Bende iki adet Milliyet Yayinlari sayisi bulunuyor. Nuri Kurtcebe'nin enteresan bir calismasiydi. Farklar olsa da bana hep En Kahraman Ridvan'i andirir...
Mürekkep, En Kahraman Rıdvan gibi eski dostları yayınlarken, buna da el atsa çok hoş olurdu..
Baskıda denilmiş instagramda.
(https://c1.staticflickr.com/1/498/32219920802_59ba4bd3a2_z.jpg)
oleyyyy
Okurken kahkaha attığım tek çizgi roman.Daha geçen gün keşke yayınlansa diye içimden geçirdim. Yaşasın!....
Çok güzel haberler ardarda
Daha güzel bir kapak olsaymış keşke
(https://c1.staticflickr.com/1/476/32333126122_49ce7670d3_o.jpg)
Gırgır dergisinin efsanevi çizgi kahramanı Gaddar Davut geri döndü. Daha önce yayımlanmamış ek sayfalarla birlikte iki macera ilk kez bir kitapta çizgi roman ve Gaddarseverlerle buluşuyor.
Devamı gelecek.
"Hayatta hiçbir şey olamadı Gaddar Davut, bu yüzden kahraman oldu."
Sayfa Sayısı : 88
Boyut : 20x26.5 cm
Etiket Fiyatı : 26 TL
(https://c1.staticflickr.com/1/420/32444203136_19917e6d9c_o.png)
"Her insanın gönlünde yatan bir aslan vardır," der ya eskiler, doğrudur. Benim de daha çocuk gönlümde yatan aslan çizgi romandı, hâlâ da öyle. Daha ilkokuldayken hep en arka sıralara oturur, ders dinliyormuş gibi görünüp öğretmenden ve arkadaşlarımdan gizli çizgi roman çizerdim. Evde de annemden, babamdan gizleyerek.
Bir gün nenem yakaladı beni; insanları, atları, kedi ve köpekleri çizerken, "Anaaa," dedi, "Oğlum sen ne yaptın?" Ben de "Ne güzel çizmişsin," demesini beklerken, "Öbür dünyada bütün bunlar can isteyecek senden," diye korkuttu beni. Nene işte! Yaşayıp görseydi keşke, çizdiğim siyasilerin benden bu dünyada nasıl korktuklarını.
Neyse... 1969 yılında, daha GIRGIR çıkmazdan önce tanıştığım, rahmetli ustam Oğuz Aral, bana bir gün "Bir çizgi roman kahramanı yaratırsan ömür billah 'zengin amcan' olarak sana bakar," dediğini hiç unutmam.
Zengin amcam olsun diye yaratmadım Gaddar Davut'u, yaşamak istediğim ve hiç yaşayamayacağım maceraların kahramanı olarak yarattım. Gaddar'i çizerken yaşadım yaşamak istediklerimi. Her çizgi roman çizeri aslında yapmak isteyipte yapamadıklarını yaptırtır biraz, yarattığı kahramana.
Gaddar benim miyim oysa? Gaddar olamadığım için mi Gaddar'ım, Gaddar görünmeye çalışanlar gibi... Hâlbuki alâkası yok; hamasetten sıkıldığım için, hamasi tarihçilerimizle dalga geçmek amacıyla Gaddar Davut'u çizdim demek daha doğru olur.
Hayatta hiçbir şey olamadı Gaddar Davut, bu yüzden kahraman oldu.
Kahraman olmak zorunda kaldı. Tıpkı benim gibi. Hiç bir şey olamadığım için, adam gibi bir meslek sahibi olamadığım için çizgi romancı oldum.
Gaddar Davut'u yarattım.
Gaddar Davut oldum.
Nuri Kurtcebe
Eser Adı:Gaddar Davut 1. Kitap
Çizer:Nuri Kurtcebe
Yayınevi:1984 Yayınevi
Türü:Çizgi roman
Cilt:Ciltsiz
Basım Tarihi: Ocak 2017
Sayfa Sayısı:88
Ebat:20 x 26,5 cm
Kağıt:Holman, 70 gr.
Barkod No:978-605-67164-1-6
Etiket Fiyatı:26 TL
(https://c1.staticflickr.com/5/4196/35336371226_7669456d47_o.jpg)
Gırgır dergisinin efsanevi çizgi kahramanı Gaddar Davut geri döndü. Daha önce yayımlanmamış ek sayfalarla birlikte iki macera ilk kez bir kitapta çizgi roman ve Gaddarseverlerle buluşuyor. Devamı gelecek. "Hayatta hiçbir şey olamadı Gaddar Davut, bu yüzden kahraman oldu."
