Soner Tuna 'yı Kaybettik

Başlatan ferzan, 13 Ekim, 2019, 17:08:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferzan

    Yerli çizgi romancılığımızdan bir nitelikli isim daha eksildi...Soner Tuna 'yı bu sabah 53 yaşında kaybetmişiz...

    Son yıllarda çeşitli yayın evleri için yaptığı belgesel türde biyografik çizgi roman albümleriyle raflardaydı ama Allah biliyor ya, 1990 'lı yıllarda dergilerde kalan işlerinin yakınından bile geçmeyen günü birlik çalışmalar olduğunu düşündüğüm için kendi adıma pek önemsemezdim 2010 sonrası basılan kitaplarını...Soner Tuna, benim için Akrebin Gölgesi dergisinin kendine ayrılmış 3 sayısındaki harika çizgi öyküleri yapan dünya standartlarında bir çizerdi...Tıpkı Sencer gibi kendine has karakterleri, ortam atmosferi ve renklendirmesiyle frankofon ya da Latin sanatçılardan farksız işler ortaya koymuştu...O güzelim çizgiler de hep dergilerde kalmış oldu...

    Trakya Üniversitesi 'nin personel sayfasında, kendisiyle ilgili bölümde yer alan kısa biyografisi;

    "1966 yılında Kocaeli'de doğdu. 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Bölümünden mezun oldu. Deli, RR, Dinozor, Aydınlık, Bilim ve Ütopya, Yeni Yüzyıl, Ateş, Akrebin Gölgesi, HBR, Resimli Roman, Küstah gibi çeşitli dergi ve gazetelerde çizgi roman ve illüstrasyon çalışmaları yaptı. Halen Trakya Üniversitesi Grafik Programında öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir."







































































Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

kharon

Cizgi romanimizin adeta hafizasi olarak davrandigin ve boyle bir ustayi tanittigin icin cok tesekkurler Ferzan.
Ne kadar da gencmis daha, her olum uzer ama boyle erken olumler... uzuldum.

Ozellikle Akrebin Golgesindeki cizimleri, yarattigi atmosfer ne kadar da guzelmis. 


nikopol

Allah rahmet eylesin, olumune cok uzuldum.

Soner Tuna'ya 90'li ve 2000'li yillardaki mizah dergilerinden asinayim. Suat Gonulay, Galip Tekin, Sencer gibi, "yeni bir cizgi roman dergisi kurulacaginda kapisi calinacaklar listesi"nin demirbaslarindandi. Cizgi roman sektorumuzun endustrilesememesinin de etkisiyle, diger sanatcilarimiz gibi, potansiyelinin altinda uretim yaptigini dusunuyorum. Ferzan'in bahsettigi Fransiz/Latin ekollerindekine benzer bir cr sektorumuz olsaydi, kitapligimizda cokca Soner Tuna kitabi yer alacakti belki de.

Memleketten bir cizgi romanci daha geldi gecti. Anisi, Dinozor'un, Kustah'in sayfalarinda yasayacak.

Mister NO

Aynı liseden mezun olan abilerimizden kendisi. Kardeşleri mahalleden arkadaşım. Gerçekten çok başarılı işlere imza atmış ve mütevazı kişiliği ile çok da fazla ismi bilinmeyen bir çizerdi.

Ergün Gündüz, sosyal medyada şöyle duyurmuş acı haberi:

"Bu sabah duyduğumda inanamadığım bir haber ile uyandım. Herkesin bir şekilde yaşadığı an. Boş boş duvara bakma durumu, bir süre ne yapacağını bilememe, sessiz kalma durumu. Maalesef bir başka değerli meslektaşım, çok değerli arkadaşım, ülkemizdeki en yetenekli resim, illustratör ve resimliroman sanatçısı, kardeşimiz SONER TUNA 'yı kaybettik.

Onu sevenlerinin, benim de kabul edemediğim bir gerçekle yüzyüze kalmamız gerçekten zor.

Uzun yıllar tanıdığım, Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu, beraber çalıştığımız, aramızdaki en romantik çizgilere sahip dünya iyisi bir kalbi olan, edebiyat eserlerinden, bilim insanlarının biyografilerinden kitaplaştırdığı, Nazım Hikmet, Rosa Luxemburg,Tesla gibi bazı eserlerinin yanında RR, Akrebin Gölgesi, Hıbır, HBR, Deli, Dinazor, Küstah, Yeni yüzyıl, Bilim ve Ütopya dergilerinde renkli, siyah beyaz çizimleriyle katkıda bulunmuş ,suyun öteki tarafından gelen ailesinin tüm özelliklerini taşıyan çok çok yetenekli SONER kardeşim, seni asla unutmayacağız. Sen hep Mehmet ile benim masamda yer alacaksın..

Güle güle sevgili kardeşimiz..."

Nemo

Özel Alfa Ajanı

alan ford

  Edirne'de yeni açılan Osman İnci Müzesi'ni gezdik bugün ve Soner Tuna sergisine denk geldik. Hem eski dergi gazetelerde kalan işleri, hem üzerinde çalıştığı çizgi roman uyarlaması Germinal'i hem de tablolarını görme şansımız oldu. Fotoğrafladıklarımı birazdan hanac yükler. Ameriko-Manyaklar 1993-1994 yıllarında Aydınlık Gazetesinde yayımlanmış, ferzan'ın özellikle ilgisini çekeceğini düşündüğümn bir tefrika. Diğer kareler son projesi Germinal'den. Sergi 18 Kasım'a kadar açık. Bu taraflara yolu düşen kaçırmasın.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

hanac

Alıntı yapılan: alan ford - 10 Kasım, 2019, 19:00:26
Fotoğrafladıklarımı birazdan hanac yükler.

Sergi resimleri 1/2
















hanac


ferzan

Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

altay1944

Bulabildiğim tüm çalışmalarını topluyorum yeter ki nerede yayımlandığını bileyim. Erken yitirdiğimiz bir değer.
Yarabbi bildir de
ben beni bileyim. Beni bilen ben ile kendime geleyim. Benim bensizliğim
ile ben seni bileyim. Seni bilmeyen beni ben neyleyeyim...


Hz. Mevlânâ