Otisabi Manga Serisi - Komik Şeyler (Devam ediyor)

Başlatan TKnKT, 22 Mart, 2022, 11:17:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TKnKT



Boyutlar: 15 × 21 cm
Cilt: Karton Kapak – Şömizli
Dili: Türkçe
Kağıt: 2. Hamur Kağıt
Renk: Siyah-Beyaz
Sayfa: 128 Sayfa
Yayın Tarihi: Mart, 2022
Yazar/Çizer: Yılmaz Aslantürk
Etiket Fiyatı: 28₺


Tanıtım Metni
    Otisabi, büyük şehrin tuzaklarına aşina, bir ilişkiyi başlatma ve bitirme konusunda her çeşit reçeteyi deneyen, yalnızlığın ne kadar değerli olduğunun da farkında bir karakterdir. İlk bakışta kadın avcısı gibi görünse de 1950'li yılların çizgileri tadına çizdiği Otisabi öykülerinde her an kendi ilişkimizle karşılaşabiliriz. Bitmiş ilişkimizi gözden geçirebilir, yeni ilişkimiz için küçük tüyolar bulabiliriz.

    1990'lardan beri tanıyıp sevdiğimiz Otisabi, muhteşem hikâyeleri ve farklı formatıyla okuyucusuna "merhaba" diyor. Geçen yıllar koca bir şehri, ülkeyi ve hatta okur profilini değiştirmiş olsa da hikayelerini aynı samimiyetle anlatmaya devam ediyor.
Yeniden hoşgeldin Yılmaz Aslantürk...

    Yeniden hoşgeldin Otisabi...
"The man who opens topics faster than his shadow"

Mrtekin

İlginç bir deneme olmuş. Otis'i severim. Almayı düşünüyorum.
They drew first blood...

nicholaihel

Sosyal medya hesapları dahil içeriğe dair görsel bulamadım. Bu kitabı "manga " yapan ne anlayamadım henüz haliyle.

TKnKT

"The man who opens topics faster than his shadow"

labirent

Bunun yerine, yine şömizli en iyi Otisabi maceralarından seçme (250-300 sayfalık) ÖZEL bir cilt çıksaydı tadından yenmezdi.

alan ford

karton kapak, şömiz ve 15x 21 boyut= manga mı şimdi denklemimiz. İyiymiş.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

battlehammer

Ya arkadaş ne ekmeği yendi bu manganın. Bir NFT, bir de bu manga; aman kaçmasın tren, koş, yetiş! Şansını deneyecek Bir sonraki bitik 90'lar çizeri/karikatürcüsü kim olacak merakla bekliyorum.

gevheri

Kitabın adında manga geçiyor ama manga ile herhangi bir alalası yok. Pişmiş Kelleden beri aynı olan bildiğimiz Otisabi ama bir farkla. Eskiden bir hikâyenin çizildiği sayfaya tek bir kare yerleştirilmiş. Zaten yurt dışınada işleri ilgi gören Türk çizgi romancılara yerli yersiz laf atmaları ile soğumuştum Yılmaz Aslantürkten, bu kitabı ile kendisine olan saygım daha da azladı. Otisabi serisini de önceden beri sevememişimdir.

Kauss

Bunun mangayla ne alakası olduğunu anlamadım. Gidip görmeden yorum yapmak istememiştim ve kitabı elime alarak inceleme fırsatım oldu Bu bana kalırsa sırf para kazanmak için oldukça aldatıcı bir yöntem. Otisabi'nin basılmış tüm ciltleri elimde mevcuttur ki severim. Yazar böyle basınca kitabın manga olmayacağını belki ( hümanist davranmak gerekirse ) bilmiyordu ama manga yayınlamış bir yayın evi durup; abi bu manga değil ya deseydi. Yine böyle bir iş çıkarabilirlerdi ama manga kelimesi kullanılmaz ve daha gerçekçi bir yayın olurdu.

TKnKT

    Bir tür olarak manga genellikle siyah-beyaz yayınlanması(baskı maliyetinin düşük tutulması ve renklendirmenin çizimin etkisini azaltabileceği düşünceleri ile), sağdan sola okunması, kitap başına bir bölüm içerecek şekilde yayınlanması ile tanımlanmış. Zaten Japonya dışındaki bir üretim olduğu an manga olmaktan çıkıyor benim anladığım kadarıyla. Ha bir yandan "manhua", "manhwa", "manfra" gibi kavramlar varsa buna da "mantur" ya da "mantr" diyerek rahat edebiliriz bence :) . Nitekim siyah-beyaz basılmış maliyet kaygısıyla, soldan-sağa okunuyor ama manfra tanımlamasında bunun örnekleri olduğu dile getirilmiş.

    Yani zamanın çizgi roman, grafik roman tartışmalarının alt segmentlerine ulaştık gibi hissediyorum. Bu kadar türcülüğe gerçekten gerek var mı? Eseri eski hikayeleri ısıtıp sunmaktan vurmak varken, sayfa başına ortalayarak 1-2 kare koyarak ticari tercih üzerinden eleştirmek bana daha makul geliyor. Zaten ticari bir kaygı olduğu çok açık. Manga okuyan kitlenin eli bu kitaba da gitsin diye yapılmış. Manga registered trademark bir ifade olmadığı sürece de kullanılıyor/kullanılacaktır. Ben yerli bir çizer, "manga" ifadesi kullandı diye fazladan 5 kişi tarafından tanınacaksa, çizer ürünü ile yerel piyasada gelir elde edebilecekse türcülük adına hiç gatekeeping yapmak istemiyorum. E tabi hayatında sadece iki manga eline almış bir insan olarak bence çok hararetli bir savunuculuk üstlenmediğimi de belirtmem gerek.
"The man who opens topics faster than his shadow"

hanac

Otisabi - Manga Serisi 2



Yayın Tarihi: Ekim 2022
Sayfa Sayısı: 128
Ebat: 13 x 18 cm
Yazar: Yılmaz Aslantürk
Cilt: Karton Kapak – Şömizli
Kağıt: 2. Hamur Kağıt
Fiyat: 78 ₺  Ekim 2022 Fiyatı 40 ₺

kharon


hanac

Otisabi - Manga Serisi 3



Yayın Tarihi: Aralık 2023
Sayfa Sayısı: 128
Ebat: 13 x 18 cm
Yazar: Yılmaz Aslantürk
Cilt: Karton Kapak
Kağıt: Kitap Kağıdı
Fiyat: 100 ₺ 

hanac

Otisabi - Manga Serisi 4



Yayın Tarihi: Mayıs 2024
Sayfa Sayısı: 128
Ebat: 13 x 18 cm
Yazar: Yılmaz Aslantürk
Fiyat: 120 ₺