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı : 112
Etiket Fiyatı : 30 TL
En Kahraman Rıdvan ile kıyaslarsak çok pahalı.
İkisini yan yana koyup kalite ve büyüklük olarak kıyaslayın anlarsınız neden böyle söylediğimi..
Haklısınız ama her ikiside çocukluğumun sevdalarıydı.
En Kahraman Rıdvan'ın tüm sayıları var ama Gaddar Davud'u almadım en uygun zamanda almayı düşünüyorum
(https://farm5.staticflickr.com/4576/37964581494_b342faf7a8_z.jpg)
Gırgır dergisinin efsanevi çizgi kahramanı Gaddar Davut geri döndü. Dizinin ilk kitabı iki maceradan oluşan "Makineli tüfek icat oldu mertlik bozuldu & Çulsuz'un aşkı" ve ikinci kitabı "Hünkar Olimpiyatları"nda sonra Gaddar Kahramanımız "Sultanın Kutusu" adlı serüveniyle sizlerle...
"Hayatta hiçbir şey olamadı Gaddar Davut, bu yüzden kahraman oldu."
Sayfa Sayısı : 112
Etiket Fiyatı : 26 TL
Yok mu hiç alan, okuyan? ??? O kadar kişi sevinmiş çıktığına, içerikle ilgili bir tane yorum yok. :)
Nuri Kurtcebe, politik duruşu nedeniyle başı dertten kurtulmayan ve buna rağmen asla geri adım atmayan, gördüğüm kadarıyla da maddi olarak sıkıntı yaşayan sanatçılarımızdan biri. 'Kendisi için çok değerli olduğunu, kitaplığında ilk sıraya yerleştirdiğini belirttiği, Leman'dan kendisine baskıdan ilk çıkan olarak gönderilen' Kuva-yı Milliye albümünü de satışa koyduğunu yüreğim burkularak okudum sosyal medya hesabından. Diğer Kuva-yı Milliye albümlerini zaten elinden çıkarmış, bir bunu bırakmış geriye ve şimdi sıra bu albüme gelmiş ne yazık ki.
Bir çizgiroman okuru olarak yapabileceğimiz destek belli, albümlerini kitaplığımıza eklemek.
Bu son Kuva-yı Milliye albümü konusunu okumadan kısa süre önce yine aynı farkındalık ve benzer düşüncelerle Gaddar Davut albümlerini satın almıştım. Dönemin mizahi ruhunu yansıtacağını, o günün ekonomi-politiğini ve karakterlerini barındırdığı için de bugün için zayıf, çağrışımdan ve güldürmekten uzak olacağını bilerek okumaya başladım.
Birinci albüm 'Makinalı Tüfek İcat Oldu Mertlik Bozuldu – Çulsuz'un Aşkı' tam beklediğim gibi ve yukarıdaki tanımlamama uygun çıktı. İkinci albüm 'Hünkar Olimpiyatları' ise ilkine göre daha iyi bir hikayeydi bana kalırsa. Hikaye kurgusu ve yapılandırması Asteriks'ten bolca etkilenmiş görünüyordu. Sonlara doğru fazlaca futbola bulanmasaymış oldukça başarılı bir hikaye olacakmış. Bu albüm beni 'popüler tabirle' Gaddar Davut için yükseltti.
Sırada üçüncü albüm var, bakalım o nasıl çıkacak...
Kuvâ-yi Milliye'den elde edeceği geliri, Mehmetçik Vakfına bağışlayacağını söylemişti en son.
1. kitap, babilde tükenmiş olarak gözüküyor. :)
Alıntı yapılan: memospinoz - 19 Ağustos, 2020, 12:07:21
1. kitap, babilde tükenmiş olarak gözüküyor. :)
Nuri Kurtcebe'nin kendisinden ve imzalı olarak alınabiliyor olabilir. Facebook hesabından kendisiyle iletişime geçmekte fayda var.
Üç Gaddar Davut albümünden en zayıf halka ilki. Onu okuyup da devam etme gayreti gösteren okur daha iyi ve keyifli ve hatta biraz da zamanından bağımsız hikayelerle karşılaşacak. Üç yılık aranın ardından serinin sürdürüleceğini hiç sanmıyorum ama eğer ki dördüncü albümü görürsek bu sefer bekletmem. Malum mart şubattan daha iyi, nisan marttan, mayıs ise nisandan. Konjonktürel bir durum bu, herşeye yansıyor, herşeye yakışıyor...