Kalp Çarpıntısı - Yabancı Yayınları

Başlatan pizagor, 09 Haziran, 2021, 22:04:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kauss

Normalde almayacağım bir eserdi fakat listeme girdi. İlk siparişimde sepetimde olacak :) d&r'dan filan zaten Demirörene geçtiğinden beri alışveriş yapmıyordum.

Nemo

Şimdi daha çok ilgimi çekti. Almayı düşünmüyordum, ama alacağım!
Özel Alfa Ajanı

TKnKT


    İlk üç kitabı okudum ve geldim. 900 sayfanın üzerinde bir içeriğe tekabül ediyor. İlk kitap çıktığında tereddüt etmiştim lakin bir şans vermek için aldım. Okumayı beklerken ikinci eser geldi, dedim devamı geldi alayım dursun o da bir kenarda. Kitaplar kendilerini okutmayı beklerken pat üçüncü kitap çıktı. Hayır fasikül de değil ki bunlar çatır çatır basıyorlar. Ben kitaplara şans verene kadar baktım külliyat birikiyor, dedim üçüncü bir kenarda dursun da önce şu ikisine bir bakayım belki almak istemem, beğenmem. Basım hızını şu şekilde ifade edebilirim; birinci kitabın ilk baskısı Haziran 2021, üçüncü kitabın ilk baskısı Ağustos 2021. Ha bir de ilginç bir basım tekniği olarak, ilk kitaptan üçüncü kitaba sayfa sayıları kesintisiz devam ediyor.  Lakin o kadar beklettikten sonra kitaplara başlamamı tetikleyen canım ülkem oldu :)

Alıntı yapılan: pizagor - 15 Ağustos, 2021, 21:01:20
Üçüncü kitap da raflara çıkmışken son gelen haberler kitaplara bazı e-ticaret sitelerinin sansür uygulayarak satış dışı bıraktıkları ve hatta kitabın toplatıldığı.

    Yukarıda alıntıladığım haber ilk iki kitabı okumadan üçüncü kitabı da edinmeme ön ayak oldu. Buradaki bazı çizgi roman severlerin de dile getirdiği üzere inadına kitabı edinme hırsı oluştu. Velhasıl bu tetikleme iyi olmuş da üç kitaba birden girişme imkanım olmuş. Sizler dördüncü kitabı bekleyip girişseniz de olur. (Tabi kitabın satışı bir orta doğu ülkesi olmamız üzerinden yasaklanmaz ve toplatılmazsa). İlk üç kitap için 900 sayfanın üzerinde içerik dedim size ancak (sanıyorum ki internette üretilen bir içeriği kitap sayfalarına taşıdıkları için) çok büyük paneller ve çok büyük konuşma balonları mevcut. Kitabın sayfalarını ard arda çevirerek okusanız içerik kaçırmazsınız (Tamam abartılı bir ifade gibi gözüküyor biraz ama neredeyse bu şekilde). O yüzden hızlı bir şekilde ansiklopedi gibi kitap bitiyor. Bizde muzır neşriyat diye yaygara koparıldı ancak sanıyorum ki biraz da çocuklar için üretilmiş bir eser. Nitekim kitabın orijinal (UK) versiyonunun basımını üstlenen yayınevi (Hachette Children's Books) bu konuda bana destek çıkar gibi geldi ama arka planda irdelemediğim için çok da savunmayacağım. Lakin gelin en azından ergen/gençlik dönemine yönelik bir içerik diyeyim de anlaşalım. En azından yetişkin içerik olmadığı aşikar, bunu söyleyebilirim.

    İçerik olarak ele alacak olursak, yönelimlerini toplum tarafından yadırganmadan ifade etmeye çalışan insanlarla karşılaşıyoruz desek yeterli. Birbirini seven iki insan var ve her şeye karşı durabilecek güçteler. Sanırım homoseksüel ilişkiler kategorisi gibi bir kitap kategorisi olsa tüm kitapların içeriği aynı olacak. Tamam anlıyorum, bu zor bir süreç ve toplum tarafından yoğun baskı görülüyor. Yine anlıyorum ki bu tarz eserler bu konulara dikkat çekmek için önemli birer araç. Ancak madem bir eser yaratılıyor, insanların birbirlerini farklı sevme yollarını artık normalleştirerek sunmamız daha iyi değil mi? Yani her kitapta bir cinsel yönelimini açıklama/duyurma sahnesi ve ardından gelen tepkiler sekansı gerekli mi? Neden "heteroseksüel bir ilişki tercih edilmiyorsa hayatın zorlaşır" mesajını kitaplara kadar taşıyoruz. Daha da derine inmek isterim kitap özelinde. Alice Oseman güzel bir eser ortaya koymuş, sıkılmadan okudum ve zaman zaman da duygusallaştığım oldu. Lakin, neden kitaptaki NEREDEYSE HERKES homoseksüel çıkıyor bunu anlayamadım. Gerçek hayattayız, insanların sadece heteroseksüel olduğu gerçeğini yıkmaya çalışıyoruz tamam da her yan karaktere de bir homoseksüel ilişki yüklemek ve NEREDEYSE HİÇ heteroseksüel bir ilişki koymamak da biraz abartılı geldi. Burada olur da eleştiriler için sivriltilen mızrak uçları varsa küçük bir açıklama yapmak isterim. Derdim insanların yönelimleri ya da yaşadıklarını yadırgamak değil, ancak bu tarz bir eseri eleştirecekken kendimi "politically correct" ifade etme derdine düşüyorum. Hani artık bu tür eserleri de içerik, hikaye, karakterler üzerinden eleştirelim.
   
    Ha her şey bir yana, dediğim gibi oturdum okudum. Sıkılsam bırakırdım ama demek ki çeken bir şeyler de olmuş. Lakin hazır yakın zaman aralığında da okumuşken ben Mavi En Sıcak Renktir'i daha etkili bulmuştum (aynı konuyu ele almaları üzerinden) onu da eklemek isterim. Bu daha bir böyle abartılı ifadeler ve çocuksu sevimlilikler içeriyor sanki. Ben son karar ergen işi diyerek noktalayacağım. Ha bir de son olarak Kalp Çarpıntısı'nı okuduktan sonra bir süre insanlar hata yapsa dahi sizden özür dilemesini istemeyeceksiniz. O kadar çok "özür dilerim" okudum ki bir süre insanların bu kelimeyi kullanmasını istemiyorum, anlamını yitirdi benim için :).

    Bu da (sanırım) eseri tamamlayacak son seri.

"The man who opens topics faster than his shadow"

Saint2

Arkadaşlar...
Elimde fazladan 3. cilt var. İsteyene yollayabilirim. Adres yollayın yeter.
Adresi özelden gönderseniz bile talebi buradan yaparsanız en azından sonraki kişiler konuyla ilgilenmiyormuş gibi anlamaz.

TKnKT

   
Alıntı yapılan: TKnKT - 24 Ağustos, 2021, 03:19:58
Bu da (sanırım) eseri tamamlayacak son seri.

    Eser önümüzdeki sene çıkacak 5. kitapla tamamlanacakmış. Türkiye'de malum koşullar sebebiyle takibini yapmak pek mümkün olmuyor. En son 10 Eylül 2021'de Yabancı Yayınları, kitapların poşetlenmesi üzerine, baskıya devam edeceğini duyurmuştu. Biraz araştırdım ama 4. kitap henüz bizde basılmamış. Aynı zamanda, işin ilginci bazı internet satış kanallarında kitaplar satışta ve fahiş fiyatlara ulaşmışlar. 

    Şu da ekstra bir haber.

"The man who opens topics faster than his shadow"

pizagor

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!