Ana Menü

E-Dergi Sayı 1..

Başlatan V, 12 Aralık, 2011, 22:29:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Peyami

Alıntı YapDaha kimse ikinci sayıda kimle röportaj yapılacağını sormadı.
Daha kimse ikinci sayının konseptini (ya da konsepti olup olmadığını) hiç sormadı.
Daha kimse derginin kaç kişi tarafından indirildiğini hiç sormadı...
Daha kimse derginin başka herhangi bir platformda adının geçip geçmediğini sormadı...
Daha kimse dergiye yazı gönderen birine "bunu hazırlaman ne kadar sürdü" diye sormadı...


Ama kapakta Conan'ın pozu da önemli tabi...  :( :(

Vega'nın satırları biraz Yılmaz Özdil yazılarının dürtükleyiciliğini hatırlattı bana. İyi yerden yakalamış, söylediklerine aynen katılıyorum. Kapak da konuşulabilir, hatta biraz makara da yapılabilir, ama gönül bunun yanında içeriğe yönelik ilgi ve yorumların ağırlıklı olmasını ister...Şimdilik daha ilk sayı...belki erkendir...biraz zaman gerekiyor herhalde...


Hayal Kahvem

Altın Madalyon Çizgi Roman Sevdalıları'nın bir e-dergi çıkaracaklarını duyunca ne sevinmiştim anlatamam. Doğrusu e-kitap ya da e-dergi, benim gibi kitaba dokunmak, kitabı ele alıp okumaktan haz alan bünyelere pek uygun olmayabilir. Ama dergiyi çıkaranlar çok sevip, çizgilerini beğendiğim çizgi roman sevdalıları bir gruptu. Altın Madalyon edebiyat ve çizgi roman muhabbetleri yaptığım nezih bir forum ortamıydı. Elime alamadan bilgisayardan okuyacağım bir dergi olsa da mümkün değil merak etmeden duramazdım. İlla okumalıydım. Dergi e-tezgaha sürürlür sürülmez, dumanı tüte tüte, indirdim okudum.  Derginin editörü Engin Gül, derginin girizgahında yazdığı ön sözde "Merhaba" diyor ve Metin Üstündağ'dan alıntıladığı cümlelerle yazısına başlıyordu. "Merhaba.. "Ben bu gece dünyanın, hayatın ve her şeyin sırrına ersem ve yazmasam kimsenin haberi olmaz. Benim bile.. Ama anımsadığım her şeyi yazıyorum. Dünyanın, hayatın, insanların, her şeyin ve herkesin bendeki izlerini. Hiçbir karşılık beklemeden, sadece ve sadece, tek yapabildiğim bu olduğu için. Sadece ve sadece en çok yazarken kendimi çok iyi, çok güzel, çok yakışıklı ve çok insan hissettiğim için" Sevgili Metin Üstündağ'ın değerli sözleriyle başlamak istedim yazıma.Yazmak, duygularımızı, düşüncelerimizi kayda almak, başkalarıyla paylaşmak insanoğlunun en  değerli erdemlerinden birisi değil mi? 2009 yılında internet üzerinden yayına başlayan forumumuz Altın Madalyon biz çizgi roman severlerin değerli, samimi, keyifli paylaşımlarıyla 3 yıl gibi bir sürede özgün ve seviyeli bir sosyal paylaşım platformu haline gelmiştir. Şimdi de bu platformun üyesi değerli dostlarımızın yazılı-çizili katkılarıyla oluşturduğumuz e-dergi projemizle huzurlarınızdayız. Bu ilk sayımıza emeği geçen tüm dostlara buradan teşekkür etmek istiyorum. Birlikte nice sayıları çıkartmak dileğiyle, keyifli okumalar.. ENGİN GÜL"



