Koleksiyonunuzdaki CR lerin Fotolari

Başlatan hanac, 01 Kasım, 2009, 13:37:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercoktay

Yakın zamanda yeni bir daha büyük eve taşınma planlarında son safhadayım. Karım ile pazarlıkları devam ediyor. Bir odayı hobi odası gibi ayırmak konusunda anlaştık gibi. 2 eve dağılmış cizgiromanlarımı tek eve toplama şansım çıktı. Şimdiden çok heyecanlanıyorum. Herhalde bir odanın tüm duvarları boydan boya raf ile kaplanacak. 20 senelik birikim ortaya çıkacak. Bende merak ediyorum elimdeki toplam çizgiroman, kitap ve dergi sayısını. Elimde bayağı geniş bir tarih dergisi kolleksiyonu olduğundan onlarda benim için çok değerli. Tek üzüntüm yer darlığından atmak zorunda kaldığım ilk 10 senelik Bluejean kolleksiyonu ve yaklaşık 300 sayılık leman kolleksiyonu. Bir kızgınlık anımda leman kolleksiyonunu da sallamıştım. Elimden pengueninde sayı olarak bir çok sayısı var. Aynı zamanda cilt olarak da aldığımdan onları birilerine verebilirim bu arada.

hanac

Boca1907 figürlere epey para yatırmışsın.  :)

Ercoktay, taşınır taşınmaz fotoları bekliyoruz.

ercoktay

2004 yılındaki yatağımın içi ve o zamanki kitaplığımın bir bölümünün fotografını ve en sonda şuan evde orijinal çizgiromanların durduğu kitaplığın bir fotosunu ekleyeyim. 2004 yılından beri 8 yıldır eklenenlerle acayip bir kolleksiyon oldu.

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/1506/resim002vn.jpg[/img]

[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/1912/resim0041d.jpg[/img]

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/4743/351980891.jpg[/img]

http://img163.imageshack.us/img163/1506/resim002vn.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/1912/resim0041d.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/11/351980891.jpg/

Gambit

bayaa genis koleksiyon gibi duruyor

lone wolf and cub serinizden cikarmayi dusundugunuz kitaplar varsa eksiklerimi atabilirim :)

ercoktay

Seninki kadar geniş bir kolleksiyon olmasada son 20 yıl içinde çıkmış çizgiromanların yüze 80 vardır elimde. Zaten geri kalan Yüzde 20'lik kısmın büyük çoğunluğu Demirbaşın çıkardığı yayınlar. Almadığım için bir onlar yok elimde. Birde sevmediğim Teksas Tommiks ve Tombraks gibi eski yayınları almadım.

Zamanında bukadar çok sayıda çizgiroman bolluğu yokken ne çıkarsa alıyordum. Şimdilerde çizgiroman resmen lüks tüketime girdiğinden seçerek alıyorum. 2 sene içinde klasik maceralar falan bittiğinde geri kalan alamadığım çizgiroamanları da seri seri toplamak istiyorum. Judas gibi...

Bu arada çok şükür elimdeki hiçbir çizgiromanı satmadım. Lone wolf serisi kolleksiyonumdaki en sevdiğim serilerden biri. Onu hele hiç satmayı düşünmüyorum. Bende eksiklerimi çok zor tamamlamıştım. Gon, Amazon ve ebay karışımı toplayabildim seriyi. Hele tek eksiğim baskısı olmayan 27 numarayı çok ballı bir şekilde 10 dolara ebayden bulmuştum. Ürünün elime ulaştığındaki sevincimi görmeliydin.

Kolleksiyoner olarak en beğenmediğim tarafım ise tamamlayamayacağımı düşündüğüm serilere başlamıyorum. Mesela bu yüzden elimdeki yaklaşık 40 adet Bilka örümcek adamları İlyasa vermiştim. Keşke tamamlayabilsem. ;) ;)

Gambit

Alıntı YapSeninki kadar geniş bir kolleksiyon olmasada son 20 yıl içinde çıkmış çizgiromanların yüze 80 vardır elimde. Zaten geri kalan Yüzde 20'lik kısmın büyük çoğunluğu Demirbaşın çıkardığı yayınlar. Almadığım için bir onlar yok elimde. Birde sevmediğim Teksas Tommiks ve Tombraks gibi eski yayınları almadım.

ben de son 20 yilda cikan her seyi alip piyasaya destek olayim diyordum. Sonra baktim, ayni karakterler, ayni maceralar, farkli edisyonlarda basilip duruyor, sadece koleksiyonumda farkli baskisi olmasina gerek yok diye %20-30 lik kismi ben de almayi biraktim. Su anda saniyorum aldigim oran % 50 lere kadar dustu. Cunku cok fazla eski yayin cikmaya basladi yine ve ben yenilikci birisiyim.

