Nuh - Marmara Çizgi

Başlatan dean, 28 Mart, 2014, 09:56:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pizagor

Karakterde keskin bir dönüş, hatta iki dönüş var ama yine de salt iyi yerine böyle olması daha keyifli hale getirmiş hikayeyi. Ilk ciltteki Nuh ile, ikincideki arasında inanılmaz fark var. Birincisi bir kahramanken ikincisi meczup bildiğin... Okurken bana biraz da Musa peygamber ve onun ara ara kavimiyle yaşadığı problemleri, kapıldığı yetersizliği ve başarısızlık hislerini hatırlattı...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


alan ford

 geçenlerde marmara siparişini beleşe getirmek için aldım ve bugün anca okudum. İnsanın yaratılışını anlatan ilk bir kaç sayfa gerçekten çok iyiydi. Nuh'un git gelli kafa yapısı, düşmüş melekler, tüm canlıların lisanına hakim olması falan çok iyi verilmiş. Kutsal kitaplarda da vejetaryen mi Nuh? (gerçi konuşabildiğin hayvanı yemezsin herhalde, düşününce öyle olması gerekir ama hiç böyle düşünmemiştim, bir anda aydınlandım ) Çok bildik bir hikayeyi derli toplu anlatmış Darren Aronofsky ve Ari Handel, ama öyle zihninizde yeni kapılar açan sizi çarpan bir anlatım yok ortada. Nico Henricon'un çizgileri de güzel ama karakter tasarımları bana fazla stilize geldi. Yakışıklı oğlanlar, güzel kadınlar, o dönem için tunik giyen adamlar falan biraz gözüme battı. Nuh'un kutsal kitaplarda bahsedilen uzun yaşamına falan da pek gönderme yok kitapta. Her türlü okunur, keyifli vakit geçirtir insana. 
Yine de daha fantastik (ve çok daha sert) bir Nuh Tufanı hikayesi okumak isteyenler, Julian Barnes'ın muhteşem 10 1/2 Bölümde Dünya Tarihi kitabının ilk hikayesine baksın derim. Bildik hikayeye bambaşka bir gözle, gemiye kaçak giren bir tahta kurdunun gözüyle anlatılmış.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

pizagor

Nuh vejetaryen mi bilmiyorum ama hikayesiyle ilgili olarak ilginç bulduğum bir ayrıntıyı aktarayım. Sular çekilmiş, karaya çıkma zamanı gelmiştir. Nuh'un yanında sadece hayvanlar yoktur, bitki tohumlarını da tufan sonrası yeniden başlayacak yaşam için yanında bulundurmaktadır. Toprağa ilk ektiği bitki ise onlarca çeşit arasında rasyonel bir seçim gibi görünen buğday değil asma olur. Yani şarap ekmekten önce gelir  :)  hele bir de gayet serin bir muskat ise  :)  (not: son cümle tamamen kişisel bir tercihtir)
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


alan ford

gerçi hem kronolojik hem de kişisel tercih olarak bira da şaraptan önce gelir ama zeytin,üzüm ve incir popüler kültür tarihinde pek seviliyor. şarap antik metinlerin vazgeçilmezi :)
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir