Heretikler - ALFA

Başlatan hanac, 19 Şubat, 2018, 09:16:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac



Etiket Fiyatı: 29 ₺

Eğlenceli ve aydınlatıcı çizimler ile samimi, akıcı ve içten anlatımı bir araya getirmeyi başaran Heretikler bize o dönemin tarihinin ve felsefesinin hala canlı olduğunu gösteriyor. Kimi zaman aforoz edilme, hapse atılma, kimi zamansa ölüm tehlikesini hiçe sayıp otoriteye başkaldıran on yedinci yüzyıl düşünürlerinin heyecan verici öykülerini usta bir şekilde aktarıyor.

Modern felsefenin ve bilimin kuruluş öyküsünü çizgi roman tarzında aktaran eşsiz bir giriş kitabı! Soyut ve karmaşık düşünceleri içten, esprili ve açık bir şekilde dile getirmeyi başarıyor.

Galileo ve Descartes'tan Spinoza, Locke, Leibniz ve Newton'a kadar uzanan çizgide mücadeleci ve ezber bozan filozoflar dünyaya, kendimize ve topluma bakış açımızı baştan aşağı değiştirmişlerdir. Evrenin merkezinin dünya olduğu, kralların ilahi hükmetme hakkına sahip olduğu bir dünyada, doğa, din, politika, bilgi ve insan düşüncesi hakkında yepyeni şeyler söylemeye cesaret ederek yeni dünyanın inşasına çok büyük katkıda bulunmuşlardır.

Modern çizgi roman sanatının başarı örneği. Her yaş grubundan geniş bir kitleye hitap eden bu eser modern düşünceyi her yönüyle gözler önüne seriyor.

Paul Buhle

Modern düşünceye giriş kitaplarına yeni bir soluk getiren son derece canlı ve eğlenceli bir kitap.

Anthony Gottlieb

Heretikler! İlginç ve oldukça canlı metniyle, göz alıcı illüstrasyonlarıyla büyüleyici!

Daniel Garber

17. yüzyıl düşünürlerinin çizim yoluyla yeniden keşfedildiği bu kitapta, oldukça açıklayıcı birçok bilgi de okuyucuya sunuluyor.

Rebecca Newberger Goldstein

kharon

bayıldığım harika konular, mutlaka alıyorum listeye... teşekkürler @hanac

orijinal adi 'heretics' sanıyorum, birebir bir çeviri tercih edilmiş.

Ama 'heretik' kelimesi Türkçe 'de çok soğuk, uzak, bilimsel ve dışarda bir kelime gibi duruyor. Çok net bir şeyler çağrıştırmıyor.

Ben olsam bunun bizim kültür coğrafyamızda karşılığı olan "Zindiklar" gibi sert-provakatif bir başlık kullanırdım  ;D

zira soğuk ve uzak bir tartışma değil sert ve halen sıcak bir tartışma

KenParker

Bu tartışma değil yüzyılları, binyılları bile aşacak gibi görünüyor.

Heretikler'i okudum. Ben kişi/olay örgüsü üzerinden bir anlatı bekliyordum ama pek öyle değil. Daha çok 17. yy düşünce tarihi üzerine ki bu dönem aydınlanma çağının mihenk taşlarının döşendiği dönemdir, düşünce adamlarının tanıtımlarına dayanıyor. Başka şekilde anlatacak olursam: Her yerde felsefi anlatı var. Biraz ters köşe oldum yani.