Zagor Klasik Maceralar Dizisi - Lal

Başlatan Kagan, 15 Eylül, 2009, 20:36:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Zagor KM 139
Kanunsuzlar-Deliler Köyü-Büyük Turnuva-Son Dövüş

Baltalı İlah'ın yolu haydutların peşinden kendisini peygamber olarak gösteren rahip Bloom ve müritlerinin zalim yönetimindeki Truth adlı kasabaya düşüyor. Bu maceradan sonra başlayan bölümde  ise Zagor bir taraftan bölgede sorun çıkaran Oneidalarla ilgilenirken, bir taraftan da eski dostu Rocky Thorpe'un yetiştirdiği genç boksör Fred Balance'ın yardımına koşuyor.

Yayın Tarihi: Aralık 2024
Sayfa Sayısı: 384
Etiket Fiyatı: 400 ₺

Ustura Kemal

Yıllar önce aylık yayınlanan seride okuduğum, Kanunsuzlar ve deliler köyü maceralarını bugün klasik Zagor cilt 139 sayıda yeniden okudum. Daha önce Zagor'da ve Tex' de birkaç kez gördüğümüz fanatik din adamları hikayesi Della Monica' nın harika çizimleriyle birkez daha karşımıza çıkıyor. Hikaye, baştan sona kadar aksiyon dolu sahneleri, kaçıp kovalamacalar ve romantizm kokan bitimiyle bir çırpıda okunuyor.  Hikaye de, Kendini rahip olarak kabul ettiren fanatik bir din adamının, günümüz dünyasında da sıkça rastladığımız gibi cahil halk yığınlarını inanç ve parasal olarak nasıl sömürdüğünü nasıl ölüme gönderdiğini görüyoruz.

Ustura Kemal

İnsanoğlunun güzel özelliklerinden biri de, unutkanlık olsa gerek. Düşünebiliyor musunuz ! Gördüğümüz , okuduğumuz , dinlediğimiz ne olursa hiçbir biçimde unutmasak!...  Yaşam boyu gözlerimizin karşılaştığı , zihnimize yerleşen, ne olursa olsun ölene kadar ilk günkü gibi tazeliğini korusa, canlılığı sürse ...  Aklımıza pek gelmeyecek , biraz da uçuk sayabileceğimiz bu soruyu ben sorduğuma göre cevabını da ben vereyim ..

El cevap : Bence hiçte iyi olmazdı. Neden iyi olmazdı !.. Nedenini de şöyle izah edeyim. Güzel bir edebi eser okuyorsunuz. Kitabı bitirdiğinizde , değerli gazeteci ve Tex tutkunu Kanat Atkaya'nın dediği gibi , " şöyle bir arkaya yaslanıp " dalıp gidiyorsunuz , kitabın içeriğindeki zenginlikleri düşündüğünüzde . Ve diyorsunuz ki kendinize , " ben bu kitabı en kısa zamanda bir daha , sonra bir daha okumalıyım.." Veya bir Ören yerini gezdiğinizde , bir Arkeoloji müzesini ziyaret ettiğinizde, yüz yaşını aşmış yaşlı bir bilge'den  uzun yıllar evvelki yaşanmışlıkları dinlediğinizde , karlı bir dağın zirvelerinden aşağılardan delicesine şarıldayan derenin sesinde dalıp gittiğinizde .. Demez misiniz ki , " ben bu diyarlara gene gelmeliyim. Bu güzellikleri bir daha ziyaret etmeliyim, ölmeden bu yüce gönüllü asırlık çınarla  tavşan kanı birkaç bardak çay eşliğinde bir kez daha sohbet etmeliyim..

İşte değerli Zagor tutkunu dostlar . Bu sabah , yıllarca evvel lal kitap aylık seri de okuduğum, ama geçen süre içinde tamamen unuttuğum No :159 Büyük turnuva ve N0 :160 Son döğüş hikayelerini , Zagor klasik cilt N0: 139 sayı da tekrar okuduğumda üstte yazdıklarımı düşündüm. " insanoğlu , iyi ki unutkan bir canlı türü , yoksa bu güzel maceraları defalarca okuma keyfini yaşayamazdım.."

hanac

Zagor KM 140
Kabus Geri Dönüyor-Kötülük Tohumu-Manitu'nun Hazine Sandığı-Tin-Hinan'ın Asası

Arka arkaya fantastik maceralarla dolu bu ciltte Zagor'un 50. yılı için renkli olarak basılan 163. sayı da yer alıyor, üstelik üstad Ferri'nin çizimleri ile.

Yayın Tarihi: Şubat 2025
Sayfa Sayısı: 384
Etiket Fiyatı: 600 ₺

Ustura Kemal

Lal kitap klasik maceralar serisi N0 : 140 . Nefis baskı , birbirinden harika maceralarla biz okuyucuları darkwood'un büyülü  atmosferinde geziye davet ediyor.  Daha evvel özel seri, " darkwood yıl sıfır  " ve altı sayılık renkli mini seri de karşılaştığımız güzel ve iyi kalpli büyücü Sheya  140 cildin ilk iki sayısında da bizlere güzelliğiyle, fantastik kurgularla görsel bir şölen sunuyor. Macerayı okurken kendimi antik Çin dönemi hikayelerindeki ejderhalar evreninde hissettim. Sheya'nın kontrolündeki iyileri temsil eden Kartal'lar la kötülerin vücut bulmuş hali ejderhaların savaşı, M. Pecze'nin nefis çizgileriyle okuyucuyu masallar dünyasına götürüyor. Hikayeyi okurken Zaman zaman , istem dışı olarak gözlerim cildin arka kapağındaki " 600 tl " fiyata kayıp moralim bozulsada , cildin üçüncü kitabının renkli ve Zagor'un ellinci yıl anısı için özel olarak yayınlanmış olması bir nebze rahatlamamı sağladı. Okuyunuz, dostlarınıza tavsiye ediniz.

Ustura Kemal

Lal kitap klasik maceralar serisi yayınlanmaya başlayalı 20 yıl olmuş. Tam tamına, dolu doluya 20 yıl. Bu seri 2005 Mart ayında yayınlanmaya başladı. 2025 Mart ayında 140 cilde ulaştı. Değerli Zagor dostları, bir düşününüz lütfen, geçen koskoca 20 yıl içinde neler gördük. Ne acılar yaşadık, ne mutluluklar tattık. Çizgi roman sevdalısı nice güzel insanları yitirdik. Bu güzel insanlardan biri de Kadıköy pasajının alt katında envai çeşit çizgi romanları,  ( yanılmıyorsam ülkemizin ilk çizgi roman evi ) dükkanında bizlere sergiliyor, satıyor ve alıyordu. Şimdi çoktan hakkın rahmetine kavuşan güzel abimiz hasan bey'in kendisi gibi güzel dükkanı duruyormu acaba. 2005 yılı Mart ayı ilk günlerinde dükkanına uğradım daha o gün piyasaya sürülen Zagor klasik cilt No 1 , üst fiyatı 18 YTL. Indirimli olarak 15 YTL fiyatla sattığını söyledi. Herhalde fiyat yüksek gelmiş olacak ki hemen ilerisindeki ( şimdi Enver bey'in çalıştırdığı dükkan )  İlyas Erkul ve Altan günday beylerin dükkanına gittim ve 13 YTL fiyatla satın aldım. Bu ay 140 No' lu cild elime ulaşınca üstte yazdığım anılar geçti zihnimden. Pazar günü tatil, dinlenme ve Zagor okuma günüdür. Zagor dostlarıyla paylaşmak istedim.