Bugünki Türkiye Gazetesinin, Kültür Sanat sayfasındaki bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. Bu habere göre bir Türk çizgiromanı hazırlanmakta.
(https://farm1.staticflickr.com/726/23254155134_cb1005d32a_z.jpg)
Arkadaşlar size bu yazının son cümlesini aktarıyorum:
Herotürk romanı için Hasan Taşkın ile çalıştıklarını anlatan Fehmi Demirbağ, çizgiromanın senaryosunu Ahmet Sekendiz, çizimlerini ise Fatih Okta'nın hazırladığını söyledi.
Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmemiz için Fatih Okta'nın bizi aydınlatmasını bekliyoruz.
Şahsen sırf Türk malı olduğu için yapılan işlere önkabul ile yaklaşmam. İşin kalitesine bakarım.
Bu proje burada sunulduğu kadarıyla maalesef hiç olumlu bir ilk izlenim yaratmadı bende.
Alıntı YapÜretim ve tüketimimizde Batı kültürünün etkisi altındayız. Çocuklara bizden bir şeylerin verilmesi lazım. Biz Batı'ya karşı çıkış yaptık ve bizden birşeylerin modernize edilmesine çalışıyoruz - Fehmi Demirbağ
Şimdi bu lafları dinledikten sonra çıkan kitabın ismine bakıyoruz: Heroturk. Kimse ironi falan demesin bu tarz bir çocuk kitabında ironinin işi ne? Bir şey söylemeye gerek var mı? Hakikaten bizden olmuş..!
Bir de kapaktaki Heroturk kaligrafisine takıldım. Bilenler bilir, Harry Potter kaligrafisinde bazı harflere bu şekilde yıldırımsı bir form verilerek yazılır, hatta bunun çıkış noktası Harry'nin böyle bir yara izi olmasıdır. Yine aynı konuya geliyoruz. Hem üstteki cümleleri söyleyeceksiniz, hem de adamların yaptıklarını kopyalayıp (üstelik de daha kalitesiz bir şekilde) sunacaksınız. Söylenenlerle yapılan bu kadar mı çelişir?
[IMG]http://i54.tinypic.com/2hx4qbq.jpg[/img]
Çocuklara her ulusun kendi eserlerinin ve karakterlerinin de sunulması şüphesiz iyi olacaktır ama kaliteli bir işçilik ve özgün (!) bir yaklaşım sergilemek şartıyla.
Gazetede yazdığı gibi batı ve hatta uzak doğu çizgi kültürü ile boy ölçüşecek projeler üretmek için daha fazla yatırım, çok sayıda yazar, çizer v.s. bir araya gelmesi ve ciddi çalışmaların yapılması gerekir.
Bunun için ülkemizde yayınlanan veya yayınlanacak çizgiromanlar için her hangi bir alt yapı ve çalışma bugüne kadar maalesef göremedim.
Bu görüntü ile sıradan bir çizgi hikaye olarak diğerlerinin yanına katılır.
İlk yerli çocuk kahraman"Hero Türk" film oluyor!
HeroTürk'ün çizgi film ve sinema filmi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
11:54 | 23 Haziran 2011 / Milliyet.com.tr
[IMG]http://www.hizliupload.com/img/93743000985304358442.jpeg[/img]
Gazeteci Fehmi Demirbağ'ın senaryosunu yazdığı ve Gazeteci Yazar Hasan Taşkın'ın romanlaştırdığı ilk Türk Çocuk Kahramanı olan "HeroTürk"ün romanı çıktı. Roman için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bu çocuklarımız için iyi bir rol model" dedi.
Callisto Kitap tarafından çıkarılan "HeroTürk" romanına kitapla ilgili görüşünü yazan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugünün orta yaşlı bireylerinin Teksas'larla Tommiks'lerle büyüdüklerini, televizyonun böylesine yaygın olmadığı, internet gibi sosyal ağların olmadığı dönemlerde hayal dünyalarının yabancı olan kültürlerin kahramanları ile yoğrulduğunu belirtti. Vali Mutlu, kitaptaki yazısında şu görüşlere yer verdi:
"Onların maceralarına ortak olduk. Onlarla güldük onlarla üzüldük. Aslında onlar o kadar da bizden değildi. Yani bizim kültürümüzün, tarihimizin parçası değildi. Giyim kuşamlarından tavırlarına, davranışlarına, diyaloglarından manevi değerlerine kadar apayrı dünyaların kahramanlarıydı.
