Batman Rebirth - JBC Yayıncılık

Başlatan dean, 05 Ocak, 2018, 20:19:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kauss

Bana kalırsa Rebirth serisini basmasın. Sonuçta başladığı günden beri ismi Rebirth olarak anılmasa da devam eden 100 küsür sayılık bir seriden bahsediyoruz. Sene de kaç tane Batman cildi çıkaracaklar ? Ki en son cildi bastıkları tarihten de yıllar geçti. Bence Batman tarihi içerisinde milestone olmuş eserleri bassınlar.

pizagor

Katılıyorum. Seri basıyoruz dendiğinde peşisıra okurda oluşan beklenti bunun altı aylık bir periyoda bağlanması. Bu da gerçekleşmediği için mutsuzluklar, şikayetler başlıyor. Okur JBC'den de, Marmara'dan da bu aynı nedenle muzdarip. Bizim ekonomi hem yayıncı tarafında hem de okur ayağında anca one-shot işleri kaldırır vaziyette.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


YzbVolkan

Haklısınız da benim gibi İngilizceden takip etmeyenler için zor oluyor. Aradan bir sayı basıyorlar ondan önce Batman evreninde bir sürü bir şey olmuş. Anlayamıyorum. Batman vs Robin milestone bir macera mı mesela? Ya da Fortnite?
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

pizagor

Bana kalırsa hiç değil.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


Nemo

Alıntı yapılan: YzbVolkan - 09 Haziran, 2024, 14:41:41Haklisiniz da benim gibi Ingilizceden takip etmeyenler icin zor oluyor. Aradan bir sayi basiyorlar ondan once Batman evreninde but suru bir sey olmus. Anlayamiyorum. Batman vs Robin milestone bir macera mı mesela? Ya da Fortnite?

Her ikisi de "milestone" bir macera değil. Birisi, Mahmud Asrar çizimi olduğu için yayınlandı (bence). Diğeri de popüler bir oyunla ilgili olduğu için.
Yani elinizde Batman gibi bir hazine var. Neler neler yayınlanabilecekken, yayın seçimleri, yayın düzeni  :-X  ???
Ne diyebilirim ki...
Özel Alfa Ajanı

rumar80

  aslında comicslerde durum hep aynı değil mi? Hangi macera? Hangi karakter? Kime göre? Neye göre?

Nemo

Alıntı yapılan: rumar80 - 10 Haziran, 2024, 10:12:14aslında comicslerde durum hep aynı değil mi? Hangi macera? Hangi karakter? Kime göre? Neye göre?

Umar abi, mesela bir No Man's Land yayınlansa fena mı olur? Bu herkes için "milestone" bir macera.
Bu anlamda JBC'ye çok kızgınım bir okur olarak >:(
Hem periyodlar, hem yayın seçimleri..."Ben ne istersem ve ne zaman istersem" mantığı beni benden alıyor
Özel Alfa Ajanı

rumar80

 Hüseyin olay sadece JBC özelinde değil ki. Ama no man's land harika bir macera olsa da zaten 5 cilt. Öncesinde catacylsm, aftershock, road to no man's land ciltleri de var. Ülkemiz için inanılmaz zor.

Animvader

Yani bir de şunu kabul etmek lazım bizim klasikleşmiş hikayeler dediğimiz kitaplar ne anlatım tekniği ne de çizim olarak bugünün okuyucusunun ilgisini çekecek seviyede değil. Bu kötü oldukları anlamına gelmiyor.

Mesela geçenlerde A Death in Family Deluxe Edition yani Jason Todd'un öldüğü ve ardından Tim Drake'in yeni Robin olduğu cildi okudum. Açıkçası beklediğim gibi çıkmadı, ortadoğuya yönelik klişe olay örgüleri, kör göze parmak kalitesinde rastlantılar, kitapta Humeyni bile var. Onun yerine New 52 dönemi Ailenin ölümü çok daha iyi bir hikaye bence. Bu kitaplar sadece koleksiyon değeri için tercih edilebilir.


rumar80

  Bazı klasik maceraları basıldığı dönem de klasikleştiriyor. Ama Batman özelinde bakıldığında No Man's Land olsun Long Halloween olsun bunlar zamansız klasikler. Böyle hikayelerin seçilmesi her zaman daha doğru gelir bana.
  Ama bazı seriler için ise karakter gelişim ve hikâye bütünlüğü için eski maceralardan itibaren okunması gerekir. Örneğin Claremont dönemi X-Men. Evet çok güzel maceraları vardır, ama onları okurken bile bir eksiklik, bir şeyleri atlamış olma hissini içinizden atamazsınız.

Animvader

Alıntı yapılan: rumar80 - 12 Haziran, 2024, 13:54:51Bazı klasik maceraları basıldığı dönem de klasikleştiriyor. Ama Batman özelinde bakıldığında No Man's Land olsun Long Halloween olsun bunlar zamansız klasikler. Böyle hikayelerin seçilmesi her zaman daha doğru gelir bana.
  Ama bazı seriler için ise karakter gelişim ve hikâye bütünlüğü için eski maceralardan itibaren okunması gerekir. Örneğin Claremont dönemi X-Men. Evet çok güzel maceraları vardır, ama onları okurken bile bir eksiklik, bir şeyleri atlamış olma hissini içinizden atamazsınız.

Abi Claremont demişken kalemine sağlık Wolverine kitabı sayende yağ gibi aktı. Keşke Arkabahçe, Büyük Maceralar serisinin çevirisini de size verseydi, altından kalkamadılar maalesef.