İlk derginin kapak tasarımını ve çizimini, beğenerek takip ettiğim Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları adlı 1920'lerin Türkiye'sinde geçen fantastik-bilimkurgu öğelerini barındıran çizgi roman serisinin memleketimin yetenekli çizeri Devrim Kunter yapmış. Editör Engin Gül ile birlikte  Alper Kaya'dan Peyami'ye, Rıza Umar'dan Emre Özdamar'a, Kedidiro'dan Mustafa Men'e, Hasan Anaç'tan Doğa Demiray'a, Ekrem Gür'den Serdar Gerlikhan'a, Yunusmeyra'dan Efe Topçuoğlu'na, Umut Çalışan'dan Eren Koyunoğlu'na birbirinden değerli yazarlar ve çizerlerin kısa bir sürede hazırladıkları yüz sayfalık e dergiyi okumaya doyamadım. Peyami "Köşekonduran" Kurtaran adlı köşesinde " Türkiye'de ve pek çok ülkede çizgiromanın genelde hayatın dışına itilmiş olmasının ve suni bir içeriğe mahkum edilmesinin bizzat çizgiromanın kendisine bir ihanet olduğunu düşünüyorum." demiş.  Ve  çizgiromanı kullanarak  hayatı konuşmanın daha çekici olduğunu, hem memlekette karşılaşılan olaylardan hem de genel olarak insanlığın açmazlarından, çizgi roman  aracılığıyla bahsetmenin, hayatı konuşurken çizgiromanlara yaslanarak ve çizgiromanı konuşurken de hayata yaslanarak farklı bakış açıları yakalanabileceğini söylemiş. Çizgi Roman Sevdalıları'nın dediği gibi  "Hayatın ne kadarı balon, ne kadarı çizgi" ve "Çizgilerin ne kadarı hayat, ne kadarı bayat"  şeklinde değerlendirmeyi becerebilmek ne kadar hoş! Dergideki öykülere, çizimlere, renklere hayran kalmamak mümkün değil. Çizgi romanla  ya da  fantastik edebiyatla yolu kesişmemişler için Altın Madalyon e Dergi güzel bir başlangıç olabilir. Ayrıca hem çizgi roman sevmem, fantastik- bilim kurgu öykü okumam diyelerin de bu dergiye göz atmalarını öneriyorum. Hem de hayalleri bileylemenin, canlandırmanın en güzel yönteminin  bu güzel dergiyi takip etmek olduğunu düşünüyorum. Ayrıca üç yıllık bir forum ortamında yeni arkadaşlıklar kurup, eski arkadaşlıklarını pekiştiren bu çizgi roman sevdalılarının elele verip dergi çıkartmasının, insanlık değerleri ve memleketin geleceği açısından  yüreğime  umut tohumları serptiğini itiraf etmem lazım. Altın Madalyon e- Dergi 2. sayısını tüm merakımla bekliyorum.

Dergiyi buradan indirebilirsiniz:  http://www.mediafire.com/download/ba6jk5bbgrujpav/Alt%C4%B1n_Madalyon_e-Dergi_Say%C4%B1_1.pdf

Mail Adresi:

e-dergi@altinmadalyon.com

Forum Adresi: www.altinmadalyon.com

Blog Adresi: http://altinmadalyonedergi.blogspot.com

Facebook:  http://www.facebook.com/groups/274847089233019/






V

Bloğuna dergimizle ilgili yazısını ekleyen Vildan Hanım'a teşekkürler:

http://hayalkahvem.blogspot.com/2012/01/altn-madalyon-e-dergi-uzerine-muhabbet.html

Kendisini dergimizde yazar olarak görmek istediğimizi bir kez daha yineliyoruz.
"İstemem,eksik olsun.."

devrimk

V
Seyfettin efendi ile ilgili çalışıyorum bu aralar, yeni haberler gelecek yakında. Altın Madalyon derginin de ileriki sayılarında beraber bir şeyler yaparız umarım.

hakan alpin
Çizgi roman Ansiklopedisi hazırlayan birinden "özgün ve farklı" kelimelerini duymak beni sevindirdi, teşekkürler.

Hayal Kahvem
Hem oturmuş güzel bir yazı yazmış hem de Münevver hanım'ı kullanmış, teşekkürler.

vega
Dediklerin doğru fakat internet böyle bir şey, beş yüz kişi okur bir kişi mesaj yazar. Bu sizin yaptığınız işin değerini düşürmez, üretmeye devam.

Hayal Kahvem


Selamlar, yazı için teşekküre gerek yok. Dergi hepimizin  ;)

lbjames

uzun zamandır nete pek giremediğim için anca görebiliyorum, yeni indirdim ve okudum çok güzel bir dergi olmuş emeği geçen herkese teşekkürler ayrıca devamının geliyo olmasına da çok sevindim bi anda 2 dergiye birden sahip olmuş oldum bende böylece :D

rumar80

  Sevgili arkadaşım, biz de senin yazılarına tekrar kavuştuğumuz için sevinçliyiz. İkinci dergi hakkında da yorumlarını bekliyoruz.
   Sevgiler

nicholaihel

Fanzin tadında çok güzel bir ilk sayı olmuş. Özellikle tarih arka planına yaslanan, didaktik ama keyifli olmayı da muhafaza etmeyi başaran "Kahraman Savaşta Gerek!" ve "Nick Fury: Çok Şey Bilen Adam" yazılarını beğendim.

rumar80

   Dergiyi, ayrıca da yazımı beğendiğin için teşekkür ederim.
   Keyifli okumalar