Galeri BD

Başlatan Peyami, 25 Eylül, 2016, 15:29:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nicholaihel

Alıntı yapılan: hanac - 28 Aralık, 2016, 07:25:24
Yok ya ne uğraşması.

Her gün foruma yüklenen onlarca resmi flickr'ye zaten yüklüyorum.

Seninkiler çok az kalıyor.

Ama bütün üyeler flickr'den yüklerse angaryadan kurtulurum.  :)

Yalnız bu durumda da arşivi parça parça üyelerin insafına bırakmış olursunuz. Bir gün sileyim bana lazım değil diye düşünen olur ise mesela :)

Peyami, 256 sayfa hem de sert kapak diyor ingilizce edisyon. Eser nasıl, önerir misiniz?

yunusmeyra

Peyami öncelikle emek ve zaman gerektiren okumaların ve harika tanıtımların için yeniden teşekkürler  :) 27 kasımdan beri foruma giremediğim için (bugün 1 ay olmuş  ::) ) biriken güzel sayfaları akşam şöyle bir iki kupa kahve eşliğinde okumaya başlayayım  :) nikopol ve diğer dostlarımızın değerli katkıları ve bahsi geçen notlar,dipnotlar ve linkleri  kurcalamak da "zaman" alacak (ki keyifle :) )... bu akşam "balkanlardan gelecek karlı havayı" beklerken ve belki de kar yağışını seyrederken okuyacak bir hayli malzeme birikmiş (daha fumetti,sinema-dizi,comics,güncel yayınlar ve anketler var  :o )

not: Peyami`nin eylül ayındaki, "indeh" albümü tanıtımından (  http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,11064.30.html ) sonra aralık ayında bizde yayınlanması (karakarga bastı...) çok güzel bir sürpriz oldu  :) 
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

yunusmeyra

hoş bulduk :) sen tanıtımları yaparken ve ayrıntılı yazılarını bizlerle paylaşırken, bizde karınca kararınca bir iki şey karalıyoruz... bu başlıkta katkılarını beklediğimiz dostlarımızdan biri de Engin`dir ama duydum ki onu "whatsapp"çılar rehin almış   :D  ;) yoksa eski frankofonlar dahil ülkedeki literatürle ilgili pek çok katkı yapabilir (ki eski başlıklardaki katkıları hala kayıt altında  :) ) ayrıca Levent Suberk dostumuz var; fransız-belçika ekolünün bazı başlıkları ve tin tin konusunda güzel yazılarını okuduğumuz...adminlerimizin tamamı da farklı başlıklarda pek çok frankofonu bilen,tanıyan ve seven dostlarımız zaten  :)
not: buradan yazayımda "manevi" baskı olsun  ;) : Engin, "zıp zıp" (1964-1966,122 sayı galiba...) dergisi hakkında daha önce konuştuğumuz bir yazını (ve dolayısıyla fransa-belçika çizgi romanlarının bu dergi içeriği vasıtasıyla bizle tanışan örneklerinden de bahis açan bir yazı...)  e-dergi için bekliyoruz  ::) )
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

V

  İşte verdiğimiz sözlerin ağırlığı altında ezildiğimizden sesimi çıkmıyor . :-[ E-dergi için bir frankafon özel sayısı düşünüyordum ama rutin hayatın aman vermez döngüsü belimizi büktü Tarkan.

   Katkı yapamasam da başlığı takipteyim sevgili Peyami.Dergide kaldığımız yerden burada devam ediyoruz aslında.
Bu direkt  etkileşimli ve geri dönüşümü daha hızlı olan" forum başlığı altındaki sunum şekli' çokta isabetli oldu zannımca.Dergi de "artık olursa" kaymak olur üzerine...
"İstemem,eksik olsun.."

peder clemente

Değerli Peyami, ben de bir "Galyalı" olarak size ve tüm çizgileri sevenler ailesine sevgi dolu bir yıl diliyorum.Bir bütünün çok küçük bir parçası olduğumuzu unutmayalım...

