yüzü yaralı hiç bir polisiye roman bu kadar açık net olayı size sunup sizi şok etmemiştir.Holmes de katil bellidir ipuçları aranır.Hercules'de son saniyeye kadar katil bilinmez ama burda herşey size sunulmuştur.Okuyucudan hiçbir şey saklanmamıştır. Dediğim gibi yazar bu sayfada ben ne biliyorsam sizde onu biliyorsunuz ile bunu kanıtlamıştırki hiçbir polisiye roman bu kadar akıcı bir dille anlatılmamıştır bence.Zekaya gelince yazar katili size altın tepside sunar sevgili gazetecimiz onu yakalamak için herkezi bir odaya toplar ve her yeri tutturur ki katil kaçamasın diye ama katil odaya dalar ve kimse yakalayamaz.Burada yazar resmen okuyucuyu mat etmekle kalmayıp hakketten yüz yılın polisiye romanı olmayada hak kazanır.Tüm ipuçları verilipte sizi atmosferin içine atıp bu kadar sürükleyen ki beni benden alan roger akroyd cinayeti dahil olmak üzere hiçbir polisiye roman bu kadar etkilememiştir. Zaten bu romana en iyi polisiye roman olması yazarın ilk denemesi olması ve imkansız görünen bir cinayet üzerine kurgulanması ve Kitabın en önemli özelliklerinden birisi tarihte ilk kez kapalı oda olgusunu gizem türünde kullanmasıdır..
Hasan abi 813'ü de en kısa zamanda okursun insallah
Alıntı yapılan: hennessy - 05 Aralık, 2011, 21:21:53
Hasan abi 813'ü de en kısa zamanda okursun insallah
Tamam, sırada o var.
SAS MACERA LİSTESİ(ALFABETİK)
1 ABD'ye Ambargo
2 Abu Dabi Serüveni
3 Amman'da Katliam
4 Amsterdam Çılgınları
5 Angola Görevi
6 Atina'da Cinayet
7 Ayetullahın Dulu
8 Azrail Beyrutta
9 Bağdat Mahkumları
10 Balbek Fedaileri
11 Barranquilla'da Düello
12 Başkana Şantaj
13 Belfast'ta Tehlike
14 Belgrad'da Ölüm Dansı
15 Berlin Koridoru
16 BM'de Kasırga
17 Boris Gleb'le Randevu
18 Brunei Macerası
19 Budapeşte'de Tuzak
20 Bulgar Çıkmazı
21 Caracas Girdabı
22 Cebelitarık'ta Mola
23 Gandi'ye Ölüm
24 Görev Yeri Santiago
25 Görev Yeri, Laos
26 Habeş Hazineleri
27 Haiti Cellatı
28 Hamburg'a Firar
29 Hartum Düğümü
30 Hayber Geçiti
31 Hedef Reagan
32 Hollywood Panteri
33 Hong Kong'lu 3 Dul
34 İndenozya Şeytanı
35 İsrail'de Casus Avı
36 İsveç Operasyonu
37 İtalyan İntikamı
38 Kabil Ateş Hattı
39 Kabil'deki Ajan
40 Kahire Komplosu
41 Kamçatka Katliamı
42 Kampuç Vahşeti
43 Kara Cehennem
44 Karaibler'de Tatil
45 Kennedy Dosyası
46 Kıyamet Günü
47 Kızıl Grenada
48 Kirsanov Olayı
49 Kontes Adler'in Balosu
50 Kopenhag Yolcusu
51 Kuveyt'de Suikast
52 Kwai Nehri Altını
53 La Paz Safarisi
54 Las Vegas Kuryesi
55 Lizbon Büyücüleri
56 Londra'da Panik
57 Malta Seferi
58 Manila Kasırgası
59 Miami Katili
60 Montevideo Meleği
61 Nasser Planı
62 New York Maratonu
63 New York'ta Kara Büyü
64 Nikaragua Harekatı
65 Ölümle Randevu
66 Pagopago'da Ölüm
67 Panama'da Kargaşa
68 Parola Matador
69 Peru'da Av
70 Pretorialı Sarışın
71 Rodezya Bunalımı
72 San Salvador'da Dehşet
73 SAS için Samba
74 SAS İstanbul'da
75 Saygon Operasyonu
76 Seyşeller'de Yarış
77 Singapur Katliamı
78 Somalide Son Umut
79 Sri Lanka Paryaları
80 Surinam Macerası
81 Şanghay Ekspresi
82 Tokyo Rehineleri
83 Tunus Komandaları
84 Uagadugu'da Darbe
85 Umman'daki Rehine
86 Varşova'da Huzur
87 Yemen'de Darbe
88 Zaire'de Korku
89 Zengibar Tiranı
TAY YAYINLARI-ÖZEL SAYI SERİSİ
01- İSVEÇ OPERASYONU
02- UMMAN'DAKİ REHİNE
03- CEBELİTARIK'TA MOLA
04- SİERRA LEONE'DE EYLEM
05- KÜBA CEHENNEMİ
06- BRUNEİ MACERASI
07- KABİL ATEŞ HATTI
08- LENİNGRAD'LI YABANCI
Alıntı yapılan: hennessy - 10 Mayıs, 2011, 21:58:06
Sevgili Hasan kitabı hediye ettik ses çıkmıyor okumadın mı hala?
Sevgili Murat, kitabı az önce bitirdim.
İlk defa Arsen Lüpen okudum, gerçekten etkileyici idi.
Bu arada kapağı Aslan Şükür çizmiş, tarayıp yüklerim.
Kitabın tek kusuru dili idi, bendeki baskısı 1972 yılından.
Ama tercümenin daha eski olduğu belli idi, anlayamadığım birçok kelime vardı.
(https://farm1.staticflickr.com/951/41993497801_7c6f3fffd0_z.jpg)
125 YIL SONRA İLK KEZ!
Yepyeni Sherlock Holmes macerası İpek Evi'nin konusu sizlerle:
Londra, 1890. 221B Baker Caddesi. Yassı kasketli tuhaf bir adam tarafından tehdit edilen Edmund Carstairs, Sherlock Holmes ve Dr. John Watson'ı ziyaret edip yardımlarını ister. Holmes ve Watson istemeden de olsa kendilerini derin bir uluslararası komplonun içinde bulurlar. Yeraltı dünyası, Londra'nın loş sokakları, keşhaneler... Olayları aydınlattıkça karşılarına gizemli İpek Evi çıkmaya başlar. Nedir bu İpek Evi? Duvarlarının ardında neler olup bitmektedir? İpek Evi'nin korkunç gizemi, "son" Sherlock Holmes macerasında Anthony Horowitz, 1955 yılında İngiltere'de doğdu. Küçük yaşta kitaplara merak sardı ve yazar olmaya karar verdi. Pek çok çocuk ve gençlik romanının yanında televizyon dizileri için de senaryolar kaleme aldı. İlk romanı 1979'da yayımlandı. Alex Rider serisiyle dikkatleri çekti ve yeni bir serinin (Beş'in Gücü) başlangıcı olan Kuzgun Geçidi romanıyla ödüller aldı. Alex Rider serisinin ilk romanı 2006'da sinemaya uyarlandı. Arthur Conan Doyle Vakfı 2011 yılı başlarında yeni bir Sherlock Holmes romanının yayımlanmasına karar verdi ve yazar olarak Horowitz'i seçti.
Bu iş pek ısmarlama olmaz ama hayırlısı olsun...Sharlock tutkunlarına farklı bir tarz farklı bir tat...Umarım aynı tadı alırlar tabi...
Ben bugün okumaya başlayacağım.Fikrimi en kısa zamanda belirtmeye çalışırım.
Doktor March'ın Dört Oğlu Brigitte Aubert
Günlük tutan bir katil. Bu günlüğü tesadüfen keşfeden bir hizmetçi. Ne yapsın? Günlüğün sahibi, yanında çalıştığı itibarlı ailenin on sekiz yaşındaki dördüzlerinden biri, kendisi ise hapisten yeni çıkmış, hırsızlıktan arandığı için takma adla çalışan, basit bir kız. Polise mi haber versin, kaçıp gitsin mi, dördüzlerden hangisinin katil olduğunu bulmaya mı çalışsın, olanlara göz mü yumsun?
Katilin ve Jeanie'nin günlükleri şeklinde gelişir öykü. Cinayetler birbirini izlerken Jeanie katilin günlüğünü okumayı sürdürür. Ta ki bir gün katil, onun her şeyi bildiğini anlayana kadar...
1956 doğumlu Fransız yazar Brigitte Aubert'in seri cinayet yönünden sıkıntı çekmeyen bir ülke olan ABD'de geçirdiği öykü, temposu hiç düşmeyen uğursuz bir oyunda, gerilimi her an ayakta tutan karşılıklı hamlelerle, türün meraklısı okuru, "Merak kediyi öldürür" deyimini doğrulamaya çağırıyor.
(https://farm1.staticflickr.com/975/40187330440_5d00113b20.jpg)
SİYAMLI İKİZLER Ellery Queen
(https://farm1.staticflickr.com/951/28122303448_830e62089b_o.jpg)
Ellery Queen, Amerikalı kuzenler Frederic Dannay ve Manfred Bennington Lee'nin bir gazetenin roman yarışması için oluşturdukları hayali bir dedektif-yazar. Babası Müfettiş Quenn ile birlikte gizemli cinayetlerin esrârını çözüyorlar.
Dedektif, babasıyla birlikte bir dağ yolundan geçerken çevredeki ormanlara hızla yayılan bir yangın yollarını keser. Geri dönmek istediklerinde o yönü de alevlerin sardığını görerek tepeye tırmanmak zorunda kalırlar. Yolun sonunda bir düzlük ve üzerinde sadece bir ev vardır. Ev sahibi doktor Xavier'in konukseverliğiyle Ellery ve Müfettiş geceyi orada geçirirler. Ertesi sabah çevredeki yangın daha da büyür ve doktorun öldürülmesiyle durum içinden çıkılmaz bir hâl alır. Polis de dahil kimsenin ulaşamadığı malikanede, Ellery ve babası cinayeti soruşturmaya başlar..
Su yerine alevlerle çevrili bir ada atmosferinde, yavaş yavaş dozu artırılan panik hali çok iyi yansıtılmış kitapta. Okurken o boğucu duyguyu evde kalan karakterlerle birlikte yaşıyor gibi oluyorsunuz.Ellery Queen'in delişmen tavırları, babasının sakinliğiyle güzel bir tezat oluşturuyor. Yapışık ikizler ve iskambil kağıtlarından ipuçları da hoş ayrıntılar arasında.
Zehirli Şaka Carter Dickson
(https://farm1.staticflickr.com/828/27124882207_a71b5f8838.jpg)
...... Son derece mağrur ve yalnız bir ihtiyar
...... Güzelliğiyle övünen esmer kadın
...... Sadece kendi menfaatini düşünen genç bir adam
...... Sinirli bir ihtiyar kız
GECELERİ GÖZÜKEN O BEYAZ ELDEN KORKUYORLARDI!
(Arka Kapak)
Mükemmel Cinayetler Julien Salmon
Gerçek ile sanrının birbirine karıştığı "Mükemmel Cinayetler"in kahramanı Paul de Dardanie'nin hayali, cinayette mükemmeli yakalamaktır. Genç bir komiser adayı olan Dardanie, tuhaf düşlerini sürekli dinlediği Mozart'ın "Reqiuem"iyle ve şarapla besler. Olağanüstü duygusallığı, sevdiği kadının onun terk etmesiyle dönüşüme uğrar. Artık sevdiği herkes için cinayet planları yapan bir katil adayıdır. Onu terk eden kadının öldüğünü sanmaktadır. Kendi adıyla anılan bir cinayetler dizisi yaratmayı düşler. Yaratıcı, zeki ve titiz komiser adayı Dardanie'nin bundan sonraki amacı suç tarihine damgasını vurmaktır. Yegâne sırdaşı, yaptıklarını not ettiği gizli not defteridir. Defterde, Dardanie hakkında her şey vardır; cinayet planları ve işlediği suçların tüm detayları... Gerilim giderek yükselirken roman umulmadık yollara sapar.
"Mükemmel Cinayetler"in gerilimli ve mükemmel kurgusunun yanı sıra çok önemli bir özelliği var; yazarı da tıpkı kahramanı gibi bir komiser. Julien Salmon, meslekî deneyimlerini romanını kurgularken kullanmış ve romanı, kahramanının notlarıyla oluşturmuş. Notların içeriğiyse, nevrotik bir hastanın yarattığı, kimi zaman çok gerçekçi, kimi zamansa saçma olarak nitelendirilebilecek olaylarla örülü. İncelikle işlenen kanlı cinayetler bir tür sanatsal zarafet taşıyor.
Okuyucuyu sürekli şaşırtan keskin dönüşlerle ivme kazanan "Mükemmel Cinayetler", son satırına dek gizini korumayı başaran bir roman. Julien Salmon'un klasik kurgulardan çok farklı olan bu kitabı yayımlandığında Fransız edebiyat çevrelerinde, anlatımı sınır tanımayan bir kara mizah örneği olarak tanımlanmıştı. Türk okurunun da bu romandan keyif alacağı kesin.
(http://static.idefix.com/cache/0/270/161088)
Çok uzun zaman olmuş okuyalı , iyi kitaptır ama. Metis polisye serisindendi ki , bu serinin her kitabı gerçekten çok iyiydi. maalesef artık yok bu seri :'(
Alıntı yapılan: hanac - 22 Temmuz, 2012, 17:40:55
Bu arada kapağı Aslan Şükür çizmiş, tarayıp yüklerim.
Aslan Şükür'ün çizdiği kapak
(https://farm5.staticflickr.com/4465/36863579734_1fd21e06e8_o.jpg)
Büyük usta döktürmüş yine. Forumumuzdan bir arkadaşın Aslan Şükür ile ilgili bir çalışması olacaktı ne oldu acaba...
benim için bir büyük arşiv polisiye romanları almadan önce yada hangi yıllarda kaç baskısı olduğunu yorumları değerlendirmeleri görmek için mükemmel sitedir.
http://www.cinairoman.com/
Ellery Quenn'in yine Hayat Kitapları'ndan çıkan Y'nin Esrarı adlı romanını da okumanızı tavsiye ederim. Bir de John Dickson Carr'ın Dokuz Düğümlü İp adlı romanı da ilginizi çekebilir.
Aslında 50'li yılların sonu 60'lı yılların başında yayınlanmış Hayat Kitapları serisi bir çok önemli cinai roman içermektedir. Alfred Hitchcok'un ünlü filmi Sapık'ın Robert Bloch tarafından yazılmış romanı da "Üç Ruhlu Adam" adıyla bu seride yayınlanmıştı.
Sahaflarda ve GG'da hala bulunabilmektedir.
(https://farm1.staticflickr.com/962/41993837441_b7126ac56e_o.jpg) (https://farm1.staticflickr.com/961/28122353048_36d96bee75.jpg)
(https://farm1.staticflickr.com/971/41949622272_d5b170ba6c.jpg)
Siyam ikizlerinin Siyamlı İkizler olarak çevrilmiş olması ilginç ::)
Peki sen oraya üye değil misin ?