Fakat hikayelere o kadar ihtiyacımız vardı ki "biz"leştirdik o yabancı kahramanları.
Çocuksu dünyamızda belki de beslenme, bakım ve eğitiminin yanı sıra ruhsal ihtiyaçlarımızın da karşılanması gerekiyordu. Kahramanlara sahip olmaya, farklı rol-modellere ihtiyaç duyuyorduk belki de.
Bir de masallar vardı bizim zamanımızda, şimdilerde unutulmaya yüz tutan. Bizi farklı dünyalara götüren, hayal âlemimizi geliştiren...
Masalların unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde masallardan çıkan bir yerli kahramanımızın doğduğunu söyleyen yazarlara, "Bu çocuklarımız için iyi bir rol-model" dedim.
Her zaman iyilik yapan, gücünü içindeki iyilikten alan "HeroTürk"ü tüm çocukların ve gençlerin seveceğini ümit ediyorum."
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de "HeroTürk" Romanı için görüşlerini kitaptaki sayfalara yazarak belirtti. Küçükali yazısında şunları belirtti: "Türk Kızılay'ını idare edenlerin en büyük hassasiyeti hiç kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımızı hedef alan ve sonuçları açısından en çok yararı çocuklarımızın göreceği tüm girişimlere gönülden destek vererek hem kurumumuza hem de ülke geleceğine yatırım yapmaktan sonsuz haz duyarız. ^
Cüneyt Arkın ise "Türk genci, eğer ecdadıyla var olan, bütün dünyanın etkilendiği o muazzam medeniyete sahip olduğunu bilse, eşsiz kültürünü tanısa, muazzam tarihinin gücünü kanında taşıdığının bilinci olsa Amerika, Avrupalı olma özentisini yaşamaz" dedi.
Edebiyat, roman, çizgi film ve sinema dünyasına bir Türk çocuk kahraman kazandırıp farklı bir soluk getirmeyi amaçlayan "HeroTürk Romanı"nın kitapçılardaki yerini aldığı, çizgi romanının ise 15 gün içinde kitapçılardaki yerini alacağı, çizgi film ve sinema filmi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Romanda, Çin'den İtalya'ya, Türkiye'ye kadar, geniş bir coğrafyada kahramanın ortaya çıkış öyküsü anlatılıyor.
Kubilay Han döneminde MS. 1273 yılında Pekin'de başlayan hikayede, okurlar, Marco Polo'dan Fatih Sultan Mehmet Han'a, İstanbul'un fethinden günümüze kadar geniş bir tarih yelpazesinde gezinti imkanı buluyor.
"HEROTÜRK ÇOCUK HASTANESİ"-
Ayrıca projeden elde edilecek gelirin bir bölümü ve düzenlenecek diğer kampanyalarla bir "HeroTürk Çocuk Hastanesi" kurulması da yapımcıların projeleri arasında yer alıyor. Mayıs ayında çıkacak olan HeroTürk romanının kahramanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan çocuk hastanesi kampanyasının desteklenmesini istiyor. Başbakan Erdoğan'da kahramanın bu isteği karşısında hastanenin adının "Herotürk Çocuk Hastanesi" olmasını istiyor ve destek veriyor.
Yine, her yıl yapılacak seçmelerle, bir çocuğun, olumlu davranışlarını ödüllendirmek için "Yılın HeroTürk"ü seçilmesi de planlanıyor.
İsmin Herotürk olarak kullanılması bir pazarlama stratejisi olabilir. Doğruluğu tartışılabilir, belki yazarın belki de yayıncının tercihidir. Yurtdışına pazarlanmasında Herotürk daha avantajlı olabilir ama yurtiçi baskısında Kahramantürk kullanılabilirdi. Yalnız seçilen mecra geniş bir yelpazede olduğundan ilginç ve eğitici maceralar çıkma ihtimalini yüksek gördüm. Umarım başarılı olur.
Merhaba, yukarıdaki haber Herotürk'ün romanı için. Gazetede haber eksik çıkmış. Ben romanın sadece kapak çizimini yaptım. Ki bu da haberde kullanılmamış. Çizgi romana gelince, Ragıp Derin, Coşkun Kuzgun, Hakan Ulusman ve ben ekip çalışmasıyla tamamladık. Küpürde sağda görülen kapak ise iki yıl önce Ogan Kandemiroğlu tarafından hazırlanmış. Ogan ve ekibi daha önce kısa bir Herotürk macerası hazırlamışlar. İsmin Herotürk olarak kullanılması ise asıl yayın hedefinin yurtdışı olmasından dolayı.
yurtdışından kasıt arap ülkeleri herhalde. amaç araplara ecdadımızı tanıtmak anladığım kadarıyla . bir de elde edilecek gelirin bir kısmıyla ( !! ) hastane yapacaklarmış. kalan kısmıyla da okul falan yaptırsınlar bence...