alan ford

  peyami yukarıdaki fotoyu çalsam facebook için izin var mı?   ::) ::) ::)
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

nikopol

Kaliteli cizgi romanlar uygun fiyatlar ve tatminkar baskilarla okurlarla bulussun, dunyaya baris gelsin. Herkese iyi seneler!

nikopol

Gotlib de mi oldu? Topragi bol olsun. Eserlerini okumadim, ancak Fransiz mizah dergiciliginde onemli bir yeri oldugunu biliyorum. Simdi kontrol ettim, l'Echo des savanes ve Fluide Glacial dergilerinin kurucularindanmis.

nikopol

Alıntı yapılan: Peyami - 01 Ocak, 2017, 18:27:29
Tabii resimde daha çok TR'nin kendisini ya da işlerini tanıdığı sanatçıları tercih ettim. Gotlib dediğiniz gibi çok meşhurdur aslında. Hatta marka diyebiliriz. Mesela Siné de Fransa'da çok tanınır. Bilhassa yıllarca Charlie Hebdo'da çalışıp sonra olaylı şekilde çıkarılmasından dolayı epey yazı yayınlandı kaybettikten sonra. Ted Benoit deseniz Blake et Mortimer serisinden tanıyanı çoktur. Bir gün daha ayrıntılı bahseder, işlerinden örnekler verebiliriz umarım. C'est la vie diyorlar ya. Hayat işte...

Aslinda bir gun, Fransiz cizgi roman ve/veya mizah dergiciligi uzerine bir yazi yazabilseniz cok guzel olur. Charlie Hebdo (ve dolayisiyla mirascisi oldugu Hara-Kiri), bu gelenegin Turkiye'de en cok bilinen ornekleri olabilir. Ne yazik ki Leman'in hazirladigi Charlie Hebdo ozel sayisi, sureli yayin formatinda oldugu icin bugun ulasilabilir degil. Sonrasinda da Leman'in Charlie Hebdo ile cesitli temaslari oldu, ancak bunlar dergi yayinciliginin saman kagidina basili sayfalarinda kaldi.

Ben uzun zaman l'Echo des savanes'i kafamda Pilote, À Suivre gibi dergilerle birlikte tasnifledim. Ebay'den birkac eski (ilk zamanlarina ait) l'Echo des savanes sayisi satin alip bu derginin bambaska bir ekole ait oldugunu gorunce oldukca sasirmistim. Ki yanlis hatirlamiyorsam, dergi 90'li yillarda daha baska tarz benimsiyor.

ferzan

    Frankofon (ve hatta Latin) mizah/çizgi roman dergiciliği ile ilgili tanıtımlara ben de hayır demem doğrusu... :) Koskoca ekol, albümler kadar süreli dergi yayıncılığı ile de varoldu bugüne dek...Hatta albümden de çok süreli dergi yayıncılığı dönemleri oldu diye biliyorum...Vaktiyle elime geçmiş olan A Suivre, Cimoc gibi dergilerin, Ersin Karabulut işleri dolayısıyla haberdar olduğum ve forumumuzdan değerli Afu Abi'nin benim için alıp yurda getirdiği Fluide Glacial gibi dergilerin, yine Afu Abi'nin bir muhabbetimiz esnasında beni haberdar ettiği, bizdeki haftalık dergi formatında ve kağıdında yayınlanan Nestor Burma (Tardi) gibi karakter bazlı, gazete gibi katlanabilir dergi formatlarının da Türk okurlarınca bilinmesi (bir avuç meraklı için bile olsa) çok anlamlı olacaktır eminim...