Üyeler arasında hennessy adını göremedim.
Başka bir nick mi kullanıyorsun orada ?
Formuna takılmıyorum Hasan abi kitapları inceliyorum
(http://images.gittigidiyor.com/3365/AKBA-POLISIYE-ROMANLAR-TAKIMI-132-KITAP-COK-ENDE__33655081_0.jpg)
Zamanında(1960'larda başlayıp 20 yıla yayılan bir süreç) toplam 132 sayı çıkmış tamamı polisiye-dedektiflik romanlardan oluşan bu seriyi toplamaya başladım.Şu ana kadar bir arkadaşın biriktirdiği aşağıdaki sayıları kendisinden almak üzereyim.
- Mikrofonda Cinayet - No:1 - R.L.Goldman
- Niçin - No:5 - William Irish
- Bir'e On Vardı - No:8 - William Irish
- Şanslı Ceset - No:11 - Craig Rice
- Körebe - No:13 - Baynard Kendrick
- Kupa Dörtlüsü - No:15 - Ellery Queen
- Kızıl Daire - No:16 - Patrick Quintin
- Tuzak - No:18 - Craig Rice
- Kolejde Cinayet - No:20 - Patrick Quintin
- İğne Deliği - No:22 - Carter Dickson
- Ortadaki Adam - No:23 - William Irish
- Kanal Yolu - No:28 - Jeab Pierre Conty
- Şu Bahsettiğin Ölü - No:30 - Frederic Dard
- Ölüm Merdiveni-No:32- M. Roberts Rinehart
- Yalancı Şahit - No:33 - Erle Stanley Gardner
- Soğuk Eller - No:34 - Erle Stanley Gardner
- Ağdaki Adam - No:35 - Patrick Quintin
- Bir Saat Durdu - No:36 - Carte Dickson
- Nefret - No:39 - Olga Rosmanith
- İyi Ama ; Harry'yi Kim Öldürdü - No:41 - J.T. Story
- Şantaj - No:42 - Erle Stanley Gardner
- Zehir - No:43 - Georgette Heyer
- Çığlık - No:45 - Erle Stanley Gardner
- Banyodaki Ceset - No:46 - Dorothy Sayers
- Kabahat Benimdi - No:47 - Patrick Quintin
- Şanslı Bacaklar - No:48 - John D. Macdonald
- Hipodromda Cinayet - No:49 - Bob Mcnight
- Tehlikeli Vazife - No:50 - Edard S Aarons
- Fırtına Gecesi - No:51 - Mignon G. Eberhart
- Korku Vadisi - No:60 - Conan Doyle
Seri hakkında ayrıntılı bilgisi-ilgisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Ayrıca zamanında Altın Kitaplardan çıkmış:
- Sarı Odanın Sırrı - No:6 - Gaston Leroux
- Mor İzler - No:9 - Ellery Queen
- Karanlıkta Dört Ölü - No:17 - John Creasey
- Üç Tabut - No:10 - Carter Dickson
- Ya Ben Kimim - No:15 - Helen Mc.Coloy
kitapları da aldım..Bu ara polisiyeye merak saldım diyebilirim.. :)
Arşiv iyi bildikleirm
Mikrofonda Cinayet - No:1 - R.L.Goldman
http://www.cinairoman.com/seriler.php?d=1,12,239&item=15319
İğne Deliği - No:22 - Carter Dickson
http://www.cinairoman.com/seriler.php?d=1,12,243&item=5529
Sarı Odanın Sırrı - No:6 - Gaston Leroux
http://www.cinairoman.com/seriler.php?d=1,14,244,581&item=11798
http://www.cinairoman.com (http://www.cinairoman.com)
Site baya iyiymiş Murat.Sağol..
Bu ara zombi furyasına bizim Holmes de katılmış. Aslında konusu iyiyse yayınlanabilir Türkiye'de.
(https://c2.staticflickr.com/1/293/32209925385_e12948e9ea_o.jpg)
(https://c3.staticflickr.com/1/721/31368514594_f39d6403d9_o.jpg)
Zombi yetmemiş birde vampirlide yapalım kadro tam olsun demişler :)
Sherlock Holmes & Vampires of London
(http://www.magazinedown.com/upimg/201210/25/25233335583.jpeg)
Batman'in year one olacak Holmes altında mı kalacak çizimleri hoşuma gitti konusunada bakacağım bu ilgimi çekti.6 ciltlik.
http://www.comicvine.com/sherlock-holmes-year-one/49-38923/
http://www.dynamite.com/htmlfiles/viewProduct.html?PRO=C725130158925
(https://c3.staticflickr.com/1/368/31368544954_4bff7fc109_z.jpg)
(https://c4.staticflickr.com/1/259/32091251611_e8027645eb_z.jpg)
Sherlock Holmes year one ilk sayısını okudum.Çizimleri güzel bize hitap ediyor konusuda çok çok iyi olmasada vasatın altrıda değil (ntv agatha) gibi.Holmes bir suç ekibini iş başında yakalamak ister ekip bir zengini soyacağına tümü aynı yerdeyken soymaya kalkar ama bir hata yapmıştırlar :)
Alıntı yapılan: hennessy - 02 Nisan, 2011, 23:19:31
Holmes severlerin kaçırmaması gereken eser
Arsen Lüpen - 3 / Herlock Sholmes'e Karşı (isim hakkı yüzünden böyle yazılmıştır)
http://www.kitapokuyoruz.com/kitap/83131/Arsen-Lupen---3--Herlock-Sholmese-Karsi/
Edebiyat dünyasının iki ölümsüz kahramanı karşı karşıya...
Okudum ama beğenmedim.
Holmes çok kötü tasvir edilmiş.
Alıntı yapılan: hennessy - 09 Aralık, 2012, 21:22:58
Bu ara zombi furyasına bizim Holmes de katılmış. Aslında konusu iyiyse yayınlanabilir Türkiye'de.
Rutin bir kalıbın içine zorlama sokulan zombileri sevmiyorum.
Sherlock Holmes year one serisinin 6 adet çizgi romanına baktım çizimler ve konular hoşuma gitti Holmes karakterini iyi tasvir etmişler.
Bugün Sherlock Holmes'ün 159. yaş günü!
(https://c5.staticflickr.com/1/537/32061100012_e4508c2615_o.jpg)
Aslında çizimler iyi konuda iyiyse her daim okunabilir.Bu arada Sherlock Holmes'ün 159. yaş günü! kutlu olsun... 8) ::) :D
(https://farm1.staticflickr.com/959/40187083330_d2e039ddba.jpg)
İsveçli Per Wahlöö ve Maj Sjöwall çiftinin birlikte yazdıkları Komser Martin Beck'in ana karakter olduğu polisiye kitaplar serisine başladım. Çift, Per Wahlöö 49 yaşında ölene kadar toplam 10 adet Martin Beck polisiyesi yazmışlar.
İsveç polisiyeleri güzel oluyor,bakalım bu seri beni saracak mı?.
İlk okuyacağım kitap "Polis Katili"..
Zamanında okumuştum. Karakter ağırlıklı, aksiyonu düşük ama kendini okutan kitaplar.
Bu kitabı okuduktan sonra tavsiyem uçtu Uçtu İtfaiye Arabası Uçtu onuda oku.
(https://farm1.staticflickr.com/975/41094283305_2c1fff4412_o.png)
Ben de 5-6 kitabını okumuştun bu serinin. Yalnız benim okuduğum Aydın Arıt çevirileriydi. Bu kitap Gülen Polis adıyla çevrilmişti yamulmuyorsam ve iyiydi.
Alıntı yapılan: alan ford - 25 Mart, 2013, 09:52:26
Ben de 5-6 kitabını okumuştun bu serinin. Yalnız benim okuduğum Aydın Arıt çevirileriydi. Bu kitap Gülen Polis adıyla çevrilmişti yamulmuyorsam ve iyiydi.
Gülen Polis başka bir kitap.O da sırada Doğa.. :)
Alıntı yapılan: hennessy - 25 Mart, 2013, 08:53:55
bu kitabı okuduktan sonra tavsiyem uçtu Uçtu İtfaiye Arabası Uçtu onuda oku.
Kayıp İtfaiye Arabası olarak çevirtmiş bu kitabı İnkılap..
Peki neden serinin 8. kitabıyla başladığını sorabilir miyim ;D
Bu da garip bir huy ::) .Elimde içerisinde 3 tam macera olan bir çizgi roman var diyelim.İlk sayfadan
değil de,istediğim maceradan başlıyorum..
Beş Portakal Çekirdeği,Dörtlü İttifak,Dans Eden Adamlar,Gümüş Şimşek,Yüzü Yaralı Adam bunlar okuduğum 3 Sherlock Holmes kitabında en çok hoşuma giden hikayeler.
Bir de Raigate Bulmacası var ama okuduğum 2 kitap ve izlediğim 2 Sherlock Holmes filminden sonra, okurken Sherlock Holmes'ün nerede nasıl hareket edeceğini az çok kestirip onun gibi düşününce olayı çözdüm. Yani sonuç beklediğim gibi çıktı :)
(http://images.hepsiburada.net/assets/Kitap/300/Kitap_1530479.jpg)
Sherlock Holmes efsanesi devam ediyor; ama bu sefer Anthony Horowitz' in kaleminden...
Beni İpek Evi kitabını almaya iten en önemli etken şu ibare olmuştur:
"Conan Doyle Vakfı' nın 125 yıllık tarihinde ilk kez onayladığı yeni bir roman"
Evet, yeni bir Sherlock Holmes macerası ama S. A. Conan Doyle' dan değil. Bu sebeple Sherlock hayranlarının kafasında bir takım önyargılar oluşabilir. Yazar, Sherlock Holmes' a hak ettiği değeri vermiş midir diyebilir mesela ya da taklit bir roman da olabilir diyebilirsiniz vs.
Bu tarz düşüncelere sahip olmakla birlikte dayanamayıp aldım okudum ve kitabı çok beğendim. Evet, Anthony Horowitz bir Sir Arthur Conan Doyle olamaz; çünkü dil yapıları farklı, anlatım tarzları farklı . Mesela S. A. Conan Doyle daha espirili bir anlatıma sahip; ama bu kitapta espirili anlatım tarzı pek sergilenmiyor. Bu durumu biraz da konunun ağırlığına bağlıyorum (Bana göre ağır bir konu işlenmiş, dramatik öğelerde epey var). Tabi bunları kitabın sonuna gelince anlıyorsunuz. Zaten kitabın sonunu bir türlü tahmin edememiştim, "yok artık" dedirtti bana.
Akıcı, heyecanlı, eğlenceli bir Sherlock Holmes macerası okumak istiyorsanız kaçırmayın derim.
Ama unutmayın ki Anthony Horowitz, Sir Arthur Conan Doyle olamaz :)
http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,5607.msg65237.html#msg65237 (http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,5607.msg65237.html#msg65237)
Burda konuyu açtığımda yazmıştım. SOnrada alıp okudum fena sayılmazdı ama Doyle kadar iyi değil ama okumanızı tavsiye ederim
Bugün Kızıl Soruşturma'yı bitirdim. Başta Sherlock Holmes ve Dr. Watson'ın nasıl tanıştığı falan işlendiğinden sıkılabiliyorsunuz, fakat romanın tamamını okuyunca karşınızda harika bir kurgu görüyorsunuz. Herkese tavsiye ederim.
Altın Kitaplar'dan çıkan 1964 yılı baskısını okudum.
Çok edebi bir dille değil ama çok akıcı bir dille yazılmış,sağlam kurgusuyla haklı övgüleri almış bir eser bence de..
Bu arada 2003 yılında sinemaya da uyarlanmış ama pek beğenilmemiş belli ki..
http://www.imdb.com/title/tt0356922/ (http://www.imdb.com/title/tt0356922/)
LE MYSTÈRE DE LA CHAMBRE JAUNE (http://www.youtube.com/watch?v=wVk6r3EF1lk#ws)
Acar gazetecimiz Rouletabille'ın çizgi roman kahramanı da olduğunu öğrendim..
(http://www.c-mieux-doccas.com/1650-thickbox/bd-rouletabille-le-mystere-de-la-chambre-jaune-tome-1-aux-edition-soleil.jpg)
Keşke söyle esaslı bir kadro ile çekilse imkanım olsa Türkiye'de tiyatrosunu yapmak isterdim.
Malta Şahini'ne 4 milyon dolar
Humphrey Bogart'ın başrolünü oynadığı 'Malta Şahini' filminde kullanılan heykel, açık artırmada satıldı.
(http://i.radikal.com.tr/480x325/2013/11/26/fft64_mf1807398.Jpeg)
John Huston'un üç dalda Oscar'a aday gösterilen 'Malta Şahini' filminde kullanılan kuş heykeli, açık artırmada 4 milyon dolara satıldı.
New York 'taki Borhams Müzayede Evi, film için yapılan iki siyah kuş heykelinden biri olan eser, açık artırmaya telefonla katılan ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu tarafından 4 milyon 85 bin dolara satın alındı.
Huston'ın, Dashiell Hammett'ın aynı adlı romanından uyarladığı ve yönettiği 1941 yapımı filmde özel detektif Sam Spade'i Humphrey Bogart, dedektifin baştan çıkarıcı müşterisini de Mary Astor canlandırmıştı.
Sinema eleştirmeni Roger Ebert ve Entertainment Weekly dergisine göre tüm zamanların en iyi filmleri arasında yer alan 'Malta Şahini', mücevherlerle kaplı ve milyonlarca dolar değerindeki bir şahin heykeli için verilen mücadeleyi anlatıyordu.
"Bogie Denen Adam" adlı ÇR albümünde bolca Bogart göndermesi bulabilirsiniz. Bir anlamda harika bir Bogart parodisidir.
Sayın Semerci (Tom Mikser) bu başlığı inceleminizi tavsiye ediyorum.
Arkadaşlar merhaba,
Bir süredir internette Ölüm Melodisi isimli romanını tefrika olarak yayınladığım Komiser Tahsin karakterinin, kendi adını taşıyan polisiye serisinin ilk kitabı KAÇAK geçtiğimiz ay çıktı. İlginizi çekeceğini düşünüyorum...
(https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10847842_766507660052273_6066688518422027335_n.jpg?oh=2fa7d177c04b29cea0b7af8a37a2fd54&oe=552A7D0C)
Ön okuması için: http://www.alperkaya.org/kacak-on-okumasi
İncelemek ve satın almak için: http://www.idefix.com/kitap/kacak-alper-kaya/tanim.asp?sid=WX20L23U04Q257EKY1VJ
Okuyanı bol olsun.
Tebrikler.
Okuyanı bol olsun. :)
tebrik ederim ilk şipariş vereceklerimin arasına kaydettim
Tebrik ederim.
Devamı da gelsin.
Tebrikler.Hayırlı olsun.En kısa zamanda alıp okumak lazım.
Sadece tek bir sorum olacak neden bu kadar karışık bir kapak tasarımı yapıldı?İsimler olsun, karışık resimler olsun yorucu bir kapak olmuş bence.
