Şu anda hangi çizgi romanları okuyorsunuz?

Başlatan hanac, 01 Kasım, 2009, 18:36:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferzan

Hazır 9.cildi de çıkıp tamamlanmışken vakit kaybetmeden temin edip geçen hafta sonuna doğru başladığım Monster mangasının son iki cildini okumaya başlayacağım bir aksilik olmazsa. Bu seri üzerine söyleyecek epey şeyim var ama önce kalan iki cildi de bitirip sindirme sürecine girmem lazım. Ama şu kadarını diyebilirim ki, okuduğum en sürükleyici ve ekolü dışına çıkan eserlerden biri ve kaliteli bir gerilim/polisiye dizisindan, romanından farksız. Baştan sona gram çıta düşürmeden hem de.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

DAMPYR

Yukarıdaki komşuda eskiden çıkmış 80li yıllarda, tay yayınlarının 82 sayfalık lorel ve hardi eksiksiz 362 adet çizgi romanları var arkadaşa babasından kalmış, ondan ödünç alıp okuyorum ne güzel şeyler yayınlanıyormuş eskiden. İnsanda şimdi olmuyan bi gülümseme bırakıyo okuması çok zevkli...

pizagor

Alıntı yapılan: DAMPYR - 18 Ocak, 2025, 12:19:19Yukarıdaki komşuda eskiden çıkmış 80li yıllarda, tay yayınlarının 82 sayfalık lorel ve hardi eksiksiz 362 adet çizgi romanları var arkadaşa babasından kalmış, ondan ödünç alıp okuyorum ne güzel şeyler yayınlanıyormuş eskiden. İnsanda şimdi olmuyan bi gülümseme bırakıyo okuması çok zevkli...

Artık toplayacak başlık bulamayan koleksiyoncular Laurel Hardi'lere de girdiler. İyi bedeller karşılığında el degistirebilirler, bilginiz olsun.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Ustura Kemal

Şöyle bir bakıyorum da, Tex efsanesinin doğuşunda ve Dünya çapında tanınmasında nice çizerler ve senaristler görev almış , eserler yaratmış , bizlere Tex  tutkunlarına sunmuşlar. Wahşi batı' nın kanunsuz topraklarını bizlere tanıtmışlar. İç savaş, öncüler, kızılderili katliamları, doymak bilmeyen aç gözlü toprak ve maden spekülatörler (  bu aç gözlü maden  spekülatörleri birilerini hatırlatıyor bana, kimlerdi bunlar çıkaramadım gitti !.. )  Lincoln, Adams, Hayes , Grant gibi ABD başkanları, general Custer, general Grant, güneyli general Lee  gibi iç savaşta da görev almış efsanevi askerler . Oturan boğa, Geronimo, Çılgın at gibi efsanevi kızılderili reisleri . Billy the kid, Doc Holiday , Daltonlar, Jesse James , Sundance kid gibi efsanevi haydutlar. Buffalo Bill Cody gibi yarı haydut, yarı kızılderili ve Bizon katliamcısı, rehber ve panayır göstericisi. İlk aklıma gelen  wahşi batı tarihiyle özdeşleşmiş bu karakterler ; eksik veya fazla yönleriyle Tex'in  değerli senaristleri ve çizerleri tarafından biz Tex tutkunlarına tanıtılmışlardır. Şimdi , efsanevi Tex çizerlerinden toprağı bol olsun Alberto Goalitti'nin çizdiği Kanunsuz topraklar ( oğlak yayınları büyük boy Tex No: 2 )  macerasını okudum. Ve bir kez daha düşündüm ki , Tex  ve yakınlarıyla ılgili yakışıksız yakıştırmalar yapmak Elmas 'ın kıratını düşürmez ...

trooper

Güncel takip ettiklerimden One Piece'i nadasa bıraktım, Elbaf bittiğinde bütün arcı baştan sona okurum. Berserk zaten üstat öldüğünden beri senede bir iki sayı ya çıkıyor ya çıkmıyor. Zagor okumalarımı da biraz bekletiyorum.

Şu sıralar çizgi roman namına sadece Tenten, Red Kit ve Asteriks okuyorum, onlar da azar azar yani o gün okuduğum romana dönmek içimden gelmiyorsa açıp bir albüm bitiriyorum. Bir de geçenlerde Fubar diye 2. Dünyası Savaşı'nda geçen bir zombi derlemesi okudum. Kısa kısa hikayelerden oluşan bir çizgi romandı. Kalan bütün okuma hevesimi edebiyatın diğer türlerine ayırdım diyebilirim.

ferzan

X-Men Klasik seriye ne zamandır geri dönmek istiyordum. Hazır Arka Bahçe'nin milestone'ları yavaş yavaş da olsa ilerlerken çok sevdiğim X-Men Klasik serinin daha önce okuduğum kısımlarını hatırlamak, okumadığım kısımlarını ise bu hatırlama sonrası sıcağı sıcağına devam etmek üzere dün öğleden sonra başına oturdum ve Arka Bahçe'nin 20 küsur yıl önce bastığı ince 6 kitabı başından kalkmaksızın bitirip hafıza tazeledim. Bu esnada da ilk okuduğum zamanlar Marvel evrenine yabancı olduğum için kaçırdığım nice detayı da iyice belledim. Klasik serinin bizdeki başlangıcı plan Giant-Size X-Men #1 ile orijinal #94 - #119 arasını bir pazar öğleden sonrasına ve akşamına sığdırabildim. Bu akşam da bir aksilik olmazsa Gerekli Şeyler'in birinci cildinden devam edeceğim, yani #120'den. Bu cildin sonu ile sonraki cildin başlarına denk gelen kısımları ise Marmara Çizgi'nin renkli basmış olduğu Dark Phoenix Saga cildinden okuyup Gerekli Şeyler'in siyah beyazlarına ikinci ciltten devam edeceğim. Gerekli'nin 6.cildinin sonlarına doğru ise geçen sene Presstij'in bastığı Frank Miller Wolverine cildini dahil edeceğim. Zira o cildin devamı da Uncanny X-Men #178 olması lazım. Zaten Gerekli'nin Klasik serisinin 6. cildinde Presstij'in bastığı Wolverine in son sayfaları siyah beyaz olarak vardı. Biliyordum daha önce bir parçasının bizde yayınlandığını ama tam yerini bulamıyordum. Her neyse, Gerekli 7.cilt ile Klasik okuma süreci bittikten sonra Arka Bahçe'nin milestone'larına geçeceğim. Stoklarım tükenince de hız kesmeden Wolverine klasik serinin Arka Bahçe ayağını tekrar okuyup hiç okumadığım Gerekli Şeyler ayağının da hatırını soracağım. Plan şimdilik bu. Umarım uyabilirim de on-onbeş günlük bir sürede o defteri de kaparım.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

rumar80

Wolverine cildinde biten maceranın devamı 175 ile tamamlanıyor.

Muadip

Ben ilk Teks ile okumaya başladıydım doğrusu okuma yazma çağına gelmediğinizden oku diye eline tutuşturduğumuz annem bana ve abime okurdu. Ceylan ve Alfa serilerinin tamamını sonraki yeni basmalarıyla birlikte defalarca okumuştum.
Son günlerde Galactus hakkındaki çizgi romanları internetten okuyorum. Süper Kahraman fantezisine eskisi gibi sıcak bakmasam da bizde az bir kısmı basılmış olan 70li yılların, halen bir çok Abd üretimi çizgi romanın bir çoğunun senaryolarının, karakter çizimlerinin, canlandırmalarının kare kullanımlarının çok iyi kalitede olduğunu farkettim.
Bizde 6. Sayı olarak basılan Rom en son okuduğum çizgi roman. Seneler aonra ilk başta Çok saf ve çocuksu konuşmalar olduğunu düşündüm, ama senaryoyu yazanın kasıtlı yaptığını, eski şövalye romanslarını, klişelerini kusursuz canlandırdığını farkettiğimde keyif aldım.
İçlerinde en çok Fantastik Dörtlü ilk üç dört karşılaşmalarını ve Galactus the Devourer'i beğendim.  edebiyat olarak anlatım seviyesi gerçekten üst düzeyde.
Konu dışı ama  Üzücü gelen, okuyuculara, yazarlara nitelik kazandıran okuduklarının belagati fesahati ve okuduğunu anlayıp incelemesi, bizde yazarlarımız kendi dünyalarının yazarlarını ve kötü tercümeleri okuduklarından Türkiye'de edebiyatımız ilerleyemedi. Oysa çizgiroman okusalar çok daha değerli, okunası, okumaya doyulmayacak gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğimiz kitaplar yazabilirlerdi.
Son olarak çocukken okuduğum ve sevdiğim o Lorel Hardi'lerimin nasıl oldu da evimden kaybolduğunu halen çözemedim 😢
Vallahi çok şanslısınız

kharon

Sonunda almis oldugum Turkce serilere baslayabildim ; bir yandan Dylan Dog ote yanda Julia okumaya basladim.

Dylan Dog'un kalitesi hem cizim hem hikaye olarak cok degisiyor albumlar arasinda. Belki ilk maceralar oldugundandir. Sonrasi nasil bilmiyorum.

Cok hosuma giden bazi Italyan cizerler tanidim. Fantastik hikayeler de cok yakiyor ama ne kadar devam ederim bilmiyorum.

Julia ise muhtesem , neyse ki yetismem icin bayagi birikmis macera var. Yayinlandigi surece alirim  8)

DAMPYR

Alıntı yapılan: kharon - Dün, 19:45:00Julia ise muhtesem , neyse ki yetismem icin bayagi birikmis macera var. Yayinlandigi surece alirim  8)
Julia gerçekten maceralarıyla insanı sürüklüyor, çizimleri ve konuları sanki tam bir film seyrediyormuşçasına izlenim bırakıyor ben elden çıkarmıştım ama hata etmişim yeniden toparladım Umarım Mylos bizi üzmeden uzun yıllar Juliayı arayı fazla açmadan yayınlar...