    Ben ekole Peyami ve Nikopol kadar hakim değilim, kolay kolay da hakim olamam zaten...Ama sırası geldikçe elimdeki örnekleri görsel olarak paylaşmaktan mutluluk duyarım...Leman-Charlie Hebdo 2002 özel sayısının da hem 2002, hem de 2015 nüshalarını saklayan biri olarak Charlie Hebdo'nun malum birkaç karikatür ve ifade özgürlüğü sebebiyle karışılmamış yakışıksız/hırçın politika yüzünden komple aforoz edilmesine oldum olası hayıflanmışımdır...Dergi, pek çok doğu-batı kültürünü zaman zaman kızdıracak üretimlere yer vermesine rağmen özünde doğu-batı kültür ve inanç düşmanlığını düstur edinmemiş, buna rağmen zaman zaman ortaya çıkan az sayıdaki bu tarz yaklaşımlar sebebiyle hep böyle anılmıştır...Zaten 2 sene evvelki infazda(!) da Wolinski gibi Türk ve İslam kültürüne son derece yakın, sık sık Türkiye'yi ziyaret eden ve İslam coğrafyasında yaşayan kimseyi rencide edecek birşeyler yapmamış bir adam ve onun gibi başka çizgi romancı, yazar ve editörler katledilmişti...

    Yukarıda da dediğim gibi, elimdeki az sayıda dergi numuneleriyle ben de görsel desteğe hazırım şayet frankofon dergiciliği üzerine birşeyler karalanacak olursa...
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

ferzan

    Bu arada, frankofon dergilerine bizden transfer yazar-çizerler oldu dönem dönem (Gürcan Gürsel, Engin Ergönültaş, Ersin Karabulut vs)...Bizde de şu sıralar aktif olarak üreten ve İstanbul'da ikamet eden genç bir Fransız asıllı bir üretici var...Benoit Hamet (genellikle Türkçe telaffuzunda olduğu gibi ''Benua'' olarak imza atıyor)...Bildiğim kadarıyla Penguen'de epeydir devam ediyor gündem karikatürleri, vinyet, köşe ve illustrasyonlar yapmaya...9. sayısı ile geçen ay okurlarına veda eden KaraKarga dergisinde ise bir Berk Kuruçay'ın metinlerini kaleme aldığı ''Tito'' isimli tek sayfalık konseptin çizerliğini yapıyordu...Bol grafiksel, noktalamalı ve samimi çizgisiyle Türkçe bir albüme imza atmasını çok isterim...Belli mi olur...

    Meraklısı için :
    http://benuahamet.tumblr.com/
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

nikopol

@ferzan

Ben uzun zamandir, bizde yayinlanan dergileri takip edemiyorum. Sayenizde Benua'dan haberdar olduk (ya da oldum), tesekkurler. Leman'in 2015 sayisini da kacirdim maalesef.

Gurcan Gursel'in yurtdisinda album formatinda yayinlanmis cok sayida isi var. Keske bizde de yayinlansalar.

Fransiz ekolune hakimiyet konusunda Peyami Bey gibi, eserleri kendi dillerinden okuyanlari ayri bir kategoriye koymak lazim. Sizin gibi ben de turu, ikincil kaynaklardan takip ediyorum. Bu vesileyle yillardir forumlarda, Seruven gibi dergilerde bildiklerini baskalariyla paylasan herkese tesekkurler. Baskalarinin yazilari bizleri nasil motive edip ture dair merakimizi uyandirdiysa, Fransiz dergiciligi uzerine acilacak bir baslik da illa ki baskalarini motive edecektir. Ben de elimdeki l'Echo des savanes sayilarindan gorseller paylasabilirim.

yunusmeyra

bakcez görcez,be ya  :D tüm "ekol" dostlarına iyi yıllar
not: heybede ne varsa dökeriz ortaya  :)
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

memospinoz

BD dergileri için fikir oluşturması açısından:

http://bdoubliees.com/index.html

yunusmeyra

Alıntı yapılan: memospinoz - 02 Ocak, 2017, 00:32:49
http://bdoubliees.com/index.html
harikadır  :) orjinal albüm ve dergi geçmişlerini,yazar -çizerlerini vs. kontrol ederken,ararken sık sık yolumuz  düşer bu siteye...
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR