(http://www.kertenpelex.com/images/detailed/28/zagor.jpg)
Evet, satın alan oldu mu ?
İlk yorumları alabilir miyiz ?
Alıntı yapılan: hanac - 19 Ağustos, 2011, 11:23:38
(http://www.kertenpelex.com/images/detailed/28/zagor.jpg)
Evet, satın alan oldu mu ?
İlk yorumları alabilir miyiz ?
Ben henüz alamadım ama "Zagor'dan Haberler" yazmıştı geçen gün: http://zagordanhaberler.blogspot.com/2011/08/eren-paykaln-zagor-kitab.html (http://zagordanhaberler.blogspot.com/2011/08/eren-paykaln-zagor-kitab.html)
Söylemiyim söylemiyim diyorum da Zagor'un giydiği pantalon tayt gibi, koca Zagor'a yakışmıyor ;D
Zagor sözlüğü halinde bir eser. Maalesef beğenemedim
Alıntı yapılan: rumar80 - 19 Ağustos, 2011, 16:34:19
Zagor sözlüğü halinde bir eser. Maalesef beğenemedim
Biraz açabilir misin ? Niye beğenmedin ?
Sözlük bu sonuçta, kim kimdir tarzı bir çalışma.
Sözlük sadece bir açıklama ile kelimeyi tanıtır. Başka bir detay vermez. Burada da öyle. Karakterin ismi ve sonuç. Detay yok, önemi yok.
Bence kuru ve tatsız olmuş.
Mesela Süpermayk'ı ele alalım;
Hangi sayılarda karşımıza çıkmış bilgisi veriliyor mu ?
Sonra bu karakterin özellikleri ve yeraldığı maceradan resimler yer alıyor mu ?
Kitabın gidiş yönü şu şekilde:
Eren M. Paykal'ın beşinci sayfadaki kısa bir ithaf yazısından sonra yedinci sayfada GİRİŞ, sekizinci sayfada OKUMA DÜZENİ adlı bölümler yer alıyor. Eren M. Paykal bu bölümlerde kitabı nasıl oluşturduğu ve o ana dek yayınlanan Zagor sayıları (ekler dahil) hakkında bilgiler veriyor. 8 ilâ 16. sayfalar arasındaki MACERA LİSTESİ bölümünde ise şimdiye kadar yayınlanmış Zagor maceraları hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir liste yer alıyor.
17. sayfadan itibaren başlayıp kitabın sonuna değin devam eden bölüm, kitabın ana bölümü. Bu bölümde Zagor maceralarında yer alan her bir karakter hakkında bilgiler verilmiş. Adlarında göre alfabetik olarak sıralanan karakterler sadece Kazmakürek Bill, Tonka, Dört Göz, Bat Batterton, Doc Lester, Gitar Jim gibi tanınmış karakterler değil; Zagor maceralarında yer alan önemli önemsiz, irili ufaklı bütün karakterler bu bölümde bulunuyor. Kısacası bu bölüm, bugüne kadar yayınlanmış tüm Zagor maceralarında yer alan bütün karakterleri içeren bir antoloji.
Belki de bu tarz çalışmaları bir çeşit katalog olarak değerlendirmek daha doğru olabilir. Ben henüz almadım, önce nasıl olduğu hakkında okuyucu dönüşlerine bir göz atmayı düşünüyorum. Bence bu tip kitaplarda basit ve doyurucu bir plan ve zengin bir grafik süsleme şart.
Bir ara nette elime İtalyanca bir Zagor kataloğu geçmişti. Onlar İlüstrasyonlu Endeks adını vermişler. Tahminim bunun da benzer bir çalışma olduğu. Aşağıya bir kaç resmini koyuyorum.
[IMG]http://i53.tinypic.com/2e6hcoz.jpg[/img]
[IMG]http://i55.tinypic.com/5z1jz9.jpg[/img]
Bu İtalyan örnek çok güzel duruyor. Böyle bir eseri tercüme etmek ve yayınlanmasını sağlamak çok güzel olurdu.
Peyami kardeş şu paylaştığın yayına ulaşabileceğim adesi bana atabilirmisin ? Benim basmayı düşünebileceğim bir kitap gibi görünüyor.
Şimdiden teşekkürler.
Fuat AKTÜRE
Gerek kalmadı kardeşim sağol.Hatırladım kitabı,bunun bende Mister No için hazırlananı var.Oradan bulurum.
Fuat bey aslında bunun Mister No için hazırlananını da yayımlasanız ne güzel olur. Niye illa ki Zagor? Mister No da candır :)
Alıntı yapılan: pearljam - 20 Ağustos, 2011, 15:14:41
Fuat bey aslında bunun Mister No için hazırlananını da yayımlasanız ne güzel olur. Niye illa ki Zagor? Mister No da candır :)
Alanlardan birisi de ben olurum kesinlikle.
Bunların ikiside koleksiyonumuza koyabileceğimiz nitelikte görünüyor. Yayınlanırsa değerlendiririm :)
Mister no yu bende alırım
Ben bu İtalyan kataloğunun aynısının tercüme edilerek basılmasına pek olumlu bakmıyorum. Macera tarihleri epey eski. Günümüz için çok yetersiz kalacaktır. Bunu bir çıkış noktası olarak değerlendirip, grafik düzenlemesini geliştirerek ve yeni maceraları ekleyerek bir "Zagor Maceraları Kataloğu" yayınlanması ise referans niteliğinde bir kitap olabilir. Belli aralıklarla da güncellenir. Bence iyi duyurulursa satışı da fena olmaz. Ama uzun bir çalışma gerektirir.
NOT: Örnek verdiğim kitap pek çok İtalyan sitesinde mevcut. Bulamayıp, incelemek isteyen olursa link istemekten çekinmeyiniz.