Tebrikler Alper. ..
Alper selamlar, hayirli olsun diyelim öncelikle. Ölum Melodisi'ne de, Kacak'in ilk kismina da baktim, gayet guzelolmus, ellerine saglik, ilk Turkiye ziyaretimde mutlaka kitabini edinip okuyacagim, benden söz.
Herkese çok teşekkürler, serinin ikinci kitabını da 31 Aralık 2014'te yayınevime teslim ettim ve üçüncü kitabı yazmaya başladım. (Toplamda 10 kitaplık bir seri olmasını planlıyorum)
Kapak konusunda, birkaç eleştiri daha aldık ama aksine (evet çok karmaşık) ben kapağı beğendim. Belki daha sade olabilirdi ama kurguyla gerçekten alakalı bir kapak oluşundan mütevellit ilk gördüğüm andan bu yana en sevdiğim kapak oldu çıkan üç romanımın içinde...
tebrikler ve devamı dileğiyle :)
Tanıtım bülteninden çok da birşey anlaşılmıyor. Alper Kaya dostumuz romanını biraz daha açık etse de iyice itkilensek...
Alıntı yapılan: pizagor - 14 Ocak, 2015, 23:27:50
Tanıtım bülteninden çok da birşey anlaşılmıyor. Alper Kaya dostumuz romanını biraz daha açık etse de iyice itkilensek...
Merhabalar,
Bir ön okumamız var: http://www.alperkaya.org/kacak-on-okumasi
Bir de bugün sosyal medyada yaptığım şu paylaşım, perdeleri biraz daha aralayacaktır diye umuyorum: https://www.facebook.com/komisertahsin/photos/a.783129471723425.1073741839.580254652010909/783129501723422/?type=1&theater
Sipariş ettiğim kitap bugün geldi. Hafta sonu okumayı planlıyorum. Bu arada kapak bence iyi.
Alıntı yapılan: tunaorhun - 21 Ocak, 2015, 15:09:00
Sipariş ettiğim kitap bugün geldi. Hafta sonu okumayı planlıyorum. Bu arada kapak bence iyi.
Teşekkürler! Umarım beğenirsiniz hocam.
SAS SIRALI MACERA LİSTESİ
1 Ölümle Randevu
2 Kıyamet Günü
3 Hedef Reagan
4 SAS için Samba
5 SAS İstanbul'da
6 Başkana Şantaj
7 Kara Cehennem
8 San Salvador'da Dehşet
9 Bulgar Çıkmazı
10 Atina'da Cinayet
11 Kennedy Dosyası
12 Şanghay Ekspresi
13 Haiti Cellatı
14 Kızıl Grenada
15 Hamburg'a Firar
16 Kahire Komplosu
17 İtalyan İntikamı
18 Azrail Beyrutta
19 Kamçatka Katliamı
20 Hayber Geçiti
21 Nikaragua Harekatı
22 Lizbon Büyücüleri
23 Parola Matador
24 Malta Seferi
25 Görev Yeri, Laos
26 Surinam Macerası
27 Balbek Fedaileri
28 Miami Katili
29 Londra'da Panik
30 Sri Lanka Paryaları
31 Manila Kasırgası
32 Amsterdam Çılgınları
33 Berlin Koridoru
34 ABD'ye Ambargo
35 Uagadugu'da Darbe
36 Hongkong'lu Üç Dul
37 Budapeşte'de Tuzak
38 Montevideo Meleği
39 Pagopago'da Ölüm
40 Zengibar Tiranı
41 Hartum Düğümü
42 Pretorialı Sarışın
43 Tokyo Rehineleri
44 Hollywood Panteri
45 Kontes Adler'in Balosu
46 Caracas Girdabı
47 Habeş Hazineleri
48 Kampuç Vahşeti
49 Las Vegas Kuryesi
50 Belfast'ta Tehlike
51 Rodezya Bunalımı
52 Kopenhag Yolcusu
53 Ayetullahın Dulu
54 Kuveyt'de Suikast
55 Tunus Komandaları
56 İsrail'de Casus Avı
57 İndenozya Şeytanı
58 New York Maratonu
59 Kwai Nehri Altını
60 Kabil'deki Ajan
61 Singapur Katliamı
62 La Paz Safarisi
63 Abu Dabi Serüveni
64 Kirsanov Olayı
65 Varşova'da Huzur
66 Angola Görevi
67 Somalide Son Umut
68 Amman'da Katliam
69 Zairede Korku
70 Gandi'ye Ölüm
71 Karaibler'de Tatil
72 Barranquilla'da Düello
73 Peru'da Av
74 Seyşeller'de Yarış
75 Saygon Operasyonu
76 Belgrad'da Ölüm Dansı
77 New York'ta Kara Büyü
78 BM'de Kasırga
79 Yemen'de Darbe
80 Boris Gleb'le Randevu
81 Bağdat Mahkumları
82 Nasser Planı
83 Görev Yeri Santiago
84 Panama'da Kargaşa
1983/ 1987 arası çıkan bu serinin 2. tekrarında da (1989) genellikle numara sırasının 1 sıra kaydığını düşünüyorum.
Daha sonra Özel Sayı Serisi adıyla kısa bir seri daha yayınlandı.
SAS ÖZEL SAYI SERİSİ 1989/ 1990
1- İsveç Operasyonu
2- Umman'daki Rehine
3- Cebelitarık'ta Mola
4- Sierra Leone'de Eylem
5- Küba Cehennemi
6- Brunei Macerası
7- Kabil Ateş Hattı
8- Leningradlı Yabancı
Orijinal seri sanırım 2013 yılında çıkan son kitapla beraber 200. sayıya ulaştı.
Halen ülkemizde basılmayan 108 macera var. :o
Meraklıları için umarım faydalı bir liste olmuştur. :)
Alıntı yapılan: Mister NO - 25 Ocak, 2015, 01:07:52
Meraklıları için umarım faydalı bir liste olmuştur. :)
Çok teşekkürler.
Bi de, Tay'ın, Mike Hammer listesini verseniz?
Çok teşekkürler.
Çok teşekkürler...
SAS Malko ve Elko Krizantem zamanında elimden düşürmediğim bir seriydi.
Ayrıca aynı yıllarda çıkan Tay'ın Mike Hammer ve James Bond serileri de çok keyiflidir.
çoğunu okumuştum..her bayiye girişimde bir kaç çizgi roman alırken , yanında "sas"lardan da alır çıkardım..ne günlerdi :)
Üçünü de tam seri okumuştum.
SAS macerama Kahire komplosu ile başlayıp eski leri de toparlayarak devam etti. James Bond'u ise ilk sayı Rusta'dan sevgilerle ile okumaya başlamıştım. Filmini izlediğim romanların filmlerden tamamen farklı olması hem sevindirmiş (farklı bir öykü okuyordum) hem de üzmüştü.
Örneğin Moonraker'da Bond'un Drax ile ilk karşılaşması bir birçok masasında olur. Filmde ise böyle bir olay ile karşılaşmayız.
Alıntı yapılan: Mrtekin - 25 Ocak, 2015, 12:27:24
Bi de, Tay'ın, Mike Hammer listesini verseniz?
Sıralı liste...
TAY YAYINLARI MAYK HAMMER SERİSİ Yazan: Mickey Spillane1- Öp Beni Öldüresiye
2- Kanun Benim
3-Derini Yüzeceğim
4-Belanı Bulacaksın
5-Canileri Yaşatmam
6-Sıra Sende Yosma
7-Tabutunu Ismarladım
8- Cezanı Çekeceksin
Bu seri Mike Hammer değil
MAYK HAMMER olarak basılmıştır.
Alıntı yapılan: Mister NO - 25 Ekim, 2011, 12:16:23
Sözünü ettiğim Gelişim Yayınlarının polisiye Sarı Dizisi.Eminim bu seriyi de hatırlayan bir çok arkadaş vardır.Gazete bayileri çok renkliydi o yıllarda.Çizgi romanlar,polisiye seriler,detektif ve casus romanları. ;)
Gelişim Sarı Dizi Polisiye Romanlar içinde de dört adet Mayk Hammer basılmıştır.
13 numaralı Mayk Döndü!
22 numaralı Yaşama Şansı: Sıfır
26 numaralı Seks ve Cinayet
29 numaralı Yılan(http://mcdn01.gittigidiyor.net/4523/tn70/45230113_tn70_0.jpg)
(http://mcdn01.gittigidiyor.net/3126/tn24/31266481_tn24_0.jpg)
(http://mcdn01.gittigidiyor.net/4652/tn50/46525768_tn50_0.jpg)
(http://mcdn01.gittigidiyor.net/5530/tn70/55307749_tn70_0.jpg)
Sarı Dizide 2 adet Mayk Hammer var diye yazmıştım ama sayı dört oldu ;D
Çok teşekkürler...
Ben Mike Hammer'ı harbiden çok severim.
Mike Hammer maceralarından bazıları Can Yayınları Polisiye Serisinde de yayınlandı.
KANUN BENİM
(http://static.idefix.com/cache/0/270/136098)
ÖP BENİ ÖLDÜRESİYE
(http://static.idefix.com/cache/0/270/175357)
ÖLÜM TACİRİ
1970 yılında çıkan Mike Hammer'dan tam 19 yıl sonra 1989 yılında okurlarının karşısındadır Mike... Bu macera Halen Can Yayınlarından (2000 YILINDA BASILDI) bulunabilir
(http://static.idefix.com/cache/0/270/78098)
Mike Hammer deyince gözümün önüne hemen Stacy Keach gelir, bir de dizinin theme müziği...
Alıntı yapılan: rumar80 - 31 Ocak, 2015, 00:56:25
Mike Hammer deyince gözümün önüne hemen Stacy Keach gelir, bir de dizinin theme müziği...
Kesinlikle, bir adam bir role bu kadar mı yakışır...
Bi de, Mike Hammer, zamanında çok revaçta olduğunda, Türk yazarları da konuya el atmışlar.
Örneğin, "Kemal Tahir'in", "Derini Yüzeceğim", "merhaba sam krasner" ve "ecel saati" de var.
Kitabı okudum birkaç hafta önce, aklımda kaldığınca birkaç satır yazayım. Hikaye başlangıçta sıradışı bir polisiye (hatta bilimkurguvari, hatta sayfalar ilerledikçe daha çok hissettiriyor bu havayı) okuma vaadediyor, ancak (Alper hocamın affına sığınarak) gereğinden fazla karakterin olaya dahil olmasıyla konu biraz dağılmış hissiyatı verdi bana. Serinin baş kahramanı Komiser Tahsin, karakter olarak zayıf kalmış gibi, nasıl desem; bir karizması varmış ta yokmuş gibi :D Hani Şerlok amca bilimseldir ama hafif te çatlaktır, Behzat komser dikbaşlıdır filan, bizim komserin de böyle belirgin bir kişiliği olsaymış iyi olurmuş. Yardımcısı da çok rol çalmış komiserimizden. Hikaye ilerledikçe benzer kurgular görmüştüm veya okumuştum hissi uyandırsa da, sonu hiç tahmin edemeyeceğim şekilde bağlanmış. İkinci kitabın daha da iyi olacağına inanıyorum.
Alınız, okuyunuz, destekleyiniz.
Alıntı yapılan: designer73 - 07 Mart, 2015, 00:06:33
Kitabı okudum birkaç hafta önce, aklımda kaldığınca birkaç satır yazayım. Hikaye başlangıçta sıradışı bir polisiye (hatta bilimkurguvari, hatta sayfalar ilerledikçe daha çok hissettiriyor bu havayı) okuma vaadediyor, ancak (Alper hocamın affına sığınarak) gereğinden fazla karakterin olaya dahil olmasıyla konu biraz dağılmış hissiyatı verdi bana. Serinin baş kahramanı Komiser Tahsin, karakter olarak zayıf kalmış gibi, nasıl desem; bir karizması varmış ta yokmuş gibi :D Hani Şerlok amca bilimseldir ama hafif te çatlaktır, Behzat komser dikbaşlıdır filan, bizim komserin de böyle belirgin bir kişiliği olsaymış iyi olurmuş. Yardımcısı da çok rol çalmış komiserimizden. Hikaye ilerledikçe benzer kurgular görmüştüm veya okumuştum hissi uyandırsa da, sonu hiç tahmin edemeyeceğim şekilde bağlanmış. İkinci kitabın daha da iyi olacağına inanıyorum.
Alınız, okuyunuz, destekleyiniz.
Selamlar, teşekkürler. Af ne demek hocam, fazla karakter büyük dezavantajdı ve benim de çok denediğim bir şey değildi. Hatalarımız olduysa affola :)
Komiser Tahsin, ikinci kitapta çok ama çok daha geniş bir yer kaplıyor; bana güvenin. Kafamda 10 kitaplık bir seri var ve tüm kitaplar bu seride belli bir yere sahip. Bir bütün oluşturmayı planlıyorum 10 kitapta. Ve bittabi, beğendiğiniz / desteklediğiniz için sonsuz şükranlarımla...
(https://farm1.staticflickr.com/972/41949344742_1471393048_o.jpg)
1920'lerin 1930'ların Amerika'sı... Değer yargıları hızla çürümekte, para kazanmak için her yol mubah görülmekte. Bireysel ya da birkaç kişinin bir araya gelmesiyle işlenen suçlar, fuhuş, kumar, kaçakçılık gibi daha geniş alanlara yayılarak örgütlü bir hal almış. Mafya ile siyasetçiler kol kola...
Üst sınıflardan başlayarak toplum bir suç sarmalının içine girmiş. Bütün bunlarla uğraşmaya çalışan isimsiz, gösterişsiz, işini iyi yapmaya çalışan bir adam. Son derece riskli bir işte çalışan bir emekçi. Ama bazen işler karışır, vicdanı da devreye girer. Bu işleri daha da zorlaştıracaktır ama insan kalmanın başka yolu da yoktur.
Polisiye cepte serisi, Raymond Chandler'in ardından polisiye türünün büyük ustası Dashiel Hammett ile devam ediyor. Hammett serisinin beşinci kim olan "Türk Sokağı'ndaki Ev", Sinan Fîşe'kin yetkin çevirisi ile okurlarıyla buluşuyor. Everest yayınları olarak Amerikan polisiyesinin kült isimlerinden Dashiel Hammett külliyatını, Türk polisiyesinin usta ismi Ahmet Ümit'in editörlüğünde sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Bu cep polisiye baskılarını ben çok seviyorum. Bulaşayım bi an önce bu seriye de.
Arkadaşlar merhaba! Geçtiğimiz yıl aralık ayında serinin ilk kitabının müjdesini vermiştim... Şimdiyse sıra ikinci kitapta!
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/05/yuzuncu-haber.jpg)
Kapak arkası:
"Gazetecileri öldürmenin, gazetecileri öldürenleri yakalamaktan daha kolay olduğu bir ülkede, meşhur bir gazetecinin ölümünü araştırmaya başlıyor Komiser Tahsin.
Peki gazeteci Atalay Demirsoy'u kim, neden öldürmüştü?"
Alper Kaya, Komiser Tahsin serisini sürdürüyor; "Yüzüncü Haber"in gizemini çözmeye çağırıyor.