Alıntı yapılan: pearljam - 24 Haziran, 2011, 11:53:50
yurtdışından kasıt arap ülkeleri herhalde. amaç araplara ecdadımızı tanıtmak anladığım kadarıyla .
Nereden biliyorsunuz ? Bilginiz yok ama fikriniz var. Yazık.
Gerçi başbakanımız da destek vermiş o yüzden her şey olabilir. Çocuklarımızı harakiri gibi ahlaksız dergilerden korudukları yetmiyomuş gibi bir de heroturk gibi muhteşem eserlere destek verdikleri için hükümetimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz zamanında teksas tommiks okuyarak amerika aşığı olduk, üstüne leman hıbır gibi dergilerle ahlakımız da bozuldu, rezil insanlar olduk çıktık, bizden geçti çocuklarımız kurtulsun bari.
Alıntı yapılan: pearljam - 24 Haziran, 2011, 11:53:50
yurtdışından kasıt arap ülkeleri herhalde. amaç araplara ecdadımızı tanıtmak anladığım kadarıyla . bir de elde edilecek gelirin bir kısmıyla ( !! ) hastane yapacaklarmış. kalan kısmıyla da okul falan yaptırsınlar bence...
Arap veya Avrupalı konusu tanıtım olunca ne farkeder ki. Ayrıca son yıllarda Türkiye'ye en çok döviz bırakan turistler Araplar ve İranlılar. Keşke tutsa da hastane de yapsınlar okul da.
Alıntı YapAlıntı yapılan: okta - 24 Haziran, 2011, 12:10:57
Alıntı yapılan: pearljam - 24 Haziran, 2011, 11:53:50
yurtdışından kasıt arap ülkeleri herhalde. amaç araplara ecdadımızı tanıtmak anladığım kadarıyla .
Nereden biliyorsunuz ? Bilginiz yok ama fikriniz var. Yazık.
Fatih bey Allah aşkına mantıklı olalım biraz, sizce başka nereye pazarlanma şansı var bu kitabın?
Arkadaşlar konu yanlış yönlere gitme eğiliminde. Olayı arap veya avrupalıya pazarlanmasından ziyade çizgi roman sanatına bir katkı penceresinden görmeye çalışsak daha doğru olur kanaatindeyim. Birileri çıkmış ortaya bir eser çıkarmış. Gazetelerde yazan iki sütun yazıyla (ki o yazılar tanıtımdan ziyade belli noktalardaki söz sahibi insanların afili laflarıyla dolu, bu eserden ziyade genel görüşlerini yansıtan laflar çoğu da) eserin içeriği hakkında yorumlar yazıyoruz. Gazetelerin haber olarak duyurması elbetteki iyi birşey ve yazar kitabın satışına katkı yapacağını düşündüğü için sosyal içerikli mesajlar vermeye çalışmış kendince. Kısacası tanıtımda yapılan yanlışlar eserin içeriğini pek yansıtmıyor bence.
bir kere daha söylüyorum bırakın yeni kahramanlar yaratmayı, tengiz e dönün...
şahap ustanın (allah rahmet eylesin) gerçek kahramanı tengiz hem zamansal hem de mekansal olarak ihtiyaç duyduğumuz o çocuk çizgi romanıdır.
hero diye başlayan bir isim yada alfabemizde olmadığı halde kullanılan w harfi (o da wonder boy mu yoksa) komik ötesi duruyor.
hem eski hem de yeni maceralarıyla tengizi görsek süper olur...
Ahmet o çocuk ingiliz.
Adı da Widmark.
Göğsündeki W adından dolayı.
Harakiri' nin başına gelenlerden dolayı biraz asabım bozuk o yüzden konuyu gereksiz yerlere çekmiş olabilirim kusuruma bakmayın. Ayrıca arap ülkelerine pazarlanmasıyla ilgili de bir sorunum yok, pazarlansın tabi. Benim pek umudum yok ama umarım başarılı da olur diyerek iyi dileklerimle bu konuyu kendi açımdan kapatmak istiyorum.
Selamlar,
"ilk yerli çocuk kahraman" ben de bu cümleye takıldım.
Bu projeyi birkaç kez Fatih'den dinledim.Ne dernek ile,ne de çizgi roman severler ile hiçbir şey paylaşılmadı.Yıl 2011 olmuş sanki matahmış gibi " ilk yerli çocuk kahraman " !!
Söz konusu çizgi romanın hedef kitlesine çizgi roman içeriği zaten yıllardır planlı programlı olarak veriliyor.Bence bu proje Kültür Fonu'ndan katkı almak için icat edilmiş bir proje.
Ayrıca da,yerli çocuk kahraman/lar yıllar önce birçok sanatçı tarafından işlendi.Projeye imza atanlar hiç mi Çocuk Haftası,Çocuk Sesi,Doğan kardeş gibi yayınları görmedi.
Projeye imzasını atanlara hayırlı olsun...
Fuat AKTÜRE
Alıntı yapılan: okta - 24 Haziran, 2011, 13:12:18
Ahmet o çocuk ingiliz.
Adı da Widmark.
Göğsündeki W adından dolayı.
fatih abi,
ama tengizi yayınlasın bir yayıncı...
:D
öperim ellerinden abi, forumlarda buluşuyoruz ama malum tek amaç bir gün yüzyüze görüşebilmek...
bu tür çizgi romanlar araplar yada amerikalılar için değil ilk öğretim çocukları içinmiş gibi duruyor.
umarım sektör kazanır...
yine söylüyorum tengiz yayınlansın :D
Elinde min. 300dpi taranmış Tengiz maceraları olan varsa haberleşelim ben yayınlarım.
Fuat AKTÜRE
Arkadaş Tengiz kim??????????
Alıntı yapılan: 1001roman - 24 Haziran, 2011, 14:02:29
Elinde min. 300dpi taranmış Tengiz maceraları olan varsa haberleşelim ben yayınlarım.
Fuat AKTÜRE
Fuat Bey seriler hızla ilerliyor.Devamında gelecek olan kitaplar hakkında bilgi paylaşırmısınız.Birara elimde nemrod var dediniz anımsadığıma göre.Sevinebilirmiyiz.
Alıntı yapılan: gunessemerci - 24 Haziran, 2011, 14:08:29
Arkadaş Tengiz kim??????????
Kardeşim hiç mi çocuk dergisi özellikle de Tercüman Çocuk okumadın? Bence hemen toplamaya başla. Tengiz yılarca Tercüman çocuk dergisinde ( o zamanlar haftalık yayınlanırlardı) Şahap Ayhan'ın öykü ve çizimleri ile yaratılan bir genç Türk kahramanımızdw. Büyük merakla okurduk. Hatta son toplantıda sevgili Ahmet (poe) ile yad etmiştik.
Bakınız toplantılarda nelr konuşuluyor neler. ;)
Alıntı yapılan: 1001roman - 24 Haziran, 2011, 14:02:29
Elinde min. 300dpi taranmış Tengiz maceraları olan varsa haberleşelim ben yayınlarım.
Fuat AKTÜRE
fuat bey çizgi romancılar derneğini de yürüten ve forum sayfalarına bile "korsan çizgi roman yayınlatmayız" diyen biri olarak söylemeniz gereken şey "şahap ayhan'ın ailesine ve mirasçılarına ulaşırsam yayınlarım" olmayacak mıydı?
bildiğim kadarı ile zaten bir forum bu maceraları korsan olarak internetten paylaşıyor ama ben şahap beye ve vakti zamanında yüzbinlerce tercüman çocuk dergisini evlerimize sokan tengizin maceralarına saygıdan indirmiyorum. isterseniz kolaylıkla o maceraları o istediğiniz dpi den bulursunuz o forumdan.
:)
Poe selam,
Muhtemelen buna Fuat beyin yanıtı: "Çizimlerin orjinalleri ustanın ailesinin elinde yok, yoksa teliften kaçmıyoruz" gibi bir şey olacaktır. Tabii ailesi eserlere sahip çıkmış korumuşsa.
Geçenlerde bir arkadaş İzmir'de yoldan geçerken bazı çizimler bulduğunu, alıp sakladığını, yığının çoğunu da bıraktığını anlatmıştı... İsmi lazım değil büyük bir ustanın "çöpleri" olarak ailesi tarafından sokağa atılmış sayfalar varın gerisini siz düşünün.
Hatta şimdi hatırladım bir en kahramanın dizi filmi yazılacaktı da çizimleri istediğimizde elimize "orjinal" çizimler ulaşmıştı da ben "kirlenir oğlum bunlar, ellemem" diyerek alay konusu olmuştum, of, offfff :)
Alıntı yapılan: ümitkr - 25 Haziran, 2011, 21:46:10
:)
Poe selam,
Muhtemelen buna Fuat beyin yanıtı: "Çizimlerin orjinalleri ustanın ailesinin elinde yok, yoksa teliften kaçmıyoruz" gibi bir şey olacaktır. Tabii ailesi eserlere sahip çıkmış korumuşsa.
;D
onun da söylenme şekli var.
mesela "elinde tercüman çocuk dergilerinin temizinden bir set olan arkadaş senle irtibata geçelim" dese bile anlarım ama "taranmışı var mı" diyen olursa ben tarama özürlüyüm. üstü kapalı değil de "ailesi ile anlaştık" densin yada ailesine sorulsun, ondan sonra aransın. yoksa neyleyelim sarı çizmeli memed ağayı...
Karaoğlan'ın, Tolga'nın ve daha bilmediğimiz kaç eserin kaybolmuş kopyaları vardır kimbilir. Birileri kıymetini bilip saklamışsa ne mutlu onlara.
....fuat bey çizgi romancılar derneğini de yürüten ve forum sayfalarına bile "korsan çizgi roman yayınlatmayız" diyen biri olarak söylemeniz gereken şey "şahap ayhan'ın ailesine ve mirasçılarına ulaşırsam yayınlarım" olmayacak mıydı?....
Forumlar insanların düşüncelerini özgür olarak yazdığı ve paylaştığı platformlardır değil mi ? Poe'nun yazdıklarına ben de cevap vereyim....
1.Şahap AYHAN usta rahmetli olduğunda ailesi " ististasız " tüm kütüphanesini ve orijinal çizimlerini üç kuruşa sattı " ben de bile birkaç orijinal çizim var " dolayısıyla Tengiz orijinallerini bularak kitap basmak mümkün değil...
2.Tabii ki korsan çizgi roman yayınlatmayız ama hiçbir forumda böyle bir cümle sarfetmedim,hangi forumda nelerin olduğunu bilecek kadar incelediğine göre benim böyle bir sözümü büyük bir zevkle yüzüme vurup ....tarihte....forumda diye ispat edebilirsin...
3." Elinde Tengiz'in taranmışları olan var mı " sorusu ile korsan kitap basmayı aynı kefeye koymak özel bir istidat gerektirir bu yüzden seni kutluyorum...Yine benim dernek kimliğimi belirterek araştırmacı gazetecilik yapıp " adam hem çizgi roman derneğinde hem de korsan kitap basacak " dedirtmek istediğin için de seni ayrıca kutluyorum...
4.Bir kitabı basmak için ya orijinaller ya da " eğer basılmışsa " yayınlandığı eser gerekir.Bugün Türkiye çocuk külliyatı " çok az eksikli " bir tek Önder ÇAKI'da var ve kitaplar ciltli,dolayısıyla tarama yapılamaz...
Yani sevgili kardeşim " her kimsen " önce taramaların olup olmadığını sorgularsın sonra eğer varsa ve basmaya karar verirsen eser sahibine gidersin tamam mı ! Hiçbir orijinale sahip olmadığını bildiğin eser sahibine geyik muhabbetine gitmezsin !
Geyik muhabbeti istersen forumlara girip bilip bilmeden yazarsın...
Fuat AKTÜRE
Not:Lütfen cevap yazıp gereksiz yazışmalara sebep olma !
Alıntı yapılan: 1001roman - 10 Haziran, 2011, 16:26:45
Sevgili arkadaşlar,
Bu kez çizgi roman derneği başkanı kimliğimle birşeyler paylaşacağım sizinle.
Biliyorsunuz yurdumuzda birçok çizgi roman yayınlanıyor ve yayıncılar kendilerine göre hesaplar yaparak fiyatları oluşturuyor.Bazı yayıncılar 1000 adet telif alıp çok daha fazla kitap basarak haksız rekabet yaratıyorlar.Bu korsanlara dur demek ve rekabeti eşit koşullarda devam ettirebilmek için dernek olarak bir çabamız var. Seçimlerden hemen sonra Kültür Bakanlığı ve Yayıncılar Birliği nezdinde bir çalışma yapıp derneğin bir onay mercii olmasını sağlayacağız.Şöyle ki;
Bir yayıncı aldığı telifi önce gelip bize onaylatacak,biz Kültür Bakanlığına bilgi vereceğiz ve söz konusu kitap "bir kereye mahsus" telif anlaşmasında belirtildiği kadar basılacak.Aynı bilgi telif ajansına " ya da yabancı firmaya " da bilgi olarak verilecek.Aynı zamanda telif ajansına kitabın perakende satış fiyatı da bildirilecek.