Alıntı YapZamanında bukadar çok sayıda çizgiroman bolluğu yokken ne çıkarsa alıyordum. Şimdilerde çizgiroman resmen lüks tüketime girdiğinden seçerek alıyorum. 2 sene içinde klasik maceralar falan bittiğinde geri kalan alamadığım çizgiroamanları da seri seri toplamak istiyorum. Judas gibi...

Judas mesela ben de tay yayinlarindan cikan versiyon oldugu icin yeni cikan versiyonunu almam. Bir anlamini gormuyorum ayni seyden iki tane olmasinin. Sirf bu yuzden Tay yayinlarinin ciltlerini falan da cikarayim diyorum ama olu parasina satmakdansa evde dursun diyorum simdilik

Alıntı YapBu arada çok şükür elimdeki hiçbir çizgiromanı satmadım. Lone wolf serisi kolleksiyonumdaki en sevdiğim serilerden biri. Onu hele hiç satmayı düşünmüyorum. Bende eksiklerimi çok zor tamamlamıştım. Gon, Amazon ve ebay karışımı toplayabildim seriyi. Hele tek eksiğim baskısı olmayan 27 numarayı çok ballı bir şekilde 10 dolara ebayden bulmuştum. Ürünün elime ulaştığındaki sevincimi görmeliydin.

Lone wolf iyidir. benim 2 ya da 3 eksigim kaldi. Bir bos vakit bulunca ebay falan yapicam ben de aklimda, ugrasamadim bir suredir. Eksik sayinin eline gecip de seriyi tamamlayinca yasadigin sevinci bilirim, bir cok kez yasadim ben de :)

Cizgi roman satmaya gelince; eger cok cizgi roman varsa, ev kucukse ve yeni cizgi roman almaya devam ediyorsak, yer acmak icin bazilarini cikarmak gerekiyor mecburen. Ben 10 gun kadar once Aksoy un cikardigi ve jelatinlerini bile acmadigim kaptan swing leri bedava gibi bir sekilde verip evde yer actim mesela yeni gelenlere.

ikinci el cizgi romanin 3 para etmiyor. Biz koleksiyonerler sahip olmayi seviyoruz ve de para etsede etmesede ayrilmak zor geliyor. Ama ben sahsen para icin degil ama yer acmak icin, okumadigim, sergileyemedigim, tam seri olmayanlari falan cikariyorum yavas yavas. Cunku cok yayin cikiyor ve yer bulmak ciddi sorun benim icin.

Alıntı YapKolleksiyoner olarak en beğenmediğim tarafım ise tamamlayamayacağımı düşündüğüm serilere başlamıyorum. Mesela bu yüzden elimdeki yaklaşık 40 adet Bilka örümcek adamları İlyasa vermiştim. Keşke tamamlayabilsem

sanirim senin en cok begenmedigin tarafini ben cok begendim. Ben ise tam tersiyim. Tamamlayamacagimi bilsem bile guzel begendigim bir sey bulursam aliyorum. Kendime hakim olamamak da benim en begenmedigim tarafim bu acidan :)

s.b

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

s.b

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

hanac

Güneşin fiyasko fotoları üzerine ilaç gibi geldi.

Eline sağlık Sami Abi.

aa

Ben de çok beğendim. Çok düzenli bir arşiv.
Esse Gesse Hayranı...

Gambit

Duzeni gostermesi icin guzel ama soyle odanin tumunu gosteren bir foto varmi acaba ?

Tarkan Kurt

Sami Bey'in de baya geniş ve düzenli bir arşivi olduğu belli oluyor. Tebrikler.

DAMPYR

Sami bey çizgi romanların bazıları hala poşetle duruyor.hepsini okumadınız sanırım.bu arada çizgi roman köşelerinizi çok beğendiğimi itiraf edeyim..... 8) ::) ;)

kalidor

Sami Abi de benim gibi okuduktan sonra çizgiromanlarını poşete koyanlardan. Çizgiromancılarda ve inernette bu poşetlerden satılıyor.
Crom! Ölüleri Say...

HacıGeraltEmmi

Sami beyi kutlarım. Düzenli ve özenli bir arşiv yapmış gerçekten. İtiraf edeyim hiç bu kadar çok Teksas-Tommiks'i birarada görmemiştim.