Ön okuması: http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/yuzuncu-haber-komiser-tahsin-on-okuma/
Ön sipariş için: http://www.pandora.com.tr/urun/yuzuncu-haber-komiser-tahsin/430309
Ve, kitabın ithaf edildiği 64 gazeteci için: https://line.do/tr/basin-cinayetleri/i0z/vertical
Evliya Çelebi tarafından çekilen, müziği ise Yalın Kılıç tarafından bestelenen "Yüzüncü Haber" tanıtım filmi huzurlarınızda:
https://www.youtube.com/watch?v=b88xOTYbK8w
Hayırlı olsun, tanıtım filmi de anlamlı ve güzel olmuş. İlk kitabını okumuştum Tahsin komiserimizin, bakalım ikinci kitabında hangi maceralara atılacağız beraber. Tez vakitte alınacak, okunacak.
Alıntı yapılan: designer73 - 11 Mayıs, 2015, 16:50:17
Hayırlı olsun, tanıtım filmi de anlamlı ve güzel olmuş. İlk kitabını okumuştum Tahsin komiserimizin, bakalım ikinci kitabında hangi maceralara atılacağız beraber. Tez vakitte alınacak, okunacak.
Teşekkürler :) İlk olarak eşim başladı kitabı okumaya, sabah iki saatte 70'i geçti... İlk kitapta "Komiser Tahsin" karakterinin geri planda kaldığına üzülenleri bomba gibi bir hikayenin beklediğini söylememi istedi :)))
hoş geldin "komiserim!" ;)
ilk fırsatta alıp okuyacağız..bekliyoruz :) :)
Alıntı yapılan: yunusmeyra - 20 Mayıs, 2015, 21:08:28
hoş geldin "komiserim!" ;)
ilk fırsatta alıp okuyacağız..bekliyoruz :) :)
Ben de görüşlerinizi merakla bekliyorum efenim :)
Seyyah Terry Hayes'in romanı. Orjinal adı I am Pilgrim. Terry Hayes Mad Max 2 dahil olmak üzere birçok filmin senaryosuna katkıda bulunan bir yazar. Sinematik bir dille bize iki ciltlik bir casus romanı sunmuş.
Herşey New York'ta meydana gelen mükemmel bir cinayet ile başlıyor. Katil iz bırakmama konusunda mükemmele yaklaşacak kadar başarılı olmuş.Bir iki ufak detay detay dışında. Bunlardan biri de bir kısmı yanmış bir Bodrum telefon numarası. Macera buradan başlayıp flashback'ler ile dünyanın dört bir yanına yayılıyor.
Bir yanda evlat edildiği zengin aile tarafından büyütülürken casus dünyasına giren ve hızla yükselen Seyyah, diğer yanda babası gözleri önünde idam edilmiş, yokluk içinde ayakta durmayı becermiş gerçek bir Müslüman Sarazen ve ABD'ni bekleyen büyük tehlike. Adım adım iki adamın karşılaşması yaklaşırken kim sağ kalacak?
Güzel bir dil, akıcı bir üslup, harika bir anlatım. Bir solukta okunan iki kitap. Aslında tek kitap ama yayınevi daha rahat satsın diye ikiye bölmüş. Akıllı bir kitap için tavsiye ederim.
Bu aralar gaza gelip, sahaflar Fuarı'ndan da yararlanıp 64 sayıyı toparladım ve okumaya başladım.
Kıyamet günü
Orjinal üçüncü, ülkemizde yayınlanan ikinci kitap.
ABD'nin ürettiği biyolojik bir silah nakil sırasında çalınır ve ABD'nden nefret eden Japon bir bilim adamının eline geçer. CIA biyolojik silahın etkisizleştirilmesi ve bilim adamını yok etmek için SAS'ı tatilden çağırır. Malko Meksika'da düşmanların arasında sonuca ulaşmaya çalışmaktadır. Bu konuda tek yardımcısı da CIA'e yardım eden Meksika polisi Felipe'dir.
Sıcak, birbirinden güzel kadınlar ve Silahların ortasında Malko sağ kalabilecek midir?
Uzun bir aradan sonra eski bir dostu okumak Hoşuma gitti. Okudukça eski günleri burada yad edeceğim.
Alıntı yapılan: rumar80 - 07 Ekim, 2015, 20:56:29
Sıcak, birbirinden güzel kadınlar ve Silahların ortasında Malko sağ kalabilecek midir ?
Bence sağ kalacak ;D
Alıntı yapılan: hanac - 07 Ekim, 2015, 20:59:23
Bence sağ kalacak ;D
Bence de.
Yoksa diğer kitapları boşuna aldım demektir. ;)
ÖLÜMLE RANDEVU
SAS'ın ülkemizde yayınlanan ilk macerası.
San Fransisco bölgesinde sıradan insanlar durup dururken komünizm sempatizanı olmakta, gösteriler yapıp maddi hasarlara sebep olmaktadır. Hükümet bu insanların nasıl komünist olduğunu ya da bu "salgını" nasıl çözeceğini bilememektedir. Aynı sıralarda San Fransisco'da yaşayan ve CIA'in arada yararlandığı eski bir ajan esrarengiz bir biçimde kalp krizi geçirerek ölür.
CIA başkanı Mills son çare olarak Prens Malko'yu devreye sokar. SAS hiç bir ipucunun olmadığı bir ortamda içgüdülerini kullanarak sorunu çözmeye çalışacaktır.
(http://mcdn01.gittigidiyor.net/3216/tn30/32166291_tn30_0.jpg)
Alıntı yapılan: rumar80 - 31 Ocak, 2015, 00:56:25
Mike Hammer deyince gözümün önüne hemen Stacy Keach gelir, bir de dizinin theme müziği...
Dizinin theme müziği, 1939 yılında Earle Hagen tarafından yazılan Harlem Nocturne'dir.Nostalji olsun...https://www.youtube.com/watch?v=vkal2bNKZe4
Phillp Kerr in dedektif Bernie Gunther serisi ikinci dünya savaşı öncesi ve sonrasında geçiyor.Belgesel kadar gerçek yer ve kişilerle bezenmiş harika polisiyeler.Alfa kitap tarafından bir suredir düzenli olarak yayınlanıyor.Son olarak 8.kitabı yayınladılar.Polisiye severim diyen herkese ısrarla tavsiye ederim.Seriden bir kitabı okuyun müptelası olacaksiniz
HEDEF REAGAN
İşte tipik bir Türk yayıncılık örneği: Türkiye'de yayınlanan üçüncü SAS kitabı aslında 66. kitap! Herhalde basım zamanı ABD başkanı Ronald Reagan olduğu için onun popülerliğinden yararlanmaya çalışan bir basım şekli. Ancak detaylara girince ufak sırıtmalar karşınıza çıkıyor. Örneğin bu kitapta Malko'nun şatosu bitmiş, hatta İtalyan intikamı macerasındaki saldırı bile olmuş. Neyse...
Kitaba dönecek olursak...
CIA'in Lübnan şefi muhbiri ile buluştuğu Kıbrıs Rum Kesimi'nde suikaste kurban gider. Bu cinayeti kim ve neden işlemiştir? Suikast ile Başkan Reagan'a yönelik yapılacağı öğrenilen Armageddon adlı suikast planının bir ilişkisi var mıdır? Malko'nun elindeki tek ipucu katillerin düşürdüğü bir otomatik silahtır. Bu silah onu İsviçre'de yaşayan silah kolleksiyoncusu bir kadına götürecektir. İsviçre'de başlayıp Kıbrıs Rum Kesimi'ne uzanan macerada Bulgar Gizli Servisi, Lübnan'lı teröristler ve Bozkurt militanlarının planlarını kahramanımız durdurabilecek mi?
(http://3.bp.blogspot.com/-ETLiG-DwHAo/VY7dmNvk15I/AAAAAAAABr8/Avk1GPEJ_tM/s320/hedf.jpg)
S. A. S. İÇİN SAMBA
Serinin orjinal dördüncü kitabı. Ülkemizde de dördüncü kitap olarak yayınlandı.
Manganez madeni ABD ekonomisi için önemli madenlerden biridir ve ABD topraklarında fazla bulunmamaktadır. Bu nedenle ABD Manganezi Hindistan ve Brezilya'dan almaktadır. Brezilya'da manganez çıkarılan toprakların çoğu Cunha adlı bir iş adamına aittir. Ancak Cunha söz vermesine rağmen bir türlü gerekli anlaşmayı imzalamamaktadır. Malko Rio'ya büyükelçilikte görevli olarak gelir. Amacı Cunha'yı ikna etmektir. Akciğer kanserinden ölmek üzere olan adam neden imza işini ertelemektedir. madeni almak isteyen başka güçlerin bu olayda katkısı nedir. aşırı sıcak altında SAS sorunu çözebilecek midir? Yoksa sorun görüldüğünden de farklı mıdır?
Rıza,bunlar 83 yılından devam eden baskılar değil mi? o zaman sırada (tay'ın yayınladığı sıraya göre..) "asil" Malko'nun İstanbul macerası var..hilton'dan boğazı seyrederken başlayıp (ki adam daha öncede İstanbul'a gelmiştir ve hilton yapılmadan önceki araziyi bile hatırlar..zaten en önemli özelliklerinden biri müthiş hafızasıdır ;) ) dc8 'in penceresinden Sultan Ahmet Camiî'ni gördüğü sahneyle biten bir macera..Malko'dan çok dünya'nın farklı şehirlerinde macera yaşayan ikinci bir karakter yoktur sanırım :o
birde orjinal fransızca yayın sırası var ve bu listede bizde yayınlanan "istanbul'da.." macerası ilk kitap gözüküyor..
SAS à Istanbul, 1965
S.A.S. contre C.I.A., 1965
Opération Apocalypse, 1965
Samba pour SAS, 1966
Rendez-vous à San Francisco, 1966
Le Dossier Kennedy, 1967
SAS broie du noir, 1967
SAS aux Caraïbes, 1967
SAS à l'ouest de Jérusalem, 1967
L'Or de la rivière Kwaï, 1968
Magie noire à New York, 1968
Les Trois Veuves de Hong Kong, 1968
L'Abominable Sirène, 1969
Les Pendus de Bagdad, 1969
La Panthère d'Hollywood, 1969
Escale à Pago-Pago, 1969
Amok à Bali, 1970
Que viva Guevara, 1970
Cyclone à l'ONU, 1970
Mission à Saïgon, 1970
Le Bal de la comtesse Adler, 1971
Les Parias de Ceylan, 1971
Massacre à Amman, 1971
Requiem pour Tontons Macoutes, 1971
L'Homme de Kabul, 1972
Mort à Beyrouth, 1972
Safari à La Paz, 1972
L'Héroïne de Vientiane, 1972
Berlin : Check-point Charlie, 1973
Mourir pour Zanzibar, 1973
L'Ange de Montevideo, 1973
Murder Inc., Las Vegas, 1973
Rendez-vous à Boris Gleb, 1974
Kill Henry Kissinger !, 1974
Roulette cambodgienne, 1974
Furie à Belfast, 1974
Guêpier en Angola, 1975
Les Otages de Tokyo, 1975
L'ordre règne à Santiago, 1975
Les Sorciers du Tage, 1975
Embargo, 1976
Le Disparu de Singapour, 1976
Compte à rebours en Rhodésie, 1976
Meurtre à Athènes, 1976
Le Trésor du Négus, 1977
Protection pour Teddy Bear, 1977
Mission impossible en Somalie, 1977
Marathon à Spanish Harlem, 1977
Naufrage aux Seychelles, 1978
Le Printemps de Varsovie, 1978
Le Gardien d'Israël, 1978
Panique au Zaïre, 1978
Croisade à Managua, 1979 (Waffen für Nicaragua, 1980)
Voir Malte et mourir, 1979
Shangaï Express, 1979
Opération Matador, 1979
Duel à Barranquilla, 1980
Piège à Budapest, 1980
Carnage à Abu Dhabi, 1980
Terreur à San Salvador, 1980
Le Complot du Caïre, 1981
Vengeance romaine, 1981
Des armes pour Khartoum, 1981
Tornade sur Manille, 1981
Le Fugitif de Hambourg, 1982
Objectif Reagan, 1982
Rouge grenade, 1982
Commando sur Tunis, 1982
Le Tueur de Miami, 1983
La Filière bulgare, 1983
Aventure au Surinam, 1983
Embuscade à la Khyber Pass, 1983
Le Vol 007 ne répond plus, 1984
Les Fous de Baalbek, 1984
Les Enragés d'Amsterdam, 1984
Putsch à Ouagadougou, 1984
La Blonde de Pretoria, 1985
La Veuve de l'Ayatollah, 1985
Chasse à l'homme au Pérou, 1985
L'affaire Kirsanov, 1985
Mort à Gandhi, 1986
Danse macabre à Belgrade, 1986
Coup d'État au Yémen, 1986
Le Plan Nasser, 1986
Embrouilles à Panama, 1987
La Madone de Stockholm, 1987
L'Otage d'Oman, 1987
Escale à Gibraltar, 1987
Aventure en Sierra Leone, 1988
La Taupe de Langley, 1988
Les Amazones de Pyongyang, 1988
Les Tueurs de Bruxelles, 1988
Visa pour Cuba, 1989
Arnaque à Brunei, 1989
Loi martiale à Kaboul, 1989
L'Inconnu de Leningrad, 1989
Cauchemar en Colombie, 1989
Croisade en Birmanie, 1990
Mission à Moscou, 1990
Les Canons de Bagdad, 1990
La Piste de Brazzaville, 1991
La Solution rouge, 1991
La Vengeance de Saddam Hussein, 1991
Manip à Zagreb, 1992
KGB contre KGB, 1992
Le Disparu des Canaries, 1992
Alerte Plutonium, 1992
Coup d'État à Tripoli, 1992
Mission Sarajevo, 1993
Tuez Rigoberta Menchu, 1993
Au nom d'Allah, 1993
Vengeance à Beyrouth, 1993
Les Trompettes de Jéricho, 1994
L'Or de Moscou, 1994
Les Croisés de l'Apartheid, 1994
La Traque Carlos, 1994
Tuerie à Marrakech, 1995
L'Otage du triangle d'or, 1995
Le Cartel de Sébastopol, 1995
Ramenez-moi la tête d'El Coyote, 1995
La Résolution 687, 1996
Opération Lucifer, 1996
Vengeance tchétchène, 1996
Tu tueras ton prochain, 1996
Vengez le vol 800, 1997
Une lettre pour la Maison-Blanche, 1997
Hong Kong express, 1997
Zaïre adieu, 1997
La Manipulation Yggdrasil, 1998
Mortelle Jamaïque, 1998
La Peste noire de Bagdad, 1998
L'Espion du Vatican, 1998
Albanie, mission impossible, 1999
La Source Yahalom, 1999
Contre P.K.K., 1999
Bombes sur Belgrade, 1999
La Piste du Kremlin, 2000
L'Amour fou du Colonel Chang, 2000
Djihad, 2000
Enquête sur un génocide, 2000
L'Otage de Jolo, 2001
Tuez le Pape, 2001
Armageddon, 2001
Li Sha-Tin doit mourir, 2001
Le Roi fou du Népal, 2002
Le Sabre de Bin Laden, 2002
La Manip du Karin A, 2002
Bin Laden, la traque, 2002
Le Parrain du 17 novembre, 2003
Bagdad-Express, 2003
L'Or d'Al-Qaida, 2003
Pacte avec le diable, 2003
Ramenez les vivants, 2004
Le Réseau Istanbul, 2004
Le Jour de la Tcheka, 2004
La Connexion saoudienne, 2004
Otages en Irak, 2005
Tuez Iouchtchenko, 2005
Mission : Cuba, 2005
Aurore noire, 2005
Le Programme 111, 2006
Que la bête meure, 2006
Le Trésor de Saddam : 1, 2006
Le Trésor de Saddam : 2, 2006
Le Dossier K, 2006
Rouge Liban, 2007
Polonium 210, 2007
Le Défecteur de Pyongyang : 1, 2007
Le Défecteur de Pyongyang : 2, 2007
Otage des Taliban, 2007
L'Agenda Kosovo, 2008
Retour à Shangri-La, 2008
Al-Qaïda attaque : 1, 2008
Al-Qaïda attaque : 2, 2008
Tuez le Dalaï-Lama, 2008
Le Printemps de Tbilissi, 2009
Pirates, 2009
La Bataille des S-300 : 1, 2009
La Bataille des S-300 : 2, 2009
Le Piège de Bangkok, 2009
La Liste Hariri, 2010
La Filière suisse, 2010
Renegade : 1, 2010
Renegade : 2, 2010
Féroce Guinée, 2010
Le Maître des hirondelles, 2011
Bienvenue à Nouakchott, 2011
Rouge Dragon : 1, 2011
Rouge Dragon : 2, 2011
Ciudad Juárez, 2011
Les Fous de Benghazi, 2012
Igla S, 2012
Le Chemin de Damas : 1, 2012
Le Chemin de Damas : 2, 2012
Panique à Bamako, 2012
Le Beau Danube rouge, 2013
Les fantômes de Lockerbie, 2013
Sauve-qui-peut à Kaboul : 1, 2013
Sauve-qui-peut à Kaboul : 2, 2013
La Vengeance du Kremlin, 2013
Evet Tarkan sırada SAS Istanbul'da var. Bizde beşinci sırada ama aslında ilk kitap. Chris Jones, Milton Brabeck ve tabi ki Elko Krizantem ile ilk tanışma.
Umar abi bunları okumuşsun ama bir Fantoma serisine el atmamışsın en kısa sürede Güneş'i nasıl zehirlediysem senide zehirlemem lazım
Önümde okunacak yığınla SAS ve roman varken zor kardeşim.
Yeni bir Holmes kitabı daha yayınlanmış. Bir ara almak lazım
(http://i.hizliresim.com/or9Qbo.jpg) (http://hizliresim.com/or9Qbo)
'Londra'nın etrafı karlarla örtülüydü ve belki de kış mevsimi uzun süredir ilk defa huzuru simgeliyordu. Şehir bir dizi cinayetle sarsılırken, yeni hayatım bu meselelerden ve 221B'den yeterince uzak geçmekteydi. Mary Morstan'la evlenmiştim ve tehlikeden uzak huzurlu bir hayat yaşıyordum. Ta ki Kasım 1888 yılına kadar...'
-Doktor Watson-
Sherlock Holmes tozlu rafların arasında kalmış eski bir kitabın sayfaları arasında yeniden keşfediliyor. Doktor Watson'un notlarından kaleme alınmış bu yeni macera tarihin gizli sayfalarından ortaya çıkıyor. Okumaya doyamadığınız Sherlock Holmes maceralarına bir yenisi ekleniyor...
'İnsan beyninde çözülemeyecek kadar zor, tahmin edilemeyecek kadar karmaşık duygular ve arzular vardır. O arzuların karanlık olanlarına gelince; işte onlar oldukça soğuktur ve kişiyi adeta buzdan bir kütleye çevirir. Gözleri kör eden bu ürkütücü ruh halleri, insanın aklının ucundan bile geçiremeyeceği şeyleri yapmasını sağlar. Benim işim, karanlıkta kalmış bu insanların yol açtığı kötülükleri sona erdirmek. Suçluları ayrı ayrı çözümleyip, her kılığa bürünebilme yeteneğimle doğru izlerin peşinden gittiğime inanıyorum. Uyguladığım yöntemler ise, en az izini sürdüğüm suçlular kadar farklı. Ve şunu bilmenizi isterim ki, kesinlikle hepsi işe yarıyor.'
-Sherlock Holmes-
Bugün Alkım Kitap evinde %50 indirim satışından aldığım ilk kitap
(http://img1.dr.com.tr/pimages/Content/Uploads/ProductImages/369316/1a5e21ae-2853-47d6-a9bf-3159a7b64d06.jpg)
Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli'nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve "çırağına" meydan okumaya hazırlanmaktadır.
Bu kitabın kapağını açmadan önce ışıkları yakmayı, dolapların içini kontrol etmeyi ve kapıları kilitlemeyi unutmayın. PEOPLE
Ustaca ve ürkütücü... Gerilimi ensenizde hissedeceksiniz. THE WASHINGTON POST BOOK WORLD
Tam anlamıyla korkunç... Kitabı okuyacağım diye uykularımdan oldum ve uzun süre kendime gelemedim. Gerilim hiç bitmiyor, Gerritsen'in karakterleri bir neşter gibi derine iniyor. BEŞİNCİ TÜP'ün yazarı MICHAEL PALMER
Gerritsen'in romanlarında bağımlılık yaratan bir şeyler var... Gözlerinizi sayfadan ayıramıyorsunuz; akıp gidiyor. Vakit gece yarısını geçip sabaha dönmesine, içinizin ürpermesine, tüylerinizin diken diken olmasına aldırmadan okuyorsunuz... MAINE SUNDAY TELEGRAM
Kendinden emin bir cerrahın neşteri gibi keskin... Tess Gerritsen bütün ustalığıyla gerilim romanları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. PUBLISHER'S WEEKLY
Gerritsen hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir roman... Yeni okurların bu heyecanı keşfetmesi için iyi bir fırsat... BOOKLIST
Bugün Alkım Kitap evinde %50 indirim satışından aldığım ikinci kitap
Edgar Poe ödülü almasını sağlayan eser.
(http://imageserver.kitapyurdu.com/select.php?imageid=53705&width=180&isWatermarked=true&pagecount=480)
Bir kazanan asla vazgeçmez ve vazgeçen asla kazanamaz!
Yaklaşık on yıl önce oyunculuğu bırakan spor menajeri Myron Bolitar, kendini tuhaf ve tehlikeli bir araştırmanın içinde bulur. Gençliği boyunca Myron'la yarış halinde olan kolej arkadaşı ve ünlü basket oyuncusu Greg garip bir şekilde ortadan kaybolmuştur...
Olayın izini kimseye fark ettirmeden sürmesi gereken Myron, bir spor kahramanının ters giden hayatının bilinmezliklerle dolu akışına kapılırken, tekrar yaşayamayacağı bir geçmiş ve hayati risk taşıyan bir şimdiyle mücadele etmek zorunda kalır.
"Coben, esprili tarzından ödün vermeden akıcı bir üslupla yazabilen başarılı bir yazar;
Zor Oyun'u okuduğunuzda siz de aynı şeyi düşüneceksiniz."
Publishers Weekly
"Baş döndürücü bir aksiyon, sürükleyici diyaloglar ve olağanüstü düğümlerle birbirine bağlanan bu kitabı bir solukta okuyacaksınız."
Toronto Star
"Coben, heyecanın doruklara ulaştığı final maçını tüm gücüyle oynarken, sizi de zekice bir oyunun içine çekmeyi başarıyor."
The Drood Review of Mystery
"Cesur ve kurnaz karakterlerine bayılan hayranları, Edgar ödüllü yazar Harlan Coben'in bu romanına bayılacaklar."
The New York Times
Bugün Alkım Kitap evinde %50 indirim satışından aldığım üçüncü kitap
(http://img1.dr.com.tr/pimages/Content/Uploads/ProductImages/784201/a3530b0f-df71-4004-aae3-67bace2b3de7.jpg)
Conan Doyle Vakfı Onaylı Yepyeni Bir Sherlock Holmes Macerası
"Reichenbach Şelalesi'nde yaşanan olaya gerçekten inanan biri var mı? Bu konu hakkında çok şeyler yazılıp çizildi ama bana öyle geliyor ki bunların hepsi arzulanan bir şeyi eksik bıraktı: Yani, gerçeği."
Sherlock Holmes ve ezeli düşmanı Moriarty'nin Reichenbach Şelalesi'nden düşüp ölmesinden birkaç gün sonra Pinkerton ajanı Frederick Chase, New York'tan Avrupa'ya gelir. Moriarty'nin ölümü, onun yerini almak için gelen yeni bir şeytani suç dehası tarafından anında doldurulan zehirli bir boşluk yaratmıştır.
Chase, Holmes'ün soruşturma ve çıkarım yöntemlerini sadakatle uygulayan bir öğrenci olan Scotland Yard dedektifi Athelney Jones'un yardımcılığıyla, çok korkulan ama pek ortalıkta görünmeyen, Londra'yı bir cinayet ve kötülük dalgasında boğmaya kararlı bu karanlık şahsı gün ışığına çıkarmak için başkentin en karanlık köşelerinde kendine bir yol çizmek zorundadır.
Çoksatan İpek Evi romanının yazarı Anthony Horowitz, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan bu dünyaya bir kez daha hayat veriyor. Horowitz kusursuz bir karakter kurgusu ve nefes kesen bir tempoyla, bizi çevirdiğimiz her sayfayla birlikte merak ve mutluluk içinde bırakan tüyler ürpertici bir hikâye anlatıyor.
"Horowitz'in yepyeni Holmes hikâyeleri, bir yandan Holmes'u, kendi keskin ve kurnaz tarzıyla birleştirirken diğer yandan orijinal hikâyelere saygı duruşunda bulunuyor."
-Neal Thompson-
"Bu, ustalıkla yazılmış devam hikâyesinde Horowitz, Conan Doyle'dan bayrağı teslim alıp yaraşır bir şıklık ve kurnazlıkla bir dedektif hikâyesi örüyor."
-Sunday Mirror-
Bu polislerin hikayelerinin dizisi de var Rizzoli & Isles diye.
http://www.imdb.com/title/tt1551632/
Öncesinde Cerrah okursan dahi iyi olur Murat.
Cerrah çok iyidir. Onu okumadan gerçekten bu kitap okunmamalı
Ok önce onu okurum....
Türkiye'nin ilk polisiye dergisi 221B, 7 Ocak'ta çıktı.
(https://farm2.staticflickr.com/1695/24160066502_cd9a0e28c9_z.jpg)
İlk sayısının kapak tasarımında Mazhar Bilgiç imzasını taşıyan 221B'nin yayın kurulunda Ahmet Ümit, Algan Sezgintüredi, Ece Özbaş, Erol Üyepazarcı, Hüseyin Çukur, Özlem Özdemir, Sevin Okyay gibi, Türkiye'de polisiye denince akla gelen isimlerden bazıları yer alırken; sayfalar arasında karşımıza Celil Oker, Ceyhan Usanmaz, Derviş Şentekin, Elçin Poyrazlar, Esra Ertan, Fulya Turhan, Levent Cantek, Murat Başol, Oğuz Eren, Özgür Şen, Seda Çıngay, Seval Şahin, Suat Duman, Suphi Varım, Umut Göksal, Yankı Enki gibi kalemler de çıkacak.
12 tl olacak.
Şahsen almayı düşünüyordum ama fiyatı görünce vazgeçtim, 64 sayfa bir dergi için 12 TL çok yüksek.
Dergi çok güzel olmuş dopdolu polisiye
Polisiye okurlarına tavsiye ederim
Fiyat böyle butik bir dergi için hicde pahalı değil bence
En azından ilk sayıyı almak lazım diye düşünüyorum.
Fiyatı bence uygun.
Umarım katil erkenden belli olup dergiler kapanmaz...
Fiyat ile ilgili eleştirileri dikkate aldıklarını, 2.sayıda bununla ilgili çözüm bulacaklarını söylemişler.Piyasadaki muadilleri gibi 8-10 TL civarına çekebilirlerse ben de bir şans verebilirim.Bu arada baya iyi satıyormuş, küçülen dergi piyasasında güzel bir haber.
(https://farm2.staticflickr.com/1686/24191822401_ba593bd9b6.jpg)
Bu akşam Kanal D haber saat 19.20 de derginin haberi verildi.
2 ayda yayınlanacakmış
Derginin adının kaynağı Sherlock Holmes'in evinin numarası imiş
Dun kutuphanede gözume carpti Barbara Nadel'in bir kitabi. Ismi Body Count, kapaginda Istanbul adi geciyordu, ayrica "An Inspector Ikmen Mystery" notu gözume carpti, kitabin icine bakinca Barbara Nadel'in Komiser Cetin Ikmen'in maceralarini anlattigi bir ton kitabi oldugunu anladim. Yazar bu kahramana ait toplam 18 tane roman yazmis.
Wikipedia'dan bakinca kendisinin Ingiltere'de yasadigini ama 25 yildir surekli Turkiye'ye gidip geldigini ögrendim. Kitaplarindan bir kac tanesi de Oglak Yayinlari'nca dilimize cevrilmis.
Var midir acaba forumumuzda kendisini okuyan?
Oğlak yayınları Türkiye polisiyesi dizisinde okumuştum bir iki kitabını
Zar zor hatirladim okumazsaniz hiçbirşey kaybetmezsiniz ama real carrefour gibi yerlerde bazen 3-5 TL ye bulunuyor gorurseniz alın derim
Ben de goodreads'de yorumlara baktim, genelde karisik, guzel diyen de var, cok kötu diyen de. Buyuk ihtimalle es gececegim bu seriyi. Okunacak bunca iyi kitap varken risk almaya gerek yok.
Benden de pass
Eveeeet! Nihayet müjdeleyebiliyorum: Komiser Tahsin serisinin üçüncü kitabı "Tanrı Misafiri" haftaya çıkıyor... Şimdilik önsiparişte...
(https://farm2.staticflickr.com/1630/25556073865_68461eab42_o.jpg)
"Komiser Tahsin Beşiktaş'ta öldürülen Serra'nın sırrını çözmeye çalışırken kendi geçmişinden bir sırla karşılaşacak.
İstanbul'un titreten ayazında, kim bilir kaç kez amansız katillerle yüzleştiği gibi kendi geçmişiyle de yüzleşebilecek mi?
İstanbul Cinayet Büro'nun tecrübeli amirini bekleyen büyük sınavın ayak seslerine siz de kapılacaksınız!"
Sipariş linkleri: http://www.alperkaya.org/tanri-misafiri
Hayırlı olsun.
İyi bir satış yakalar ve çok beğenilir inşallah...
Alıntı yapılan: Tuco Ramirez - 06 Mart, 2016, 15:29:41
Hayırlı olsun.
İyi bir satış yakalar ve çok beğenilir inşallah...
Çok teşekkürler hocam.
Tebrikler Alper, bol satışlar dilerim :)
Alıntı yapılan: hanac - 06 Mart, 2016, 16:36:50
Tebrikler Alper, bol satışlar dilerim :)
Teşekkürler abicim :)
221/B'nin 4. Sayısı; "Edebiyat ve Ekranda Casusluk" adıyla çıktı.
İçerik oldukça tatmin edici, literatüre baya iyi değinmişler. Türü sevenler dergiyi kaçırmasın.
https://mobile.twitter.com/bhrglcck41/status/758990334047064064/photo/1
SAS bile var. Ama en kral casus James Bond hakkında bir yazı yok.
(https://c5.staticflickr.com/6/5493/30251038604_6d4ab365b2_o.jpg)
Her sayfada Ankara... Kızılay, Sakarya Caddesi, SSK İşhanı, Dil-Tarih, Atakule, öğrenci evleri... ve Emniyet... Cinayet Masasında "yeni müktesebata" uyum sağlayamamış, lambur lumbur, "dişli" bir başkomiser. Hayata başka türlü bakan biri, "amir", öfkeli, yerinde duramayan... İti de uğursuzu da biliyor...
Türkçe polisiye edebiyatının ve yakın dönem popüler kültürün fenomeni Behzat Ç.'nin iki ünlü romanı Her Temas İz Bırakır ve Son Hafriyat, yayımlanışının onuncu yılı vesilesiyle özel bir baskıda bir arada... Emrah Serbes'ten bir Ankara polisiyesi...
(Tanıtım Bülteninden)
Dergiyi takip edenimiz kaldı mı bilmiyorum ama,
İlgili Etkinlik için;
http://www.sabitfikir.com/haber/dunyanin-polisiye-haritasi-programi-basliyor
221B Dergi çok iyi gidiyor. Kasım-Aralık sayısı teması "Polisiyede Bilim". Kesinlikle takip edilmesi gereken bir dergi...
Sherlock Holmes hayranı iseniz sakın almayın, çok kötü bir kitap, bestseller mantığı ile yazılmış, Doyle'un akılcılığından eser yok. Maalesef bu tarz kitaplar çoğaldı ve okuyucuyu hayal kırıklığına uğratıyorlar...
Philip Kerr serisi ile hala tanışmayan var mı? Tanışmadıysanız ve polisiye okuruysanız çok şey kaybetmişsiniz. Kapakta yazan "Best Seller" yazısını ciddiye almayın, ortalama bir best seller okuruna hitap etmeyecek bir seri ve bu yazı bile seriyi okumak isteyen bir çok ciddi polisiye okurunu uzaklaştırıyor maalesef... 11. kitap "Sessizliğin Öte Yakası" çıktı. Seri devam edecek...
(https://farm5.staticflickr.com/4593/24113242377_c57686d16b_o.jpg)
Philip Kerr'in "Scott Manson" serisini de okumanızı tavsiye ederim. Futbol polisiyesi serisinde London City takımının antrenörü Scott Manson olarak başlıyor hikaye ve futbola dair çok şey söylüyor. Şu aralar 3. kitap "Sahte Dokuz" çıktı.
Zayıf başladı ama her sayıda kendini geliştirdiğini düşünüyorum bende. İki ayda bir alınası bir dergi oldu...
@ozanbalim galiba bir siz birde ben polisiyeciymisiz burada😃😃😃😃😃
Alıntı yapılan: OZAN BALIM - 25 Aralık, 2016, 17:35:16
Sherlock Holmes hayranı iseniz sakın almayın, çok kötü bir kitap, bestseller mantığı ile yazılmış, Doyle'un akılcılığından eser yok. Maalesef bu tarz kitaplar çoğaldı ve okuyucuyu hayal kırıklığına uğratıyorlar...
Telif hakları bitince artık herkes Holmes basar oldu. Bir polisiye tutkunu olarak orijinal taraftarı olsam da ara sıra güzel yan hikayeler çıkıyor alıyorum.
Tavsiyenize uyup bunu almayacağım listemden çıkardım.
Okumak gafletinde bulunduğum kitaplardan. Bir de araya Vidocq'u sıkıştırmaya çalışmış ki iyice çuvallamış.
Aman uzak durun
Ben de varım.
Bernie Gunther serisinde ikinci kitabı şu sıralar okumaktayım ama serinin sekiz kitabı da elimde.
Scott Manson'da ise daha hızlıyım. İlk iki kitap okundu. Üçüncü kitabın siparişi verildi. Futbol alemi ve ilişkileri açısından çok başarılı bir polisiye.
Forumda Bernie Gunther okuduğunu bildiğim başka dostlar da var meraklanmayın
Alıntı yapılan: seastar1000 - 25 Aralık, 2016, 20:18:27
@ozanbalim galiba bir siz birde ben polisiyeciymisiz burada😃😃😃😃😃
Epey polisiyeci vardır bence. Ben kaşif ruhluyum biraz; tabii keşfe çıkmanın en talihsiz yanı çok kez hayal kırıklığına uğramak ama Bernie Günther ve yine Scott Manson beni hayal kırıklığına uğratmadı. Alfa çok hızlı basıyor ve kitaplar kondisyon yönünden zayıf. Ben çok temiz kitap okurum ama ona rağmen ciltler ilk sayfalarda açılmaya hazır. Bir de o kadar çok yazım hatası var ki bıktırıyor. Onun dışında çeviri 10 numara. Daha iyisi çıkana kadar beklemeyin okuyun yine de...
Labirent Yayınlarının sahibi, editörü, dizgicisi, stand elemanı, hamalı, herşeyi dostum Hüseyin Çukur hakikaten çok emek veriyor her bir kitabına ve özellikle bu dergiye. Derginin güzel tarafı Türkiye'deki kalburüstü hemen hemen tüm polisiyecilerin katkı koyduğu bir dergi. Bu dergide sadece polisiye edebiyat değil, sinema, dizi ve genel kültür de var. Zamanla çok daha iyi olacağına eminim. İlgilenenler için dizi dergisi Episode da ilk sayısı ile yayın dünyasına girdi...
Maceraperest'in en kötü serisi. Oryantalist bir İstanbul anlatısı... Edebi dili çok yavan, polisiye kurgusu ve zaman-mekan kurgusu zayıf bir dizi. Maceraperest'in tavsiye etmeyeceğim tek serisi budur. Bunun dışında Maceraperst ne bastıysa alın okuyun. Yayınevinin sahaflarda 3-5 TL. arası hemen hemen her kitabı bulunuyor.
Dün aldım dergiyi. Bu başlık baya merak ettirdi doğrusu. Bu arada Ozan Balım'ın bahsettiği Episode dergisini de alacağım. Onu da merak ettim.
Yeni sayı daha çıkmadı diye biliyorum. Çıkınca alırım. Episode dergisini ben de bekliyorum
Tesadüfen Houston havaalanında bulup aldığım iki Sas'tan ilki olan Surface to air'ı okudum. Amerikalılar SAS'ı yeni tanımış. Topu topu 5 sayı çıkmış. Onlarda yeni maceralar. Surface to air de bunlardan biri.
Ailesi drone saldırısında ölen Pakistan asıllı Amerika vatandaşı Parviz Amritzar intikam amacı ile plan yapar. Amacı rus yapımı bir karadan havaya füze satın almak ve Air force one'ı düşürmektir. Bu amaçla Rusya'ya gelir. Malko da peşinden.
Detaylara girmeden anlattığım bu macera eski SAS maceralarının yanına bile yaklaşmıyor. Eski aksiyon yok. Malko inanılmaz pasif. Hikayenin tamamı onun dışında gelişti. Kısaca eski tadı alamadım.
Yine de eski bir dostu tekrar okumak süper oldu
Bu ay 221B dergisinin kapak konusu Sherlock. Ayrıca içeride Philip Kerr ile yapılmış bir röportaj da var.
Röportajda Kerr'in 1-3 Aralık tarihleri arasında bir etkinlik için İstanbul'a geldiğini öğreniyoruz.
Evet gelmis beyoglu mepisto da kitap imzalamis pera palas da istnbul kara kitap gunlerine katilmis
Tum kitaplarini okuyan bir hayrani olarak bende sonradan ogrendim
Kendimemi kizayim yoksa etkinlikten gerektigi kadar bilgilendirme yapmayan Alfa kitap ami bilemedim
Birde instagmanda imzali kitaplari gorunce iyice darlandim
Sherlock Holmes 1.-2. EVEREST YAYINLARI
(https://c5.staticflickr.com/1/681/31834257780_58ce76bef6_o.jpg)
(https://c7.staticflickr.com/1/284/31834257350_8fb9c1acff_o.jpg)
Tüm Holmes sevenlerin kesinlikle arşivinde olması gereken eser. İki cildi yayınlandı toplam 3 cilt. Araştırmacı yazarın notları ile cilt ve kağıt kalitesi ile gerçekten çok güzel bir arşiv sizi bekliyor.
Dünyanın önde gelen Victoria dönemi ve Sherlock Holmes uzmanlarından Leslie S. Klinger'ın editörlüğünde hazırlanan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes, yalnızca polisiye meraklılarına değil, tüm edebiyatseverlere hitap eden bir çalışma.
Bu dünyanın en ünlü dedektifiyle yeni tanışan okurlar, Klinger'ın her öykünün girişindeki berrak sunumundan yararlanırken; deneyimli Sherlockçular, Victoria Çağı İngiltere'siyle ilgili tarihi bilgilerin yanı sıra Sherlock üzerine üretilen en önemli teorileri de içeren binden fazla notla büyülenecekler. Sherlock Holmes külliyatını içerecek olan üç kitaplık serinin ilk cildi, 1891-1893 arasında Strand Magazine'de yayımlanan öykülerin özgün hallerini içeriyor. Daha sonra Sherlock Holmes'un Maceraları ile Sherlock Holmes'un Anıları adlarıyla kitaplaştırılırken oluşan hataları gideren çalışma, bugüne kadar hazırlanmış en derli toplu ve en kapsamlı Sherlock Holmes külliyatı.
Türk okurları ise bu baskıda dünya okurlarından daha fazlasını elde edecekler: Türkiye'nin en önemli polisiye eleştirmeni Erol Üyepazarcı'nın önsözü! II. Abdülhamit ile Sherlock'un yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle arasındaki saklı kalmış hikaye, bu önsözde gizli...
Şimdi okumaya devam edin. Elinizde Sherlock Holmes'un toplu öykülerinin uzun ve bilgi dolu bir giriş bölümüyle zenginleştirilmiş "Son Çözümü" var. Korkmayın.
Holmes ve Watson hakkında insanlar ancak sevgi dolu sözler yazabilir.
-John le Carre-
Dünyanın önde gelen Victoria dönemi ve Sherlock Holmes uzmanlarından Leslie S. Klinger'ın editörlüğünde hazırlanan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes, yalnızca polisiye meraklılarına değil, tüm edebiyatseverlere hitap eden bir çalışma.
Dünyanın en ünlü dedektifiyle yeni tanışan okurlar, Klinger'ın öykü girişlerindeki berrak sunumlarından yararlanırken; deneyimli Sherlockçular, Victoria Çağı İngiltere'siyle ilgili tarihi bilgilerin yanı sıra Sherlock üzerine üretilen en önemli teorileri de içeren binden fazla notla büyülenecekler.
Sherlock Holmes külliyatını içeren üç kitaplık serinin ikinci cildi, 1903-1927 arasında Strand Magazine'de yayımlanan öykülerin özgün hallerini kapsıyor. Sherlock Holmes'un Dönüşü, Son Selam ve Sherlock Holmes'un Vaka Kitabı adlı üç kitaptan oluşan bu cilt, bugüne kadar hazırlanmış en derli toplu ve en kapsamlı Sherlock Holmes külliyatının ikinci halkası.
Arthur Canon Doyle eşsizdir... Eser verdiği türdeki öncülüğü, taklit edilse ya da genişletilse dahi, asla aşılamamıştır.
-Stephen Fry-
Bence Alfa'ya kızmalı. Neden bu kadar satan bir yazarı okuruyla buluşturmuyorsun?
Bunu haber yapmıyorsun?
Ben onlara kızıyorum.
Scott Manson serisinin son kitabı Sahte Dokuzu okudum. Kerr gerçek anlamda bir polisiye yazmıyor bence. Özellikle Scott Manson serisinde polisiye temelinde futbol dünyasını ciddi eleştirilerle sarsıyor.
Bu kitapta da Çin'in futbol dünyasındaki büyümesi, İngiltere futbol federasyonunun nelerle uğraştığı ve sportakal sağlığı sistemi ile ilgili çarpıcı bilgiler var.
Bernie Günther serisi de farklı değil. Ben biraz da bu yüzden seviyorum.
(https://farm5.staticflickr.com/4731/38091388225_a72e76d57e_o.jpg)
Daha önce Kitap Yayınevi tarafından 4 kitabı basılan seriye Alfa el attı. Serinin devamında babası Didius Falco gibi acar bir dedektif olan kızı Albia cinayetleri çözmeye devam ediyor.
Kıtap Tanıtımları:
NİSAN ŞENLİĞİ
Marcus Didius Falco ve Helena Justina'nın kızları Flavia Falco, İmparatorluk Romasında bilgi toplayıcı olarak çalışmaktadır. Ve babasının sadece eski mesleğini değil, Çeşme Meydanındaki sefil pansiyonu da devralmıştır. İşini enerji, kararlılık ve geleneksel Falco şansıyla yapagelmektedir. Ölümcül bir kazayı araştırmak için tutulmuşken, kendisini mümkün en kötü müşterilerden birinin çektiği bataklıkta bulur. Ne var ki müşterisi birden "şüpheli koşullar" altında ölür. Ama şimdi de Albia ve soruşturması katilin dikkatini çekmiştir ve ölüm hiç olmadığı yakındır.
EVDEKİ DÜŞMANLAR
Antik Roma'da kölelerin sayısı özgür vatandaşlardan çok daha fazlaydı. Romalıların en çok korktukları insanlar, 'evdeki düşmanlar'; çatılarının altındaki kölelerdi. Yeni evli bir çift kendi odalarında ölü bulunduğunda, evdeki köleler başlarına gelecekleri biliyorlardı. Sığınak olarak dokunulmazlığı olan Ceres Tapınağına kaçarlar. Her taraftan baskı altında kalan yetkililer çözüm arayışı içindedir. Lindsey Davis'in bu seferki gizeminde, tıpkı babası Didius Falco gibi özel bilgi toplayıcısı olan Albia'dan cinayeti çözmesi istenir.
(https://c1.staticflickr.com/3/2933/33014061096_72160a8d8c_o.jpg) (https://c1.staticflickr.com/3/2816/32240337063_5b77c69d86_o.jpg)
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a8/TessGerritsenedit.jpg/220px-TessGerritsenedit.jpg)
1953 doğumlu, antropoloji ve tıp mezunu Tess Gerritsen'in polisiye/ gerilim türü romanlarını beğeniyle okuyorum.