Böylelikle haksız rekabet ortamı ortadan kalkmış olacak.
Fuat AKTÜRE
Ya Ahmet, Allah aşkına yukarıda paylaştığın alıntıyla konunun ne ilgisi var?
Bir sohbet ortamında sohbet ediliyor ve bazı samimi ifadelerin altından manalar aranmaya çabalanıyor. Bu mudur? Sonra da forumlara yayınevleri neden yazmıyor v.s. Bunlar daha önce de seviyesi yerlerde bir forumda yaşanmadı mı? Ne zaman 40'ını geçmiş adamlar olarak en azından bizler biraz ders çıkaracağız!!!
Dernek yönetim kurulunda olduğum için mecburen yazıyorum ve 1001 romanın avukatlığına soyunacak değilim... Ancak daha önce de bu tip kaliteli sohbetler bazı forumları bitirmişti ve bazı kişiler de buna resmen ön ayak olmuştu. Dilerim aynı burada da olmaz!
Korsan konusunda yazılanlarla derneğin karşı çıktığı ve uygulamaya koyduğu konular yukarıda açıklıkla anlatışmıştır. Alıntı doğru bir şey söylemektedir. Bir yayınevi sahibinin sohbet ortamında samimiyetle olduğuna inandığım sözleri de açıklamaları da farklı bir konu olarak yine yukarıdadır ve her iki konunun da birbiriyle bağlantısı yoktur!
Çizgi Roman Derneğini bağlamayan bu tarz ilişkilendirmeler yakışıksızdır ve biraz sakin kafayla düşündüğümüzde eminim sözü sarf edenler de bana iştirak edeceklerdir.
sevgilerimle,
Ümit Kireççi
Sevgili arkadaşlar dışarıdan biri olarak bu tartışmaya müdahil olmak istiyorum.
Öncelikle şahsen de tanıdığım ve son bir yılda çizgi roman konusunda büyük adımlar atan Fuat Bey'in iyi niyetinden asla şüphem olmadığını ifade ederek yazıma başlayayım. Ama iyi niyetli de olsa "Elinde min. 300dpi taranmış Tengiz maceraları olan varsa haberleşelim ben yayınlarım." cümlesi ilk okumada maksadını aşan bir cümle olarak duruyor. Hemen arkasından Ümit durumu detaylı olarak izah etmiş. Ancak ilk okunuşta piyasayı bilmeyen biri için farklı anlamlar taşıyabilir. Şahsım olarak GERÇEKTEN korsana yönelik bir istek olarak düşünmedim. Düşünmüş olsa idim ki diğer yönetici arkadaşların da böyle düşünmediğini sanıyorum, bu konuya hemen müdahale edilir ve Fuat Bey'e açıklaması için çağrıda bulunulurdu. Daha önce forumumuzda korsanı destekler bazı yazılar yazılmaya çalışılsa da gerekli müdahale yapılmıştır.
Bu nedelnle taraflardan ricam olayın detaylı bir şekilde açıklandığı belli olduğuna göre daha fazla bu konda tartışmanın sürdürülmemesidir.
Son bir nokta da Sevgili Ümit'in son yazısına.....
İnanıyorum ki Ümit bu camianın içinden biri olarak benden daha eski ve tecrübelisin. Yine de oluşabilecek tartışmaların bir şekilde forumu bitirmesi noktasının en azından bizim forum için kolay olmadığı inancındayım. Forumun belli kuralları var ve bu kurallar dahilinde her kim olursa olsun (Yönetim de dahil ki böyle bir olay da yaşanmıştır) aklının estiği şekilde yazıp çizemez. yazının silinmesinden, konunu kilitlenmesine, yazana uyarıdan, üyeliğin askıya alınmasına kadar çeşitli yaptırımlar yapılabilmektedir ve yapılmaktadır. Çoğu üyemiz bunları fark etmese bile bu güvenlik önlemleri uygulanmaktadır. Belki naif bir düşünce olacak ama bu nedenle bizim forumun geleceğine iyimser bakmaktayım.
Çizgi romana bir şekilde katkı yapan herkese sevgilerimle...
Yahu ne kadar hassas düşünüyorsunuz beyler...
Soru soruyorsunuz sammiyetle cevaplıyorum arkasından bir sürü gereksiz anlam yüklüyorsunuz.
Adının Ahmet olduğunu öğrendiğim arkadaş,o alıntı doğrudur bizzat tarafımdan yazılmıştır ama sizin yazdığınızla örtüşmemektedir.O yazının amacı haksız rekabeti önlemek ve yayın/yayıncı kalitesini yükseltmeye çalışmak için dernek olarak bir çaba içinde olduğumuzu sizlerle paylaşmaktı sadece.
Oysa sizin yazınız sanki ben korsan bir işin peşindeymişim gibi düşündürüyor insanı. O zaman yine yazıyorum ;
Eğer birilerinde Min.300 dpi taranmış Tengiz varsa ben basarım ! Telifli basarsam anlarsınız,korsan basarsam da,diğer korsan basanların hepsine yaptıklarınızı yaparsınız.
ISBN yerine ISSN kullananlara gösterdiğiniz hoşgörüyü samimiyetle yazılan bir cevaba gösteremediniz.( ISSN ve ISBN ARASINDAKİ FARKI BİR İNCELEYİN BAKALIM )
Fuat AKTÜRE
Sevgili Fuat Bey kırgınlığınıza gerçekten anlıyorum. Bir önceki yazımda da yazdığım gibi, sizi şahsen de tanıdığım ve muhabbetimiz olduğu için de böyle bir olaya taraf olmayacağınızı biliyorum.
ISBN/ISSN konusuna gelince... Açıkçası 1-2 ay öncesine kadar ben de barkodun üstüne bakmıyordum. Barkod yeterli diye biliyordum. İnanıyorum ki birçok okur arkadaşımız da bu konuda bilgili değiller. O nedenle bahsettiğiniz "hoşgörü" biraz da bilmemekten geliyor.
Bu konuda okurun yaslanacağı, soracağı kimse de yok. Sanırım en kısa zamanda üyesi olmayı planladığım çizgi roman derneği bu konuda da okuyucuya yardımcı olur.
Emeklerinize şahsen teşekkür ederim. Kendisini gerçekten zamanında severek okuduğum Tengiz'in tutacağına çok inanmamakla birlikte girişimci ruhunuza da saygı duyuyorum.
Sevgiler
Arkadaşlar bu başlığı açma sebebim HEROTÜRK adlı bir çr nin yayını hakkında bilgi almaktı. Lütfen bu konu hakkında bilgisi olanlar yazsın. Konuyu başka taraflara kaydırmayalım.
Anlaşıldığı kadarıyla Fuat Beyin yazısı yanlış anlaşılmış. Kendisi de bunu söylüyor zaten. Ahmet Beyin de bir ardniyeti olmadığına eminim. Kendisi, bir zamanlar dahil olduğum Hayal Saati Forumunun sahibi olan kişidir. O da çr için uğraşlar veren bir çr dostudur.
Bizi biraraya getiren çr, aynı zamanda hoş olmayan şeylere de sebep olabiliyor. Biz hep birarada dostluklarımızı kuvvetlendirerek arkadaşlığımıza devam etmek istiyoruz.
Yok sen şunu dedin, yok şöyle yazdın, yok o bunu böyle dedi, yok şu adam bunu şöyle yazarken aslında böyle demek istedi gibi şeylerle birbirimizi üzerek ve darıltarak insanlığımızı gösteremeyiz.
Dostluğumuzun hiç bitmemesi dileğiyle...
Saygılar
Sami Bayrak.
:)
Kim kimden daha uzun süredir çizgi roman aleminin içinde Umar? Geçen gün belki bininci kez John Buscema Avengers'larını okudum ve baktım ki hepsinin altında Dr. Umar Gürsu kaşesi var? Koyun koyuna yaşıyormuşuz bizim evde be yav :O)Beyazıt'ta bir sahaftan almıştım paramın yettiği kadarını. Kalanları bir daha görememiştim :(
HeroTurk... Bu da Sami için gelsin trım nım nım
Efenim türk bir velet Venedik belediye başkanının kızını kurtarınca ona "kahraman türk" der gazeteler, yani herotürk. Bunun üzerine adı öyle kalır ve farklı ülkelerden bir grup çocuk tarihten gelen ve günümüzle örtüşen bazı olayları çözmeye başlarlar.
Durum bu. Çok emek ve para harcanan bir proje. Umarım markalaşma aşamaları tamamlanır da hak ettiği bir konuma gelir.
Becerebilirsem romanını bu akşama bitireceğim... İşler üst üste yığıldı... Bu haftaya yetiştirmem gereken bir "Marks / Kapital çizgi roman çevirisi inceleme" final ödevim var... İmdat yani.... Pardon özele daldım :)
Alıntı yapılan: ümitkr - 26 Haziran, 2011, 13:54:03
:)
Kim kimden daha uzun süredir çizgi roman aleminin içinde Umar? Geçen gün belki bininci kez John Buscema Avengers'larını okudum ve baktım ki hepsinin altında Dr. Umar Gürsu kaşesi var? Koyun koyuna yaşıyormuşuz bizim evde be yav :O)Beyazıt'ta bir sahaftan almıştım paramın yettiği kadarını. Kalanları bir daha görememiştim :(
Sevgili Ümit beni nerelere götürdün... Aynı sahaftan almıştım ben Avengersları. Sadece avengers değil Namor, Quasar, star wars, defenders, x-men. Yani marvel ne çıkarmış da ona gelmişse. Sonra annem yer yok dedi. Vazgeç bazılarından dedi. Ben de yenileri değiş tokuşla aldım.
Hey gidi günler het
Madem başlık var bir iki sayfa paylaşayım.
(http://a1111.hizliresim.com/r/3/9qu2.jpg)
(http://a1111.hizliresim.com/r/3/9qu9.jpg)
(http://a1111.hizliresim.com/r/3/9qul.jpg)
Dün Ahmet Sekendiz'le telefon görüşmesi yaptım. Hem bayramlaştık hem de Herotürk'ü sordum. Bana 1. sayısının yayınlandığını söyledi. 2. sayısı hazırlanıyormuş.
Benim 1. sayının yayınlandığından haberim olmadı. En azından Kadıköy'de satılmıyor. Duyan, gören, alıp okuyan var mı?
Metrocity D&R'da görmüştüm 1-2 hafta önce.
Ben de Forum İstanbul D&R'da görmüştüm.
Herotürk'ün yayıncısı Fehmi beyde forumumuza üye oldu. Artık ondan daha ayrıntılı bilgiler alabiliriz.
http://www.idefix.com/kitap/heroturk-sihirli-yelek-zehirli-variller-fehmi-demirbag/tanim.asp?sid=XQPH3OUU7T0ST9EOLOET
Peki bu çizgi romanı alırmıyım?
Kapağı gördükten sonra almam.
Alıntı yapılan: tunaorhun - 15 Kasım, 2012, 18:40:24
Peki bu çizgi romanı alırmıyım?
Kapağı gördükten sonra almam.
göründüğü kadarı ile zaten seni ve beni değil akpli belediye başkanlarının toplu alım yapıp okullara filan dağıtmasını düşünerek basmışlardır.
Herotürk, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı tek çizgi roman olma yolunda.. :)
AKP'nin girmediği bir çizgi roman kalmıştı.Sonunda orayada el attılar... >:( :-X :(
HEROTÜRK 1. SAYI
(https://farm2.staticflickr.com/1649/24293433001_7755ffed1c_z.jpg)(https://farm2.staticflickr.com/1705/24375914595_2c4781e4a3_z.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1715/24375910155_4d028b9051_z.jpg)(https://farm2.staticflickr.com/1689/23747709964_5ec9eec2dd_z.jpg)
HEROTÜRK 2. SAYI
(https://farm2.staticflickr.com/1463/24008125559_60f113e2b2_z.jpg)(https://farm2.staticflickr.com/1618/24008109899_95e974a0bd_z.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1674/24008107099_39175ee791_z.jpg)(https://farm2.staticflickr.com/1553/24349672166_740698c64c_z.jpg)
HEROTÜRK 3. SAYI
(https://farm2.staticflickr.com/1517/24349668776_e1804be4e5_z.jpg)(https://farm2.staticflickr.com/1568/24293395081_48d9706c13_z.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1458/23747681154_0bf9edf11b_z.jpg)(https://farm2.staticflickr.com/1477/24375872525_85a1aa2af3_z.jpg)
Herotürk 3.sayının çizeri Devrim Kunter. Sadece Seyfettin Efendi ile uğraşmıyor demek ki.
2. sayıdaki çizimlerle karşılaştırınca 3. sayıdaki Devrim Kunter'in çizimleri first class gibi.
Çizimlerdeki kalite arttıkça belki kitaba ilgide artar. Devrim Bey ile yola devam ederlerse iyi olur.