Son günlerde Cerrah'ını okumaktayım. Tess ablaya bir konu açmasam olmazdı. Bu türü sevenlere kitaplarını hararetle tavsiye ederim. :)
Cerrah Jane Rizzoli karakterini ilk defa tanıdığımız macera. Daha sonra Laura Isles karşımıza çıkar ve ayrılmaz ikili maceraları başlar.
İkilinin dizisi de var meraklısına.
Annem fanıdır. Bütün kitapları var. Iki sene önce m,i üç sene once mi ne Tüyaptaki imza gününe gidip kitaplarını imzalatmistik.
Pek sevdiğim bir yazardır. Gerilim romanlarının kraliçesidir.
İlk kez yıllar önce hasat ardından yörünge adlı kitaplarını okumuş ve çok etkilenmiştim...Ardından gelen kitaplar bu iki kitabın yanına bile yanaşamaz.Kesinlikle bu iki kitap tess'in en muhteşem kitabı.Bir ara bu iki kitap GG'de tanesi 1000 tl'den satışta idi.
Alıntı yapılan: dean - 10 Temmuz, 2017, 12:57:29
Annem fanıdır. Bütün kitapları var. Iki sene önce m,i üç sene once mi ne Tüyaptaki imza gününe gidip kitaplarını imzalatmistik.
Bu nasıl bir şeydir? Tess Geitsen gelmiş, Philip Kerr gelmiş. Ama bizim (en azından) benim haberim yok. :'(
Alıntı yapılan: rumar80 - 10 Temmuz, 2017, 15:04:29
Bu nasıl bir şeydir? Tess Geitsen gelmiş, Philip Kerr gelmiş. Ama bizim (en azından) benim haberim yok. :'(
Umar doktorum, hatta bizim geleneksel toplantı vakitlerinden birine denk gelmişti, toplantıyı imza gününe denk getirip Tüyap'ta yapalım mı diye sormuştum, kimse yanaşmamıştı yanlış hatırlamıyorsam :) Hoş, sonradan işten güçten vakit ayırıp ben de gidememiştim imza gününe.
Martı yayınları kadıncağızı epeyce bir yormuş, ülkeyi gezdirmişlerdi neredeyse :D
Tess Geitsen'in İkiz bedenler kitabinı okumustum.Bence sonu biraz aceleye gelmiş ama genel de cok iyi bir kitapdır.
Tüyap kitap fuarinda ki imza günün de ben de vardım.
Hatta yayınevinin müdürü arkadasimdır.
Yanına kadar gidip yakindan görebilmiştim.
Ama kitap imzalatamadım,araya girip imzalatayım dedim ama feci bir kuyruk vardi ve insanlara ayıp olur diyerek vazgeçtim.
(https://farm5.staticflickr.com/4466/37430831586_126a3154ef_z.jpg)
Dünyanın önde gelen Sherlock uzmanlarından Leslie S. Klinger'ın editörlüğünde hazırlanan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes külliyatı nihayet tamamlanıyor.
Üç özel ciltten oluşan bu muazzam toplam, sadece polisiye meraklılarının değil, edebiyatla ilgilenen herkesin ilgiyle okuyacağı bir kaynak aynı zamanda.
Serinin dört romanını bir araya getiren bu cilt, Holmes'un dönemi ve tarihi hakkındaki açıklayıcı notlar ve koleksiyonlardan seçilen görsellerle görkemli bir toplam oluşturuyor.
Dünya edebiyatının fenomen kahramanlarından Sherlock Holmes'un dünyası tüm ayrıntılarıyla ve derli toplu bir şekilde Türkçe okurunun kütüphanesindeki yerini alıyor.
Seri tamamlandı harika bir eser artık hepsi Türkçe olarak elimizin altında.....
Arsen Lüpen'in en sevdiğim hikayesidir. Çizimlerini beğendim Fransızca olduğu için tabi anlamadım. Ama 813 macerasını bildiğim için çizimlerinden anladın keşke Türkçe'ye çevrilse
(https://farm5.staticflickr.com/4502/23721421508_c4b0690b1c_c.jpg)
(https://farm5.staticflickr.com/4471/23721477268_a928c54e03_c.jpg)
(https://farm5.staticflickr.com/4493/36995925663_d0af081ca0_z.jpg)
James Bond'u unutun. Jason Bourne'u unutun. Jack Bauer'i unutun. Victor ile tanışma vakti: O bir suikastçı.
Avcı av olduğunda...
Victor serbest çalışan profesyonel bir katildir; piyasada ondan iyisi yok. Victor acımasız, sistemli ve ölümcül bir suikastçıdır. Tek başına yaşar; tek başına çalışır. Ne geçmişi bilinir ne de adı. Onun iş tanımı çok basittir: Bir işi kabul eder, hedefini ortadan kaldırır ve parasını alır.
Paris'teki basit, rutin bir suikast işinin ardından otelinde pusuya düşürüldüğünde dünyası tepetaklak olacaktır. Polislerin, kiralık katillerin ve istihbarat ajanslarının peşine düştüğü, dört kıtaya yayılmış bir komplonun ağına takılan Victor kaçmak zorundadır.
Yazar casusluk ve suikast filmlerini iyi izlemiş ve yorumlamış diyebiliriz. Tam bir yaz kitabı olmuş. Aksiyon sahneleri gerçekten filmleri aratmayacak tarzda olmuş. Birde Amerika-Rus eklenince tam hollywood aksiyon filmleri gibi olmuş. Biraz Bond biraz Bourne bildiğiniz karakterler harmanlanmış. Canım sıkkın kafamı yormayacak bir kitap okuyacağım diyorsanız tam size göre.
7/10
Ekram kardeşime hediyesi için teşekkür ederim.
(https://farm5.staticflickr.com/4561/38355124096_1f53d95735_z.jpg)
Patricia Highsmith'in bütün dünyada okur kitleleri kadar sinemaseverler tarafından da tanınan ve beğenilen ünlü "Ripley" dizisi ilk defa bütün romanlarıyla Türkçede. 1955'te Yetenekli Bay Ripley'yle başlayan serüven, Ripley Yeraltında (1970), Ripley'nin Oyunu (1974), Ripley ve Peşindeki Çocuk (1980) ve Ripley Su Altında'yla (1991) devam etmişti.
Dizinin ilk kitabı Yetenekli Bay Ripley'de, New York'ta yaşayan hırslı, zeki ve kurnaz bir genç olan Tom Ripley'yle tanışıyoruz. Ripley, zengin bir ailenin, aile işlerine sırt çevirmiş oğlu Dickie'yi geri getirmek üzere İtalya'ya gönderilir. Dickie'nin yaşamı onu öylesine cezbeder ki, Dickie gibi olmak, ona yakın olmak arzusu Ripley'de kısa sürede bir takıntıya dönüşür.
Bu takıntı, edebiyat tarihinin en unutulmaz antikahramanlarından birini doğuracaktır.
Bir karakterin doğuşu ve filmlere konu olması daha ilk satırlardan belli oluyor. İlk 100 sayfa biraz durağan olsa da iki cinayet kusursuz plan son sayfalarda sizleri merak içinde bırakışı güzel olmuş.
7,5/10
(https://farm5.staticflickr.com/4516/38418982076_3ca63f0b63_z.jpg)
Yazar baskerville tazısı hikayesinin akışından çok etkilenmiş belli oluyor. Watson ağzından ağırlıklı olarak hikayeyi dinliyoruz.
Holmes'in doğa üstü olayları o zamanın havasına uymuş ve yazar kitap sonunda güzel bir akış ile sonlandırmış.
7/10
"Bugünün bilimi dünün büyüsüdür. Gelecekte, bugün imkânsız olan şeylerin olağan hale gelmeyeceğini kim söyleyebilir ki?"
On dokuzuncu yüzyıl bitmek üzeredir, yerine değişim yüzyılı olan yirminci yüzyıl gelecek ve geçmişin batıl inançlarını temizleyecektir.
Gel gelelim, bunun olmaması için ellerinden geleni yapanlar vardır. Londra'da bir ceset ezilerek öldürülmüş şekilde bulunur. Yakınında hiç ayak izi yoktur. Adam sanki hava tarafından öldürülmüş gibidir. Bu, Londra'nın en ünlü büyücülerinin öldürüldüğü bir dizi cinayetin ilkidir. Sherlock Holmes ve Doktor Watson bu vaka üzerinde çalışırken İskoçya'ya seyahat ederler ve onlara yardımcı olabilecek tek insan olduğu söylenen Aleister Crowley'le buluşurlar.
Karanlık güçler etraflarını sararken Holmes'un mantıklı inançları sorgulanmaya başlar. İnanılmaz ve kutsal olmayan güçler peşlerindedir ve araştırmaları sırasında gelişmiş bir grup büyücüyü de yanlarına almışlardır.
Peki tüm bunlar yeterli olacak mıdır? Zira yüzyıl biterken Londra herkesi yutacak kadar geniş bir cehennemin içine düşmeye hazırdır.
"Sherlock Holmes hayranlarının keyifle ve nefeslerini tutarak okuyacakları, Guy Adams'ın kaleminde hayat bulan yepyeni bir macera."
Goodreads
"Ünlü dedektif bu kez doğaüstü güçlere ve batıl inançlara savaş açmak için geri döndü."
Publishers Weekly
"Özgün ve alabildiğine gizemli Sherlock Holmes hikâyeleri serisine bir yenisi daha ekleniyor."
Scuttlebutt Magazine
(https://farm5.staticflickr.com/4556/38718341342_b0dcde25c7_z.jpg)
Filimde yakında vizyona girecek kitap. Üzülerek söylüyorum iyi bir polisiye okuru olarak benim için bu hikaye biraz zayıf kalmıştır.
Bence gereksizce 200 sayfa uzatılıp hikayenin atmosferi zayıflatılmış.
Sıkılmıyorsunuz okurken ama 500 sayfa kitaptan daha iyi performans bekliyordum.
6.5/10
On yılda on bir kadın yılın Ilk karı yağdığında ortadan kaybolmuştur. Cesetleri yok eden katilin aklında korkunç bir plan vardır. Ve bu planda Harry Hole'a dehşet verici bir başrol öngörülmüştür...
51 Dilde 28 Milyon Okur
"Nesbo'yla henüz tanışmadıysanız şimdi tam zamanı."
-USA TODAY-
Yılın ilk karı yağmıştır. Jonas gece yarısı uyandığında annesini evde bulamaz. Ondan geriye sadece bir iz kalmıştır: Bahçede kendiliğinden belirmiş bir kardan adamın boynuna sarılı duran pembe bir atkı. Jonas'ın annesine hediye ettiği atkı...
Dedektif Harry Hole kayıp kadınla kendisine ulaşan imzasız mektubun arasında bir bağlantı olduğundan şüphelenir. İlk araştırmanın sonucunda son on yılda on bir kadının, yılın ilk karı yağdığında kaybolduğu ortaya çıkar. Cesetleri yok eden katilin aklında korkunç bir plan vardır. Ve bu planda Harry Hole'a dehşet verici bir başrol öngörülmüştür.
"Müthiş bir polisiye: Zekice, görkemli, iyi bir temposu ve özenle işlenmiş bir olay örgüsü var."
-Newsday-
"Nesbo canilerin karanlık zihinlerini gaddarca bir zevkle inceliyor ve katilleri bulmayı hiç beklemeyeceğiniz yerlere saklıyor. (...) Romanları deli gibi bağımlılık yapıyor."
(https://farm5.staticflickr.com/4733/24111144167_1dd6056632_o.jpg)
Bildiğiniz tarz bir polisiye arıyorsanız bu kitap size göre değil. Gunther tarihin akışı içinde Berlin ve Viyana arasında Nazi isimlerini sizlere sunuyor. İsmi özel dedektif ama tarihin akışında bulunan bir karakter. Biraz eleştiri biraz Amerikan vari bir karakter. Fena değil ama polisiye tadı pek yok. İkinci Dünya sonrası iyi anlatılmış.
7/10
İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Hitler'in harabeye dönmüş Berlin'inde eski bir polis olan, bir özel dedektif geçmişten gelen bir arkadaşının davası için tutulmuştur. Ülkeye hâkim olan büyük güçlerin çekişmeleri arasında kalan Bernie Günther ipuçlarını takip ederek çıktığı yolculuğunda Berlin'den Viyana'ya savaşın iç yüzünü, savaş suçlularını ve Mazilere bağlı olan kendi geçmişini gözler önüne serecektir.
Savaş son bulmuş olsa da Avrupa Rusların, Amerikalıların, İngiliz ve Fransızların içten içe süren mücadelesine sahne olmaktadır. Eski Kripo günlerinden bir arkadaşının Amerikalı bir görevliyi öldürmesini araştıran Bernie giderek derinlerine indiği gizli örgütlerin, çift taraflı casusların arasında ölümle yüz yüze gelecek, yenik ve suçlu bir ülkenin eski bir askeri olarak taşıdığı vicdanıyla hesaplaşacaktır.
"Zengin karakteriyle Bernie Günther hayat buluyor. Kerr'in o kaotik döneme ve mekânlara çağrışımları sürükleyici bir roman yaratıyor,"
-Chicago Tribüne-
"Kerr hiç gitmediğiniz yerlere sizi alıp götüren bir yeteneğe sahip."
-The Washington Post Book World-
Araya başka kitaplar sıkışınca Bernie Günther serisinin dördüncü kitabı olan Biri ve Öteki'ni ancak okuyabildim.
Daha önce de yazdığım gibi bu kitaplar KESİNLİKLE polisiye değil. Bu amaçla alıyorsanız almayın. Kerr kahramanının gözünden bize dönem öyküleri sunuyor. Şimdi de ayakta kalmaya çalışan savaş yorgunu Almanya'da Nazi savaş suçlularının nasıl kaçmaya çalıştıklarını ve çıkarları uğruna ABD nezdinde müttefiklerin nasıl bunlara alet olduklarını anlatmış.
Bir solukta okunabilen güzel bir dönem kitabı. Tavsiye ederim.
(https://farm5.staticflickr.com/4590/25106544608_ed482e92f8_o.jpg)
(https://farm5.staticflickr.com/4682/38383078064_5ecc0af1ce.jpg)
15. yüzyılda Fransa ile Burgonya Krallığı arasına sıkışmış küçük bir dükalık. Bir dük, bir düşes ve bir şövalye arasında, gerilimli bir aşk üçgeni. 1471'de, ünlü bir Flaman ressamı tarafından yapılan ve dükle şövalye arasındaki satranç oyununu konu alan bir tablo, daha doğrusu bir başyapıt.
20. yüzyılda, Madrid'de orta yaşlı, züppe bir antikacı. Sanat tarihi uzmanı ve restoratör bir genç kadın. Sanat eserleri simsarlığı yapan, galeri sahibesi bir başka kadın. Yakışıklı bir müzayedeci. Ve ölümler, cinayetler.
Genç restoratör, ünlü bir tablodan yola çıkarak, günümüzden beş yüz yıl önce işlenmiş bir cinayete ışık tutmaya çalışır. Bu arada, tabloyla ilgilenenler teker teker öldürülmektedir. Genç kadın, cinayetlerin tabloyla ilişkili olduğundan kuşkulanır; dostu antikacıyla birlikte, tabloda resmedilen satranç oyunundaki hamleleri çözümleyerek katili bulmaya çalışırlar. Biraz Bach, biraz Bruegel, biraz Ortaçağ tarihi; Arturo Pérez-Reverte bir kez daha bizleri bir katilin peşinde, heyecanlı ve keyifli bir iz sürme oyununa davet ediyor.
Duma Kulübünün yazarı Arturo Perez-Reverte'in yeni kitabı. Genç üyelerimizden Hanac nickli arkadaşımız yılbaşı okuma kitabı olarak almış bana. Sevdiğim yazarın kitabını okumak için şu an okuduğum kitabı bıraktım okumaya başlayacağım.
(https://farm2.staticflickr.com/1896/43533819314_35de4d477c_c.jpg)
"Dikkatli bir şekilde bir tekneden diğerine sıçradı. Küçük teknenin başına olabildiğince sessiz adımlarla ayak basmaya çalışsa da dengesini bir an kuramadı ve teknenin tırabzanlarına yaslandı. Bu hareketi, tekneyi biraz sallamıştı. Elindeki silahı daha sıkı kavrayarak olası bir hareketliliğe karşı tüm dikkatini teknenin havuzluk olarak tabir edilen, yolcularının oturabileceği yegane yerine verdiyse de hiçbir kıpırtı olmadı.
(...)
Teknenin içinde korkuyla ve nefretle bekleyen genç adam, elindeki otomatik silahıyla teknenin baş kısmına gelip açık hedef gibi duran iki adamın üstüne şarjörünü boşaltıyordu. Bir önceki gün boğup denize attığı kızın cesedinin bulunduğunu internetten öğrendiği için saatlerdir pusudaydı..."
Komiser Tahsin, kısa bir aranın ardından İstanbul'dan uzakta bir macerayla raflara geri dönüyor. İstanbul Cinayet Büro Başkomiseri, Kuşadası'ndaki tatili sırasında geçmişten gelen bir cinayet ihbarıyla karşı karşıya kalıyor!
Her aile bir şehirdir ve her şehrin büyük sırları vardır. Fotoğraftaki Kadın, sizi Kuşadası'nın sırrını çözmeye davet ediyor.
Kent Kitap
2018 / 319 Sf.
Sipariş: https://www.babil.com/fotograftaki-kadin-kitabi-alper-kaya
Önokuma: http://www.alperkaya.org/on-okuma-fotograftaki-kadin/
Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/41136164-foto-raftaki-kad-n
Alper bir itirafta bulunacağım.
Henüz kitaplarından birini okumadım.
İnşallah en kısa sürede Komiser Tahsin serisini alacağım.
Alıntı yapılan: hanac - 25 Ağustos, 2018, 09:22:26
Alper bir itirafta bulunacağım.
Henüz kitaplarından birini okumadım.
İnşallah en kısa sürede Komiser Tahsin serisini alacağım.
Çok gücendim.
Şaka bir yana, kitapyurdu veya babil'den çok uygun fiyata alabilirsin hocam. Sıralaması şu şekilde:
#1 - Kaçak
#2 - Yüzüncü Haber
#3 - Tanrı Misafiri
#4 - Fotoğraftaki Kadın
(https://farm2.staticflickr.com/1942/44262272164_5fcfd2ba0b_o.jpg)
Her suç bir denklemdir, bazılarının hiç çözülmemesi gerekir.
Sherlock Holmes ile John Watson'ın suç dünyasındaki karanlık ikizlerini hayal ederseniz, karşınıza sahtekâr, ne yapacağı belli olmayan ama son derece zeki bir matematik profesörü olan James Moriarty ile acımasızlığı, patavatsızlığı ve ahlaksızlığıyla nam salmış yardımcısı Albay Sebastian Moran çıkar.
Holmes ve Watson'ın karanlık sokaklardaki uyarlamasında kötücül bir deha ile yardımcısının kendi çıkarları uğruna çözdüğü inanılmaz gizemlere tanık olacaksınız.
"Okunması zorunlu bir roman. Olağanüstü."
-Neil Gaiman
"Bu seneki favori kitaplarımdan biri... Taze bir bakış açısıyla Sherlock Holmes dünyasını yeniden
ziyaret etmek için harika bir yol... Keyif verici."
-Hitfix
"Güçlü, merak uyandıran bir eğlence. Karanlık sürprizlerden oluşan, şeytani derecede akıllıca
hazırlanmış bir eser."
-San Francisco Chronicle
Yeni başladığım polisiye....
(https://farm5.staticflickr.com/4904/45829912521_a6d569ddbc_o.jpg)
Jamie Watson, uzun zaman önce iletişimini kopardığı babasına bir saat uzaklıktaki Sherringford'da okula başlamak istememişti. Fakat tek sorunu bu değildi: Sherringford'da aynı zamanda ünlü dedektifin üçüncü nesil torunu Charlotte Holmes da okuyordu ve Charlotte, Sherlock'un sadece zekâsını değil dengesiz karakterini de almıştı.
Tanıştıkları andan itibaren aralarında bir gerginlik vardı ve görünürde arkadaştan ziyade düşman gibilerdi. Sherringford'da bir öğrencinin kuşku uyandıran ve eski Sherlock hikâyelerini andıran ölümü, kendini Charlotte'tan uzak tutmaya çalışan Jamie'nin planını suya düşürecekti. Çünkü ikisi de cinayetle suçlanıyordu.
"Klasik bir hikâyeye ilginç bir yön verilmiş. Okurlar hem bu gizem karşısında hem de kendi sırları olan muhteşem Charlotte Holmes tarafından büyülenecek."
- Maureen Johnson, New York Times çoksatan yazarı -
"Cavallaro'nun klasik diyalog dinamiği, karakterleri ve karmaşık ilişkileri bu hikâyeye yeniden hayata geçirilmiş Doyle öyküleri havası veriyor."
- Kirkus Reviews (starred review) -
"Cavallaro, Arthur Conan Doyle'un dedektiflerini (ya da uzak akrabalarını da diyebiliriz) 21. yüzyıla getiriyor. Holmes'u zeki ve genç bir kadın ve Watson'ı da Charlotte'a hayranlık duyan ve ona araştırmalarında yardım eden bir anlatıcı şeklinde betimliyor. Sizi içine çekecek gizemli bir cinayet hikâyesi olmakla beraber, bir üçlemenin de muhteşem başlangıcı."
- Publishers Weekly -
"Elementary ve Sherlock gibi dizilerin hayranları bu kitabı yalayıp yutacak... edebiyat dünyasının en sevilen ikililerinden birini tekrar okumak için harika bir mazeret."
- Booklist -
16 yaşında kız Holmes ve onun yakın arkadaşı 16 yaşında Watson. Okullarında cinayet işleniyor ve Üzerlerine atılıyor. İkili eski bir düşmanın soyu ile mi savaşacak yoksa birbirlerine aşık mı olacak..
Güzel bir hikaye yazar iki kitap daha yazmış bu ikiliye sanırım onlarda yayınlanır 7/10
(https://farm8.staticflickr.com/7886/46841341792_42e3619d6d_o.jpg)
https://www.dr.com.tr/Kitap/Mycroft-Holmes/Edebiyat/Roman/Polisiye/urunno=0001792729001?gclid=EAIaIQobChMIu4Hrra2L4AIVjMqyCh259QW8EAQYASABEgLHb_D_BwE
Yazan, bir zamanların efsanevi karatecisi:-) "Kerim Abdul Cabbar."
Puanı iyi, eleştiriler de çok olumlu. Kerim Bey'in yazarlığını da çok merak ettim. Listeme aldım.
Selina Kyle Catwoman'dır.
Yarasa yokken meydan Kedi'ye kalır.
Bakalım bu kedinin gerçekte
kaç canı var.
SELINA KYLE BİR HIRSIZ
Selina Kyle, Gotham'ın kenar mahallelerinden kaçtıktan iki sene sonra gizemli ve varlıklı Holly Vanderhees olarak geri döner. Çok geçmeden Batman'in önemli bir görev için şehirden ayrıldığını ve Gotham'ın savunmasız olduğunu öğrenir.
LUKE FOX İSE KAHRAMAN
Luke Fox ise Batwing olarak insanlara yardım edebileceğini kanıtlamak istemektedir. Poison Ivy ve Harley Quinn'le işbirliği yapan yeni bir hırsızın peşine düşer. Üçlü, şehirde karmaşa yaratmaktadır. Catwoman isimli hırsız zekidir ve Batwing'in sonunu getirebilir.
GOTHAM'DA KİMSE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL
Üçüncü DC İkonlar kitabında Selina tehlikeli bir oyun oynuyor, beklenmedik arkadaşlıklar kuruyor, geceleri Batwing'le, gündüzleriyse yakışıklı komşusu Luke Fox'la yakınlaşıyor. Fakat geçmişinden gelen bir tehdit kuyruğunu kapmak üzereyken kalbinden geçen planı gerçekleştirebilecek mi?
Sayfa Sayısı: 392
Etiket Fiyatı: 65 TL
Jo Nesbo sevenlere bir haber :
Yazarın bu Cuma ( 15.11.2019) saat 17 ile 18 arası Kanyon alış veriş merkezindeki D&R mağazasında imza günü var. En son Harry Hole kitabı Bıçak çıkmış. Bunun da etkisi olabilir.
İlgilenenlere duyurulur.
Alıntı yapılan: rumar80 - 13 Kasım, 2019, 23:26:58
Jo Nesbo sevenlere bir haber :
Yazarın bu Cuma ( 15.11.2019) saat 17 ile 18 arası Kanyon alış veriş merkezindeki D&R mağazasında imza günü var. En son Harry Hole kitabı Bıçak çıkmış. Bunun da etkisi olabilir.
İlgilenenlere duyurulur.
Iyı haber tesekkurler gıdeceğımızden değıl ama yıne de sevındım Bıçak kitabını beklıyorum daha temın yazıyor odakıtap
Hiç düşünmeden tavsiye edilecek bir polisiye serisi için okuma sırası:
1. Yarasa
2. Hamamböcekleri
3. Kızıl Gerdan
4. Nemesis
5. Şeytan Yıldızı
6. Kurtarıcı
7. Kardan Adam
8. Leopar
9. Hayalet
10. Polis
11. Susuzluk
12. Bıçak
Bıçak geçen haftasonu geldi Daha başlamadım Bu arada Kıyamet Polisi kitabını okudum İthaki den çıktı Sürükleyici çok güzel bir kitap Polisiye seven herkese tavsıye ederim
Bıçağı Jo Nesbo'ya imzalattim. Şimdi okuyorum. Gene sert ve derinden başladı. Acele et bence.
Alıntı yapılan: pizagor - 25 Kasım, 2019, 13:43:33
Hiç düşünmeden tavsiye edilecek bir polisiye serisi için okuma sırası:
1. Yarasa
2. Hamamböcekleri
3. Kızıl Gerdan
4. Nemesis
5. Şeytan Yıldızı
6. Kurtarıcı
7. Kardan Adam
8. Leopar
9. Hayalet
10. Polis
11. Susuzluk
12. Bıçak
Bir de Macbeth'in Norveç versiyonunu yazdı ve bizde basıldı. Haberiniz olsun.
Alıntı yapılan: rumar80 - 25 Kasım, 2019, 22:39:16
Bıçağı Jo Nesbo'ya imzalattim. Şimdi okuyorum. Gene sert ve derinden başladı. Acele et bence.
Dün gece başladım malum habere kadar okudum 😭😭😭
Spoiler kaçırmayayım ağzımdan
Alıntı yapılan: rumar80 - 25 Kasım, 2019, 22:39:16
Bıçağı Jo Nesbo'ya imzalattim. Şimdi okuyorum. Gene sert ve derinden başladı. Acele et bence.
Bu seriden karışık olarak üç - dört kitap okudum. Kitapyurdu'nda yayıncısının %40 indirimli olduğunu görünce seriyi tamamlayıp baştan okumaya karar verdim. Bugün yarın elime ulaşır, sonrasında ver elini Yarasa. Bıçak' a da hızla ulaşmak gayesindeyim...
(https://live.staticflickr.com/65535/50922482103_c60a4b0478_o.jpg)
Etrafındaki herkesin, ölümünden çıkarı olan bir iş insanı yatağında ölü bulunur. Herkesin düşmanı öldüğünde, asıl kazanan kim olacaktır?
Katil zanlılarına giden yolun sapakları, öldürülen Amir Kaliç'in fabrikasında çalıştırdığı kaçak göçmen işçilere ve hatta kendisini mehdi sanan bir tarikat liderine kadar uzanırken İstanbul Cinayet Büro'nun tecrübeli polisleri Necip ve Hale bir başka soruyla daha boğuşacaktır:
Komiser Tahsin nereye kayboldu?
Komiser Tahsin Serisi Kitapları
1 – Kaçak – Komiser Tahsin
2 - Yüzüncü Haber – Komiser Tahsin
3 – Tanrı Misafiri – Komiser Tahsin
4 – Fotoğraftaki Kadın – Komiser Tahsin
5 – Herkesin Düşmanı – Komiser Tahsin
Boyutlar : 12,50 x 19,50 cm
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Sayfa Sayısı : 310
Merhaba dostlar. Ahmet Ümit polisiye romanları ile düzenli şekilde bu tür kitapları okumaya ve kütüphaneme kazandırmaya başladım. Birkaç yıl önce 1890 yılları görselleriyle yeniden basımı yapılan Sherlock Holmes setini edindim. Bunun yanında sahaflarda ne kadar nat pinkerton, Mayk Hammer, cingöz Recai vs.ne bulduysam özellikle eski baskı olanları aldım. Dün, Ken Parker özel sayı 16 almak için Kadıköy'e gidince Akmar pasajında uzun süredir aradığım Ebussureyya Sami nin Amanvermez Avni ' nin serüvenleri cilt 1 buldum. 1913_1914 yıllarında yazılan Amanvermez Avni dizisi yirminci yüzyılın başlarında ki İstanbul u bizlere tüm renkleriyle göstermektedir. Kitap öykülerden oluştuğu halde bir belgesel tadındadir. Toplam on öyküden oluşan iki ciltlik serinin ikinci cildini Kadıköy'de sahaflarda bulamadım. Elinde bulunan dostlardan kitap değişimiyle veya ücretli olarak alabilirim.
(https://live.staticflickr.com/65535/51036593142_e26feda5e3_z.jpg)
"Ecel Çiçekleri suçlulara cezalarını vermeye, güçsüzleri ayağa kaldırmaya geldiler...
İstanbul'da birbiri ardına işlenen kanlı cinayetleri çözmeye kararlıdır Suat Komiser.
Vahşice öldürülen ama ölüme direnmemiş görünen erkekleri birbirine bağlayan nedir?
Katil, cesetlerin yanına neden beyaz kasımpatıları bırakır?
Ecel Çiçekleri cezasız kalan vahşetin, adaletin ve intikamın romanı... "
(Tanıtım Bülteninden)